Şimdi Ara

Ati(amd) mi Nvidia mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
42.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceGlory

    Tabiki Nvidia

    ---->Cuda+PhysX+Daha iyi sürücü desteği+Daha iyi üretici desteği...

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul6733

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

    fiyat /performans belirler karti kisaca bütçe meselesi ati de iyidir nvida da model model değişir casper taşeron firma uzak durun oyun pcsi der içine giriş seviye dandik ekran karti koyar sizde sanarsiniz marka dandik o yüzden bu firmalardann uzak durun buraya yazin size bütçenize göre pc toplanacaktir

    quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    Btüçeni yaz kartı söyleyelim nvidiada amdde birbirine çok yakın kartlar ürettiler.Sen paranı yaz biz sana kartları yazalım.


    arkadaşlar diğer sorularım hakkında da yardımcı olur musunuz?

    İkisi de iyidir aynı zamanda ikisi de kötüdür.

    Öncelikle kafanda bir kenara yaz.

    1 - AMD ( Artık markası bu. Satın alındı AMD tarafından. ) ve NVidia ekran kartı değil GPU üretir. Anlaşmalı markalar da bu firmalardan GPU alır ve PCB şeması ile kart üretir. Bazı markalar bu PCB de değişiklikler yapar ve öyle üretir bunlara da özel tasarım deriz.

    2 - Ekran kartının GB ı MB ı gücünü göstermez. Beni deli eden de budur. Gir vatanın sitesine 100 tane 1GB kart var. Biri 70 lira biri 700 lira. Cidden kimsenin aklına bu fark neden diye sormak gelmiyor mu? Şu an otobüste tabletten yazıyorum ve gene arkamda GB muhabbeti dönüyor deli oldum. Yani senin notebook un kasma sebebi AMD nin kötü olması değil... senin notebook ta alt seviye; görüntü verse yeter gibi bir amaçla üretilmiş bir kart kullanılması.

    quote:

    Devamını evden yazarım

    Devamı.


    Senin anlayacağın senin Notebook un kasma sebebi bilgisayarındaki AMD yani ATİ kartın anadol seviyesinde bir binek otomobil seviyesinde olması. Oysa AMD ( ATİ ) nin Bugatti Veyron Sınıfında kartları da var. Yani kartın gücünü MB ları değil kullanılan GPU sonrasında ise belleğin türü belirler.

    3 - Ekran kartlarını araba gibi düşünürsen. GPU motor, bellek türü ( DDR5-4-3-2 ) aerodinamik, PCB şasi, soğutucu ise KM ibresi ve tasarım olur muhtemelen. Yani aynı motoru kullanan ve aerodinamiği aynı olan kartlar arasında çok fark yoktur. Geri kalan kısımlar sağlamlığı, ömrü ya da motora ekstra katkıyı sağlar. Mesela özel soğutucular OC için işlemciyi daha stabil ısılarda tutar. Ya da özel VRM tasarımları vb OC için ekstra stabilite sağlar.


    Şimdi bunlardan sonra sorulara geçersek.

    A- Ekran kartının gücünü ne belirler.

    Cevap : Öncelikle şak diye MB olmadığı kesin. Peki ne dersek. Tabiki GPU nun mimari tasarımı ve içerdiği işlem birimi sayıları.

    Misal HD5770

    800 Adet Paralel işlemciye sahiptir. 40 doku ünitesi ve 64 şablon rop birimi ile 16 renk rop birimine sahiptir. Ayrıca 128bit DDR5 bellek kullanır

    HD5870 ise 1600 paralel işlemciye. 80 doku ünitesine ve 128 Şablon Rop birimi ile 32 renk Rop birimine sahip. Bellek erişimi ise 256bit DDR5 kullanır.


    Bu bellek bitleri ne anlama gelir diyorsan. Otobandaki şerit sayısıdır. Yani ne kadar şerit vasa aynı anda o kadar araç yani veri geçebilir. Buna da bellek bant genişliği diyoruz.

    Ama HD6970 e bakalım.

    1536 paralel işlemciye. 96 doku ünitesine. 128 Şablon Rop birimi ile 32 renk Rop birimine sahip. Ve gene 256bit bellek arabirimi var. Yani 5870 le aynı hatta paralel işlemci bakımından daha geride bir GPU. Ama sonuçlarda 6970 öne geçiyor.

    Peki neden.?

    Cevabı çok basit yukarıda hep sayılardan bahsettik te ondan. Bir de GPU mimarisi var. Mimari ne dersek. Paralel işlemcileri çalışan eleman diğer birimleri de işte mühendisi muhsebecisi vb gibi düşünüp bir bina inşaa ettiklerii düşünürsek. Mimari bu insanların ortalama zeka güç ve hızının tek başlıkta toplanmışı diyebiliriz.

    Yani burada mimari gelişme her birimin gücünü artırıyor. Bunu nasıl yapıyor. Basitçe misal verirsek 69XX serisinde saat frekansı başı iki iş yapılır. 58XX serisinde ise bu tektir. Saat frekansı dediğimiz senin O MHz lerindir. Aslında bu bir nevi eski viking gemilerindeki davul gibidir. Davula her vurulduğunda aynı anda kürek çekilir. 1GHz = 1.000.000.000Hz dir. Yani 1Ghz demek işlemciye 1 saniyede 1 milyar defa çalış demektir. Yani bu ne kadar artar ise o kadar çabuk yapılır iş.

    Burada OC ye girelim. Firmalar GPU ya da CPU. Bunları üretirken 1GHz lik GPU yapıcaz diye işe başlamaz. Amaç en yüksektir. Her şey son noktaya geldiğinde testler yaparlar. Tüm GPU ların rahatlıkla çıkabileceği hıza standar frekans derler olur biter. Ama bu en kötü en berbat durumlar düşünülerek verilmiş bir değerdir. Cep telefonlarındaki 50-60 gün bekleme süreleri imkansız olduğu gibi de bu en kötü senaryolar pek gerçek olmaz. Biz de firmanın uğraşmak istemeyip bıraktığı bu kapasiteyi kendimiz ölçeriz. Yani misalen 1GHz lik bi GPU nun hızını programlar ile 1,2-1,5 gibi değerlere çıkarıp test ederiz. Isılar normal ve herşe yolunda ise verdiğimiz paraya fazlasını almış oluruz. Misal ben 1.8GHz lik E2160 işlemcimi 3GHz küsür hızlarda kullandım. Ya da şu an normal hızı 3.2GHz olan AMD 955 işlemcimi 3.8GHz de kullanıyorum.

    İşte burada soğutuculara giriyoruz. Düşün işçileri olağandan hızlı çalıştırıyorsun ve yaz sıcağında bayılıyor garipler. Peki bunları vantilatör ya da klima ile serinletsen? İşte doğutucu burada. Ve gene markalar da buada devreye giriyor. Genelde firmaların en iyi ortakları en iyi GPU ları özellikle seçer ( GPU ve CPU lar. Wafer denen tepsi biçiminde bir silikon tabakadan kesilerek üretilir. Ve bu tabakanın belli kısımları daha iyidir. ortalamada. ). Hatta özel modellerde elle test edip seçme yöntemi bile vardır. Yani büyük üreticiler sağlık kaydına en az hastalık işlenen bölgeden alır GPU sunu. Yani Yuvarlak Wafer ı dünya haritası gibi düşünürsek. İşte bana Türkiye den karadenizli işçi ver daha dayanılklı olurlar vb tarzında GPU seçer adamlar. Peki diğer bölgedekilerin hepsi mi çürük be. Yooo tabiki hayır. Sadece ortalama olarak en düşük hızları verenler genelde diğer yerlerden çıkar. Ama en kötü bölgeden bile en iyi işlemci çıkabilir ki işte burada da OC kabiliyeti diyoruz.

    mükemmel.

    rica etsem ekran kartım hakkında yorum yaparmısınız? oyun + HD Film için kullanıyorum.

    yenilemeyi düşünüyorum da.


    NVIDIA GeForce GT 640 DDR3 192-bit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 13 Nisan 2013; 17:23:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hay007TR

    hocam anladığım kadarıyla bu konuda fazlasıyla bilgi sahibisiniz bu ekran kartı nasıldır İNŞALLAH ALLAH nasip ederse pc toplamayı dusunuorum da ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-hd7970-dc2-3gd5-hd7970-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59359


    Az çok bir şeyler biliyoruz.

    Bunun dışında. HD7970 te oldukça iyi bir karttır. Özellikle benim kullandığım gibi hız aşırtmalı modeller GTX680 den de daha iyidir. Yani fiyat performans oranları oldukça yüksektir.


    Onun dışında çok fazla fiyatı olanlara yönelmenize de gerek yok. Stokta olsa kullandığım kartı önerirdim. Ama şu an 1000TL altındaki fiyata satılan özel soğutmalı hangi 7970 i alırsanız alın sizi üzmeyecektir.




  • Oyunlar genelde Nvidia destekli yapılıyor.
    Yeni çıkan oyunlar Ati lerde sorun çıkartıyor Ati ekran kartı sahipleri yazılım çıkmasını bekliyorlar. Ati nin yazılımı hemen çıkmıyor.
    Nvidia sahipleri yeni oyunları rahatça oynuyor ve Nvidia hemen yeni yazılım çıkartıp yeni oyunlarda performans iyileştirmesi sağlıyor.
    Ati kart sahipleri yeni oyunları sorunsuzca oynamak için bekliyor ama Nvidia kart sahipleri hemen sorunsuzca oynuyorlar.
    Paranız varsa Nvidia ekran kartı alır oyunları hemen ve rahatca oynarsınız. Ati alırsanız ekran kartı driver çıkmasını bekler yeni oyunlarda sorun yaşarsınız.
    Tercih sizin.

    Benim tercim Nvidia
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabri_16

    Oyunlar genelde Nvidia destekli yapılıyor.
    Yeni çıkan oyunlar Ati lerde sorun çıkartıyor Ati ekran kartı sahipleri yazılım çıkmasını bekliyorlar. Ati nin yazılımı hemen çıkmıyor.
    Nvidia sahipleri yeni oyunları rahatça oynuyor ve Nvidia hemen yeni yazılım çıkartıp yeni oyunlarda performans iyileştirmesi sağlıyor.
    Ati kart sahipleri yeni oyunları sorunsuzca oynamak için bekliyor ama Nvidia kart sahipleri hemen sorunsuzca oynuyorlar.
    Paranız varsa Nvidia ekran kartı alır oyunları hemen ve rahatca oynarsınız. Ati alırsanız ekran kartı driver çıkmasını bekler yeni oyunlarda sorun yaşarsınız.
    Tercih sizin.

    Benim tercim Nvidia



    bu neyin kafasi yas kac?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben onu bunu anlamam 3d için nvidia kart almak zorundayım hangi fiyata hangi kart neredeyse ezberimde ama nvidaya gelince herşey karman çorman 200 lira civarında bi tutar kart bulamadık amd olsa hemen şu diye çıkardın işin içinden ama nvida öyle bir üretiyor ki a war b yok diğerinde b var a yok üstelik hiç esnek değil

    esneklik konusunda

    amd eyefinity:
    istediğin çözünürlükte istediğin marka modelde ekrankları birleştirebilirsin

    nvida surround:
    aynı çözünürlük aynı refresh oranları olması şart

    amd crossfireX:
    aynı seri olduğu sürece her kartı çiftleyebilirsin örneğin 5000 serisi 5450 ile 5990 serinin ilk ve son kartları birlikte kullanabilirsin

    nvidia slı:
    seçtiğin kartlar aynı model olacak örneğin gtx 470 diğeride 470 olacak hatta birisi zotac diğeride zotac olmak zorunda markada aynı olacak herşey aynı olacak

    öte yandan her türlü teknoloji nvida tarafından geliştirilir amd sonradan kendi kartlarınada uygular

    physx
    cuda
    3d
    gibi


    nvida halen teknolojide öndedir

    nvidia mental ray iray 3d vision gibi

    zaten bu yeni teknolojilere harcanan paradır nvidayı pahalı yapan

    benim gibi 3d monitör hevesin yoksa nvidiadan uzak dur bence bak halen ne alacam bilmiyorum

    gtx 650 perf düşük
    550 ti cuda az vb vb uzar gider neyse iyi geceler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykpnrgz

    quote:

    Orijinalden alıntı: IceGlory

    Tabiki Nvidia

    ---->Cuda+PhysX+Daha iyi sürücü desteği+Daha iyi üretici desteği...

    +1

  • Arkadaşlar nvidia gt650m mi amd 8870m mi daha iyi acil cavap bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpasus

    Arkadaşlar nvidia gt650m mi amd 8870m mi daha iyi acil cavap bekliyorum

    8870m
  • Peki ne kadar fark var abartılacak kadarmı yoksa çok azmı
  • selam arkadaşlar ekran kartımı değiştircem ana kart GA-MA790X-UD3P işlemci amd phenom2x4 955 4 gb ram 800 mhz ekran kartım ati hd 4870 wapor 650 wat power ben SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 bu ekran kartını almak istiyorum sisteme uyarmı 2 gb 256 bit versiyonlu ekran kartını tercih etsem oyunlarda yükseek seviyede oynayabilirmiyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • yukardaki sistemime ekran karını değiştirirsem craysis 3 ve benzeri oyunları yüksek seviyede oynayabilirmiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toyomo

    selam arkadaşlar ekran kartımı değiştircem ana kart GA-MA790X-UD3P işlemci amd phenom2x4 955 4 gb ram 800 mhz ekran kartım ati hd 4870 wapor 650 wat power ben SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 bu ekran kartını almak istiyorum sisteme uyarmı 2 gb 256 bit versiyonlu ekran kartını tercih etsem oyunlarda yükseek seviyede oynayabilirmiyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

    Anakartınızda PCI-E x16 var yani çalıştırır ama sorduğunuzu tam anlayamadım HD 7950 384bit birde 2gb 256 bit ekran kartı demişsiniz onu anlayamadım şöyle mi demek istediniz Hd 7950 384bit 3Gb veya daha uygunu Hd 7870 256bit 2Gb demek istediyseniz Hd 7950 daha performanslı bir kart ve diğerine göre biraz daha pahalı ben yerinizde olsam Amd'nin yeni 'R' serisi kartlarının çıkmasını bekler öyle karar verirdim, R serisinden almasanızda hiç olmazsa nvidia ve amd kartların fiyatları biraz düşer ve istediğinizi daha uygun fiyattan alabilirsiniz.




  • Kardeş bana kalırsa "nvidia, amd den daha iyi veya amd nvidiadan daha iyidir" diye bir şey yoktur. İyi ekran kartı ucuz ve performanslı olandır. Bir yerde okumuştum yakın performans veren bazı nvidia ve amd ekran kartı arasında kaldığın zaman yapacağın işe göre kartın performansı değişiyor. Mesela nvidia destekli bir oyunda nvidia olan kart o oyunda daha iyi performans verebiliyor. Aynı şey amd için de geçerli.

    Bir de sistemin komple amd üzerine kuruluysa o sisteme amd, nvidia üzerine kuruluysa nvidia ekran kartı takılması uygun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piwi -- 30 Ekim 2013; 16:20:45 >
  • çok teşekkür ederim fedex.114 zahmet edip cevap vermşsiniz, soruyu ben düzgün soramadım SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 700 tl civarında

    ZOTAC GTX760 GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KART bu kartı alsam performans farkı çok olurmu teşekkür ederim


    http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/zotac-zt-70401-10p-gtx760-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart/productdetails.aspx?I_ID=67681


    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11196-19-20g-hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65316




  • abi kimse kusura bakmasın da ben oyunu yükleyip optionsa bastığım zaman ati radeon hd 7670m göreceğime intel hd graphics 4000 görüyosam, oyunları bu onboard çiple oynamak zorunda kalıyosam, her oyun yüklediğimde ekran kartımı tanıtmak için bi taraflarımı yırtıyosam, tanıtamayınca her seferinde 4-5 kere driver yüklüyosam ya kimse kusura bakmasın da 10gb ekran kartı yapsın gider nvidianın 1gb kartını alır takar kullanırım benim için intel bile radeondan iyi şuan için.
  • Savaş çıkmış resmen
  • arkadaşlar başlık altındaki cevapları okuduğum zaman bütçe ver pc toplayalım meraklıları var
    ben 3ds max kullanıyorum ve artık bi masa üstü pc almam gerekiyor bütçem 4000 tl bu fiyata en iyi pc i toplayıp bana yardım edebilir misiniz ?
  • Abicim nvida bence kötü akrabamın lettopunun özellikleri 2gb ekran kartı i7 idi nvida ydı gta 4 açmamış bile ama kuzenim pc toplamış atı ekran kartı 3 fanlı bişi dehşet bilgisayarı kastırmak imkansız sakın oyun için leptop alma bende lenovo g780 var i5 4gb ram 2gb ekran kartı var oyunlarda kasıyor sen bilirsin

    sakın leptop alma (oyun için)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bien123

    Abicim nvida bence kötü akrabamın lettopunun özellikleri 2gb ekran kartı i7 idi nvida ydı gta 4 açmamış bile ama kuzenim pc toplamış atı ekran kartı 3 fanlı bişi dehşet bilgisayarı kastırmak imkansız sakın oyun için leptop alma bende lenovo g780 var i5 4gb ram 2gb ekran kartı var oyunlarda kasıyor sen bilirsin

    sakın leptop alma (oyun için)

    Af edersinizde bu konuda bilgiye sahip olmadığınız%100 belli
    Edit:Ayrica yillik konuyu hortlatmissiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prophet66 -- 22 Temmuz 2014; 17:46:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.