Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (1067. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
171
Favori
1.156.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10651066106710681069
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhnylmaz -- 15 Nisan 2015; 20:00:46 >
  • 5.5 inç G3 bundan daha küçük ve inanılmaz ergonomik. Asus bu telefonda iki şeyi batırmış biri aydınlatma olmayan tuşlar diğeri de gereksiz alt,üst ve yanlardaki boşluklar. Kışın montun cebinde rahat taşınıyordu ama yazın bu takozla ne yapacağız bilmiyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    Asus zorla aldırmadı ya almasaydın ben zen 6 aldim zen 5 te var gayet güzeller.

• quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

5.5 inç G3 bundan daha küçük ve inanılmaz ergonomik. Asus bu telefonda iki şeyi batırmış biri aydınlatma olmayan tuşlar diğeri de gereksiz alt,üst ve yanlardaki boşluklar. Kışın montun cebinde rahat taşınıyordu ama yazın bu takozla ne yapacağız bilmiyorum?

flip cover konusunda haklısın fazla espirisi yok ama takoz derken abartmışsın hocam. alırken bakmadınız mı siz telefona ? teşhir ürününden nasıl bişeymiş diye. aldığınız üründen habersizseniz asusun suçu ne .. alırken bunları sizin düşünmeniz lazım asus değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreaplk -- 15 Nisan 2015; 22:12:51 >
  • Arkadaş Asus babanın markasımı ki en ufak bir eleştiriye bile tahammülünüz yok.İstediğim eleştiriyi yaparım kimsenin de karışmaya hakkı yok.Fiyat kalite açısından daha iyisi olmadığı için aldım. Burada bu malı benden daha fazla savunan bulamazsın. Ama kusurlarını da söylemek durumundayım Asus yazılım ve donanım kalitesini bu fiyata iyi satıyor ancak ne yazıkki tasarım ve ergonomi konusunda daha çok yolu var. Piyasada böyle uygun fiyatlı üst kaliteye yakın performans ürünleri varken gidip 2 bin tl ye telefon alanın aklına şaşarım.

• Hayır, yüzde sekseni asosyal :)
  • Bu yıl GTA V ve Windows 10 ile birlikte beklediğim bir diğer şey de Android 5'ti. Bu ay sonunda o da geliyor. Bakalım, bizim telefonlarda nasıl bir etki yaratacak.
  • FACEBOOK kullanan arkadaşalara bir soru ?

uygulamayı açıp aşağı doğru kayıyoruz, sonra yukarı çıkıyoruz, sonra tekrar aşağı inmek isteyince 2-3 haber sonra sayfa bitiyor ve sayfanın altında ufak yuvarlak bir simge çıkıyor. Bitiyor yani haber kaynağı sanki. ama ilk açtığımızda devam ediyor, bir kez yukarı dönüp tekrar inersek böyle yapıyor. Doğrumudur. Gerçi başka cihazlarda da denedim. durum böyle.

versiyon 31.00.19.17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 16 Nisan 2015; 8:42:15 >
  • quote:

Kullananlara saygı duymakla birlikte zaten takoz olan telefonu kalasa çeviren ve acayip kullanışsız görünen şu flip cover kılıflara nasıl tahammül ediyorsunuz bir Allahın kulu bana açıklarsa sevinirim.

Sağlamlığından dolayı uzun süre katlandım o kılıfa. Çoğunlukla telefon görüşmesi yapan kişiler için de kullanım sıkıntısı olduğunu pek sanmıyorum. Ben kullanırken kapağı açmadan cevaplayıp güç tuşuyla çağrıyı sonlandırdığımda gayet pratik geliyordu açıkcası. Şimdi temperli cam ve silikon kılıf ile kullanıyorum. Cidden farklı bir telefon gibi ama sağlamlık konusunda korkular oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horgh666

mesajın içinde yazan bir numaraya tıkladığımda hangi programı seçmem gerektiğini soran bir ekran çıkıyordu her zaman yanlızda 1 defa diye seçenek çıkıyordu. yanlışlıkla herzaman dedim. şimdi bunu nasıl değiştiricem. hep sormasını istiyorum eskisi gibi.

Hangi uygulamaya "her zaman" iznini verdiysen Ayarlar/Uygulamalar dan o uygulamayı bul ve içeriğine girdiğinde alttaki "varsayılanları temizle" seçeneğini tıkla. Tekrar sormaya başlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozayslmz

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

Orijinalden alıntı: ozayslmz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Ben bu telefonu anneme aldığıma resmen bin pişman oldum. Kendi kendine görüşme sonlanması sorunu var, o kadar araştırdım çözümü yok. Flipcover aldım 90tl'ye hiçbir özelliği yok, kılıf kapağından mesaj bile okuyamıyorsun, dışarıda saat gözükmüyor, görüşme sırasında ekran kapanıyor.

Şimdi de bu pil tüketimi, biliyordum alırken şarjının benim G2'ye göre ciddi az gideceğini ama bu nedir Allahaşkına, telefon bütün gün yatıyor, andorid sistem tüketimi aşağıya ekledim, ekran açılmadı bile, ekran yüzdesi yok zaten.

Demek ki arada ekranı açıp kullansak, 3-4 saatte şarj bitecek? Bu pil 2100mah gibi değil, 1200 falan gibi şuanda veya bu telefon ekran kapanınca uyumuyor. Ayrıca telefonda yüklü hemen hiçbirşey yok, bir iki uygulama, whatsupp, tüm gazeteler, ziraat mobil falan var, hafızası da boş. Buna ne yapılır, servise mi göndereyim, yoksa bunlar böyle de satayım mı telefonu?

Teşekkürler yardım için.

Bence batarya kalibrasyonu ile ilgili bir sıkıntı var. Bu hiç normal değil çünkü. Tek şarj ile 5,5 günde 3 saat ekran kullanım süresi alanlar var. Ben 16-17 saate 2 saat oyun, 1 saat internet kullanarak anca bu kadar şarj tüketiyorum. 2.21.40.44 derleme sürümünü kullandığınızdan emin olun. Daha sonra cihazı arkadaşların dediği gibi sıfırlayın. Bir de telefon kapanana kadar kullanın. Şarjı tamamen bittikten sonra kapalı olarak şarj edin. Daha sonra deneyin bakalım nasıl bir şarj performansı olacak. Sürekli %40-50 lerde şarja takılıyorsa ve hiç kapanana kadar kullanılmamışsa batarya yüzdesi yanlış gösteriyor olabilir. Ara sıra kapanana kadar kullanmak gerek.

Telefonun anteni zarar görmemişse kendi kendine görüşme sonlanması sorunu olsa olsa operatörden kaynaklıdır.
    Flipcover'dan ne özellik bekliyorsunuz? O küçük ekranda gelen aramaları gösterip cevaplama ve reddetme imkanı var. Bildirim sayaçlarını, dijital ve analog saati, hava durumunu, alarmı gösteriyor, bir de el feneri için kısayolu var. O ekrandan fotoğraf mı çeksin?
    Görüşme sırasında ekran kapanıyor dediğiniz flip cover ekranı mı yoksa kılıf yokken mi ekran kapanıyor? Güç tuşuna basmadığınız sürece ekranı kapatmaz kılıf yokken.

Evet bu android sistemi bende de şarj tuketimi çok. hatta bugun %150 lere kadar geldi. artık kafayı yicem bulamadım çözumunu. ama çift sim modeli arkadaşta var. o da tam tersi çok rahat 1,5 gnu çıkarıyor diyor. nasıl bi b.kluk var bu işte anlamadım

koca interneti aradım kesin çözumu yok ! (YABANCILAR dahil)

Sprinfield uygulamasını kaç saat kullandınız bilemiyorum ama şarj listesinde bir gariplik var kesinlikle. %80 Springfield, %72 Android diyor. Telefonunuzu daha düzenli şarj etmeniz gerekiyor. Muhtemelen ara ara %50 lerde şarja takıp %80 lerde çıkartıp bu tarz bir şarj döngüsüyle şarj kalibrasyonunu bozmuş olabilirsiniz.
    Kalibrasyon için;
    Öncelikle telefonunuzu kapanana kadar kullanın, Ardından mümkünse kapalı olarak, değilse şarjda kullanmadan %100 olmasını bekleyin. Vaktiniz varsa yeşil led yandıktan sonra da 1 saat kadar şarjda dursun. Dolduktan sonra %90 a kadar kullanıp tekrar şarja takın ve yine dolmasını bekleyin. Yeşil ışıktan sonra yine 1 saat kadar bekletin.
    Daha sonra normal kullanın.
    Şarjınız %30 un altına düştüğünde (%15 gibi mümkünse) tam dolacak şekilde şarj etmeye çalışın. Şarj istatistiklerindeki % lerin düzensizliği ara ara yapılan şarjlardan dolayı tutarsızlık gösteriyor.

Pekala bu dediğinizi yapıcam.. Ama bu "android is. sistemi" yuzdesi sorununun ondan olacağını sanmıyorum. Forumda flip coverdan dolayı demişler ama çıkardım işte sonuç ortada... Kalibrasyonu bugün yaptıktan sonra %15 olana kadar normal kullanıp yüzdelerin fotosunu atıcam buraya. Teşekkürler yardım için..

Öncelikle kapanana kadar kullanıp %1 civarlarında pil grafiğinden, pil kullanım listesinden ve listedeki "ekran" kullanım detayından 3 ekran görüntüsünü de alın. Ayrıntılı grafikte cihazın uykuya girip giremediğini veya sıklıkla uyandırıldığını tespit şansı oluyor. Diğerleri de daha net bilgi için gerekli.
    Daha sonra dediğim gibi tam dolum yapıp hatta biraz fazladan bekletip %15 e kadar kullanın ve yine bu pil ekranlarının görüntülerini alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: EcehanD

quote:

Orijinalden alıntı: SimCarD

Neyi takoz

Zenfone 5'i takoz yapan özelliği, sıradan bir 5 inç telefona göre fazla büyük olması. Bir gün G2 kullanın, aradaki farkı çok iyi anlarsınız. Hele o çerçeve kalınlığı...

Apple, Nokia ve Sony daha takozlarını yaparken kimsenin birşey dediği yoktu :)
    Herkes 5,5" cihazları örnek gösteriyor diye ben de Huawei G7 ile kıyasladım. Boy olarak nerdeyse aynılar ama en olarak G7 bariz geniş. İşin ilginç yanı G7 nin sanal tuşları ekrandan çıkartsanız Zenfone5 in ekranından daha küçük kalacak nerdeyse. Bu da bir tercih meselesidir. Ben sanal tuşlara pek alışamadım açıkcası veya fiziksel tuşlara fazla alışmış da olabilirim. O tuşların ekrana dahil olması belki güzel ve faydalıdır ama biraz da kandırmaca gibi gelmiyor değil bana. Haa bazı cihazlarda da çok hoş duruyor şimdi, yalan yok. G3 mesela. Lg G3 zaten başlı başına ekrandan oluşan bir tasarıma sahip. Ama Lg yapabiliyor diye Microsoft, Asus, Apple, Sony gibi firmaların da bu tip çerçevesiz tasarım yapmasını bekleyemezsiniz. Eğer tasarımından dolayı G3 istiyorsanız ithalatçı garantili olanları bile Zenfone5 in 2 katı fiyata satılıyor. Lg garantilileri ise 2,5 katı, 1000TL fark var arada.
    Hepsinin şekli, boyutu belliydi satın alırken de. Ama dediğiniz gibi daha ince bir tasarıma zorlayabilirlermiş. Mesela Zenfone2 serisinde çerçeveler daha inceldi. Belki 3 veya 4. serisinde G3 gibi ergonomik bir tasarıma ulaşabilirler. Açıkcası ben umutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 16 Nisan 2015; 10:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

FACEBOOK kullanan arkadaşalara bir soru ?

uygulamayı açıp aşağı doğru kayıyoruz, sonra yukarı çıkıyoruz, sonra tekrar aşağı inmek isteyince 2-3 haber sonra sayfa bitiyor ve sayfanın altında ufak yuvarlak bir simge çıkıyor. Bitiyor yani haber kaynağı sanki. ama ilk açtığımızda devam ediyor, bir kez yukarı dönüp tekrar inersek böyle yapıyor. Doğrumudur. Gerçi başka cihazlarda da denedim. durum böyle.

versiyon 31.00.19.17

Hocam benzer bir durum tarayıcıyla da oluyor. Facebook beslemeleriyle alakalı birşey muhtemelen.
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Bence sorun Intel işlemciden kaynaklanıyor. Çünkü Asus zaten donanım üreticisi. Yani istediği tasarımı istediği kasa sığdıracak teknolojisi vardır. Notebook tamircisi amcamın oğluyla bu konuda konuştuk onda G2 var. Neden Asus'un daha küçük bir kasaya sığdıramadığı konusunda konuşuyorduk işlemcisinin ısınma sorununu çözmek için büyük kasa kullanmış olabileceğini söylemişti, bana da mantıklı geldi. Ancak G2 ve G3 ile karşılaştırılınca performans bakımından özellikle yazılım alanında Lg'nin de çok yol katetmesi gerekiyor. Çünkü canavar gibi donanım ve ergonomik tasarım da bir yere kadar. Özellikle G3 arayüzünde öyle donanımda nasıl kasmalar yaşanır anlaşılır gibi değil. Açıkçası tasarım bakımından ne kadar tatmin edici olsa da kararlı performans konusunda iki katı fiyatı ve çok daha iyi donanıma rağmen Zenfone 5 ile yarışmaz

• Bu teb in verdigi powerbanki kullansam zenfone 5 in bataryaya zarar verir mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: horgh666

mesajın içinde yazan bir numaraya tıkladığımda hangi programı seçmem gerektiğini soran bir ekran çıkıyordu her zaman yanlızda 1 defa diye seçenek çıkıyordu. yanlışlıkla herzaman dedim. şimdi bunu nasıl değiştiricem. hep sormasını istiyorum eskisi gibi.

Hangi uygulamaya "her zaman" iznini verdiysen Ayarlar/Uygulamalar dan o uygulamayı bul ve içeriğine girdiğinde alttaki "varsayılanları temizle" seçeneğini tıkla. Tekrar sormaya başlayacaktır.

tamam buldum teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horgh666 -- 16 Nisan 2015; 11:36:34 >
    Yanlız mtk ve amlogic işemcili 2 cihazım daha var onlarda sorun yok. ZF ve Reeder tabelet var, bu ikisinde sorun. İntel problemi mi acaba. Reeder de de Z3735g var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 16 Nisan 2015; 12:18:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

FACEBOOK kullanan arkadaşalara bir soru ?

versiyon 31.00.19.17

Bikac defa denedim ama boyle birsey olmadi bende. Gerci versiyon 30.0.0.19.17

• quote:

Bence sorun Intel işlemciden kaynaklanıyor. Çünkü Asus zaten donanım üreticisi. Yani istediği tasarımı istediği kasa sığdıracak teknolojisi vardır. Notebook tamircisi amcamın oğluyla bu konuda konuştuk onda G2 var. Neden Asus'un daha küçük bir kasaya sığdıramadığı konusunda konuşuyorduk işlemcisinin ısınma sorununu çözmek için büyük kasa kullanmış olabileceğini söylemişti, bana da mantıklı geldi. Ancak G2 ve G3 ile karşılaştırılınca performans bakımından özellikle yazılım alanında Lg'nin de çok yol katetmesi gerekiyor. Çünkü canavar gibi donanım ve ergonomik tasarım da bir yere kadar. Özellikle G3 arayüzünde öyle donanımda nasıl kasmalar yaşanır anlaşılır gibi değil. Açıkçası tasarım bakımından ne kadar tatmin edici olsa da kararlı performans konusunda iki katı fiyatı ve çok daha iyi donanıma rağmen Zenfone 5 ile yarışmaz

Hocam iyi diyorsunuz da Zenfone4 de aynı tip işlemciye sahip 8gb Zenfone5 de :) Zaten Z2520 ile Z2560 arasında boyut farkı yok diye biliyorum işlemci olarak. Sonuçta Zenfone4-5-6 hepsi benzer tasarımda aynı boyuttaki işlemcileri kullanıyor. Ayrıca Snapdragon kullanan Zenfone5 de var ve tasarım aynı. Bence bu sadece Asus un tasarım yönündeki acemiliği diyebiliriz. Biraz daha yoğunlaşmaları gerekiyor tasarım konusuna. Yazılım konusuna o kadar yoğunlaştılar ki tasarımı biraz arka plana atmışlar sanki.

Lg kendi ekranlarını üretebilen bir firma olduğundan tasarımlarını yaparken daha agresif düşünebiliyor. Sonuçta o ekranın neresini kaç mm e indirebileceğini, bağlantı noktalarını, en boy oranını v.s. kendisi tasarlıyor. Diğer firmalardan aynı özgür tasarımları beklememek lazım.

Söylediklerinde haklı olabilirsin ancak daha küçük ekran 1 gb ram, daha düşük çözünürlük, daha düşük işlemci frekansına ile muadillerine göre ZF4'ün kasası çok büyük. Bu da işlemcinin küçük kasalı bir tasarımda ısı problemi olduğunu gösteriyor. Nitekim ZF2'nin kasasının ikinci nesil Zenfone olmasına rağmen daha da büyüdüğünü söylemek istiyorum. Tamam ekran büyüdü ama tasarım açısından çok az bir ilerleme kaydedildiği görülüyor. Aşağıya ekran büyüklüğünün kasaya oranlarını yazdım. Görüleceği üzere küçük ekranına rağmen en düşük yüzde değeri Zenfone 4' e ait.

Bu arada GSM Arene Zenfone 2 incelemesi yapmış meraklılarna duyurulur

Zenfone 4 : 4 inç (59.6%)
    Zenfone 5 : 5 inç (63.9%)
    Zenfone 2 : 5.5 inç (70.1%)

LG G3 : 5.5 inç (75.3%)

• 
Sayfa: önceki 10651066106710681069
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.