arkadaşlar merhabalar bir ekran kartı alma çabasındayım ancak arada kaldım doğal olarak atı 4830 yaklaşık 260 ytl ati 4850 yaklaşık 310 ytl geforce 8800 ise 340 ytl civarı monitörüm 19" hangisini tavsiye edersiniz fiyat/performans elbette önemli ama ısınma problemi olmaması da önemli şimdiden teşekkürler
içlerinde en iyisi hd4850
quote:
Orjinalden alıntı: muhderfb
arkadaşlar merhabalar bir ekran kartı alma çabasındayım ancak arada kaldım doğal olarak atı 4830 yaklaşık 260 ytl ati 4850 yaklaşık 310 ytl geforce 8800 ise 340 ytl civarı monitörüm 19" hangisini tavsiye edersiniz fiyat/performans elbette önemli ama ısınma problemi olmaması da önemli şimdiden teşekkürler
4850 8800gtden crysıs hariç daha iyi bır karttır bunu belırtım 4830 hakkında fazla bılgım yok fakat oda 4850 ın bıraz kırpılmış halıdır 8800gt ile 4850 arası performans verır.tabı fıyatı 260 olması ıyı bır fıyat dıyebılırız ama ekran kartı alıyorsun 3-5liradan kaçmıycaksan ben senın yerınde olsam 4830 seçenegını cıkarırım 4850 yada 8800gt alırım.para durumuna bakarak ıkısı arasında tercıh yaparım
4850 sorunu ısı sorunudur kardeşim ati kartlarının tercih edilmemesinin başlıca sebebidir benim tavsiyemse hemen hemen aynı olan 9800gt amp ama al keyfine bak ısı sorunu felanda olamaz performansındanda hayet memnun olursun
quote:
Orjinalden alıntı: iktyas
quote:
4850 8800gtden crysıs hariç daha iyi bır karttır bunu belırtım 4830 hakkında fazla bılgım yok fakat oda 4850 ın bıraz kırpılmış halıdır 8800gt ile 4850 arası performans verır.tabı fıyatı 260 olması ıyı bır fıyat dıyebılırız ama ekran kartı alıyorsun 3-5liradan kaçmıycaksan ben senın yerınde olsam 4830 seçenegını cıkarırım 4850 yada 8800gt alırım.para durumuna bakarak ıkısı arasında tercıh yaparım
zaten yazdığım gibi fiyat/perf. önemli ama sonuç olarak iyi sonuç elde etmek gerekiyor 8800 gt 340 liraya asus var fazla fiyatlı buldum heralde=) 4830 yeni çıktı piyasaya o yüzden kararsız kalıyorum 4850'nin de referans modeli 310 lira civarı özel soğutmalıların da fiyat artmaya meyilli sanırım geforce doğru kayıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: black lıne
4850 sorunu ısı sorunudur kardeşim ati kartlarının tercih edilmemesinin başlıca sebebidir benim tavsiyemse hemen hemen aynı olan 9800gt amp ama al keyfine bak ısı sorunu felanda olamaz performansındanda hayet memnun olursun
4850yı kullanmayı bılırsen ısı sorunu falan olmaz ama ses konusuna bişey dıyemem.ayrıca amp,sonıc cart curt gıbı kartlar almak mantık dışı bır tutumdur.ampın cıktıgı değerlerın çok üstune kendın cıkarsın onun için amp dıye fazla para vermek yanlış bır tutumdur..8800gt ile 9800 gt arasında performans farkı hemen hemen yoktur hangısı daha ucuzsa onu alabılırsın ama şöyle bişey var 4850 8800gtden daha ıyı bır karttır crysıs oynamam dıyorsan 4850 al derım ama benım gıbı crysıs oynarım dıyosan 8800gt daha ıyı bır seçımdır...
quote:
quote:
4850yı kullanmayı bılırsen ısı sorunu falan olmaz ama ses konusuna bişey dıyemem.ayrıca amp,sonıc cart curt gıbı kartlar almak mantık dışı bır tutumdur.ampın cıktıgı değerlerın çok üstune kendın cıkarsın onun için amp dıye fazla para vermek yanlış bır tutumdur..8800gt ile 9800 gt arasında performans farkı hemen hemen yoktur hangısı daha ucuzsa onu alabılırsın ama şöyle bişey var 4850 8800gtden daha ıyı bır karttır crysıs oynamam dıyorsan 4850 al derım ama benım gıbı crysıs oynarım dıyosan 8800gt daha ıyı bır seçımdır...
crysis oynamam pek şart değil nfs undercover brothers in arms farcry 2 gibi son oyunları full detail ayarlarda açması iyi olabilir 8800 gt daha uygun fiyat aralığında sanırım o olacak gibi duruyor pelit var 240 ytl ona doğru gidiyor kararım
Daha düzgün testler bulursam onları da koyarım ama bütçe çok önemli bütçen yetmiyorsa 8800 gt al
link için teşekkür ederim bütçe en fazla 300 olabilir sanırım 4850 referans modelini zorlayabilirim ama 9800 oldukça fazla ancak 4830 burada devreye giriyor 4850 ile hemen hemen aynı özellikler fiyatı da uygun
Biostar 8800gt den uzak durmak lazım http://forum.donanimhaber.com/m_28121614/tm.htm burdaki konuda sorun yaşayanlar var ne kadar şans işide olsa bu sıralar almamak lazım.Alıcaksan 8800gts alabilirsin. hd4850 ye rakip olarak çıkan ekran kartı 9800gtx+ o da 8800gts ile aynı çekirdeği kullanıyo tek fark oc li olması.Zotac ya da Msi alabilirsin kendin oc yaptığında daha fazla saat hızı elde edersin tabi PSU ya bağlı
4850ler her türlü daha iyi, crysis falan hikaye, orda da daha iyi...
quote:
quote:
takılmış bir crysis mantığı nedir bu? hayatında en fazla 2 bilemedin 3 kere bitireceğin oyun için nasıl bir tutum var.. arkadaşım crysis oynarım da diyorsan 4850 al, arkadaş ısı sorunu olmaz demiş fakat var.. Alıcaksan orada en mantıklısı toxic yada iceq serisinden bir kartdır, referans 4850 alma.
herkese tekrar teşekkür ederim 4850'yi öneren baya insan oldu orada da fiyat engeli var karşımda ancak 4830 serisinin iceq versiyonunun çıkmasını bekleyecem sanırım 4850'ye yakın performans ve uygun fiyat
4830 alıcaksan bana kalırsa iceq bekleme zaten onlar başka fanla çıkartılıyor, sen 2-3 hafta bekle kullanıcı testlerinde dereceleri gör ona göre karar ver fakat 4830 şu an için çok pahalı indirimi bekle derim
quote:
Orjinalden alıntı: TryAgain
4830 alıcaksan bana kalırsa iceq bekleme zaten onlar başka fanla çıkartılıyor, sen 2-3 hafta bekle kullanıcı testlerinde dereceleri gör ona göre karar ver fakat 4830 şu an için çok pahalı indirimi bekle derim
4830 sapphire var şu an nette indirimdeki fiyatı 260 ytl normal fiyatı 300 ytl civarları bu açıdan doların bu seviyesi göz önüne alınınca çok da fazla düşmez gibime geliyor indirimin bitmesi durumunda zaten inmiş hali en fazla 260 olur şu an kullandığım ekran kartım da sapphire olduğundan hd4830 alırken de sapphire olmasını istiyorum zaten başka da bulamadım=) bir de 3870 var onun fiyatı da 230 ytl çok karışık bu işler ya=/
ikinci el foruma bak ve 4850 al...her türlü diğer iki kartı alt eder...
@ferhatugur arkadaşın mesajından sonra 4850 aldığımdan beri bakmadığım ikinci el forumuna bir göz attım ve çok uygun fiyatlı sıfır 4850 olduğunu gördüm. Ben 4850 ararken böyle fırsat çıkmamıştı ki önüme Yoksa hemen kapardım. Bi bak istersen istersen fiyat gayet uygun: http://forum.donanimhaber.com/m_28071871/tm.htm
quote:
herkese tekrar teşekkür ederim 4850'yi öneren baya insan oldu orada da fiyat engeli var karşımda ancak 4830 serisinin iceq versiyonunun çıkmasını bekleyecem sanırım 4850'ye yakın performans ve uygun fiyat
bu normal zaten bu forumda 10 kişiden 7si 4850 önerır...çunku forumda baya ati taraftarı var .
@try again
getir referans soğutuculu 4850yı bak bakalım ısı sorunu yaşatırmıyım ben o karta ..dedıgım gıbı ati kartları bıraz kullanmayı bilmek lazım yoksa ısı sorunu falan fılan olur...ayrıca şunuda belırtım 4850 ile crysıs denemesı yapma derım
4830 al iyi oc oluyorlar o da nerdeyse 4850 seviyesine getiriyor kartı