Şimdi Ara

At Antrenörlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki yıllık eğitimin ardından at antrenörü olarak piyasada işe başlayan gençler, sabit gelirlerinin yanı sıra koşu başına prim de alıyor. Günlük kazançları kimi zaman 45 bin YTL'ye ulaşabilen at antrenörlerinin aylık ortalama gelirleri 5-6 bin YTL arasında

ÖSS'nin ardından öğrencilerin gözleri gözde dört yıllık programlarda. Oysa Türkiye'de son yıllarda istihdamın en fazla olduğu ve yüksek maaşla iş bulunabilen iki yıllık pek çok alan da bulunuyor. At antrenörlüğü, at işletmeciliği ve nalbantlık bunlar arasında. Bu alanlarda yetişmiş eleman eksikliği nedeniyle mezunlar kolayca iş bulabiliyor. Bir at antrenörü, maaşının dışında koşulardan yüzde aldığı için aylık kazancı 5-6 bin YTL'yi buluyor.
    En yüksek puanla Türkiye'nin en iyi üniversitelerine giren öğrenciler bile mezuniyet sonrası iş bulma kaygısı yaşıyor. Ancak iki yıllık eğitim veren meslek yüksek okullarındaki bazı bölümlerin değeri her geçen yıl artıyor. At antrenörlüğü, at işletmeciliği ve nalbantlık alanlarının eğitimi Kocaeli ve İstanbul üniversitelerinde veriliyor.
    Atın doğumundan yarış hayatı boyunca göstereceği performansı en üst seviyeye çekmek için akademik eğitimli personelin yetiştirildiği at antrenörlüğünde, öğrenciler mezun olduktan sonra yarışlarda çalışıyor ve her yarıştan prim alıyor. Atçılık işletmeciliğindeyse at yetiştirme çiftliklerinin, haraların, aşım istasyonlarının, idman pistlerinin ve hipodromun işletmesini üstlenecek kişiler yetiştiriliyor. Nalbantlıkta da atın ayak sağlığı, nal özellikleri, nal çakımı konularında eğitim veriliyor.

Antrenörlük yasal zorunluluk
    Bu yıl üçüncü mezunlarını veren Kocaeli Üniversitesi, 12 öğrenciyle eğitimlerine başlamıştı bugün meslek yüksek okulunun 80 öğrencisi var. Üç alanda da yetişmiş elemana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Körfez Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erdener Balıkçı atın antrenörsüz sahaya çıkmadığını, yasaya göre antrenörlerin meslek yüksekokulu mezunu olması gerektiğini vurguluyor. Doç. Dr. Balıkçı mezunları bekleyen iş imkânlarını şöyle özetliyor:
    "İlk dönem mezunu arkadaşlarımızdan bir tanesi jokey kulübünün yönetim kurulu sekreteri, bir arkadaşımız antrenör olarak 10 atlık bir alanı yönetiyor. Mezunların bir kısmı jokey kulübünde işletmeci olarak çalışıyor. Jokey kulübünde nalbanthanede çalışan bir arkadaşımız var. Otellerin atlı kulüplerinde de öğrenicilerimiz de var."

Eğitimi zor ve zahmetli
    Bu alanda eğitimin zahmetli ve zor olduğunu söyleyen Doç. Dr. Balıkçı ücretler hakkında da şu bilgileri veriyor: "Antrenörün sabit maaşı 2 bin YTL. Ancak Gazi Koşusu olduğunda ödül 450 bin YTL. Bunun yüzde 10'unu antrenör alıyor. Yani 45 bin YTL eder. Bu da demektir ki antrenörün maddi geliri asla 5-6 bin YTL'nin altına düşmez. Çünkü Türkiye'de her gün birçok ilde yarışlar yapılıyor."

GİRSEMMİ BU SENE ÖSYM'ye acaba

• quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

Eğitimi zor ve zahmetli
    Bu alanda eğitimin zahmetli ve zor olduğunu söyleyen Doç. Dr. Balıkçı ücretler hakkında da şu bilgileri veriyor: "Antrenörün sabit maaşı 2 bin YTL. Ancak Gazi Koşusu olduğunda ödül 450 bin YTL. Bunun yüzde 10'unu antrenör alıyor. Yani 45 bin YTL eder. Bu da demektir ki antrenörün maddi geliri asla 5-6 bin YTL'nin altına düşmez. Çünkü Türkiye'de her gün birçok ilde yarışlar yapılıyor."

GİRSEMMİ BU SENE ÖSYM'ye acaba

Saçma bir açıklama olmuş bence.Sonuçta Gazi Koşusu,Başbakanlık Koşusu gibi büyük ikramiyeli koşular yılda toplasan 10-15kez ancak oluyodur.Ki o kazanan atların seyisi olmak bile zor iş.
    biribella,sabırlı,inspector,kafkaslı,izbatura bakmak kolay iş değil amatör ellere bırakmıyorlar.at maidenden çıksa antrenöre kalan para 250 milyon acak olur.Ayrıca Jokey bile ancak %10 alıyor antrenöre neden %10 versinler ki.Bir atın ayda 4 kez koştuğunu düşünsek max. olarak,koştuğu bütün yarışları kazanma ihtimali de çok düşük olduğunu varsayarsak aylık maaşa en fazla 1 milyar eklenir.

• 5-6 da bana abartı geldi aslında ama 3 binde çok iyi
  • beyler sakın ama sakın inanmayın böyle şeylere. Ya ne kadar sallıyorlar ya.Hiç düşünmüyorlar o kadar gencin geleceğini mahvedeceklerini.Kesinlikle hiç bir antrönör bu kadar çok kazanmıyor.Zaten iş bulmanız gerçekten çok zor.Ben bu işin içindeyim.Yardım isteyecek olursa özel msj atsın.Ama siz inanmayın sakın.
  • Antrönör %2,5 alıyor. Ama çoğu antrönör çevre yapmak için %1 e bile razı.Milleti kandırıyorlar yok %10 falan filan
  • bu olay geyik zaten.
    bazı dersler ahırda geçiyo çizmeleri giyip ahıra giderken arkasından acıyorum adamlara
  • cem409
    gelecek yokmu bu meslekte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelecek olmaz mı ya var tabiki ama şunu düşünün biraz bi antrönör 70 yaşına kadar rahatlıkla bu işi yapabilir.Yani okulun ilk mezunları ancak adam gibi iş bulabilir.Şu anda 3 üniversitede bu bölüm var.Ve yılda 10 tane antrönör bile fazla. Ayrıca Sizin çevreniz varsa ve kendinize güveniyorsanız başarılı olursunuz.Bu arada yukarıdaki yazıda yazıyor TJK nın bilmem neresinde çalışıyorlar diye. oralara girmek için büyük torpiller gerekli. biz bunları yaşadık gördük. havadan sallamasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem409 -- 21 Ocak 2008; 23:08:39 >
  • Atlarla ömür geçer.At sevgisi bambaşkadır.Kolay bir meslek olmadığına eminim sabahın köründe kalkıp koşturuyorlar atları
  • cem409
    sendemi antrenörsün
  • kardeşim atı seviyorsan ilgin varsa hiç düşünme seç. daha önce hayatında hiç at görmemişsen atlara karşı bi ilgin yoksa hiç bulaşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

cem409
    sendemi antrenörsün

Yok değilim.Ama bu işleri çok iyi biliyorum.Bu mesleği seçerken sabit geliriniz olacağını sanmayın.Ayrıca primlerde %10 diye bi saçmalık yok.En fazla % 2,5
    Zaten atsahibi antrönöre %2,5 seyise %5, Jokeye %10 veriyor. %17.5 gitti. 100 milyarın 17.5 milyarı gitti.Yani %10 vermesi imkansız.Artık rekabet arttığı için % 1 lere bile düşüyor.Ama siz yine de iyicene araştırın.Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi atları seviyorsanız hiç düşünmeden okuyun bu mesleği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.