Şimdi Ara

## ATi 2008'e Hızlı Başladı, Gözler Nvidia'da ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jeofizikci

quote:

Orjinalden alıntı: SanalKabus

ati'nin yanına 3 tane daha firma gelsin GeForce 9 serisini deviremezler 55nm de az güç az ısınma fasa fiso.Ben anlamam önce performans sonra enerji tasarrufu.Şuan meydan boş hele bi 9 seri gelsin de ozaman yaparız kapıştırmaları

9 serisi hakında ne biliyorsunki bu kadar iddalı konuşuyorsun. toputopu 2-3 tane 9600gt testi var piyasada onlarda daha mechul. insan biraz mantıklı konuşur

aynen katılıyorum sanki kendileri yapıyo kartları şimdiden asıp kesiyolar
    Ryzen 5800x3D - MSI X570 - Zotac RTX 4080 - Gigabyte M34WQ - 32gb 4000mhz - Creative Sound BlasterX G6 - Samsung Evo SSD - Xigmatek 850w - Corsair Full Tower Graphite - NZXT Kraken X72 - Asus Flare II Animate - Asus Gladius II Core

• quote:

Orjinalden alıntı: KYSER

Mimari lafına uyuz oluyorsunuz demek....

Tomshardware diyorki...HERŞEY MİMARİ YAPIDA BİTİYOR arkadaşlar..Bu arada GPU ile Stream tarayıcı birimlerini aynı hızla çalıştırmak kimin fikriydi??

afedersin ama tomshardware'yi eşşekler kovalasın.Beni bağlamaz.8600gt mimarisi daha iyi diye x1950pro mu almayayım ben.Nah 8600 alırım işte olay orda.Kart bana gelsin,performansı yeterli olsun isterse fi tarihi mimarisi kullanılsın,umrumda değil.
  • Ati'nin başı, mimariyi değiştirmekle yandı. Eğer bu mimariyi oturtabilselerdi; çok güzel olacaktı ama oturmadı.(Sürücüler vs. ile) Ama Ati'den yine güzel atılımlar bekliyoruz. Aslında Ati yerine AMD desek daha doğru olur

AMD artık Orta seviyeye odaklanmaya başladı.(Bakınız 3850 ve 3870) Ama Liderlik koltuğuna da yeni adayla gösterebilirse(Nvidia'nın 9xxx serisine karşı) rekabet son kullanıcılar açısından çok iyi bir boyuta gelecektir

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 30 Ocak 2008; 20:21:43 >

Orjinalden alıntı: hastrombol

ati şu an max teknojojisiyle yarışa devam ediyor çekirdek çok kötü nvidia öylemi 15 aylık gpu ile buralara geldi yeni geliştirdiği gpuyu değilde hala 15 aylık gpuyu revize ediyor piyasaya sürüyor ati canın çok yanacak yeni seride benden söylemesi

bir de ne dediğini bir bilsen 3870 de kullanılan grafik işlemcisi de r600 ün aynısı sadece 55 nm lik hali bilelim konuşalım

Yani öyle bir şey söyledinki...Neyse boşwer Sen birkaç nesil öncesinden gelirsin o zaman...AYRICA neden 8600 ü ölçü aldın...8800 Leri 1950pro ile kıyasla sıkıyorsada göreyim seni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYSER -- 30 Ocak 2008; 20:21:41 >
  • Evet öyle Ama NVIDIA nın 9000 leri böyle olmayacak işte...Orada kıyamet kopabilir işte...Orta seviye 9600GT ATI'nin üst seviyelerinden 3850 yi geçiyorsa Bazı testler gördük konuda yaklaşık aynı hızdalar en azından..Yani dolayısı ile 9800GTS ve 9800GTX i düşünmeden edemiyor insan..
    quote:

Orjinalden alıntı: eric13

quote:

ati şu an max teknojojisiyle yarışa devam ediyor çekirdek çok kötü nvidia öylemi 15 aylık gpu ile buralara geldi yeni geliştirdiği gpuyu değilde hala 15 aylık gpuyu revize ediyor piyasaya sürüyor ati canın çok yanacak yeni seride benden söylemesi

bir de ne dediğini bir bilsen 3870 de kullanılan grafik işlemcisi de r600 ün aynısı sadece 55 nm lik hali bilelim konuşalım

• süper oldu bu hd3870 gibi bi kartı baya indirimli alcaz anlasılan rekabet kızışıyor 1 ay sonra fiyat kırmalar başlar ati bu konuda daha avantajlı 55 nm kullanıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 31 Ocak 2008; 13:21:27 >

Yani öyle bir şey söyledinki...Neyse boşwer Sen birkaç nesil öncesinden gelirsin o zaman...AYRICA neden 8600 ü ölçü aldın...8800 Leri 1950pro ile kıyasla sıkıyorsada göreyim seni...

tövbe haşaa.Ben bütçeme göre ölçü aldım dostum.Yoksa 8800 serisi x19 serisinden 1 seri sonra..
  • Evet ama bu özel bir durumdu hem ATI hemde NVIDIA açısından orta seviyler fiyasko oldu..Giriş seviyesi düzeyinde Orta seviye fiyatına kartlar satıldı..Çünkü o zamanki koşullara göre Stream işlemci sayısı fazla güçlü bir kart yapmak 100-150$ seviysindemümkün değildi...Ama artık o günler gerilerde kaldı..Şimdi gerçek orta seviye kartlar alabileceğiz..Mesela 9500GT yaklaşık 99$ olacak 32 St ünite..ama 8600GTS ile aynı belkide daha hızlı olacak...8500GT nin yerine gelecek kart bu düşünsene aradaki hız farkıni..Aynı şekilde ATI'ninde benzer fiyattan satılan benzer başarımı olan kartları olacak tabii..
    quote:

Orjinalden alıntı: wildlove

quote:

tövbe haşaa.Ben bütçeme göre ölçü aldım dostum.Yoksa 8800 serisi x19 serisinden 1 seri sonra..

• quote:

Orjinalden alıntı: eric13

quote:

ne dediğimin farkındayım da sen en okuduğunun farkındamısın ben ati yeni model çıkardı yeni seri üretti yazmadımki nerden nerelerden ne anlamlar çıkarıyosunuz

• Yani Nvidia'cıları anlamak mümkün değil. Ati yazan başlık gördümü olumsuz birşeyler belirtiyorlar. FX'in Nvidia haberlerini iyi takip etmiyorsunuz gibime geliyor. Martta çıkması bekleniyor yeni Nvidia'ların. Şimdi Ati bir adım öne geçtiysei Nvidia'nın yeni kartları çıkınca 2 adım önde olacak. Neden mi? Şubat ve mart aylarında yeni sürücüler çıkacak. Nvidia'da ilk etapta sürücü sorunu yaşayacağını varsayarsak, bu da ati'nin daha öne geçmesi anlamına gelecek.

Basit bir mantıkla, iki işlemciyi bir kart üzerine sığdıramayan ve yeni işlemcisini yaşadığı 2007 rehavetinden sonra piyasaya çıkartmayı unutan Nvidia pazar payının düşmesini şaşkınlıkla izleyecektir.

Benden hayırlı seyirler ve gerçekten şu sandviç kartın (Nvidiax2) amiralle (3870x2) karşılaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500

• HD3870 X2 silecek 8800GT görüntüler öyle bakalim testler neleri gösterecek.
  • 9800 GX2 'nin simülasyon testlerini gördük.8800 Ultar'ya 10 fps civarında önde 8800 Gt Slı'dan 20 fps fark var.Forumda mevcut lütfen onlara bakarak yorum yapın.3870 X2 liderliği aldı.Fiyat olarak Nvidia'ya göre ucuz.9000 Serisiyle iyi şeyler yapabilir ama Ati yeni modeller üzerindede çalışacak sürücü problemlerini ortadan kaldırarak daha iyi ivme kazandıracak.Bence Spider platformu performans olarak yeterli.Daha fazlasınada gerek yok.Yeni revizyonlu Phemon modelleriyle birlikte F/p oranıylada çok iyi işler başaracak.Bence Nvidia'nın ertelemeleri 3870 X2'ye bağlı.Eğer Ati oyunlarıda kendi lehine doğru çevirirse açık ara önde gider.Herkes biliyor ki Nvidia oyunlara sponsor olduğu için önde...
  • nvidia feykini şaşırdı hiç orta seviyeyle nvidia kart cıkardımı bu zamana kadar ? hiç bilen duyan varmı kac nesildir? çaresizlik kadar kötü bişi yoktur önce 8800gt 256 etti olmadı 8800gs dedineolduğu belirsiz buraya gelmedi daha avrupada satışta şimdi 9lu seriden 9600gt yi cıkarıyor 9800gt yada gts den evvel nvidia bu seneyi değil rahat gecirmek atinin arkasında kapıcak gibi görünüyor başlangıcı böğle yani
  • Temennimiz ati ninde kendini toparlayıp daha hızlı gpu lar üretip nvidia ile kıyasıya rekabet edebilmesi sonuçta bu kullanıcıların işine yarar bunun içinde bana göre mimarisinde değişikliğe gitmesi şart doku ünitelerini arttırması gibi mesela r700 de herşey belli olucak atinin birdaha aynı hataya düşeceğini sanmıyorum ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz nvidia ise eğer doğruysa 1 teraflop hesaplama gücünde 9800gtx i piyasaya sürecek ati bu kart denginde bir kart üretebilirse o zaman övgüyü hakeder ama üretemeyebilirde bu durumda sadece orta segmentte rekabet eder işin kötü tarafı şuanda orta segmentte de geride bazı konularda başkaları hakkında nvidiacı diyenler önce yorumları iyi okusunlar esas daha hızlısı varken daha yavaşını alma düşüncesi fanatikliktir ben her iki markayıda kullanan biri olarak hangisi daha iyisini yaparsa onu alırım yiğidi öldür ama hakkını yeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Ocak 2008; 21:43:18 >

Hangi Firma bu tip sistemleri tadında bırakmaz rekabette öne geçmek için kullanır,Olayı bir prestij kazanımı olarak görmez ve bu işe olanca emeğini ve zamanını harcar ise Geri kalmaya ve üst seviyede kaybetmeye mahkum olacaktır...Hatta bu şirketin iflasına kadar bile gidebilir...

Her zaman yeni mimariler ve yeni teknikler geliştirmek niyetinde olmalı ve çalişmalar bu yönde olmalıdır..Hatırı sayılı güçlü bir AR-GE ekibine sahip olmak burada kilit noktadır..

NVIDIA'nın bugün açık ara dünya lideri olmasının nedeni rakibine göre geliştirdiği mimari yapıdaki üstünlüğüdür..O üstünlükte 20 yıllık Geleneksek teknikleri bir kenara bırakarak GPU nun çekirdek hızını Tarayıcı birimlerin hızından ayırarak ayrı bir saat hızı üreteci kullanacak şekilde mimarisini tasarlamasıdır..

Pek tabii bunu yapanda AR-GE bölümündeki G80 beyin takımında yer alan 'düşünen adamlar' dır...

Önemli NOT: Lütfen yine sen NVIDIA'nın paralı çalışanı mısın ssana paramı veriyorlar sen fanatiksin vs..şeklinde saçma sapan cevaplar vermeyin...BEN DOĞRU BİLDİĞİMİ SÖYLERİM arkadaşlar..Bana bunları söyleyen fanatiksin diyen adamın Nickinin altında AMD logosu vardı mesela..Yazdıklarım doğru değilse bir yanlışlık varsa o zaman söyleyin cevap verin..Yoksa dediğim gibi içi boş abuk subuk şey söylemeyin...ATI başarılı olsaydı tersi olsaydı aynı şeyleri ATI için söylerdim..

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

nvidia feykini şaşırdı hiç orta seviyeyle nvidia kart cıkardımı bu zamana kadar ? hiç bilen duyan varmı kac nesildir? çaresizlik kadar kötü bişi yoktur önce 8800gt 256 etti olmadı 8800gs dedineolduğu belirsiz buraya gelmedi daha avrupada satışta şimdi 9lu seriden 9600gt yi cıkarıyor 9800gt yada gts den evvel nvidia bu seneyi değil rahat gecirmek atinin arkasında kapıcak gibi görünüyor başlangıcı böğle yani

Nvidianın orta seviye kartı olan 8800gt 3870 i performansda geçiyorsa bu nvidianın suçumu mecbur değil aslında 8800gs yi piyasaya çıkartmaya 8800gt hem uygun fiyatlı ve onun üstü gts var ama 8800gs kesin çıkıcak kaç nesildir demişsin 6800gs 6800gt 7800gs 7800gt 7900gs 7900gt bunlar orta seviye değilmiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Ocak 2008; 21:55:21 >
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.