Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 4.5G Sorunu Çözüldü (1 GB veya 2 GB İnternet'de Hediye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
5
Favori
9.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone olmak üzere 3 operatör içinde ZE550KL modeli için 4.5G uyum sorunu çözülmüştür.

    Öncelikle bu duyuruyu ana konu ve test model c konularında yaptım ancak dikkat çekmediği için yeni bir konu açma gereği duydum. Uzun süredir operatörlerin telefonlarımızı tanımıyor oluşundan şikayetçiydik ve Turkcell ile Vodafone için bu sorun çözüldü. Duyuru diğer mesajların arasında kaldığı ve tekrar sorulmaya devam ettiği için bu konu açılmıştır.

    Asus Zenfone 2 Laser kullanıcılarına müjde.

    Turkcell'in 4.5G uyumlu olmadığını söylediği ve sistemlerinde 4.5G uyumsuz olarak görünen Asus Zenfone 2 Laser modeli, Zenfone Mağdurları grubu olarak yaptığımız şikayet kayıtları, eş dost akraba üzerinden de yönlendirme ile açılan tüketici şikayetleri ve operatörde çalışan arkadaşlarımızında katkısı ile Turkcell sistemlerine 31/01/2016 saat 15.00 itibariyle 4.5G uyumlu cihaz olarak tanımlanmıştır. Bu sayede 2 aydır özellikle Zenfone Mağdurları grubu olarak yaptığımız haklı mücadele olumlu olarak sonuçlandı.

    Bundan sonra Turkcell'in 4.5G kampanyalarının hepsinden yararlanabileceksiniz.

    Türk Telekom için olan uyum sorunu 11/03/2016 saat 00:00 itibariyle çözülmüş ve cihaz Türk Telekom sistemlerine uyumlu cihaz olarak eklenmiştir. Ayrıca cihazı ayar ve bilgileri de Türk Telekom sistemlerine eklenmiştir.

    Turkcell İçin 1 GB Kampanyası

    4.5G uyumu sorgulama için 4.5G yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz.

    Sim kartınızda 4.5G'ye uyumlu ise veya yakın zamanda sim kart değiştirdiyseniz, numara taşıdıysanız 1GB İnternet'de hediye.

    4 GB Hediye Kampanyası 7 Şubat 2016 tarihinde bitmiştir. Bu tarihten sonra hediye 1 GB hediye İnternet verilmeye başlanmıştır ve mesajı attığınız anda hediye 1 GB hattınıza tanımlanmaktadır. 1 GB hediye'yi ne zaman kullanmak isterseniz lütfen o zaman SMS atınız.

    Ücretsiz 1 GB hediye İnternet için 1GBGONDER yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz.


    Kampanya detayları :http://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/cepten-internet/4-5gye-hazirlik-kampanyasi

    Türk Telekom İçin 2 GB Kampanyası

    SIM kartınız 4.5G uyumlu değilse, 4.5G’ye uyumlu SIM Kart ile ÜCRETSİZ değiştirin. Üstelik 30 gün geçerli 2GB hediye kazanın!

    Kampanyaya katılmak isteyen mevcut Kurumsal müşteriler SIM kartlarını 4.5G uyumlu SIM Kart ile değiştirdikten sonra 5555’e 4.5G HEDIYE yazarak 30 gün geçerli 2GB hediye cepten internet kazanacaklar.

    Kampanya detayları :http://www.avea.com.tr/web/biz/kampanyalar/4-5gsimkartkampanyasi

    Vodafone İçin 2 GB Kampanyası

    2 GB hediye için 4.5G yazıp 4545'e göndermek gerekiyor. Bu şekilde hediyesi gelmeyenler kampanya detaylarının yer aldığı web sayfasına numaralarını yazarak hediyelerini alabilirler.

    Kampanya detayları :http://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-4-5g.php

    Turkcell 4.5G Cihaz ve Sim Kart sorgulama sayfası :http://www.turkcell.com.tr/tr/4-5g

    Vodafone 4.5G Cihaz ve Sim Kart sorgulama sayfası :http://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-4-5g.php

    Türk Telekom 4.5G Cihaz ve Sim Kart sorgulama sayfası :http://www.4nokta5g.com/#hazir-misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtime -- 11 Mart 2016; 14:11:34 >







  • Darısı AVEA/ turktelekom un başına diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bu telefonu almayı düşünüyorum büyük oranda alıcam ama türk telekom hat kullanıyorum. Turkcell ve vodafone yeni tanıdı demişsiniz türk telekom hat olursa bu telefonda 4.5g kullanılamayacakmı?
  • Türk Telekom hatlarında da çalışır ancak cihazı 4.5G uyumlu olarak kaydetmedikleri için 4.5G kampanyalarından yararlanamazsınız.

    palanagar, Türk Telekom içinde uğraşıyorum. BTK şikayeti, operatörün kendisine şikayet, genel müdürlüğe şikayet, destek servisine şikayet emin olun onları da yıldırıyorum.
  • Hocam elinize, emeğinize sağlık. Bu saatten sonra tanımama gibi bir şansları bence yok, direk operatörü değiştirir herkes.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palanagar

    Hocam elinize, emeğinize sağlık. Bu saatten sonra tanımama gibi bir şansları bence yok, direk operatörü değiştirir herkes.

    Vodafone'un tanıması değil ama Turkcell'in tanıması önemliydi çünkü sektörün öncüsü Turkcell. Şimdi ikisi de tanıdığı için Türk Telekom'da tanımak durumunda ama biraz uğraştıracaklar.
  • hocam bu kesin bilgi mi??
    zira bende hala 4g konusu net değil.

    turkcell 4,5g uyumlu simkartı ve 9/2015 üretimi 5,5 inc laser kullanıyorum ama hem turkcellin online işlemler menüsünde hem de müşteri hizmetlerinde 4g ye uyumlu görünmüyor.
    yaklasık 2 ay önce yaptıgım "4.5G uyumu sorgulama için 4.5G yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz. " işleminden sonra "4g için kaydınız alındı vs vs" gibi bi cvb geliyor.

    yani aslında aynı durumdayız ama neden sizin cihazınız uyumlu görünürken benimki hala uyumsuz yazıyor anlamadım.

     Asus Zenfone 2 Laser 4.5G Sorunu Çözüldü (1 GB veya 2 GB İnternet'de Hediye)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 1 Şubat 2016; 20:58:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    hocam bu kesin bilgi mi??
    zira bende hala 4g konusu net değil.

    turkcell 4,5g uyumlu simkartı ve 9/2015 üretimi 5,5 inc laser kullanıyorum ama hem turkcellin online işlemler menüsünde hem de müşteri hizmetlerinde 4g ye uyumlu görünmüyor.
    yaklasık 2 ay önce yaptıgım "4.5G uyumu sorgulama için 4.5G yazıp 2222'ye gönderebilirsiniz. " işleminden sonra "4g için kaydınız alındı vs vs" gibi bi cvb geliyor.

    yani aslında aynı durumdayız ama neden sizin cihazınız uyumlu görünürken benimki hala uyumsuz yazıyor anlamadım.

    Evet kesin bilgi ve forumda herkesten yapmasını rica ediyorum. Sim kartından 4.5G uyumlu olması gerekiyor. Denettiğim herkeste hiçbir sıkıntı olmadan artık 4.5G uyumlu dedi ve ben 3 ayrı Turkcell hattında denedim.

    Eğer sizin cihazınız Turkcell'e marka / model bilgisini iletmekte sorun yaşıyorsa böyle bir sorun olabilir. Geçmişte Nokia kullanırken böyle bir sorun başıma gelmişti.

    Şuradan sorgulamayı deneyin bakalım :http://www.turkcell.com.tr/tr/4-5g

    Şuradan da bir IMEI sorgulatın telefon doğru model olarak görünüyor mu?https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

    Ayrıca 4.5G bedava için 4GBGONDER yazıp 2222'ye gönderin bakalım size 4GB hediye verecek mi?




  • müşt hizmetleri de aynı şey söyledi,yani simkartımı bir baska 4g uyumlu cihaza baglayıp tekrar 2222 ye msj atmamı istedi.yakınımda olmadıgı için atamadım.

    imei kontrolde sorun yok marka model dogru.
    turkcellin sitesinde de uyumsuz olarak cıkıyor.

    hediye 4gb icin de msj attım fakat sim kartı 30 gün icinde degiştirenler icin gecerli oldugundan o da bize uymadı.
  • 532'li benim telefonum 8. ay üretimi Asus Zenfone 5.5" laser, 542'li de akrabamın telefonu o da 9.ay üretimi 5.5" laser. Gördüğünüz gibi ikisi de uyumlu. Ayrıca sizin mesajı görünce arkadaşlarla tekrar konuştum Turkcell'in sistemine 4.5G uyumlu olarak eklendiğini tekrar teyit etmiş olduk. Forumdaki diğer arkadaşlarda deneyebilirler.

    Dediğim gibi telefon operatöre marka ve model bilgisini göndermiyorsa veya göndermekte bir sorun varsa olabiliyormuş. Sim kartı çıkartın başka sıradan bir telefona takıp telefonu açın sonra tekrar kendi telefonunuza takıp deneyin.

    Turkcell'in sistemlerine eklendiği dediğim gibi kesin bilgidir. 31/01/2016 15.00'da bu işe bakan birim tarafından eklenmiştir.

     Asus Zenfone 2 Laser 4.5G Sorunu Çözüldü (1 GB veya 2 GB İnternet'de Hediye)




  • hocam benim iş büyücek gibi ama su kadarını söyleyebilirim.sorun bireysel cıktı.
    deminden beri turkcell must. hizmetlerine laf anlatmaya calısıyorum,cihazım turkcellde kayıtlı görünmüyormus,hattımı resetliceklermiş onu bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    hocam benim iş büyücek gibi ama su kadarını söyleyebilirim.sorun bireysel cıktı.
    deminden beri turkcell must. hizmetlerine laf anlatmaya calısıyorum,cihazım turkcellde kayıtlı görünmüyormus,hattımı resetliceklermiş onu bekliyorum.

    Geçmiş olsun. Sizin cihazda farklı sıkıntılar olabilir bu sebeple bir şey diyemiyorum. Sorun bireysel olduğu içinde elimden bir şey gelmiyor. İnşallah sorununuz çözülür.

    Dediğim gibi cihazın Turkcell sistemlerine kaydı %100 doğru ve kesin bilgidir. Ayrıca arkadaştan bir şey daha öğrendim. Eğer cihazda, cihaz bilgisi gönderme sorunu varsa Turkcell'in 4G şebekesine bağlanmayı denesin o zaman Turkcell sistemleri cihazı tanır dedir.

    Bizim cihazda işlem şöyle;

    Ayarlar > Diğer > Hücresel Ağlar > Tercih Edilen Ağ Türü 2G/3G/4G

    Ardından aynı menüdeki Ağ Operatörleri kısmına gireceksiniz. Hangi hatta Turkcell takılı ise onun üzerine basıp tekrar Ağ operatörleri seçeneğini seçin. Ardından Ağları Ara diyeceksiniz ve arama yapmasını bekleyin. Sim kartınız 4.5G uyumlu ise listede Turkcell 4G yazacak ona tıklayın. Telefon bağlanmaya çalışacak giriş yapacak ancak veri alınamadı diye hata verecek. Bu durumdayken telefonu açıp kapatın.

    Bu işlemden sonra Turkcell sistemleri 4.5G'li telefondan bağlantı kurmaya çalıştığınızı anlıyormuş. Kimlik bilgisi vermeyen, arızalı sorunlu cihazlar için bu yol öneriliyor.




  • hocam gene işler karısacak gibi.
    az önce hattımın resetlenmesinden sonra tekrar turkcelle yaptıgım konusmada hala telefonumun kayıtlı görünmedigini ve satın aldıgınız yerle görüşmeniz gerekiyor diye bilgi verdiler.
    orjinal ve tr de satısı olan cihazların hepsinin turkcell sistemlerinde göründügünü ama benim cihazım sisteme girilmedigi icin görülmedigini söyledi.yani sorun turkcell de degil yine bizim asusta cıktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknofone



    Bizim cihazda işlem şöyle;

    Ayarlar > Diğer > Hücresel Ağlar > Tercih Edilen Ağ Türü 2G/3G/4G

    Ardından aynı menüdeki Ağ Operatörleri kısmına gireceksiniz. Hangi hatta Turkcell takılı ise onun üzerine basıp tekrar Ağ operatörleri seçeneğini seçin. Ardından Ağları Ara diyeceksiniz ve arama yapmasını bekleyin. Sim kartınız 4.5G uyumlu ise listede Turkcell 4G yazacak ona tıklayın. Telefon bağlanmaya çalışacak giriş yapacak ancak veri alınamadı diye hata verecek. Bu durumdayken telefonu açıp kapatın.

    Bu işlemden sonra Turkcell sistemleri 4.5G'li telefondan bağlantı kurmaya çalıştığınızı anlıyormuş. Kimlik bilgisi vermeyen, arızalı sorunlu cihazlar için bu yol öneriliyor.

    bu dediğiniz işlemleri harfiyen yaptık fakat diger avea vodafone gibi firmaların 4g sebekeleri görünürken turkcell 4g olarak hic cıkmıyor maalesef bende.




  • O zaman durum kötü. Siteden IMEI sorgulandığınızda kayıtlı (resmi ithalat) olarak görünüyor mu?

    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

    Eğer cihaz kayıtlı değilse sim takıldıktan 3 ay sonra tamamen kapanır bu sebeple vakit kaybetmeden üzerinde IMEI yazan faturanızı tarayın. Daha sonra aşağıdaki adrese üye olup kayıt açın. Kayıt sırasında faturayı da ekleyin.

    https://sikayet.btk.gov.tr

    Maalesef bu 8. ve 9. ay üretimlerde garip sorunlar çıkmaya devam ediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa
    bu dediğiniz işlemleri harfiyen yaptık fakat diger avea vodafone gibi firmaların 4g sebekeleri görünürken turkcell 4g olarak hic cıkmıyor maalesef bende.

    Hangi şehirdesiniz acaba? Turkcell 81 il ve ilçe merkezinde de 4.5G yayınına başladı ama küçük bir şehirdeyseniz o zaman 4.5G sinyali olmayabilir. Eğer çevrenizde 4.5G sinyali var ise sizde farklı bir sorun olabilir. Sim kart 4.5G uyumlu değilse de o listede Turkcell 4G çıkmıyor. Eğer sim kartta uyum varsa o zaman dediğim gibi farklı bir sorun vardır. Sizde zaten cihaz kaydı görünmüyor dediniz. Bence vakit kaybetmeden BTK'ya başvuru yapın.

    Bende Türk Telekom ve Vodafone 4G yokken 2 ay kadar önce Turkcell 4G yazmaya başlamıştı.
  • sorun da orda zaten hocam.cihaz her türlü yasal ve kayıtlı görünmesine ragmen turkcell sistemlerinde kayıtsız olarak görünüyormus.

    imei sorgu;kayıtlı
     Asus Zenfone 2 Laser 4.5G Sorunu Çözüldü (1 GB veya 2 GB İnternet'de Hediye)

    sanırım bize yarın btk yada asus yolu görünüyor
  • ankara merkezdeyim yani turkcell 4g olmaması mumkun degil.lokasyondan kaynaklanan bi durum olsaydı digerleri de cıkmazdı.
    ayrıca sorun;4g sebekeyi taratmak degil,sorun cihazın turkcell sistemlerinde yurtdısı görünmesi.
  • İşiniz Asus'a kaldıysa Allah sabır versin. Bence bu gece direk BTK şikayet sitesinden kayıt açın. Aynı zamanda Asus.com'a kayıt olup destek servisi içinde kayıt açın. Öncesinde Asus.com a giriş yapın ve faturanız sistemde kayıtlı değilse faturanızı tarayın ve sisteme ekleyin. Mağdur olmamak için vakit kaybetmeden bu işlemleri yapın.

    Turkcell veriyi BTK'dan çektiği için Turkcell'de kayıtlı değilse diğerlerinde de durum aynıdır. Bu sebeple diğer operatörlerde de benzer sorunları yaşayabilirsiniz.

    Merkezdeyseniz zaten 4G kesin çıkacaktır.

    Geçmiş olsun.

    Ekleme : Sorunca işin aslını öğrendim. Telefon ithal edenler sadece gümrüğe değil 5 ayrı kuruma ithalat belgeleri ile birlikte IMEI listelerini göndermek durumundaymış. Bunlar eksik olursa sitede kayıtlı görünse de sıkıntı oluyormuş. Sitedeki sorgulama Turksat'ın yönettiği Sanayi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan verilerle hazırlandığı için orada kayıtlı görünse de BTK ortak veri tabanında da kayıtlı olması gerekiyormuş. Sizin işi önce Asus sonra BTK çözecek. Turkcell ortak sistemden BTK verilerini kullandığı için sorgulama yapıyor ve BTK'dan düzeltilmeden Turkcell'in bir şey yapması zor görünüyor.




  • aynen öyle hocam,işler büyücek gibi.
    deminde turkcellin farklı bi birimine bagladılar beni,2 tane mantıklı secenek sundu simdi onları deneyip geri dönecegim.

    1.cisi hattı ikinci simkart slotuna takıp denemek
    2.cisi aynı cihaza farklı operatorun simkartını takıp ag arama ayarlarından turkcell 4,5g nin görünüp görünmemesini denemek.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.