Şimdi Ara

Ataturk bu sozuyle ne demek istemis ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları , selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

çok değil yüzyıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde , her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır."

17 aralik 1927/ ankara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• "SELÇUKLU ve osmanlı'yı bu yüzden..."
    "SELÇUKLU ve osmanlı'yı bu yüzden..."

csb

• Atatürk ateisttir. Bu yüzden daha çok sevilesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne demek istediğini yazarsam ban yerim
    o zamanlarda dini yapıyı yok etmek için bunu yaptı buda onun argümanı halka bir argüman sundu

• Atatürk ateist değildir. Bu yüzden daha çok sevilesidir.

• Böyle bir sözü yok kendisinin.

• Atatürk ateistse veya değilse bile tekke ve zaviyeleri kapatmasının sebebi bu değil, ülkeye zarar vermeseydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaslar "hat mesgul" ne demek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeYaşAMAMa

Atatürk ateisttir. Bu yüzden daha çok sevilesidir.

Atatürk kesinlikle ateist değildir...
    Deist olabilir ama ateist olması mümkün değil

+ Kur'an'ın anlaşılarak okunmasına verdiği önemden ötürü Türkçeye çevrilmesi emrini vermiştir.

+ Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, onun savaşa giderken ellerini açıp "Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme." diye dua ettiğini belirtmiştir. Atatürk, Türk milletinin dinî inancı ile ilgili bir sözünde şu ifadeleri kullanmıştır:

"Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Bilince aykırı, ilerlemeye mâni hiçbir şey içermiyor. Halbuki Türkiye’ye bağımsızlığını veren bu Asya milletinin içinde daha karışık, sun’i, bâtıl itikatlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu konuda yeterli bilgisi olmayanlar, bu âcizler sırası gelince, aydınlanacaklardır. Onlar ışığa yaklaşamazlarsa, kendilerini yitirmiş ve mahkûm etmişler demektir; onları kurtaracağız."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 31 Ağustos 2016; 19:29:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

csb

hasan sabbah bunu beğendi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernando melo

quote:

csb

onun kastetmedim knk böyle söz yok, atatürk selçuklu demez sebebini bilmiyorum ama hiç diyeceğini sanmıyorum

• Bakınız akp..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fernando melo

quote:

csb

onun kastetmedim knk böyle söz yok, atatürk selçuklu demez sebebini bilmiyorum ama hiç diyeceğini sanmıyorum

olabilir bir sürü uydurma söz var Atatürkün sözü denilen ama haklı kim dediyse

• Yanilmiyorsam bunun uydurma oldugu kanitlanmisti

• Atatürk'ün böyle bi sözü olması mümkün değil. Facebook tarihçileri tarafından uydurulmuştur muhtemelen. Atatürk neden birbir güçlükle kurduğu devletin ileride iki cemaat arasında paylaşılacağını söylesin. Böyle birşey oalcağını görse önlem falan alır ulu orta söylemez
  • Atatürk'ün bir sözünü daha sizlere söylemek istiyorum.

"Sevgili dostlar, muhakkak ki 100 yıl sonra orta doğuda bir kargaşa olacak ve savaş çıkacaktır. 100 yıl sonra telefonlar falanda muhakkak ki çıkacak ve insanlar ellerinde tutacaktır. Ey Türk gençliği. İleride fazla lol oynamayın."

Abartmayın Atatürk'ün sözlerine söz katmayın
  • Bu söz yalan, ama yaptığı iş bu sözü kanıtlar nitelikte.
  • Mustafa Kemal Paşanın bir din ile ilişkisi olabilir bilemem,ama islamla bir ilişkisi olduğunu cidden düşünmüyorum.Bunlar benim görüşlerim.
  • atatürk deisttir ateisttir ya da agnostiktir önemi yok çünkü kendisi bunun önemli olmadığına inanıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

ne demek istediğini yazarsam ban yerim
    o zamanlarda dini yapıyı yok etmek için bunu yaptı buda onun argümanı halka bir argüman sundu

Ataturk bu sozuyle ne demek istemis ?
  • Onların hepsi stratejik hamle. Atatürk köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiştir. Ben de deist olduğunu düşünüyorum bu arada

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.