Şimdi Ara

Asus zenbook ve Macbook pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bi zaman sonra bilgisayarımı değştirmek istiyorum ama 2 bilgisayar arasında karar veremiyorum. Asus ux32vd-r3005v ultrabook ve Macbook pro Z0NJQ arasında kaldım. üniversiteye yeni başladım ve kullanımı kolay, kolayca taşıyabilceğm ve pil ömrü uzun olan bişey almam gerekli. taşınılabilirlik ve pil ömrü bakımından asus daha cazip geliyo fakat macbook'un ne kadar kaliteli bi ürün olduğu aşikar. bu iki ürünün kullanıcıları bana yorumlarını ve tavsiyelerinı iletırlerse çok sevinirim

• Bu ikiz cihazlada oyun oynamak sarmaz daha çok performans aletleri macbook prestij demek asussun tipi guzel ayrıca maclerin retina ekranlı serileri gelicekmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten oyun oynamak amacli kullanmicam daha cok universite amacli ve internet icin kullanicam. Retinayi duydum daha ince ve cozunurlugu daha fazla ama fiyat olarak 2 kati.

• hafta sonu vatanda indirim olacakmış

ux31a 4005 modeli 2115e felan geliyor bence bunu kaçırma derim

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-ux31a-r4005v-ux31a-core-i5-3317u-17ghz-4gb-ddr3-128gb-ssd-133-intel-hd4000-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61456

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 26 Temmuz 2012; 13:15:10 >
  • Dostum şuan pc deyim ve önerdiklerinin özelliklerine bakma şansı buldum.

Asus ta gt 620m ekran kartı var mac de ise Hd Grapics 3000 var. Birkere ekran olarak asus eziyor.
    Mac de full hd ekrana sahip ancak asusta sadece hd ekrana sahip. Ekran çözünürlüğü olarakta mac ezici.
    Ayrıca asusta 24GB SSD ve 320GB (5400 Rpm) HDD var ancak mac de sadece 500 gb hdd var.
    Ayrıca asusta usb 3.0 varken mac de yok.
    Ram olarakta asusta 1600 lükler var mac de ise sanırsam daha düşük MHz.
    Aklın kalmasın 2 cihazda kaliteli. Ve iki cihazda sanırsam alüminyum kasaya sahip.
    Ayrıca asus daha ince.

Ben karar veremedim özellikle mac lerin ekran çözünürlüğü çok iyi ve farklı bir laptop ayrıca işletim sistemide farklı ayrıca oyunda oynamam demişsin ekran kartıda o konuda önemli değil mac prestij demek tip olarakta güzel kısaca işin zor ben mac alsam gözüm asusta kalır asus alsam gözüm mac te kalır.

Ama nedense içimde mace karşı daha bir heves var. Aslında macin karşısında hangi cihaz olursa olsun en dandik özellikteki mac çok az daha cazip geliyor bana. Yerinde olsaydım sanırsam ben mac alırdım ne olursa olsun. Belki özellik olarak asus daha iyi ama. Bilmiyorum sana kalmış artık. Ayrıca dediğin model asusu tr de satan varmı? Ben bulamadım tam olarak şu aletimi diyorsun:

http://en.ksp.co.il/?store=beersheva&uin=16149

Buda apple:
    http://www.pcdepo.com/apple-macbook-pro-z0njq-urun6900.html?ref=akakce&v=1.31.2

Yanlış olmasında.

• JackDaniels benim asusta söylediğim model daha iyi değil mi? sanırım senin dediğinin hızı daha düşük.

AAT.BH öncelikle vakit ayırdığın için teşekkür ederim :) "mac alsam gözüm asusta kalır asus alsam gözüm mac te kalır." kesinlikle duygularıma tercüman oldun. 2si de gayet iyi aletler ama olur da kullanıcılarının şikayetlerini ya da memnuniyetlerinı öğrenirsem daha kolay karar veririm diye düşündüm.
    özelliklerini falan çok güzel açıklamışşsın ama ben ekran kartından ssd den falan çok anlamıyorum ne yazıkki o kadar bilgisayar bilgim yok :/

evet dediğim asus bu teknosada satılıyor sanırım internet sitesinde bulmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oykuhlvc

JackDaniels benim asusta söylediğim model daha iyi değil mi? sanırım senin dediğinin hızı daha düşük.

AAT.BH öncelikle vakit ayırdığın için teşekkür ederim :) "mac alsam gözüm asusta kalır asus alsam gözüm mac te kalır." kesinlikle duygularıma tercüman oldun. 2si de gayet iyi aletler ama olur da kullanıcılarının şikayetlerini ya da memnuniyetlerinı öğrenirsem daha kolay karar veririm diye düşündüm.
    özelliklerini falan çok güzel açıklamışşsın ama ben ekran kartından ssd den falan çok anlamıyorum ne yazıkki o kadar bilgisayar bilgim yok :/

evet dediğim asus bu teknosada satılıyor sanırım internet sitesinde bulmuştum.

fiyattanda anlaşılacağı üzere senin dediğin cihaz daha düşük özelliklerde

eski seri işlemcisi var

ekran kartı hd4000 den daha düşük

ayrıca hibrit model 24gb ssd birşeye yetmez

ekranı düşük çözünürlükte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Asus Vivobook Pro
    2 yıl önce açıldı
    Asus Vivobook pro fan sorusu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman o bilgisayari da göz önünde bulundurcam tesekkur ederim :)

• bu arda 32vdnin bazı komgbinasyonları varmış

r3003 ve r4002

3003 eski işemci 4002 yeni işlemci ama diğer özellikleri aynı

işlemci hariç benim dediğim modelden aşağı oluyor yinede 4002 modeli bile
  • Her türlü ux31a daha iyi yani. Daha fazla arastirmam gerekiyo o zaman

• Benim sana onerim kesinlikle windows olur yani asus un bu modelini pek begenmesemde sonucta windows niye dersen aciklayayim benim dilim linux tabanli isletim sistemlerinden cok yanidi kurtulus daima windows oldu. Sen simdi online video izlemek isteyeceksin ama mac os sana bunu tam anlamiyla bir wondows gibi veremeyecek. Acil bir programa ihtiyacin olacak mesela office diylim windows icin korsanini deneme surumunu bulman inanilmaz kolayken mac os icin ara dur aliskin degilsen bulsanda isine yaramaz bir ton ugrasacaksinki onun korsan oldugunu apple abi anlamasin, bir de sen windows a alistiysan orada mesela skype i kullanmak ozellikleri falan diger butun isletim sistemleri symbian, android, ubuntu, linux mint ve daha neler neler kesinlikle windows un 100000000000 de 1i degil. Ben windows disinda bir cep telefonuna mesaji hic sorunsuz gonderemedim o nedenle sen sen ol windowstan sasma ha dersen ki win8 gelecek aga o da cakma mac os gibi onu bilemem o konuda en ufak bir fikrim yok malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurettinaz

Benim sana onerim kesinlikle windows olur yani asus un bu modelini pek begenmesemde sonucta windows niye dersen aciklayayim benim dilim linux tabanli isletim sistemlerinden cok yanidi kurtulus daima windows oldu. Sen simdi online video izlemek isteyeceksin ama mac os sana bunu tam anlamiyla bir wondows gibi veremeyecek. Acil bir programa ihtiyacin olacak mesela office diylim windows icin korsanini deneme surumunu bulman inanilmaz kolayken mac os icin ara dur aliskin degilsen bulsanda isine yaramaz bir ton ugrasacaksinki onun korsan oldugunu apple abi anlamasin, bir de sen windows a alistiysan orada mesela skype i kullanmak ozellikleri falan diger butun isletim sistemleri symbian, android, ubuntu, linux mint ve daha neler neler kesinlikle windows un 100000000000 de 1i degil. Ben windows disinda bir cep telefonuna mesaji hic sorunsuz gonderemedim o nedenle sen sen ol windowstan sasma ha dersen ki win8 gelecek aga o da cakma mac os gibi onu bilemem o konuda en ufak bir fikrim yok malesef

Mac in isletim sistemiyle sorun yasicagimi sanmiyorum.telefonum da iphone ve o da kendini apple ile kisitlayan bi urun az cok aliskinim yani. Ayrica "office for mac" diye kutular var satiliyor. Biraz tuzlu ama paraya kiyip alarak o sorunu da halledebilirim. Tabi ki windowsa alistiktan sonra baska biseye alismak zor olcak ama office olduktan sonra cok da bi sorun yasicagimi dusunmuyorum acikcasi :)

• quote:

quote:

Benim sana onerim kesinlikle windows olur yani asus un bu modelini pek begenmesemde sonucta windows niye dersen aciklayayim benim dilim linux tabanli isletim sistemlerinden cok yanidi kurtulus daima windows oldu. Sen simdi online video izlemek isteyeceksin ama mac os sana bunu tam anlamiyla bir wondows gibi veremeyecek. Acil bir programa ihtiyacin olacak mesela office diylim windows icin korsanini deneme surumunu bulman inanilmaz kolayken mac os icin ara dur aliskin degilsen bulsanda isine yaramaz bir ton ugrasacaksinki onun korsan oldugunu apple abi anlamasin, bir de sen windows a alistiysan orada mesela skype i kullanmak ozellikleri falan diger butun isletim sistemleri symbian, android, ubuntu, linux mint ve daha neler neler kesinlikle windows un 100000000000 de 1i degil. Ben windows disinda bir cep telefonuna mesaji hic sorunsuz gonderemedim o nedenle sen sen ol windowstan sasma ha dersen ki win8 gelecek aga o da cakma mac os gibi onu bilemem o konuda en ufak bir fikrim yok malesef

Mac in isletim sistemiyle sorun yasicagimi sanmiyorum.telefonum da iphone ve o da kendini apple ile kisitlayan bi urun az cok aliskinim yani. Ayrica "office for mac" diye kutular var satiliyor. Biraz tuzlu ama paraya kiyip alarak o sorunu da halledebilirim. Tabi ki windowsa alistiktan sonra baska biseye alismak zor olcak ama office olduktan sonra cok da bi sorun yasicagimi dusunmuyorum acikcasi :)

yanlış bilmiyorsam maclerin dosya formatıda farklı bildiğimiz ntfs fat32 vs değil

yani bir bellek takacaksın görmeyecek

kendi formatında formatlayacaksın götüreceksin başka bilgisayara tanımayacak illa mac olması gerekecek

takıcaksın tv ne görmeyecek vs vs

ben birazda macten bu yüzden vazgeçtim

ama bu konuda tam emin değilim benim aklımda öyle kalmış

araştırmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

quote:

yanlış bilmiyorsam maclerin dosya formatıda farklı bildiğimiz ntfs fat32 vs değil

kendi formatında formatlayacaksın götüreceksin başka bilgisayara tanımayacak illa mac olması gerekecek

araştırmak lazım

Eger oyleyse o isin altina girilmez.. :s

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

quote:

araştırmak lazım

Eger oyleyse o isin altina girilmez.. :s

exfat formatını her iki sistemde görüyormuş

ben şimdi belleklerimden birini exfat olarak formatladım bakalım tv im görecekmi

• işletim sistemini kafana takma bence. Sonuçta artı birde windows kurarsın cihaza hem mac deneyiminde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

işletim sistemini kafana takma bence. Sonuçta artı birde windows kurarsın cihaza hem mac deneyiminde olur.

Mac'e windows yukleyince bilgisayarin performansi dusmuyor mu? Bi de windows ekstra olarak mi yukleniyor yani cift isletim sistemli mi oluyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

işletim sistemini kafana takma bence. Sonuçta artı birde windows kurarsın cihaza hem mac deneyiminde olur.

Mac'e windows yukleyince bilgisayarin performansi dusmuyor mu? Bi de windows ekstra olarak mi yukleniyor yani cift isletim sistemli mi oluyor?

mac de bir laptop ve windows diğer pc lerde nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyor (yani aynı özelliklerdeki başka bir laptopta ne kadar performans alırsan mac tede aynı performansı alırsın). Evet ios mac ler için özel üretilmiş bir işletim sistemidir. İstersen çift işletim sistemi yaparsın her açılışta hangi işletim sisteminde açmak istiyorsan sana sorar biosta. Ama ios u komple kaldırıp windows işletim sistemi yüklersin sadece windows kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 27 Temmuz 2012; 22:37:26 >

• Mac te windows olabiliyor evet, ama o klavye windows da o kadar kullanissizki anlatamam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim :) en azindan iosda basim sıkıstıgında (bi dosyayi acmadiginda vs..) windowsu kullanbilirim. İkisini ayni anda kullanmam daha mantikli sanirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.