Bildirim
8800gt grafik problemi!!! OFFFF
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
KARTI takmadan önce format attınmı?en güncel driveri kurdunmu?
eğer bunları yapmadıyan yapıp bir dene?bide nasıl bi bozulma merak ettim ss koyarmısın? -
quote:
Orjinalden alıntı: SAMASRA
eğer bunları yapmadıyan yapıp bir dene?bide nasıl bi bozulma merak ettim ss koyarmısın?
Herşeyi denedim aynı sorun devam arkadaşlar oyunlarda 5-10 dk içinde grafikler bozuluyor ve kilitlenip kalıyor. Sinirlerim bozuldu ya iyice daha 1 gün oldu alalı. DFS bilgisayardan aldım ürünü. Sizce geri iade alırlarmı offf
ss koyamadım kilitleniyo alamıyorum o esnada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdream -- 30 Kasım 2008; 0:37:56 > -
Ramler arızalıdır büyük ihtimal bence değiştirirler. -
Dostum belki psu nunda gücü yetmiyor olabilir. Güç altında kaldığında ve fazladan efor sarf ettiğinde sıkıntıya giriyordur belki. Psu nun ne olduğunu imzan da göremedim. Eski kartında sorun yoksa sorun bu olabilir. Ama sistemin diğer bileşenlerinide denemek lazım. Tşk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harece66 -- 30 Kasım 2008; 1:45:41 > -
Bende de sorun var. DFS Bilgisayar'dan aldım. Biostar 8800GT. Yeni PSU aldım High Power Aboslute 650W. Sorun hala devam ediyor. Şimdi eski kartımı taktım. Biostar 8800GT'yi kutusuna kaldırdım. Çok sinir bozucu. -
DFS bilgisayardakiler sorunlumudur nedir ya kahretsin ben iade isticem inşallah alırlar geri deli olacam ya psu diyenler high power 460 watt var psu dan değil kardeşim bu serinin ramleri aşırı ısınıyo gibime geldi bana
5-10dk içinde aşırı ısıddan grafikler bozulup kilitleniyor oyunlar sanırım
-
DFS bilgisayar nasıldır arkadaşlar iadede sorun çıkartırlarmı bana kart konusunda -
üstad bnmde palit 9600gt sonic te oluyor renkler değişiyor grafikler mix oluyor:D yazılar okunmuyor sonra kitleniyor verdim garantiye bakalım nolcak ama bnm psudan değil çünkü raidmax kasadan çıkma 550 war 24 amper psu -
Biostar 8800 GT vakaları artıyor anlaşılan.
Mümkün olan en iyi soğutmayı sağladığınızda nasıl oluyor peki? Bellek sıcaklıkları ne alemde? En azından, "GPU" sıcaklığı haricindeki sıcaklıklar nasıl?
quote:
eğer bunları yapmadıyan yapıp bir dene?bide nasıl bi bozulma merak ettim ss koyarmısın?
Format - temiz sistem vs., denenecek en son şeyler. Önce, format vs. haricinde akla gelen her şey denenmeli, olmazsa "eh hadi bakalım" diyerek:) temiz işletim sistemi denenmeli. Öneriler de sanırım bu yönde olmalı. Benim düşüncem artık kesinlikle bu, en azından.
Şöyle, kendimden örnek vereyim:
9600 GT, 8800 GTS G80, 8800 GTS G92 kullandığım, bunları ikide bir değiştirdiğim XP 32 SP2-SP3 ile (elbet, bu üçünü de aynı XP'de kullandım. Bir sürü sürücü silip yükledim, kartları çok kez değiştirdim) HD 3870 kullanmıştım, ardından gene GeForce'leri kullanmıştım. Gözlemlediğim kadarıyla tamamen sorunsuzdu. (sadece, bir denememde[bu işi iki kez[yani format atıp XP kurduğumdaki ikinci deneme oluyor] yapmıştım, diğer deneme çıkmadı bu sorun], CCC'nin hata vermesi sorunu vardı, hangi sürücüyü denesem de. Ama sebebi başka bir şey olabilir, ayarları ATT ile de yapabiliyordum zaten. Uygulamalar da sorunsuzdu).
8800 GTS G92 ile GTX 260 kullandığım, bunları ikide bir değiştirdiğim XP SP3 ve Vista 32 SP1 (bu ikisini aynı XP'de ve aynı Vista'da kullandım. Hatta, XP'deyken, GTX 260 varken kurulmuş sürücüleri silmeyi unutup 8800 GTS G92'yi takmıştım. Ama sorun olmamıştı[sürücü siliniyor, donanım yükleniyor gibi tıraş, klâsik uyarılar çıkmıştı, o kadar. Kendim yeniden kurmuştum sürücüleri[belki buna da hiç gerek yoktu, hatırlamıyorum şimdi], tamamen sorunsuz kullanmaya devam etmiştim]) ile HD 4870 kullandım, ardından GeForce'leri uzun süre tekrar kullandım, gene sorunsuzdu hepsinde. Paşa paşa (merak etmeyin, kartların "temiz" işletim sistemindeki durumlarını da biliyorum. Hiç fark yok). 260 için kurulmuş sürücüler silinmemişken 8800 GTS G92'nin höt diye takılması gibi absürt işlerin(belki de absürt değildir, belirttiğim gibi) bile yapıldığı XP'ye 4870 falan takmıştım; kullanıp ardından tekrar GeForce takmıştım yani. Vista'da da, gene o ikisini kullandığım, değiştirip durduğum durumun üzerine 4870 taktım, sonra gene GeForce'ler. Her şey yerli yerindeydi, hiç fark yoktu. Kare/sn'ler küsüratla bile değişmedi, tekleme falan görülmedi, hata iletileri çıkmadı, abuk sabuk sorunlar görülmedi. Bir sürü oyunda ve uygulamada, tüm bu dediklerim.
Yani, elbette, sorun çıkmaz türü bir kural yok. Ama, tek başına benim kapsamsız gözlemlerim (iki farklı işletim sisteminde, iki farklı sistemle[anakart, merkezî işlemci, sistem belleği, sabit disk, güç kaynağı falan farklıydı, ilk grup denemede], 4+2 toplam 6 kartla ve çeşitli sürücülerle) bile (evet, yaptığım gözlemlerde kullandığım donanım çeşidi bu iş için yeterince kapsamlı ortamı oluşturmaz) temiz işletim sistemi denemenin en son seçenek olması gerektiği fikrini verir. Herhâlde siz de sonuna kadar katılırsınız buna, sorun yaşamış olsanız dahi.
Not: Gerek aynı kart varkenki sürücü değişimi, gerek GeForce - GeForce arası kart değişimi, gerekse Radeon - GeForce arası kart değişimi yaparken sürücüleri önce normâl yolla silip, sonra güvenli kipte Driver Cleaner Pro ve Driver Sweeper ile sürücü artıklarını temizlerim, ardından kartı değiştiririm(değiştireceksem). Bunu her zaman yapıyorum (260 - GTS G92 değişimlerinden birindeki istisnayı saymazsak). Belirtmiş olayım da.
Ek: Aa bir de gelmişken belirteyim: Uzunca bir süre E6420 ile kullandığım XP SP3'te Q9550 kullanmıştım. Hiçbir sorun olmamıştı(sürücüleri falan da silmemiştim değiştirirken), gördüğüm kadarıyla (anakart P5Q idi). Hani, bu da ille sorun olmayacağı anlamına elbette gelmez, ama... Benzer şeyleri yazmayayım :) Öylece tek bir değişim olmasına rağmen belirttim; çünkü "işlemci değişince kesinlikle temiz işletim sitemine geçilmeli" görüşünü savunan bir anlayış vardı.
Kesinlikle gerekmiyormuş, hiç gerekmeyebiliyormuş da, demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 30 Kasım 2008; 14:17:54 >
-
Ben temiz işletim sistemini de denedim. Hatta sabit diskin her iki bölümünü de tamamen formatlayıp, öyle windows kurdum. XP SP2. Yine aynı sorun devam etti. SP3'te de denedim bu arada.
Bende kasa içi hava dolaşımı iyi olmasına rağmen(üstelik havalar da soğuk), kart yani PCB inanılmaz ısınıyor. Etrafı da alev gibi. Önceki kartım Sparkle 8600GT DDR3'e o kadar OC yapmama rağmen yine ısınmıyordu bu kadar. Tabii ki Biostar 8800GT'ye OC yapmadım. Stock hızlardayken bu kadar sorun mevcut.
Bu yüzden bu 8800GT'de anormal bir durum var. Kendi açtığım konuda da yazmıştım, bu tip sorunlar genelde ekran kartı üzerindeki belleklerin ısınmasından veya ekran kartı üretimindeki hatalardan kaynaklanıyormuş. Mesela tüm ekran kartının diğer bellekleri sağlam olmasına rağmen, sadece 1 tane bellekte zerre kadar sorun olduğunda, bu tip sorunlar baş gösteriyormuş.
Elbette ki GPU sıcaklığın görebiliyorum ki; Biostar 8800GT'de GPU sıcaklığı çok normam değerlerde, ancak bellek sıcaklıklarını göremiyoruz. Ayrıca Biostar 8800GT bellekleri de soğutmuyor sanıyorum. Zaten PCB'un aşırı ısınmasının sebebi de muhtemelen bu.
DFS Bilgisayar'a güveniyorum. Zira ürünü alırken de sorularıma düzgünce cevaplar verdiler. İnşallah satış sonrası hizmette de böyledirler. Çok moralim bozuk. O kadar para verdim, paramın hakkını almak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 30 Kasım 2008; 15:31:27 >
-
Exa'dan aldım biostar 8800gt aynı problem ısrarla devam ediyor
Denediklerim:
Format atıp en güncel sürücüleri kurmak. Soğutmayı en iyi şekilde ayarlamak. PSU yeterli eminim.
Sorun çıkaranlar (şu ana kadar):
3DMark06: sadece 1 kere tamamlayabildi. Diğerlerinde hep 2. bölümde hep ekranda mor renkler belirerek kapandı (artifact mı oluyor bilmiyorum)
NFS Underrcover:Belirli bir süre sonra göze batan artifact oluyor. 2 defa da 3DMark06 gibi morarıp dondu.
Left4Dead: Yoğun çatışmaya girince bilgisayarı kitliyor.
Dead Space: Yaratık çıkınca ekran kararıyor ve escye basmış gibi pause ekranına dönüyor. Oyundan çıkınca baktım ki birçok defa görüntü kartı çalışmayı durdurdu hatası vermiş.
Farcry 2: Artifact ve 3Dmark06 sorunu.
Brothers in Arms: Hells Highway: Bu hiç çalışmaddı. PhysX hatası verip açılmıyor. PhysX'in son sürümü kurulu.
Call of Duty: World at War: 3. bölümde (yanılmıyorsam) bir yerinde kitliyor makineyi ve devam etmiyor.
2 defa götürdüm kartı değiştirmek için. Birinde dükkan kapanmıştı. Diğerinde de en az 2-3 saat öncesinden götürmem gerekiyormuş test için olmadı.
Kart referans tasarım değil. Biostar üretimi. Sanırım bu olay biostarın becereksizliğinin başının altından çıkıyor.
+ olarak. OC olayı iğrenç 2 gram arttırıyorum. Hemen renkler karışmaya falan başlıyor.Güç kaynağı yetersiz desem. İşlemciyi rahatlıkla 2.53ten 3.53e çıkartamam sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 30 Kasım 2008; 15:44:30 >
-
Problem çözüldü beyler bende ...
Sıfırdan sistem kurdum + kartın biosunu değiştirdim ne kilitlenme nede grafikte bozulma yok şuan -
quote:
Orjinalden alıntı: silverdream
Sıfırdan sistem kurdum + kartın biosunu değiştirdim ne kilitlenme nede grafikte bozulma yok şuan
Arkadaşım, kartın biosunu nerden buldun?
Garanti kapsamına çıkmasın öyle? -
quote:
Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer
quote:
Orjinalden alıntı: silverdream
Sıfırdan sistem kurdum + kartın biosunu değiştirdim ne kilitlenme nede grafikte bozulma yok şuan
Arkadaşım, kartın biosunu nerden buldun?
Garanti kapsamına çıkmasın öyle?
yüklediğim bios bu
http://www.techpowerup.com/vgabios/8033/NVIDIA.8800GT.512.080103.html
-
Ben kartı garantiye yollamak istiyorum. Karta müdahalede bulunmam. Garanti dışı kalmasın. Çünkü başından beri kartta bir sorun var gibi geliyor bana. -
dfs bilgisayardan ram almıştım ram benim anakart ile uymusuz geldi hiç bir zorunlulukları olmamasına ragmen hemen degiştirip yerine çok güzel bir ram verdiler. -
selamlar DFS bilgisayara geri iade edip yerine palit 9800gt aldım. Karttan çok memnunum hiç problem yok ayrıca 62 dereceyi geçmedi sıcaklık ama benim palit yeşil değil kırmızı pcb li neden acaba? sitesindeki yeşil. Bu arada DFS bilgisayar gerçekten çok ilgilendi ve hızlı çözüm ürettiler gerçekten süper müşteri dostu bir firma
-
Sağolsunlar bana da yeni kartı gönderdiler. Ancak garanti belgesi yine çıkmadı içinden, anlamış değilim, çünkü öncekinde de yoktu. Elbette kartın seri numarası var üzerinde bandrollü. Bu arada eminim ki iade ettiğim kart sorunluydu, çünkü sorunlar bitmek bilmiyordu.
Şu anda 1-3 saatlik oyun performanslarında herhangi bir sorun yaşamadım. İnşallah sorun yoktur bu kartta da.
Ürünü uygun fiyata sunup satış ve satış sonrası müşteri memnuniyetini de dikkate aldıkları için DFS Bilgisayar'a teşekkürler. Herkese sorunsuz, iyi oyunlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer
Sağolsunlar bana da yeni kartı gönderdiler. Ancak garanti belgesi yine çıkmadı içinden, anlamış değilim, çünkü öncekinde de yoktu. Elbette kartın seri numarası var üzerinde bandrollü. Bu arada eminim ki iade ettiğim kart sorunluydu, çünkü sorunlar bitmek bilmiyordu.
Şu anda 1-3 saatlik oyun performanslarında herhangi bir sorun yaşamadım. İnşallah sorun yoktur bu kartta da.
Ürünü uygun fiyata sunup satış ve satış sonrası müşteri memnuniyetini de dikkate aldıkları için DFS Bilgisayar'a teşekkürler. Herkese sorunsuz, iyi oyunlar.
Sevindim senin sorunlarında çözülmesine
Benzer içerikler
- intel hd graphics 5500
- intel uhd graphics nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- gpu hotspot nedir
- g sync nasıl açılır
- 5060 laptop
- ekran kartı öğrenme
- rtx 4090 ti
- nvidia h100
- 9080 xt
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X