Şimdi Ara

asus z77 p8 v pro aldım nasıl bir anakart tır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 gün önce vatan bilgisayar dan msi z77 ma-g45 almıştım ve araştırdıktan sonra kullandığım işlemci için yine vasat olduğunu gördüm ve dün akşam saat 8 de vatan bilgisayara gidip iade yaptım ve Topkapı vatan bilgisayarda tek kalan asus z77 p8 v Pro aldım kasa mod yapıcam ve oem elemanı bu kart için sli de iki pcı de 16x hızında çalıştığını söyledi doğrumudur ve almakla iyi ettim mi bu arada z87 serisi işlemci ve anakarta ğeçme imkanım vardı ama işlemcim fazla zorlanmadığı o.c yapılmadığı için gerek görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 8 Mart 2014; 21:49:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 21:52:24 >
  • cok kaliteli ama o paraya degmez bence.

• Hocam almadan once arastirip oyle alsaniz sadece bir fikir.

• murat 123 kullanıcısına yanıt
    Yeni anakartınız olan asus z77 pro tüm z77 lerde olduğu gibi ikinci kartta yani slı/cfda 16 x yerine 8x çalışmaya izin verir.Bazı z77lerde örneğin asus maxımus v extreme gibi uç modellerde bu durumu tolere etmek için plx denilen özel bir köprüye yer verilir.Mevcut z77 çipset maksımum 16x hıza izin verdiği için 3 pcı expressden fazlasına sahip olan anakartlarda bu tür yongalar kullanılır.Ancak bahsedildiği gibi 16-8x de fps öyle çok değil fark %1-2 gibi bir değere denk geliyor.SLI/CF kursanız bile ikinci kartın 8xde çalışması daha az performans almanıza neden olmaz.Z87 çipsetlerdede aynı durum var sadece lga 2011 soket anakartlarda 16x-16x çalışır.

Bana sorarsanız çoklu gpu kullanacaksanız lga 2011 soket bir anakart-işlemci tercih edin hem işlemciden yana daha güçlü bir sistem kurmuş olursunuz hemde gpuları çok daha iyi beslersiniz.2600k-3770k yada 4770k yüksek saat hızlarına çıkmadan yani oc olmadan slı/cf düzeneklerini tam besleyemez.3930k-4930k gibi 2011 soket işlemciler ise anca 3 gpuda ve sonrasında sorun çıkarabilir ki 3 gpuda çalıştırmak şu zamanda oldukça gereksiz mining-bitcoin vs. dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Mart 2014; 0:01:47 >

• Teşekkür ederim değerli yorumunuz için ben 770 sli veya 780 sli yapmayı düşünüyorum anakartı değiştirme imkanım var sonuçta çalışan eleman 2 slotta sli kullanımında 16x çalıştığını söyledi asusun ismini tam hatırlamıyorum v Extreme gibi 16x çalışan Bi anakartından almalı mıyım ? Veya verilen kupon ile kasa ve power alıp işlemciyi de satıp 2011 veya 1150 pin sometine geçmeli miyim benim sli düşüncem 2k Battlefield 4 oynamak başka Bi işe gerek yok

• Veya kupon ile başka bir oem alıp anakartı başka yerden alsam işlemci dursa bu almış olduğum anakart yerine ne önerirsiniz ?
    çalıştığım için mesajlarınıza hemen cevap veremiyecegim mesajlarınızı bekliyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fatih54102 F kullanıcısına yanıt
    Peki 570 Tl fiyata 1155 pin hangi anakartı önerirsiniz ? Siz heralde z87 anakartlar ile kıyaslıyorsunuz.
    bende biliyorum 1150 soket işlemcim olsa veya almak istesem gidip msi Gaming g65 almayı f/p ürün bu anakart yerine aynı fiyata aynı soket daha iyi bir anakart önerirseniz bende neden o paraya değmeyecek olduğunu anlayayım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: murat 123

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için ben 770 sli veya 780 sli yapmayı düşünüyorum anakartı değiştirme imkanım var sonuçta çalışan eleman 2 slotta sli kullanımında 16x çalıştığını söyledi asusun ismini tam hatırlamıyorum v Extreme gibi 16x çalışan Bi anakartından almalı mıyım ? Veya verilen kupon ile kasa ve power alıp işlemciyi de satıp 2011 veya 1150 pin sometine geçmeli miyim benim sli düşüncem 2k Battlefield 4 oynamak başka Bi işe gerek yok

Forumumuzda hem 770 hemde 780 slı kullanan arkadaşlarımız var.Onlardan edindiğim tecrübeye göre 1155/1150 pin işlemciler yani 2500k-2600k-3570k-4670k ve 4770k oc olmadan(en az 4.7 ghz ve üstüne) slı düzeneklerini besleyemiyorlar.2K da akıcı bf4 deneyimi için aslında tek kartta yeter ya gtx 780 ti yada amd r 290x kartlarından birini tercih ederseniz 2kda yeterli performansı alırsınız çoklu gpu fps kazanımı artısı dışında beraberinde bir takın uğraşlarıda getiriyor.Bazen bir oyuna slı desteği gelmesi için aylarca bekleyebiliyorken bazende oyun çıkmadan slı sürücüsü yayınlanıyor kısaca bf4 de akıcı oynamak ise bahsettiğim tek gpulu iki karttan birini almanız size yeterli gelir.Böylece hem 16-8x durumundan hemde lga 2011 e geçerek daha fazla masraf yapmaktan kurtulmuş olursunuz. İyi geceler hayırlı işler dilerim.

• Vatan elemanı kafadan atıyorsa napalım dostum gidip geri veririm Bi promlem yok sonuçta ben son bir aydır fazla takılmıyorum bilgisayara yoksa teknolojiyi takip ederim ve açılan çoğu pc tavsiyesine ve incelemelere bakarım ama çalıştığım için ve fazla zamanım olmadığı için ilgilenemiyorum boşmuş yani alıp alıp değiştiririz

• quote:

Vatan elemanı kafadan atıyorsa napalım dostum gidip geri veririm Bi promlem yok sonuçta ben son bir aydır fazla takılmıyorum bilgisayara yoksa teknolojiyi takip ederim ve açılan çoğu pc tavsiyesine ve incelemelere bakarım ama çalıştığım için ve fazla zamanım olmadığı için ilgilenemiyorum boşmuş yani alıp alıp değiştiririz

Hocam iste sıkıntı sadece o konuda degil sirketin politikasini bir gozden gecirmesi lazım. Yoksa boyle giderse bilgisayardan anlayan veya aldigini iyi bilen musterisini kaybedecek

• Kasayı mod yapmayı düşünüyorum o yüzden sli düşüncem vardı anakart ve işemci ye biraz tokat atsak böyle deli kanlı olsa 4.5 veya üstü yeterse sıkıntı yok gönlüm slide son olarak anakartı değiştirmiyorum benim için ses çipi önemli değil mod yapacağım için kasada küçük durmasını istemedim gözüme büyük geldi ve Pro yazıyordu üstelik wifisi de vardı teşekkür ederim yorumlar için zamanla konu açarak Extreme sisteme doğru gidicegim olmadı yarın sistem tavsiyesine Bi konu açarım sizde yardımcı olursanız sevinirim şimdi rüya görmem gerek edit ban yapmışım malum mobil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 9 Mart 2014; 0:42:12 >

• Ya takmıyorum kafaya 8x de çalışsın ama gidip söyleyeceğim ve ürün satmak için milleti salak yerine koymaları beni deli ediyor nolucak gidip geri vericem kupon vericek üstüne azcık daha para ekleyip yine araştırmadan alıcam 16x sli çalıştırana kadar sonra başka Bi sorun çıkarsa yola devam

• tekrar merhaba kartı iade edip asus v formula almayı düşünüyorum sli de 16x çalışırmı 2 kartta ?
  • murat 123 kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam z77/z87 formulada slı da x8-x8 şeklinde çalışır.
  • quote:

tekrar merhaba kartı iade edip asus v formula almayı düşünüyorum sli de 16x çalışırmı 2 kartta ?

Kardeşim önce hayırlı olsun. Bende onun x79 yongasetlisini almak istiyorum. enim düşüncem tek ve güçlü bir kart almak. Eğer psu yetersiz ise psu da almak zorunda olabilirsiniz.

• alıcagım corsair rm850 kasada corsair 750 d
  • hangi kart 16x çalışır peki v extreme mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 10 Mart 2014; 21:13:19 >
  • quote:

hangi kart 16x çalışır peki v extreme mi ?

Extremede x8-x8 çalışır.2011 soketten başka çare yok.

• yapıcak bir şey yok artık v formula almayı düşünüyorum hem ses kartı var hem kırmızı güzel bi kart ses çipi güzel 200 tl fazla verip alıcagım gidim cuma günü bide rm 850 alayım kasayıda nisan ayında alıcam sonra ekran kartı için konu açarım sistemi full yapınca resimleri atıcagım
    edit 5,6 fps düşük oluyorsa sorun yok geçmiyorum 2011 sokete ancak bundan sonra ddr 4 çıkınca pc değiştiririz sonuçta bu toplayacağım sistem battlefield 4 ultrada 1080p 1440p 2600p de sorunsuz çalıştırır
    ama 2k gaming serisi monitörler piyasada olmadığı sürece 1080p devam
    konuya bakıp cevap yazan öneride bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.