Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (1375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.503
Cevap
174
Favori
1.151.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RhPolitik kullanıcısına yanıt
    xda daki vatandaş Sürekli dosya atıyor onları tek tek mi yüklemek gerekiyor, oto yükleme imkanı yok mu? %1 de çok duruyor ya, o konu konuşuluyordu sanırım düzeltme geldi mi bilgin var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulutan1 kullanıcısına yanıt
    Konu içinde verdiği son img dosyasını elle, tek başına kurdum. Cache ve userdata silmedim. Oto kurulumu kullanmadım yani. Geliştirici her gelişmeyi oto kuruluma da ekliyor.

    Bataryayı henüz bitiremedim durumu bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu yaklaşık 1 hafta önce servise göndermiştim.Millet teleservice i kötüleyip duruyor ama ben çok memnun kaldım tüm sorunlarımı ayrıntılarıyla belirten bir kağıtla beraber yollamıştım telefonumu.Şu an sarj süresi 2:30 saat civarına düşmüş ve bağladığım zaman pc sorunsuz şekilde telefonumu görüyor.Sizde bi servis yolunu aşındırın bence ben ankaradan istanbula yolladım 1 haftada halloldu. Ayrıca aklıma geldi ama araç şarjı yapıyorsanız ondan kaynaklı bi sorun olabilir benim telefon ondan sapıttı sanırım
  • Madem bu kadar "çift tıklama" istiyorsunuz cihazı değiştirin ve buna sahip olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmC43

    Madem bu kadar "çift tıklama" istiyorsunuz cihazı değiştirin ve buna sahip olun.

    Bilmiyorum mesajlarınızda beni mi kast ediyorsunuz anlamadım ama ben mesajımda telefonumdan memnunum ama adamlar çift tıklama desteklemiyor donanim eksik dediler ama geliştiriciler bunu yaptı ve çalışıyor. benim için çift tıklama çok önemli değil yani ama olabilecek bir şeyi vermediklerine kızıyorum. İnsani enayi yerine koymak bu olsa gerek. Bir geliştirici bu özelliği aktif edip kullanabiliyorsa koskaca asus mühendisleri neden yapamasın ki diyorum. Cihaza laf etmedim ben. Ayrıca root flan yapmayı seven birisi olsam zaten cm kurardım. Bu yüzden tepkimi koydum ortaya burdaki kimseye birşey demedim. Cihazı degistirecegim zaten bu ne bataryadan kaynaklı sıkıntıdan nede baska türlü problemlerden değil. Allaha şükür sarj sıkıntım olmadı güzel ekran süreleride alıyorum ama enayi durumuna düşürülmek can sıkıcı bunu demek istedim. Yanlış bisey dediysem kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhPolitik

    CM12.1 Google Senkron ve Disk Dolu Sorunu Çözümü

    Buradaki build.prop dosyasını system içindeki build.prop ile değiştirirseniz Google senkron ve disk dolu uyarısı sorunu ortadan kalkıyor.

    ÖNEMLİ: Yeni build.prop dosyasını system klasörüne yerleştirince izinler mutlaka -rw-r--r-- olmalı. Aksi halde Asus logosunda kalırsınız

    Disk Dolu Sorunu var hocam dosyayı indirdim fakat system klasörünü bulamadım birde ayarlardan root izni verdiğimiz yer nerede ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulutan1

    Yanlış okumadıysam bir sonraki sürümde gelecekmiş radyo :)

    hele bi bitsin de tam olarak :)
    aceleye gerek yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meLanoR43

    quote:

    Orijinalden alıntı: RhPolitik

    CM12.1 Google Senkron ve Disk Dolu Sorunu Çözümü

    Buradaki build.prop dosyasını system içindeki build.prop ile değiştirirseniz Google senkron ve disk dolu uyarısı sorunu ortadan kalkıyor.

    ÖNEMLİ: Yeni build.prop dosyasını system klasörüne yerleştirince izinler mutlaka -rw-r--r-- olmalı. Aksi halde Asus logosunda kalırsınız

    Disk Dolu Sorunu var hocam dosyayı indirdim fakat system klasörünü bulamadım birde ayarlardan root izni verdiğimiz yer nerede ?

    Root geliştirici ayarlarındaymıs tamamdır hocam buldum :)




  • samsung un izinden giden bir asus.

    http://www.asus.com/Phone/ZenFone_Selfie_ZD551KL/


    http://www.asus.com/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE550KL/


    http://www.asus.com/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE500KL/

    bizim telefonla uğraşıp bu lollipop verememe nedenleri anlaşıldı.

    f...k off asus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt
    Root Explorer yerine root özelliğiyle CM'nin dosya yöneticisini de kullanabilirsiniz.

    Dosya Yöneticisi:

    Ayarlar > Genel Ayarlar > Erişim Modu -- Root Erişim Modu

    seçilmelidir. Uygulama root yetkisiyle kullanılabilir. Root yetkisiyle kök dizindeki "system" klasörünü ve en alttaki build.prop dosyasını görebilirsiniz. Build.prop değiştirildikten sonra "izinler" mutlaka belirttiğim gibi (-rw-r--r--) ayarlanmalıdır. Bu değişiklik hafıza dolu ve Google Sync sorununu giderecektir.

    İzin için dosyaya basılı tutun, Özellikler - İzinler sekmesinden

    R W
    R
    R

    ayarlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RhPolitik -- 5 Ağustos 2015; 23:33:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OmC43

    benim eski tel s5570i broadcomm'un armv6 tabanlı 800mhz single core cpu'ya cm11 kurdular yani bunlar yeterki çalıssın :D

    edit radyo hakkında bilhiye nasıl ulaştın

    Dostum sen başından beri cm12 kullaniyorsun sanırım. 1 haftalık cm kullanımın içerisinde gece saat 4de %80 olan şarj sabah saat 10da %45di. Boyle bir durumla karşı karsiya kalınca kitkata döndüm, pil düzeldi. Boyle bir durum yaşadın mi? Sorun cm12de mi? Geri yüklemeye değer mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • depolama alanımda 600mb boş yer olduğu halde uygulama indirirken yer yok diyor.uzun zamandan beri bu sorunu yaşıyorum.önbelleği silip700 800 mb civarı yer açılınca indiriyor bunun kalıcı bir çözümü yokmu ihhallah ettim bu telefondan
  • arkadaşlar öncelikle selamlar
    elimde zenfone 5 var.
    root atamıyorum
    root zenfone uygulaması ile denedim.. yeniden başlatıyorum ancak olmuyor..

    ve yeniden başlattığımda decyrpt password olayı geliyor..
    telefonda recovery yapmam lazım. silinen dosyalar var.
    yardımcı olabilirmisiniz ?

    edit : sürüm JB 4.3 - ww ve j ile biten (t00j idi sanırım )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfyldz.bjk -- 6 Ağustos 2015; 2:08:45 >
  • siyamas kullanıcısına yanıt
    Bir kaç güne yeni sürümün en stabil hale geleceğini düşünüyorum. CM'de pil göstergesinde sorun vardı. Dolayısıyla gördüğün değerler doğru değildi. %1 kalan şarjla 1 saate yakın bir süre almıştım. Bu kez tam test edemedim ama sanki doğru değerlere daha yakın gibi. Bir kaç şarjda belli olur.

    CM son sürümde led çalışmama, sync vb bir çok çözüm parça parça verildi. Bu çözümler mutlaka birleştirilecektir. Beklemeniz yararlı olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RhPolitik kullanıcısına yanıt
    Bir kaç gün daha bekleyip artık ben de official romdan kurtulmayı planlıyorum, son güncellemenin changelog ı gün geçtikçe romun güzelleştiğinin habercisi :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Live Metal Music -- 6 Ağustos 2015; 4:53:28 >
  • Şimdi en dandik telefonlarda bile bu çift tıklama özelliği var. Geçen ay Bim'de 499 tl'ye satılan Casper V3'te bile bu özellik vardı. Android geliştiricisi olsam ZF5 için böyle bir program hazırlar markette 4 dolardan satardım. Ben Asus'un arayüzünden memnun olduğum için CM beni hiç cezbetmiyor. Ancak geliştirici arkadaş ile iletişimde olan arkadaşlara söylüyorum bu elemana söyleseniz de en azından market için böyle bir uygulama geliştirme şansı var mı? Bir de Zenfone 5 için geliştirilen CM şu anda hangi Android sürümü üzerinde?
  • bu formun imza sahibi tarafından başta belirtilmiş ama üşenen arkadaşlara hitaben öncelikle PANİK YOK!! Okumaya devam edin canınız sıkıldıkça oynar durursunuz o kdara basit

    HEM CANKARTAL KARDEŞE VE HEMDE 2SMOKE ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER

    ADB İLE FİRMWARE ATMA
    Dönmek istediğimiz firmware dosyamızı çekiyoruz. Bir üst anlatımdaki ADB paketinide çekiyoruz. Masaüsütünde ADB diye bir klasör oluşturup içine açıyoruz. Yine çektiğimiz firmware dosyamızıda buraya atıyoruz. İsmini kafanıza göre kısaltabilirsiniz. Klasörün içinde start.cmd ismindeki dosyaya tıklıyoruz ve komut penceresini açıyoruz.

    adb devices komutunu verip cihazımız ile bağlantı kurulup kurulmadığına bakıyoruz. Eğer kuruldu ise 764782644287 device gibi rasgele numaralı bir satır çıkacak. Numarayı salladım ben. Cihazı gördüyseniz;

    adb reboot bootloader komutunu veriyoruz. Cihaz kapanacak ve bootloader modunda açılacak. Cihazı bırakıp PC ye geçiyoruz. Çekmiş ve adb klasörüne açmış olduğumuz düşük versiyon(4.3) firmware dosyasını winrar ile açıp içindenboot.img, fastboot.img ve recovery.img dosyalarımızı adb klasörüne atıyoruz.

    Komut ekranından sırasıylan;

    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash fastboot fastboot.img
    fastboot flash recovery recovery.img


    komutlarını yolluyoruz, cihazın ekranında yazılar geçecek. Her komut arasında 3-5 saniye bekleyin. pc ekranında her komuttan sonra OK yazsını ve cihaz ekranında da COMPLATE yazısını görünce bir diğer komuta geçin.

    Buraya kadar yapılan işlem aynı zamanda BRICK olan sistemi kurtarmak içinde uygulanır. Örneğin Cihaz ASUS yazısında takılıyorsa, ekranda USB işarreti çıkıyorsa, vs.vs.. Buraya kadar tamamsak firmware yüklemek kalıyor geriye.

    Bu aşamada cihazımızın ses kısma tuşu ile cihaz ekranına gelen menüden recovery yazan yere geliyor ve POWER tuşu ile seçim yapıyoruz. Cihaz tekrar kapanıp açılacak. Ekranın ortasında yatan bir android, kırmızı ünlem ve altında komut yok yazısı gelecek. SES AÇMA VE KAPAMA TUŞLARINA BİRLİKTE BASIYORUZ, 1-2 SANİYE SONRA SES AÇMA TUŞUNU BIRAKIYORUZ, 1-2 SANİYE SONRA DA SES KISMA TUŞUNU BIRAKIYORUZ. Ekrana kırmızı yazılı başka bir menü gelecek.

    Burdan 2. seçenek olan apply update from adb seçeneğini seçiyoruz. Cihazın en altında sarı yazılar çıkacak 1-2 satır. Cihaz ile işimiz şimdilik bitti.

    Tekrar PC deki komut ekranına dönüyoruz;

    adb sideload dosya.zip yazıp enter ile gönderiyoruz. Burdaki dosya.zip daha evvel çektiğiniz ve düşmek istediğimiz firmware dosyamız. Onun ismi neyse onu yazacaksınız. Bu ismi kısa olması açısından ufaltabilirsiniz. Örneğin 1184010.zip gibi. Ekranda yüzde saymaya başlayacak, bittiğinde telefon ekranında firmware yüklenemeye başlayacak. Oda bitince cihaz kendini kapatıp açacak. %99 normal olarak açılır, %1 tekrar boot menüden açılabilir. Boot menüden açılırsa ses kısma tuşu ile reboot'u seçin, normal açılacaktır.

    Burdaki püf noktası şu. Hangi versiyona düşeceksek, o versionun boot, fastboot ve recovery img lerinin versiyon yüklemeden önce sisteme atılması gerektiği. Aksi takdirde geri dönüş işlemi yapılmıyor. Yani önce cihazın boot kısmını geri alıyorsunuz, sonra da yazılımı. Ha bu 3 dosya zaten firmwarein içinde, direk atsak olmuyormu sorusunun cevabı malesef olmuyor. Sebebide yukarıda anlatıldığı gibi FW yüklemesi yapmak için cihazı recovery modunda açmanız gerekecek. işte bu durumda eğer bu 3 dosyayı atmaz iseniz, daha yeni versiyonun recovery si açılacağından sizin atacağınız eski FW yi görmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademm35 -- 6 Ağustos 2015; 9:02:14 >




  • tachyon kullanıcısına yanıt
    Uyanma özelliği tek tıkla kurulup kullanılabilen bir uygulama değil, çekirdeğe eklenen bir özellik. Dolayısıyla belirttiğiniz şey şu an mümkün değil.

    CM12.1, Android 5.1.1 üzerine kuruludur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durun gelmeyin, CM bataryayı içiyor ya da gösterge yine sorunlu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: opua


    quote:

    Orijinalden alıntı: CanKartaL84

    quote:

    Orijinalden alıntı: opua

    arkadaşlar şok gelişme.

    telefon bir anda şarj olmaya başladıı.

    şimdiki sorun ise telefonu pc ye bağladığımda depolama dan uygun ayar seçili olduğu halde bilgisayar telefonu görmüyor.

    driver problemi falan değil.

    nasıl çözeriz

    Aygıt yöneticisini kontrol edin. Driver problemi değil diye düşündüğüm birçok durumda driver çıktı. Bilinmeyen aygıt olarak mı görüyor? Hiç ses veya tepki vermiyor mu? Tepki verip tanımıyor mu?

    Aygıt yöneticisinde bi şey görünmüyor
    Tepki yok

    Değişik kablolarla da denedim

    Şarj soketiniz veya pc nin usb soketi arızalanmış da olabilir. Pc ye bağlandığında her türlü bilgisayarın tepki vermesi lazım. En azından bilinmeyen aygıt demesi lazım. Telefonunuza otg ile flash bellek vs bağlamayı denediniz mi peki? sokette arıza varsa muhtemelen onlar da çalışmayacaktır.




  • 
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.