Şimdi Ara

Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus aboneliği nasıl iptal edilir? Ödenen para nasıl geri alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus aboneliği nasıl iptal edilir? Ödenen para nasıl geri alınır?
    Disney Plus’ın Atatürk dizisini platformda yayınlamaktan vazgeçmesi üzerine Disney’e tepkiler sürüyor. Ermenilerin iptal edilmesini istediği dizi, iki bölümlük filme dönüştürülerek sadece FOX TV’de yayınlanacak ve sinemada gösterime girecek.



    Disney Plus'a ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz



    Çeşitli Ermeni toplulukları baskısı üzerine dizinin Disney Plus’ta yayınlanmasından vazgeçilmesi üzerine pek çok kullanıcı Disney Plus abonelik iptali yoluna başvurdu. Disney Plus’ın diziyi yayınlayacağını söyleyip yayınlamaması, Tüketici kanuna göre bu hizmeti “Ayıplı Hizmetler” kategorisine sokuyor. Bu da yıllık abonelik için peşin ödeme yapan kullanıcıların ödediği parayı Tüketici Hakem Heyetine başvurarak geri alabileceği anlamına geliyor.



    Ayrıca Bkz.Disney Plus’dan beklenen “Atatürk” açıklaması geldi



    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 13. maddesi 2. fıkrasında yer alan “Ayıplı Hizmet” tanımında şu ifadelere yer veriliyor:



    “Hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler ayıplıdır.”



    Disney Plus, reklam ve ilanlarında Atatürk dizisini yayınlayacağını söyleyip diziyi yayınlamaktan vazgeçti. Bu maddeyi gerekçe göstererek sunulan hizmetin “Ayıplı Hizmet” olduğunu belirterek ödemenizi geri alabilirsiniz.



    Disney Plus nasıl iptal edilir? ?




    1. Tarayıcıdan Disneyplus.com'a giriş yapın.

    2. Sağ üst bölgedeki profil resminize tıklayın. Hesap sayfasına giriş yapın.

    3. Açılan sayfada üyelik başlığının altındaki Disney+ (Yıllık) veya Disney+(Aylık) seçeneğine tıklayın.

    4. Üyeliği İptal Et seçeneğini seçin.

    5. Neden İptal Etmek İstiyorsunuz? şeklindeki soruda Diğer seçeneğini seçtikten sonra açılan alana "Atatürk dizisinin yayınlanmaktan vazgeçilmesi nedeniyle iptal ediyorum." yazın. İptal İşlemine Devam Et seçeneğini seçin.

    6. Sonraki sayfada "Hayır. Teşekkürler Disney+'ı İptal Et" seçeneğine dokunun.

    7. Üyeliğiniz başarıyla iptal edildi. Peşin ödediğiniz tutarı bu işlemle geri alamıyorsunuz ancak üyeliğinizin kalan aylarında Disney Plus'ı izlemeye devam edebiliyorsunuz.



    Disney Plus para iadesi nasıl yapılır? ??




    1. Disney Plus'ın "Ayıplı Hizmet" sunduğunu gerekçe gösterek ödediğiniz parayı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaparak geri alabilirsiniz. Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmak için e-Devlet'e giriş yaparak Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi hizmetini seçin. "Uygulamaya Git" butonuna dokunun.

    2. Açılan sayfada "Tüketici Başvuruları" seçeneğine basın.

    3. Firma Unvanı kısmına "Disney XD Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi" yazın.

    4. Adres ve telefon alanına şu bilgileri yazın: İl: İstanbul İlçe: "Zeytinburnu" Adres: "Kazlıçeşme Mah. Kennedy Cad. No: 44 34020" Telefon: 2124149000

    5. Kaydet ve İlerle seçeneğine basarak sonraki sayfaya gelin.

    6. Açılan sayfadaki fatura tarihi ve tutar bilgileri kısmını Disney Plus Hesap sayfasındaki Fatura Geçmişi sayfasındaki bilgilerle doldurabilirsiniz.

    7. Talep Türü'nü "6502 Sayılı Kanunda Yer Alan Diğer Talepler" olarak seçin.

    8. Şikayetin Konusu alanına şunu yazın: "(@mail adresiniz) mail hesabımla oluşturduğum Disney Plus üyeliğim hakkında bir talepte bulunuyorum. Disney Plus'ın reklam ve tanıtımlarında Atatürk dizisini yayınlayacağını söylemesi üzerine platforma peşin ödeme yaparak üye oldum ancak dizinin yayınlanmasından vazgeçildi. Bunu gerekçe göstererek yeliğimi iptal ettim. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 13. maddesi 2. fıkrasında yer alan “Ayıplı Hizmet” tanımına uygun olarak Ayıplı Hizmet kategorisine giren bu hizmet için  ödediğim ücretin tarafıma geri ödenmesini talep ediyorum."

    9. Kaydet ve İlerle seçeneğini seçerek sonraki aşamaya geçin.

    10. Açılan sayfaya Disney Plus Fatura Geçmişi sayfasındaki faturanızın ekran görüntüsü .pdf formatında yüklemeniz gerekiyor. Dosya yükle seçeneğiyle yükledikten sonra altındaki Kaydet butonuna tıklayın.

    11. Sayfanın altındaki İlerle butonuna tıklayın. Başvuru dosyanızın bir özetini göreceksiniz. Tekrar İlerle butona basın.

    12. İkamet adresinize göre il ve ilçe tüketici hakem heyetlerinin listesini göreceksiniz. Seçeneklerden herhangi birisini seçerek Başvuruyu Tamamla seçeneğine basın. Onay sorusunda Tamam seçeneğini seçin. Başvuru numaranızı bir kenara not alın.

    13. Tüketici Hakem Heyetine başarıyla başvuru yaptınız. Heyetin incelemesinin ardından tarafınıza dönüş yapılacak.

    14. Başvurunuzun durumunu öğrenmek için Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Sorgulama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.









  • Disney aboneliklerimizi iptal ederek çok şükür bugün de ülkeyi kurtardık ve dosta güven düşmana korku saldık; tüm dünya Türk'ün gücünü gördü.  Yahu Avrupa'da Ermeniler'in kaç katı Türk var, onların yaptığı lobi faaliyetinin binde birini yapmıyorlar; ne kadar boş beleş insanmış bunlar. İşte bunun için ülke olarak kimsenin umurunda değiliz, bizi muhattap bile almıyorlar. Ha Türkiye'de herkes Disney aboneliklerini iptal ettirse bile onlar için çerez parası; en fazla Türkiye'den çekilirler, olur biter.

  • En güzel politikayı disney uyguluyor ve sessiz kalıyor. Çözmüşler 1 hafta içinde hepsi unutulacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptal edenler için çok iyi bir bilgi olmuş.


    Çok şükür netflix, disney, blutv, youtube, spofty vs. Aboneliği almadım. Üç aboneliğim var, apple music, microsoft 365 ve autocad.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar uzun uzadıya işleme ne gerek var. Müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve iptal ediyorlar. Paramı iade almak istiyorum dediğinizde de 2-3 güne paranız iade oluyor.

  • Atını Öpen Kovboy A kullanıcısına yanıt

    Disney aboneliklerimizi iptal ederek çok şükür bugün de ülkeyi kurtardık ve dosta güven düşmana korku saldık; tüm dünya Türk'ün gücünü gördü. Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus aboneliği nasıl iptal edilir? Ödenen para nasıl geri alınır? Yahu Avrupa'da Ermeniler'in kaç katı Türk var, onların yaptığı lobi faaliyetinin binde birini yapmıyorlar; ne kadar boş beleş insanmış bunlar. İşte bunun için ülke olarak kimsenin umurunda değiliz, bizi muhattap bile almıyorlar. Ha Türkiye'de herkes Disney aboneliklerini iptal ettirse bile onlar için çerez parası; en fazla Türkiye'den çekilirler, olur biter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Ağustos 2023; 16:56:11 >
  • Sosyal medyanın en nefret ettiğim olayı. Anlık linç ve patlamar akabinde her şeyin unutulması. Her yorum yazan kendini duyarlı, entel zannediyor. Ezbere söylemleri mecra mecra kendi fikirleriymiş gibi dile getiriyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    😂😂😂😂 yabanci yatirimciyi endiselendirir bu hareketler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Gurbetçilerle yapılan röportajları görüyoruz, onların yapacağı lobiden ne hayır gelir allah aşkına.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam 1 senelik uyelik almistim loki sezon 2 de korsan izleriz kendileri kasindilar

    Atatürk kirmizi cizgimiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 5 Ağustos 2023; 18:17:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Bunun ermeni ile yada loby ile ilgisi yok .Avrupa seni istediği zaman tırmalar suçu da loby ye atar .o loby denen şeylerin gücü avrupa yada amerikanın bizden ne kadar hoşlandığı ile ilgilidir .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala abonelik alan mı var elini sallasan IP TV

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Disney Türkiye ekibi için oldukça zor bir durum. Fakat Atatürk ismi ile içerik üretme fikri zaten en başından büyük risk idi. Çizgiroman karakteri değil ki bu. En güzelini de çeksen beğenmeyen bir kesim olacak ve her türlü sorun yaşayacaksın.

    Bu arada olayın ermeni lobisi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. Disney, eski CEO'nun geri dönüşü ile yerel içerikleri tüm dünya için iptal etti. Bu süreçte çekimi tamamlanan fakat platforma eklenemeyip geleceği belirsiz şekilde bekleyen yerel içeriklerin olduğundan bile bahsediliyor.

    Atatürk dizisi veya diğer yerel içerikler için yıllık üyelik alanlar doğrudan Disney'den iade talep etsinler. Ben sorun çıkaracaklarını sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Türk gurbetçiler için Türkiye'nin durumu ve itibari umurlarında değil. Yaşadıkları ülkede kendilerine o ülkenin milliyetine sahiplik edinemedikleri (Almanya doğumlu olsa da, bir Almana "ben Alman'ım" diyemedikleri) için kendilerine Türk deme ihtiyacı hissediyorlar. Ayrıca Avrupa'da büyümüş Türkler, "Türkiye Türkleri (türkeitürken derler)"nden çok daha bireysellerdir, yani yaşadıkları Türk azınlığı arasında dayanışmada bulunmazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Ermeni diasporası çalışıyor, Türk Diasporası kahvede okey ;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uc gün sonra başlık pozitife donerse şaşırmam.bir reklama bakar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok sevdiğiniz batı koydu geçti kaaale bile almıyor :) .hic umurlarinda degilsiniz bu krizde bile türkiye gbi büyük bi pazari göz ardı ediyorsa varın gerisini siz düşünün :) umrundamiyiz adamlari onlarin gozunde sadece bir dizi size acı bi gerçek söyleyeyim mi ne Atatürk umurlarinda nede biz .johny con conlar bizi cok mu seviyormus Atatürkü çok önemli mi görüyorlarmış bak bak sen .nerden para geliyorsa oraya dönerler bu kadar basit küçümsemiyorum bakın onların gözünde Atatürk bizim gözümüzdeki kadar degerli degil hatta hiç değil kendimizi neden kandiriyoruz ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 6 Ağustos 2023; 10:39:53 >
  • Paramızı geri alabiliyor olmamıza sevindim. Böyle şeylere tepkisiz kalmamak lazım Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus aboneliği nasıl iptal edilir? Ödenen para nasıl geri alınır? 

  • Abone değildim zaten Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus aboneliği nasıl iptal edilir? Ödenen para nasıl geri alınır? 

  • uyuşmazlık bedeli olarak ne yazmamız gerekiyor?

  • Navi kullanıcısına yanıt
    Onlar isçi göçü olarak gittiler yani bunlarin lobi kurmasini bekleyemezsiniz büyük çogunlugu kirsaldan okuma yazma bile bilmeyen insanlar gitmisti ancak Fransa Abd Rusya gibi ülkelere giden Ermenilerin içinde çok sayida is insani bankaci politikaci vs gibi insanlar da vardi o yüzden lobi kurmalari da çok zor olmadi bir de gittikleri ülkenin hükümetleri bunlara destek çikiyor o da var tabii ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.