Şimdi Ara

Ateist Dostlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeslerim herkes nasil ateizmi sectigini yorumlarda yazsin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ateistlik cool olduğu için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok küçük yaşlardan beri 12-13 diye hatırlıyorum "Allah Nasıl Kendiliğinden Oluştu" sorusunu her zaman merak ediyordum. Kısa bir süre sonra araştırmaya girdim dinden tamamen soğumuştum ama kendimi ateist olarak görmüyordum henüz. Son 2-3 senedir internette sık sık makale okuyarak ve kitaplardan bilgi alarak tam ateist oldum.
  • Ateist değilim bana agnostisizm daha mantıklı geliyor buralara nerden geldin dersen önce şöyle haberlere bakınca dünyada o kadar kötü olaylar oluyorki bir tanrı varsa eğer bunlara neden müdahale etmiyor diyorum .Bide olmadan bu dünya oluşabilirmi ekosistem kendi kendine oluşabilirmi diye düşünüyorum o da mantıklı gelmiyor.Dinlere gelirsem onlarda ödül ceza sistemi var o da mantıklı gelmiyor .Şöyle düşünelim sen bir robot yapıyorsun ama bir ayağı yok o da yürüyemiyor .Sen gidip o robot senin hatan yüzünden olduğunu bile bile yürüyemiyor diye onu bozarmısın yoksa gidip bir ayakmı takarsın mantıklı olan tabiki bir ayak takmaktır dinler ise o robota yeni ayak takmak yerine bozuyor .Yüzlerce din hepsini teker teker araştırma şansım olmadı araştırdıklarım ise bir tanrının sözleri olamaz diye düşünü yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42ED01C9A -- 30 Mayıs 2017; 20:14:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mephalay

Ateist Dostlarım

Ateist Dostlarım

Mühendis

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    O ufaklığın babası o kadının kocası birisi vardır mutlaka.

Baba koca falan filan. Olmayan şeyler görüyorum.

Bu poz ateist yaptıysa ozur diliyorlarmış bayramda elinizden opup helallik isteyeceklermiş.

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Ateist Dostlarım

Ateist Dostlarım

• Makul olan ateizm halle lu yah tersten okunsa hay ol ellah (u ibranice ve farsça da o şeklinde biçem alabiliyor) gorduğumde denebilirdi.

Nerdeyse turkçe hay yani ebedi ol ellah denmiş. Veya ebedi olan ellah gibi.

İsevinin tanriya karşı çıkışı ve ateist denen argumanı seçişi olan bi şey. Ancak ellah lafzına karşı da bi çıkışı mumkun gibi.

Tanri god yahve ellah(Allahu Teala değil) bi anksiyete mevcut.

Bu kitab-ı mukaddes oğretisi de ellah lafzını içeriyor olması ilginç.

Bu arada negatif ateizmin varlığını kabul etmek lazım. Bu insan denen turun zorunlu bi nasıdır.

Çocukluğum dini kurslarda geçti. Kuranı üç kez hatim ettim. Tecvid den tutta siyernebiye kadar her şeyi ezberleyip sınav bile oluyorduk. Her hafta tesbih namazı her iki güne bir gece namazları kılan birisiydim. Tabi sizin gibi internet aleminde ateistlerle tartışıp onlara doğru yolu göstermeye çalışıyordum. Sonra bir tartışmada ateistin birisi aşağıya koyacağım ayetleri koyarak bana bu ayetler seni rahatsız etmiyor mu diye sordu. Bende böyle bir ayetin aslında yok olduğunu olsa bile yanlış çevrildiğini filan söyleyip tartışmadan çıktım hemen. Sonra gittim gecenin 2 sinde salonda ki yarı Türkçe yarı Arapça kuranı alıp baktım beynimden vurulmuş döndüm. İşte o an ateist oldum.

Dusunsenize yüzyıllar boyu milyonlarca milyarlarca insana rehberlik etsin diye bir din yaratıyorsunuz ama içine şu ayetleri koyuyorsunuz. Benim için böyle bir yaratıcı olamaz.

TAHRİM 66/1. Eşlerinin rızasını gözeterek, Allah’ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine yasak ediyorsun? Allah bağışlayandır, acıyandır.

AHZAB 33/51. Bunlardan istediğini bırakır, istediğini yanına alabilirsin. Sırasını geri bırakmış olduklarından da arzu ettiğini yanına almanda sana bir sorumluluk yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olmasını, üzülmemelerini, hepsine verdiğin şeylere razı olmalarını daha iyi sağlar. Allah kalblerinizde olanı bilir; Allah bilendir, Halim olandır.

AHZAB 33/50. Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını ve Peygamber nikahlanmayı dilediği takdirde müminlerden ayrı, sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin mehrini Peygambere hibe eden mümin kadını almanı helal kılmışızdır. Bir zorluğa uğramaman için; müminlerin eşleri ve cariyeleri hakkında onların üzerine neyi farz kılmış olduğumuzu bildirmiştik. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

AHZAB 33/53. Ey inananlar! Peygamber’in evlerine, yemeğe çağırılmaksızın vakitli vakitsiz girmeyin; fakat davet edilseniz girin ve yemeği yiyince, dağılın. Sohbet etmek için de girip oturmayın. Bu haliniz Peygamber’i üzüyor, o da size bir şey söylemeye çekiniyordu. Allah gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamber’in eşlerinden bir şey isteyeceğinizde onu perde arkasından isteyin. Bu sayede sizin gönülleriniz de, onların gönülleri de daha temiz kalır. Bundan sonra ne Allah’ın Peygamber’ini üzmeniz ve ne de O’nun eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir. Doğrusu bu, Allah katında büyük şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atılgan oo -- 31 Mayıs 2017; 9:46:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

Ateistlik cool olduğu için

Kimse cool olduğu için ateist olmaz. Belki istisna düzeyde yapan vardır bunu onları da kuş beyinli sayabiliriz.

Öldükten sonra sonsuz yaşamı, cenneti, hurileri, envai çeşit lezzeti vs sırf cool olmak için mi terkediyor insanlar sanıyorsunuz? Bunların masal olduğunu anlayıp hayal kırıklığı içinde dini terkediyor insanlar.

Yıllar boyu sana öğretilmiş olanların yalan ve masallardan ibaret olduğunu anlayınca oluşan travmayı kaldırabildikleri için belki ateistlere cool diyebiliriz. Çünkü sorgulamak kolay değildir. Bir fikir düşünün ki sorgulanması yasak olsun. İşte ona aslında fikir denmez dogma denir. Bugün hem inanıp hem de sorguladıklarını iddia edenler aslında sorgulamadıklarını bilsinler.

Din sadece dinin izin verdiği ölçüde sorgulamana izin verir. Allah'ın varlığını sorgulayamazsın. Hatta Kuran'da yazmayan bazı hadisler bazı toplumlarda kanun hükmündedir. Onları bile sorgulayamazsın.

Velhasıl özgür düşünürsen er ya da geç sorgulamaya başlarsın ve bunun sonucunda da non-teist(ateist, agnostik,deist vs.) olursun.

• Hurinin çocuğunu cennete goturen bi baba, cennetle cehennemin aslında aynı yer ve karı kızın olmadığı bi tedris yeri olduğunu öğrenen kimse, ilahın da babası olmadığını anladığında da inkar edebilir.

• Cocuk yasta sorgulama luksum yokken icinde bulundugum ulkenin dinini benimsedim normal olarak. Yas sogrulamaya ve elindeki bilgilerin dogrulugunu test etmeye geldiginde ise dinlerin iddialarinin hemen hemen hepsinin insaligin ve doganin cevaplariyla celistigini farkettim, hicbir kanit gozetmeksizin birseylere inanmak kendini rasyonel birisi olarak goren bana ters oldugu icin, insanligin simdiye kadar dogruyu test etmede kullanabildigi deney ve gozlem yoluyla kanitlanamayan iddialara inanmayi zekama hakaret olarak gordum. Ateist olmanin cool oldugunu dusunmuyorum aksine hayatimda bircok zorluga yol acti ama hayatta yasadigim zorluklar gercegi bilmenin yaninda hicbirsey. Hayirli ramazanlar.

Yani sınav salonundaki eşitsizlikler

Efe Aydal yazmış bir de. Neyze mizah yeteneğinizde gelişme var. Aferin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ripper Roo -- 1 Haziran 2017; 16:56:16 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 1 Haziran 2017; 23:30:43 >
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawkbjk

quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

Ateistlik cool olduğu için

Kimse cool olduğu için ateist olmaz. Belki istisna düzeyde yapan vardır bunu onları da kuş beyinli sayabiliriz.

Öldükten sonra sonsuz yaşamı, cenneti, hurileri, envai çeşit lezzeti vs sırf cool olmak için mi terkediyor insanlar sanıyorsunuz? Bunların masal olduğunu anlayıp hayal kırıklığı içinde dini terkediyor insanlar.

Yıllar boyu sana öğretilmiş olanların yalan ve masallardan ibaret olduğunu anlayınca oluşan travmayı kaldırabildikleri için belki ateistlere cool diyebiliriz. Çünkü sorgulamak kolay değildir. Bir fikir düşünün ki sorgulanması yasak olsun. İşte ona aslında fikir denmez dogma denir. Bugün hem inanıp hem de sorguladıklarını iddia edenler aslında sorgulamadıklarını bilsinler.

Din sadece dinin izin verdiği ölçüde sorgulamana izin verir. Allah'ın varlığını sorgulayamazsın. Hatta Kuran'da yazmayan bazı hadisler bazı toplumlarda kanun hükmündedir. Onları bile sorgulayamazsın.

Velhasıl özgür düşünürsen er ya da geç sorgulamaya başlarsın ve bunun sonucunda da non-teist(ateist, agnostik,deist vs.) olursun.

Masal demişsin öncelikle şunu söyleyeyim masal dediğin ayetler masal kavramından önce yazılmış ne malum masal dediğimiz kavramın bu ayetlerden esinlenmedigi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.