< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
At eşek eti yemek haram mı?

-
-
Tek tırnaklı diye geçiyor sanırım haram oluyordu
Onun dışında yani helal diye yediklerin de eğer Allah adına kesilmediyse sıkıntı
En güzeli vegan olmak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende öyle biliyorum tek tırnaklılar leşler ve canı çıkmayanlar haram diye herif kuranda yazmıyor dedi öyle bir şey yok dedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam direkt Kuran da neler geçiyor ben de bilmiyorum ama bu kuralı bana söyledikleri için biliyorum
Ben sadece bakara suresini okudum meal den
Valla acıkırsam ve yemek yoksa neredeyse her canlıyı yerim
Bazı ülkelerde yiyorlar Kazakistan da mesela ve %70 Müslüman ülke
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok zaten öyle bir durumda domuz bile yemek mübah oluyor
Hocam belki mezhepsel bir ayrılık olabilir emin değilim
Haramdir.Ama mecbur kaldigin da ac kaldigin bi durumda ölücegini hissetiğin de karnini doyurmiyacak şekilde yilan domuz yenir.Ama mecbur kaldigi durumlar da...Öyle birşey duymuşdum sanki
Helal haram olgusu dine dayandığına göre at eşek etinin haram olduğunun islamdaki delili/kaynağı ne?
Eti yenip yenmeyeceklerde tek tırnak çift tırnak geviş getiren/getirmeyen kuralı tevratta geçen hükümlerden
Valla bi etin tadı güzelse ben hiç din falan düşünmem.Eğer seversen ye.
Haram değil ama adetten değil. Araplarda deve yemek adete uygun mesela.
-
At eti harama yakın mekruh diye biliyorum.Hanefi mezhebinde.
-
-
Dini sorular foruma sorularak öğrenilmez; her kafadan bir ses çıkar ve başkasına sorularak da tartışılmaz: sessiz ve sakin bir şekilde hakiki bir din kitabı alınır veya bu hakiki din kitaplarından nakledilmiş bilgiler içeren bir site ziyaret edilir ve bundan öğrenilir.
Hakiki din kitapları www.hakikatkitabevi.net adresinden ücretsiz olarak PDF formatından temin edilebilir, indirilebilir. Veya bu kitaplardan elde edilmiş bilgiler içeren https://dinimizislam.com sitesi ziyaret edilebilir. Bu sitede, hakiki din kitaplarından nakledilerek diyor ki; evcil at eti yemek tenzihen ( helale yakın) mekruhtur. Yabani at eti yenilebilir. Evcil eşek eti tahrimen mekruh, yabani eşek eti ise helaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 27 Mart 2025; 8:3:4 >
-
Diyanetin fetva hattına da sordum zaten buraya yazmadan önce ama net bir cevap alamadım
Diyanet, aşı orucu bozmaz diyen ve son 4-5 senedir de akşam namazı ezanını 3-4 dakika öncesinde okuyarak sayısız insanın hiç farkında bile olmadan orucunun bozulmasına neden olan din cahilleri ve ahmaklarla dolu olduğu için dini sorular diyanete sorulmamalı...
-
Zaten soruma gelen cevaptan sonra bir daha soru sormayacagim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- yere basınca ayağım acıyor
- kalp krizi otopsisi nasıl yapılır
- mahlas bulma
- jilet kesiği iz bırakır mı
- kurum avukatlığı
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği
- black friday 2025
- dünyanın en büyük vinci
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X