Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (778. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
169
Favori
1.230.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
32 oy
Giriş
  • Uzaklaştıkça bağlantının kopması doğal. Özellikle modem ile arasına duvar girdi mi kopmaların artması doğal. Google'da araştırırsan duvarın ve mesafenin ne denli bir sorun olduğunu anlayabilirsin.

Açık alanda kopmaların olmaması gerekiyor. Eğer 1 metre uzaklıktan bile kopmalar oluyorsa telefonun Wi-Fi donanımında sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 22 Aralık 2014; 16:44:23 >

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • Hem telefonu şarj edip hem de şarjım uzun gidiyor diye resim eklemeniz hiç yakışmamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • bios25 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım cihazın wifi ayarlarında kötü bağlantıdan kaçın diye bir seçnek var, o seçili olmasın. Mesafe uzadıkça sinyal azalır doğal olarak, hepimizde böyle. Bunun için güçlü verici lazım. Hiç bir modemin standart anteni 10 metreden sonra full sinyal zaten yollayamıyor. Birde oda duvarları araya girince kayıp çoğalıyor doğal olarak.

Siz dediğim yere bir bakın bakalım. Eğer işaretliyse kaldırıp deneyin. Birde wifi kapalıyken gelişmiş seçeneklerde band seçimi var, onu da otomatikten 2.4ghz ye alın. Modeminiz 5ghz çıkış veriyorsa 5 e de alabilirsiniz ama bu sinyal mesafesini kısaltır yarı yarıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 22 Aralık 2014; 16:44:53 >

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• Sizinki hangi sıkıntıdan gitmişti serviseki değişim yaptılar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N11de 30 liraya olanlar var en üstlerde onlar nasıldır sizce?

Orijinalden alıntı: bios25

Wifi çekim gücü diğer telefonlara nazaran berbat ! durmadan kopmalar yaşıyorum. Bunun aksini hickimse iddia edemez..

Dün ben de baya kopmalar yaşadım wifi ile. Sonra S4 mini ile denedim o da kopuyordu. Iphone 5 ile denedik o da kopuyordu. Laptop ile denedik o da kopuyordu. Meğer modemde sorun varmış. Ayarlarını kurcalayıp ip ve dns ayarlarını değiştirince düzeldi. Meğer telefonda hiçbirşey yokmuş.

Orijinalden alıntı: Eren Keleş

şarj kablosu aşındı. nereden bulabilirim?
    bir de flipcover arıyorum türk sitelerinden alan varsa ürünün resmini çekip link atabilir mi

Gittigidiyor da baya var flip cover. Zore marka olanlar biraz kalın ama daha şık ve sağlam duruyor.

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar Zenfon5 i ilk alanlardanım.Hatta 2 tane aldım.Biri eşime biri oğluma.Oğlumun telefonu 2 ay önce şarj olmayı verdi.Servise yazdık.Gönderin dediler.Neyse prosefürleri izleyip gönderdik.15 Gün haber yok.Bizim defalarca yazmamız sonucunda 15 gün sonra sıvı teması var değip kestirip attılar.600 tl fiyat çıkarıyorlar utanmadan.Lanet olsun size dedik.Gönderin tekefonumuzu dedik.1 Aydır gönderecekler geriye.zMuhatap yok.Bu tel.alırken garantisi yok diye bilin bence..

o teleservis midir ne b.. tur bukadar adi bir servis daha yoktur heralde
    asus gibi bir firma ancak bukadar b..tan bir firma seçebilirdi yani afferim asus yöneticilerine alkışlıyorum ve gülüyorum bu kararlarına.

kesinlikle arkadaşın dedikleri doğrudur . Zenfone alan servis namına muhatap bulamaz bunu kafasına yetleştirsin . 1 ay boyunca telefonu yapmadıkları gibi geri göndermeye dahi tenezül bile etmeyen bir servisi var . Asus müşteri hizmetleri ile kavga ettikten sonra telefonda anca küfür kafirle geri döndürebilmiştim .

Ben artık küfür etmekten bile yoruldum inanın.Demediğim kalmadı şerefsizlere.Alışmış bunlar,kaşarlanmışlar.

Tel kasa hariç her yeri değişecekmiş.Adamlar kurmuş düzeni.Telefonu sökmüşler içimde bir kağıt etiket var bizim normalde göremeyeceğimiz bir noktada ,onun rengi değişince sıvı teması oluyormuş.Şerefsizler ben nereden bilceğim onların o etikete su dokundurmadığını.Birde vidalar sökmüşler üzerinden sonra fotoğraf çekmişler çizikmiş pas varmış.Ulen ibine sökün sensin be ne bileceğim benim telefonun vidasının o olduğunu.Al üç tane paslı vida koy yanına çek resmini.Üstelik telefonu göderdikten 15 gün sonra rica minnet bakıyorlar.Len senin orada çalışan öküzün biri su çay döktüyse üstüne.

Birde utanmadan telefonu kendi kutusu ile göndermemişiz onun hesabını soruyorlar.Neymiş kutu üzerindeki seri tutmuyormuş.Len gavat faturayı göndermişiz 2 telefon almışız,diğerinin kutusu olsa ne olur.Kaldi ki telefonu orjinal kutusu ile gönderme zorunluluğumuz mu var.Tam şerefsizlik örneği.
    Asus mu bundan sonra kapıdan sokmam.

Dedeye çok hak verdim şimdi.Tıklayın dedeye destek cerelim güncel kalsın.Bunlar başka dilden anlamazlar.

Asus'tan şikayetçi olan dede.:http://youtu.be/Hgw8Kb-SAvw

Malesef ki servislerin çoğu bu şekilde tam kutu, fatura ve tam aksesuar istiyor. Yaşadığınız soruna üzüldüm. Allah kimseyi servislerin eline düşürmesin, hepsi aynı çünkü :(

• quote:

Orijinalden alıntı: designr

arkadaşlar radyoyu aktif edemiyorum yardım edebilir misiniz ? söylenen yöntemleri deniyorum fakat menüye radyo eklenmiyor

İmzamdaki 2. konuda fm radyo apk sı mevcuttur. O apk yı kurarak aktif edebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Emretas205

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Beyler kimsenin basına gelmedimi dediğim olay telefon şifreleme yi açtım ayarlardan ve o şifreleme geri kalkmıyor nasıl yapılıyor kimsenin mi fikri yok: / fabrikaya donsem gene isteyecek şifreyi nereden kapanıyor bu velet:?

Tekrar şifrelemeye girdiğinde ne yazıyor? Bir de şifrelemeden sonra ekrana neler gelmişti. Muhtemelen aynı yerde "şifrelemeyi çöz" gibi birşey olması gerekir diye tahmin ediyorum.
    Kendim deneyeyim diyeceğim de 30 gb dosya var, 2 saat sürer bunları şifreletirsem şimdi :/ O yüzden deneyemiyorum malesef :(

Tekrar tıklanmıyor şarjı doldurdum sarjdayken gene tıklanmıyor o şifreleme kaldırması hard formatla olacak gibi uzun sürüyor 30 dk gibi inceledim denedim herseyi format gibi başka yolu yok kapanıyor deneyin belki siz bulursunuz ama uğraşacak vaktiniz yoksa hiç uuğraşmayın çıkmıyor gibi.

Aslında şifrelemişse çözebilmesi de gerekir. Dediğim gibi sistem hariç 30gb dosya olduğundan denemedim bile. Peki dosyalarınızı pc ye bağlayıp falan alabiliyor musunuz?

şifre kalkmıyor çok ugraştım ya bi yeri kaçırıyorum bi eksigi görmüyorum yada yok heryerde yazanları biliyorum ve denedim ama kimlikleri sıfırla gibi bi seçenek var aşagıda o da kapalı onlada birşey yapılmıyor Büyük ihtimalle kaldırılmıyor bu illet :/

Dosyaları sadece telefonun kilidini açtıgınızda atabilirsiniz kilitliyken dosya boş gösteriyor.

Simdi dikkatimi çekti 30gb nasıl oluyor hafıza kartındakileri sayma telefonu kitliyor sadece hafıza kartlık birey yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

Kronik sorunlarından bahsedilmiş, bu telefonu alma arefesindeyim. s3 sürekli donanım arızası çıkardığından dolayı artık satıp üzerine az bir para koyarak almak istiyorum.

büyük bir para yatırmak istemiyorum en nihayetinde, 1 sene beni götürsün yeter. Seneye 6s vs. alabilirim.

alma nedenlerim;
    -yeni ve garantili olması
    -fm radio, bildirim ışığı vs
    -daha yüksek ghz’de işlemci ve 2 gb ram
    -telefona fazla para yatırmama isteğim

Sorunlar;
    -telefon kaba
    -kamerası iyi değil galiba
    -wifi sorunu
    -intel işlemci ile uygulama uyumsuzluğu
    -şarj sorunu, şarj olmama.
    -gps geç görme
    -servis ilgisizliği

Önemsiz sorunlar;
    -arayüz; dodol launcher kullanacağım için önemli
    -pil kapasitesi: telefonu abartılı kullanmıyorum, şarj çok önemli değil. Harici pil var ofis dışı için
    -hoparlör sesi kısıklığı: valla hiç önemli değil, cebimdeyken titresin yeter

kırmızıyla yazılanlar hakkında görüşünüz nedir? gerçekten kötü mü?
    s3'ten geçmeye değer mi?

Selamlar, teşekkürler

Kamera kişiye göre değişir. Bence bu fiyata gayet iyi bir kamerası var.
    Wifi sorunu bende olmadı.
    İntel işlemci ile ilgili uygulama uyumsuzluğuna pek rastlamadım. Aksine Intel uyumlu uygulamalar Arm işlemcilere göre daha randımanlı çalışıyor.
    Şarj olmama sorunu gibi bir sorun da yaşamadım.
    Gps açık havada genelde 2-3 saniye içinde yerimi buluyor. Bazen kapalı mekanlarda veya arabayla giderken biraz süre uzayabiliyor. Önceki cihazımda daha uzun sürüyordu
    Servis ile ilgili birşey söyleyemiyorum ancak bazı arkadaşlar memnun olsa da çoğunluk servisten şikayetçi. Birçok servis de aynı durumda bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

Neyin aksini kimse iddaa edemez? 3 aydir kullaniyorum bir kere bile kopma yasamadim kablosuz baglantida. Sizin cihazda veya modemde sorun vardirm

Telefon çıktığından beri kullanıyorum. en az 5-6 farklı wifi de kullanmışımdır.Hiçbirinde kopma yaşamadım.hatta test için bir notebook ile kıyaslamıştım, çekim gücü açısından ikisi de benzer sonuçlar verdi.

Orijinalden alıntı: oktay1910

G sensor test fail çıktı ve bazı denediğim testlerdende fail çıkanlar oldu sebebi nedir ki?

Bu testi yapmak biraz zor telefon ile 8 harfini çizmeye çalışın büyük ihtimalle olacaktır. Biz yapamadığımız için bu testten geçemiyor. Light sensör içinde önce telefonu bir ışık kaynağına yaklaştırın sonra karanlığa geçin o testtende ancak böyle geçiyor.
  • Son güncelleme + GPU ayarı + CPU Performans mod 1600x4 mhz sabit. Eveelki skor 9064 dü. Daha evvel kullandığım S4 MINI 7000 puanı zor görüyordu daha küçük ekran çözünürlüğüne ramen. Gerisini siz düşünün.

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Sizinki hangi sıkıntıdan gitmişti serviseki değişim yaptılar?

Telefon kulaklık modunda kalmıştı hocam

Önce eksilerinden başlayalım

- Dış yüzeyi çok çabuk darbeyle deforme oluyor (Darbeye bağlı olduğu içinde hak iddia edemiyoruz)
    - Ve tabiki pil, internete bağlanırım sörf yaparım ve bunu gün içine dağıtırım derseniz 3-3,5 saat. Gün içine yalnızca yazışma vs yaparım derseniz 4 saat, telefonu şarjdan alır biranda şarj bitene kadar yazışırsanız 5-5,5 saat, oyun oynarsanız 2,5 saat. Normal kullanıcıda günü kurtarır.
    - Telefonun flashı da öyle çok iyi aydınlık sağlamıyor.

gelelim nötrlere

eksiye yakın nötrler
    N- wifi ne iyi nede kötü, glaxy wonder ı bilenler bilir wifi çekim gücü aynı onun gibi. Hatta discovery den bir tık düşük
    N- Ön kamera çok kötü değil ama büyük markaların 2 mp kameralarıyla yarışamıyor. S3 e göre birkaç tık kötü hatta
    N- Arka hoparlör sesi tatminkarın birkaç tık altında, glaxy wonder dan düşük ama kaliteli ses verdiğide bir gerçek.
    N- Bildirim ışığı kesinlikle çok zayıf ama sanki güncellemeyle biraz daha belirginleştirmişler. (pisikolojikte olabilir, yazılımla led in gerilimini arttırmışlarda olabilir.)
    N- Telefonun boyutu 5.5 lik g3 ten bile birkaç tık büyük

Artıya yakın nötrler
    N+ Ön hoparlör gayet tatminkar hatta son ayarda gereğinden fazla ses veriyor. (evdekiler hoparlöre mi verdin diye sormuşlardı)
    N+ Arka kamera tatminkar bir makina ve ayarlarını yaparak çok güzel fotoğraflar elde edebilirsiniz.
    N+ Kapasitif tuşlar ne kadar ışığı olmasada alt barı üçe bölmüşler ve rahatlıkla kontrol ediliyor
    N+ Kulaklık performansıda gayet tatminkar hatta iyide denebilir.
    N+ Ekranı ise 720p tatminkar. Çok parlak değil fakat kesinlikle güneşte problem çıkartmıyor. Bazı serilerin beyazı hafif sarımsı kalmış (okuma modu ile alakası yok)

Pozitif yanları ise

+ Fiyat iki sene önce wonderı bu fiyata aldığımı düşünürsek mükemmel
    + Ram miktarı (telefonu ilk aldığımda boşta 1,3 gb dururken şuan 800 mb gibi bir rakam kalıyor. Öyle çok uygulama yüklü değil fakat bu sonucu doğal olarak görüyorum. Temizlediğiniz anda 1,5 gb boşta kalıyor.)
    + Hafızası 12 gb lık bir boş alan size kalıyor ki normal kullanıcı için gayet yeterli
    + Her ne kadar uyumsuz dense çok pil harcıyor deselerde intel atom dan çok memnunum donma kasma yapmadığı gibi her türlü oyunuda rahatlıkla çalıştırıyor.
    + Arayüz gayet akıcı olan arayüzünde birçok özellikte saklı ve sürekli güncelleme alıyor.
    + Yazılım desteği asus devamlı hem marketten hemde ota dan yayınladığı güncellemelerle bizi mutlu ediyor. Kullanıcının yorumlarını önemsiyor ve çözümler üretiyor Bu konuda asus u kimse eleştiremez. Ayrıca android 5.0 ın gelmeside cabası.
    +İçerisinde birçok uygulama asus tarafından hazırlanmış ve çoğu ihtiyacınızı karşılaştırıyor.

Kısacası + ları arayüz, güncellemeler, hız... Eksileri ise pil, pil,pil

Herkese iyi forumlar. Burası bilgi vermede önemli bir nokta yalan yanlış şeylerle ne telefonu karalayalım nede oo süper telefon diye övelim. Fiyatının hakkını veren hızlı ve gösterişli bir telefonumuz var. Güzel günlerde kullanın...

• quote:

Orijinalden alıntı: bios25

wifimdeki sorun şu arkadaşlar ;

aynı oda içersinde ve ya yakınlık olarak 10 -15 metre mesafedeyseniz çok güzel çekiyor(kopma ve bağlanma yok)

Gelelim başka odaya geçtiniz veya masafe uzadı 30 mt vs gibi çok az çekiyor ve durmadan kopup bağlanmaya çalışıyor.Oysa htc veya samsung marka başka telefonlarla denediğimde az çekse bile bağlantıda kopma vs sorun olmuyor

Bilmem anlatabildim mi?

Lütfen ; fanboy- höyküren tipler mesajıma yorum yapmasın..

rambo ve cankartal arkadaşların yorumlarını bilhassa bekliyorum.

Bende de aynı problem var. Modemin markası Huawei mi?

hocam sizler bari yapmayın konunun devamında ne için yaptığım anlaşılıyor zaten bir arkadaşa tepki olsun diye eklenmiş bir ekran alıntısı. grafikten zaten anlaşılıyor :)

Hem % 10 şarjı kalacak hem de 2 gün 14 saat şarjı gitmiş olacak, ben böyle bir telefon görmedim daha akıllı telefonlar çıkmadan zaten anca 3-4 gün gideni vardı bir de philipsin modelleri vardı 3 hafta falan gidiyordu. yani işin özeti akıllı telefonların şarj yönünden gideri şu an için yok, bakalım lenova bir telefon çıkaracakmış 2-3 hafta gidecek falan diyorlar.
  • arkadaşlar aranızda netten kılıf veya jelatin alanlar yardımcı olabilir mi kararsızım...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.