Şimdi Ara

## ATi 2008'e Hızlı Başladı, Gözler Nvidia'da ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 yılını özellikle geçtiğimiz Ekim ayında duyurduğu GeForce 8800GT'nin elde ettiği büyük başarı sayesinde ile son derece mutlu kapayan Nvidia için 2008 yılı muhtemelen 2007 kadar rahat geçmeyeceğe benziyor. Geçtiğimiz sene AMD-ATi birleşmesinin sancıları sebebiyle piyasaya geç giren çözümler ve yaşanan performans odaklı bazı hayal kırıklarının ardından olgunlaşan yapısı ve yaşananlardan ders almışa benzeyen duruşu ile AMD-ATi ikilisi yeni yıla son derece hızlı girdi.

Her ne kadar GeForce 8800GT'nin gölgesi altında kalmış gibi gözükse bile HD 3800 serisi ile önemli bir sıçrama gerçekleştiren AMD-ATi, yeni yıla HD 3400 ve 3600 serisi ile başlayarak önemli bir adım daha attı. Ürün gamını 55nm üretim teknolojisine adapte ederek maliyet anlamında da avantaj yakalayan firma DirectX 10.1 desteği ile de önemli bir argümana sahip. Tabi ATi'nin yeni modellerini arka arkaya anons etmesi sonucu genişleyen ürün yelpazesi ve model alternatifi de firma adına önemli gelişim oldu.

50$ seviyesinde HD 3400 serisi, 100$'a kadar HD 3600 serisi hemen az üstünde HD 3690 modeli, 150-200$ aralığında ciddi başarı yakalayan ve fiyatında indirim gözlemlenen HD 3850 modeli 250$+ seviyesinde HD 3870 modeli ve top model olarak HD 3870 X2 firmanın kozları durumunda. Tabi bahsi geçen tüm modellerin 55nm, DirectX 10.1, PCIe 2.0, Hybrid Crossfire - Crossfire X - Quad Crossfire (modeline göre değişiyor) desteğine sahip olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Radeon HD 3870 X2 modeli ile birlikte gecikmeli de olsa performans liderliğini geri almayı başaran AMD-ATi bir yandan da R700'e yönelik çalışmalarını da devam ettiriyor. Şimdi gözler Nvidia'da. 2007 yılını son derece rahat ve yer yer rakipsiz geçiren üstelik ciddi kar elde ederek mali pozisyonunu da oldukça iyi bir noktaya taşıdığı belirtilen firma yaklaşık 1 aylık süre zarfında GeForce 9 serisini pazara sunmaya başlayarak rekabete yeni bir heyecan katacak. Gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

İki firmanın yeniden kıyasıya bir rekabete girişmesi ve fiyatların kullanıcı lehine düşmesi en büyük dileğimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 30 Ocak 2008; 18:56:31 >

• evet ati de durum iyileşiyo gözlerimiz r770 i görmek istiyo şöle tek başına 3dmark06 dan 15-16k alsa hiç fena olmaz
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core
  • ati'nin yanına 3 tane daha firma gelsin GeForce 9 serisini deviremezler 55nm de az güç az ısınma fasa fiso.Ben anlamam önce performans sonra enerji tasarrufu.Şuan meydan boş hele bi 9 seri gelsin de ozaman yaparız kapıştırmaları
  • ati şu an max teknojojisiyle yarışa devam ediyor çekirdek çok kötü nvidia öylemi 15 aylık gpu ile buralara geldi yeni geliştirdiği gpuyu değilde hala 15 aylık gpuyu revize ediyor piyasaya sürüyor ati canın çok yanacak yeni seride benden söylemesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ati ilk olarak sürücülere bir çeki düzen verse benim için yeterli.

Orjinalden alıntı: hastrombol

ati şu an max teknojojisiyle yarışa devam ediyor çekirdek çok kötü nvidia öylemi 15 aylık gpu ile buralara geldi yeni geliştirdiği gpuyu değilde hala 15 aylık gpuyu revize ediyor piyasaya sürüyor ati canın çok yanacak yeni seride benden söylemesi

Aynı teknoloji nvidia kullansaydı 55nm vs. sonuçlar nasıl olurdu ben de merak ediyorum ama esas belirleyici gene de gpu mimarisi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatros83 -- 30 Ocak 2008; 19:28:15 >
    INTEL CORE 2 DUO E4500@3.1GHz/// 2GB DDR2 800MHz CL4 Gamer Extreme Dual Kit
    /// GIGABYTE P35-DS3L /// Tagan 430Watt Easycon//Palit 8600gt Sonic+ 750/2100 vmod /// 250gb Segate 410as /// DvD Combo car curt kasa fln....
  • quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

daha öncede demiştim kısaca 1900 lerle öne geçen ati 8xxx serisi ile geride kaldı şimdi ise hızlı bir başlangıç yaptı hepsi birer seneye denk geliyor danışıklı dövüş dememek elde değil

1900'lerle öne geçen ati mi? kadeşim piyasadan haberin yok galiba. ati 9000 serileri, x800 serileri, x1800 serileri ve x1900 serileri ile nerden baksan 5-6 yıldır hep öndeydi ve nvidiayı eziyordu. nvidia 1 sene öne geçti diye hemen atiye kefen giydirmeye başladı bazı kendini bilmezler. kocaman şirket 1 senede batar mı hiç

• ati mimariyi değiştirmeli ve EN ÖNEMLİSİ SÜRÜCÜLERİ ADAM AKILLI YAPMALI. Yoksa yanarki ne yanar.....
    Firma taraftarı olup kazıklanmaya gerek yok. Hepsi birbirini tokatlasın. Onların ağlayacağınımı sanıyorsunuz. 1 milyar değilde 500 milyon dolar kazansınlar. Üreteci kahkaha atacağına gülümsesin tüketici ağlayacağına gülsün be kardeşim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elmedin

quote:

daha öncede demiştim kısaca 1900 lerle öne geçen ati 8xxx serisi ile geride kaldı şimdi ise hızlı bir başlangıç yaptı hepsi birer seneye denk geliyor danışıklı dövüş dememek elde değil

1900'lerle öne geçen ati mi? kadeşim piyasadan haberin yok galiba. ati 9000 serileri, x800 serileri, x1800 serileri ve x1900 serileri ile nerden baksan 5-6 yıldır hep öndeydi ve nvidiayı eziyordu. nvidia 1 sene öne geçti diye hemen atiye kefen giydirmeye başladı bazı kendini bilmezler. kocaman şirket 1 senede batar mı hiç

• amd ati devamını getirir insallah 3870x2 performansı iyi gibi gözüküyor

Orjinalden alıntı: Elmedin

quote:

+1

nvidia 1 seride geçti diye nerdeyse bazı densizlerin ati mühendislerini gerizekalı ilan etmediği kaldı.Bellemiş millet bi mimari de mimari.Uyuz oluyorum bu lafa.Bir de darboğaz lafına uyuz olyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: SanalKabus

ati'nin yanına 3 tane daha firma gelsin GeForce 9 serisini deviremezler 55nm de az güç az ısınma fasa fiso.Ben anlamam önce performans sonra enerji tasarrufu.Şuan meydan boş hele bi 9 seri gelsin de ozaman yaparız kapıştırmaları

9 serisi hakında ne biliyorsunki bu kadar iddalı konuşuyorsun. toputopu 2-3 tane 9600gt testi var piyasada onlarda daha mechul. insan biraz mantıklı konuşur

Orjinalden alıntı: fx57

İki firmanın yeniden kıyasıya bir rekabete girişmesi ve fiyatların kullanıcı lehine düşmesi en büyük dileğimiz.

İşte bizim de temennimiz o,lütfen bu topiğe nvidia ve ati fanatikleri yorum yazmasın
  • ikisi de güçlü olsun, bu da tüketiciye yarasın.

Tomshardware diyorki...HERŞEY MİMARİ YAPIDA BİTİYOR arkadaşlar..Bu arada GPU ile Stream tarayıcı birimlerini aynı hızla çalıştırmak kimin fikriydi??
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.