Şimdi Ara

Ataturk bu sozuyle ne demek istemis ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hüloğğğğğ

Onların hepsi stratejik hamle. Atatürk köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiştir. Ben de deist olduğunu düşünüyorum bu arada

Nick-mesaj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duruma göre konuşmuş kendisinin dini yoktur bunu okullar için hazırlattığı tarih kitaplarından anlayabilirsin. Ayrıca Müslüman bir kişi devleti şeriat kurallarıyla yönetirdi laik bir anayasa ile değil. Dininin ne olduğunun önemi yok bıraktığı eserler üzerinden değerlendirilmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sablenite

quote:

Orijinalden alıntı: hüloğğğğğ

Onların hepsi stratejik hamle. Atatürk köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiştir. Ben de deist olduğunu düşünüyorum bu arada

Nick-mesaj

Akp li veya atatürkçü değilim. Kürtçü değilim. O yüzden her olayı objektif yorumlarım. Taraf adamı olanlar tuttuğu tarafa saplanıp kalırlar

• Vatan haini olan dincileri astı diye demediğinizi bırakmadınız adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Mesa

quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

ne demek istediğini yazarsam ban yerim
    o zamanlarda dini yapıyı yok etmek için bunu yaptı buda onun argümanı halka bir argüman sundu

Ataturk bu sozuyle ne demek istemis ?

Frenk çomarı, lütfen

• Atatürkün ateist olup olmadığı belli değildir. Buz yüzden çok daha sevilesidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BMO

quote:

Orijinalden alıntı: NeYaşAMAMa

Atatürk ateisttir. Bu yüzden daha çok sevilesidir.

Atatürk kesinlikle ateist değildir...
    Deist olabilir ama ateist olması mümkün değil

+ Kur'an'ın anlaşılarak okunmasına verdiği önemden ötürü Türkçeye çevrilmesi emrini vermiştir.

+ Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, onun savaşa giderken ellerini açıp "Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme." diye dua ettiğini belirtmiştir. Atatürk, Türk milletinin dinî inancı ile ilgili bir sözünde şu ifadeleri kullanmıştır:

"Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Bilince aykırı, ilerlemeye mâni hiçbir şey içermiyor. Halbuki Türkiye’ye bağımsızlığını veren bu Asya milletinin içinde daha karışık, sun’i, bâtıl itikatlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu konuda yeterli bilgisi olmayanlar, bu âcizler sırası gelince, aydınlanacaklardır. Onlar ışığa yaklaşamazlarsa, kendilerini yitirmiş ve mahkûm etmişler demektir; onları kurtaracağız."

https://youtu.be/lZ-KajhkqMU

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.