Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
28.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün vatandan 800 liraya 5,5" aldık.Kırmızılar ve beyazlar 08/15 , siyah 09/15 idi.(Kırmızı aldık;test c:) Güncellemeleri yaptık,şu an herhangi bir sorun yok.(4G sorunsalı hariç)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FikirLideri

Bu forumda görmedim.

Bu forumda da var. Zenfone Mağdurları grubunu ilk kuran kişi Erdal Sarıkaya donanım haber üyesi ve kendisi 5" modelini kullanıyor. Başka arkadaşlarda var ancak isterlerse kendileri yazabilirler ben yazınca "neden yazdın" diye bana kızıyorlar. 20'ye yakın mesajımı sırf bu sebeple düzenlemek durumunda kaldım.

Sanırım forumda bu konunun duyulması sizin sayenizde olmuş. Bu olay yeni bir olay değil ve 500 kişilik zenfone mağdurları grubunda çok daha öncesi paylaşılmış. Ayrıca benzer sorun zenfone 5 ve 6 modellerinde de yaşanmış yani laser ilk değil. Bu forumda test model c hatası aldım diyen kişi sayısı 20'yi geçmez ama sosyal medyada bunu paylaşan kişi sayısı çok daha fazla.

İşte bu sebeple asus foruma pek müdahale etmiyor ama sosyal medyada bu işle uğraşılan hesaplar kapattırılıyor. Örneğin bir sayfa açıp herkese açık olarak forumdaki bu konunun adresini 3 kez paylaştığınızda hesabınız incelemeye alınıyor ve bir süre sonra spam paylaşım yüzünden hesabınız bloke ediliyor. Yeniden açılması için kimlik istiyorlar, onu da gönderiyorsunuz ama yine açmıyorlar.

Tablet sürüm geri gelmediği için 22.02.2019'da forumdan ayrıldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34
    bende ondan dolayı istemiyorum açıkçası. şikayetçisi yok olan bir telefon.
    800 tlye kadar telefon önerebilir misiniz?
    zenfone 2 laser 5'' alıp almamak konusunda kararsızım gerçekten.
    Bir de şey soracaktım: bu test model olayı için Tüketici Hakem Heyetine başvurdunuz mu?

Bu konu nedeniyle başvurmadım ama asus pilimi değiştirmezse pil için başvuracağım. Pil anında %99'a iniyor ve hiç kullanım olmasa da 1 saatte süper tasarruf modunda %94'lere kadar iniyor.

2015/10 ve sonraki partilerden ürün bulursanız alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: by-cansuyu

sadece bilkom garantide mi sıkıntı var yani bu ürünlerde , yoksa hepsinde mi , bazı satıcılar asus türkiye garantisinde diyor mesela

Hepsinde var nereden aldığınızın veya garantisinin önemi yok. Sadece C5 elektronik daha yeni ürünleri getirdiği için onların ürünlerinde test model c yazmıyor.

Asus Türkiye = Bilkom = C5 Hepsi aynı şey.

• Şimdi bir komşumuzun kızına aldım. Telefon geldi jelatini açmadan girdim Asus'a Test Model C gözüküyor. Tekses'i aradım bana mail attılar ürünü kullanabilirsiniz sorun yok, yazılımsal bir hata sadece diyor. Bu Test Model C yazısını nasıl gidereceğiz. Daha jelatinini açmadım telefonun.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • Asus Zenfone 2 Laser 5.5" almayı düşünüyordum ancak ekşideki bir linkten bu konuya geldim. Açıkçası fena halde soğudum telefondan. Bu test olayını, almadan önce anlayabilmemizin bir yolu yok mu? Ya da bütün modellerde böyle bir sorun mu var, bütün mağazalarda?

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

"Test Model C" ibaresi halen kullanılmış cihaz veya eksik özellikli cihaz olarak mı düşünülüyor?

Anlaşılıyor ki konu 7 yaşındaki Ali'nin '' test modellerin içini Asus altın kaplama yapmış... Babam öyle diyoo'' ya kadar gidecek iş.

Rezalet 1 : Test model altında piyasaya cihaz verilmesi. ( Her şey olabilir... belki 2. kalite parçalar kullanıldı... ancak uzun vadede ortaya çıkacak onlarca parametre sayılır... )

Rezalet 2 : Bunun manuel bir şekilde silinebilmesi/değiştirilmesi. ( Hukuk olmuş guguk )

Rezalet 3 : Kullanıcıların düzeltildiğine :) sevinmesi. ( Demek ki Asus elinizdeki telefonlar gün doğana kadar BMW'ye dönüşecek... yazsa bayaa bir adam sabahı bal kabağı ile edecek... üstüne dün gece şaka yaptık la bu gece Mercedes'e dönüşecek yazsa tahminim yine aynı sayıya yakın kişi... üzgünüm ama... bal kabağı :)

Rezalet 4 : Bu durumu bile bile insanların hala bu markaya/cihaza güven duyması. ( ki en acısı buradaki 2 mesajla 2. el piyasasını etkilediğini düşünen kişilerin varlığı... )

Şunu avrupa birliği ülkesinde yapacaklar... pazara girdiğine gireceğine pişman ederler markayı... Kullanıcılar markadan başlayarak hükümetlerine kadar tazminat davaları açar...

Benim telefonda test modeli yazmıyor ama bu demek değil ki telefon test modeli değil... Adamlar bulmuşlar pazarı kulak arkasına kadar yolu var... razı ve rahatsız olmayan bir tüketici olduktan sonra...

Tamam uğraşmamak adına eyleme geçmiyorsunda birader hiç bir şey olmamış gibi davranarak, üstüne test modellerin daha iyi olduğu gibi fikre nasıl kapılabiliyorsun ? Sen böyle yaparsan Asus sana daha neler neler yapar be kardeşim.

• bu testmodel işi yalan telefonlar tanıtım içinmiş doğru ama tanıtım telefonları normallerden daha iyi inanmayan asusu arar sorar adamlar daha iyi ürettik diyo testmodelc alanlara daha kaliteli telefonlar geldi hiç üzülcek bidurum yok benim telefonda testmodelc antutudan 28000 alıyo incelemelerin hepsinden puanı iyi demekki adamlar haklı daha iyi telefonlar vermişler ben bidaha alacak olsam özellikle bu test modellerden alırdım

* Konu tekrar bana verilmiştir. Donanım Haber yönetimine teşekkürler.
    * İlk mesaj ve konudaki diğer mesajlar eski orijinal haline getirilmiştir. Eski içeriğin paylaşımı için Yandex Türkiye'ye, düzeltmeler için Donanım Haber Yönetimine teşekkür ederiz.
    * Kısa sürede pili tükenen ve ilk açılışta pili %99 düşen kişiler tarafından yapılan denemelerde sorunun pil kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Topluluk adına Asus'a başvuru yapılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hür-kan

bu testmodel işi yalan telefonlar tanıtım içinmiş doğru ama tanıtım telefonları normallerden daha iyi inanmayan asusu arar sorar adamlar daha iyi ürettik diyo testmodelc alanlara daha kaliteli telefonlar geldi hiç üzülcek bidurum yok benim telefonda testmodelc antutudan 28000 alıyo incelemelerin hepsinden puanı iyi demekki adamlar haklı daha iyi telefonlar vermişler ben bidaha alacak olsam özellikle bu test modellerden alırdım

Victory_5, Türkiye'de ne satsan satılıyor firmalarda bunu iyi bildiklerin yurt dışında satamadıkları ne varsa buraya getiriyorlar.

hür-kan, Asus sizin telefon için uçma özelliği de var dese inanacak mısınız? Tabii ki daha iyi diyecek, ayrıca benim telefonunda antutu skoru normalden yüksek. Bu durum bence pek iyiye işaret değil. Belki işlemci overclock 3 ay sonra cihazlar elimizde kalacak, kullanıcı hatası denerek serviste bakmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hür-kan

bu testmodel işi yalan telefonlar tanıtım içinmiş doğru ama tanıtım telefonları normallerden daha iyi inanmayan asusu arar sorar adamlar daha iyi ürettik diyo testmodelc alanlara daha kaliteli telefonlar geldi hiç üzülcek bidurum yok benim telefonda testmodelc antutudan 28000 alıyo incelemelerin hepsinden puanı iyi demekki adamlar haklı daha iyi telefonlar vermişler ben bidaha alacak olsam özellikle bu test modellerden alırdım

benimki test model 24000 civarı alıyor.ne oldu şimdi.Benimkini satayım sana madem diğerlerinden iyiyse. huyunda i 30 var sıfırı 54 bin lira adam 1 yıl kullanmış km 2000km diye 59 bine satıyor.

• Asus değil mürit uçurur Teknofone...

Test modelleri karaborsa yapsanıza :)... Baksana bu kadar uyarıdan sonra müritleri fazla para bile vermeye razı ...

Ülke hakkında bile çok güzel gözlem oldu bu konu... Zaten sırf onun için takip ediyorum artık... Siyasi, sosyal, tüm mecralar için o kadar çok cevap var ki... Ülkenin realitesi bu.

Asus Zenfone 2 Laser 5"in yerine alınabilecek, muadili bir telefon tavsiyeniz varmı bari arkadaşlar?
    |WD Blue 1TB*4 | Samsung Evo 970 512 | James Donkey JD512 512GB | EVGA G3 750W |

| Xbox One Controller | Tt Challenger Ultimate |
    | Logitech F710 / Performance MX / MX Master 2s / G602 / G413 / Z-506 |
  • Ben 1 aydır kullanıyorum
    Ekran süresi ortalama 8 saat alıyorum
    Oyun oynamam sosyal medya internet
    Wifi 24 saat açık arada mobil veri
    Kamerası kendi sınıfına göre güzel

Asusa kayıt yaptırdım test cihaz çıkmadı
    Şuan için telefondan çok memnunum ileride sıkıntı çıkmaz umarım

İster samsung alın ister sony veya htc nerden bileceksiniz test olup olmadığını sistemden isterse normal kayıtlı cihaz olarak gösterebilirler. Asus bunun farkına sonradan vardı tek fark bu bence çok takılmamak lazım

Orijinalden alıntı: Dejavu_879

Ben 1 aydır kullanıyorum
    Ekran süresi ortalama 8 saat alıyorum
    Oyun oynamam sosyal medya internet
    Wifi 24 saat açık arada mobil veri
    Kamerası kendi sınıfına göre güzel

Asusa kayıt yaptırdım test cihaz çıkmadı
    Şuan için telefondan çok memnunum ileride sıkıntı çıkmaz umarım

İster samsung alın ister sony veya htc nerden bileceksiniz test olup olmadığını sistemden isterse normal kayıtlı cihaz olarak gösterebilirler. Asus bunun farkına sonradan vardı tek fark bu bence çok takılmamak lazım

Nerden ve ne kadara almıştınız telefonu?

Orijinalden alıntı: Victory_5

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

"Test Model C" ibaresi halen kullanılmış cihaz veya eksik özellikli cihaz olarak mı düşünülüyor?

Anlaşılıyor ki konu 7 yaşındaki Ali'nin '' test modellerin içini Asus altın kaplama yapmış... Babam öyle diyoo'' ya kadar gidecek iş.

Rezalet 1 : Test model altında piyasaya cihaz verilmesi. ( Her şey olabilir... belki 2. kalite parçalar kullanıldı... ancak uzun vadede ortaya çıkacak onlarca parametre sayılır... )

Rezalet 2 : Bunun manuel bir şekilde silinebilmesi/değiştirilmesi. ( Hukuk olmuş guguk )

Rezalet 3 : Kullanıcıların düzeltildiğine :) sevinmesi. ( Demek ki Asus elinizdeki telefonlar gün doğana kadar BMW'ye dönüşecek... yazsa bayaa bir adam sabahı bal kabağı ile edecek... üstüne dün gece şaka yaptık la bu gece Mercedes'e dönüşecek yazsa tahminim yine aynı sayıya yakın kişi... üzgünüm ama... bal kabağı :)

Rezalet 4 : Bu durumu bile bile insanların hala bu markaya/cihaza güven duyması. ( ki en acısı buradaki 2 mesajla 2. el piyasasını etkilediğini düşünen kişilerin varlığı... )

Şunu avrupa birliği ülkesinde yapacaklar... pazara girdiğine gireceğine pişman ederler markayı... Kullanıcılar markadan başlayarak hükümetlerine kadar tazminat davaları açar...

Benim telefonda test modeli yazmıyor ama bu demek değil ki telefon test modeli değil... Adamlar bulmuşlar pazarı kulak arkasına kadar yolu var... razı ve rahatsız olmayan bir tüketici olduktan sonra...

Tamam uğraşmamak adına eyleme geçmiyorsunda birader hiç bir şey olmamış gibi davranarak, üstüne test modellerin daha iyi olduğu gibi fikre nasıl kapılabiliyorsun ? Sen böyle yaparsan Asus sana daha neler neler yapar be kardeşim.

Hocam, kendinizi üretici yerine koyun.
    Elinizde 1 sepet elma var ve elmalarınızı tanıtması için bir arkadaşınıza "hediye" vereceksiniz. Hangisini verirsiniz?
    Bu ücretsiz tanıtım cihazı hediye etme olayını nerdeyse tüm firmalar yapıyor, biliyorsunuzdur. Bunlara "C" serisi deseler ve piyasaya sürülecek ürünlere "D" serisi deseler, C325165A0001 den başlayan 500 tane cihaz yapsalar, D325165A0001 diye başlayan bir seri ile de normal satış cihazlarını numaralandırsalar, hepsinin ürün adına "XXXX XXXXXX X9" gibi bir isim yazsalar. Siz bunu fark edebilir miydiniz? Size aynı fiyatla, indirim imkanıyla veya yanında kapak hediyeli olarak bu C serisini teklif etseler alır mıydınız? "Bu kampanyalı, yanında kapak var. Diğerlerini önceden aldık, kapak kampanyası onlarda geçmiyor" dediler mesela. ne yapardınız?

Rezalet2 ile ilgili, Android için söylemek gerekirse build.prop dosyası ve sistem ile ufak bir oynamayla cihazınıza istediğiniz cihaz ismini yazabilirsiniz. Kaldı ki bu yazının yazıldığı yer telefonun içeriği bile değil, Asus un sitesinde kullandığı database de bulunan bir liste.

Rezalet 3 ile ilgili, Asus kimseye "Tamam, biz anakartları uzaktan değiştirdik. Şimdi daha hızlı ve daha stabil olacak cihazınız." mı dedi? Nasıl bir hayal gücünüz var ki? Bu konuyu okumadan önce telefonundan memnun olan, 6-7 saat ekran süresi alıp güzel güzel telefonunu kullanan bir "Test Model C" kullanıcısı konuyu görünce 2 saat ekran süresi ve stabil olmayan bir telefon kullanıcısına mı dönüştü? Bal kabağına veya kurabiyeye mi dönüştü telefon? Dün cam olan ekranı plastik veya jelatine mi döndü? Halen aynı telefon, alırken beğendiği, bir süredir kullandığı ve belki memnun olduğu telefon.

Rezalet 4 ile ilgili, markanın tecrübe eksikliğiyle alakalı bir durum var. Henüz telefon sektöründeki son kullanıcıları kandırma konusunda çok da tecrübeli değiller. Yaşı yetenler bilir şuan piyasa lideri bazı markaların bundan yıllar önce aynı model ismi altında çeşit çeşit ekranlarla çeşit çeşit pillerle farklı farklı serilerdeki üretim hatalarıyla kullanıcıları nasıl mağdur ettiğini.

Bu olayı nerde yaparsanız yapın. En fazla olacak olay cihazları toplatırlar ve kullanıcılara yeni serilerden gönderirler. Sonra da eskilerin seri numaralarını yenileyip piyasaya sürerler. En fazla bu olur. Hatta Samsung gibi sorunlu bataryalarla piyasaya sürdükleri cihazların servise gelenlerini çaktırmadan yeni bataryalarla değiştirip batarya sorunları artmaya başlayınca "bataryaları "CXXX2321319XDD322" serisi olanlar Samsung bayilerinden batarya değişimi yapabilirler" diyerek olayı örtbas da edebilirler.

Tamam uğraşmamak adına eyleme geçmiyorsunda birader hiç bir şey olmamış gibi davranarak, üstüne test modellerin daha iyi olduğu gibi fikre nasıl kapılabiliyorsun ?
    Bu kısmı o tek satırlık yazıya bakıp nasıl tahmin ettiniz merak ediyorum :) Helal olsun :))

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.