Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Butün vatandan xonar ın ds sürümünü aldım. Karttan çok memnunum fakat bi müzik açınca veya oyun yüklemeleri bitince bi pıt sesi geliyor bunu nasıl engelleyebilirim acaba?

İnternetten son sürüm kuruldu. Kulaklıkla ve hoparlör ile denendi.(kulaklıkta çok daha keskin fark ediliyor.)

Teşekkürler.
  • Buna benzer bir sorun da bende vardı. kartım xonar d2 idi ve AVR cihazıma s/pdif ile bağlıydı. (Sony STR-DB900). Sadece filmlerde olmak üzere, tam ekran ve kaydırma geçişlerinde AVR ye dediğiniz tarzda pıt diye ses gönderiyordu ve AVR nin protect moduna geçmesine neden oluyordu. (sanırım o pıt sesini de hoparlorlere gönderirken ani yüklenme oluyordu)

Onboard ses kartının s/pdif çıkışında ise böyle bir sorunla asla karşılaşmadım. Bu sebepten ve dijital çıkışlarda ses kartlarının "ses kalitesine" bir etkisi olmaması nedeniyle kartı elimden çıkardım. Sanırım asus kartlarda kronik bir sorunla karşı karşıyayız.
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Aslında sorunu çözdüm. Fakat yaptığım şey sağlıklımı bilmiyorum! Şöyle. Denetim masası>ses>kayıt sekmesinden mikrofon veya aux desteğinden birine giriyorum dinle kutucuğunu etkinleştiriyorum ve sorun kalmıyor! (mikrofonda etkinleştirirsem mikrofonun sesini kapatıyorum bu yüzden aux etkin bende.) Bu, sesin hiçbir şekilde kalitesine zarar veya yarar vermiyor tabi, fakat kartı yeni aldığım için değiştirebilirim de bu bir sorunmudur?

Birde şöyle bi sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.

Arayüzün sol alt köşesindeki HF seçeneğini açıp kapatıyorum(aynı şey yanında ki GX içinde geçerli) ama sese hiç bir fark vermiyor. Birde örnekleme hızında 96 veya 192 khz arasında neredeyse hiç fark görmedim bunlar normal mi?

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.H.N -- 12 Ekim 2014; 21:39:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C.H.N

Aslında sorunu çözdüm. Fakat yaptığım şey sağlıklımı bilmiyorum! Şöyle. Denetim masası>ses>kayıt sekmesinden mikrofon veya aux desteğinden birine giriyorum dinle kutucuğunu etkinleştiriyorum ve sorun kalmıyor! (mikrofonda etkinleştirirsem mikrofonun sesini kapatıyorum bu yüzden aux etkin bende.) Bu, sesin hiçbir şekilde kalitesine zarar veya yarar vermiyor tabi, fakat kartı yeni aldığım için değiştirebilirim de bu bir sorunmudur?

Birde şöyle bi sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim.

Arayüzün sol alt köşesindeki HF seçeneğini açıp kapatıyorum(aynı şey yanında ki GX içinde geçerli) ama sese hiç bir fark vermiyor. Birde örnekleme hızında 96 veya 192 khz arasında neredeyse hiç fark görmedim bunlar normal mi?

Teşekkürler.
    quote:

Teşekkürler.

Hi-fi seçeneği, sese uygulanan tüm efektleri (EQ, reverb vs.) devredışı bırakır. Eğer bunları kullanmıyorsanız bir fark göremezsiniz zaten.

96-192 kHz arasındaki farkı anlamanız için de, çok üst seviye bir DAC ve hoparlör seti (veya kulaklık) kullanmanız ve çok hassas kulaklara sahip olmanız lazım. Sıradan ekipmanlarla bu farkı anlayamazsınız.

• siyau kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkürler. Kullandığım kulaklık creative tactic alpha, acaba bir daha ki kulaklık seçimim de ne tavsiye edersiniz orta sınıf olarak. (oyun için)

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

bu canavarları kullanan şanslı arkadaşlardansanız, bilhassa müzik dinlerken keyiften ayaklarınızın yere basmadığını tahmin edebiliyorum. ilgili anabaşlık olmadığını, hala Asus ses kartlarıyla ilgili sorunların ve yanıtlarının, arayanları için çok dağınık olduğunu farkedip tek bir başlık altında toplayalım istedim..

Kartların en büyük sorunu Tr'de distribütör desteği olmadığı için uzun zamandır yurt dışından getirmeniz yada getirmiş olanlardan almanız gerekiyor. Tabii bu da kartların hem bulunabilirliğini azaltıyor, hemde değerini arttırıyor. (Sevgili Keleminabimizi de bekliyoruz değerli yorumları için)

Tüm kartların bilhassa kutu içerikleri ve malzeme kalitesi çok ama çok iyi bunuda belirteyim.

Z5500 ile tam 3 sene D2, bir süredir de Hdav deluxe kullanan birisi olarak mutlaka yaşanması gereken bir tecrübe diye düşünüyorum Asusları.

Not: incelemeden öte bütünleştirici olup, bu marka ses kartlarını kullananlara, merak edenlere yardımcı olmak amacıyla açtım başlığı. Umuyorum yararı olur.

Asus Giriş Seviyesi Ses Kartları ön incelemesi, [size=4]umur BEY[size=4] in

http://www.technopat.net/2013/03/27/asus-xonar-ses-kartlari-incelemesi/

[size=4]umur BEY[size=4] in [size=4]>>ROG İNCELEMESİ<<

[size=4]marantz[size=4] ın [size=4]>> DSX İNCELEMESİ<<

XONAR SES KARTLARINI KENDİ ARALARINDA KIYASLAYIN !!
    http://event.asus.com/multimedia/xonar/find.htm

Kartlara ait son UNIXONAR 3rd Party Sürücü güncellemesi v1.61 (06.06.12 tarihli)

Download
    http://brainbit.wordpress.com/2010/07/19/asus-xonar-unified-drivers/

Performans
    ilk izlenimim feci iyi olmuş...şu ana kadar kullandığım en iyi sürücü, W7 64bit te rüya gibi sonuçlar verdi bende

Official sürücü
    http://support.asus.com/Download/ModelList.aspx?SLanguage=tr-tr&keyword=xonar&type=1

ASUS XONAR D - DS - DX

giriş seviyesi versiyonu,
    bu bile benzer class bir çok karttan iyi performans sergilemekte.

D1
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

DS
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

DX

ASUS XONAR D2 - D2X

Orta sınıf kullanıcı versiyonu

bu kartların düz pci veriyolu kullanan versiyonu D2
    pci-x veri yolu kullanan versiyonu ise D2X tir. aralarında ki tek fark bu. Yeni anakartlarda pci slotları terkedileceği için D2x tercihi daha iyi olacaktır. Eski anakartlarla idare edecekler dilerlerse düz d2 tercih edebilirler.

Oyunlarda Creative kadar iyi olmadığı söylenmekteydi eskiden fakat yeni oyunlarda bu sözkonusu değil artık, bilhassa önce Müzik ve sonra Filmlerde Creative'in tüm modellerini 10 a çarpar 20ye böler performans açısından (bence)

D2
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

D2X

Ortak Arka Panel (her yuvadan çıkan farklı renk ışıklar hem görünümü şık hale getiriyor hemde çıkışların ayırt edilebilirliğini ve kablo montajı kolaylığını sağlıyor. )

ASUS HDAV 1.3 - SLIM - DELUXE

Official site
    http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_HDAV13_Deluxe/

Hdmi alt yapılı Film müptelalarını da boş geçmemiş Asus. Hdav serisi de muhteşem bir ses performansı vaadediyor. Dengeli Film, Müzik, Oyun desteğini bulabiliyorsunuz kartta. Slim serisini ben tavsiye etmiyorum, en azından düz hdav, veya mümkünse deluxe versiyonu tercih edilmeli.

HDAV 1.3 Slim

HDAV 1.3 DELUXE

ASUS ESSENCE ONE - ST - STX

Serinin yarı professyonel üst seviye kartı, Oyun ve Filmden öte Professyonel stüdyo kullanımları için tavsiye ediliyor. >Teknik Özellikler<

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

[size=4]TESTLER

GURU 3D'nin yaptığı karşılaştırmalı test

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-stx-review/14

Direct Sound Testi

EliteBastard Testi

http://www.elitebastards.com/index.php?option=com_content&task=view&id=468&Itemid=27&limitstart=3

Gürültü Testi

Piyasaya en son çıkan Yeni nesil Asus Ses Kartları

Xonar XENSE

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

İncelemesi
    http://www.chip.com.tr/inceleme/asus-xonar-xense_i3197.html

ROG Xonar Phoebus

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>  << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

Official Site
    http://rog.asus.com/audio/audio-cards/rog-xonar-phoebus/

İnceleme 1

http://www.teknokulis.com/Haberler/Donanim/2012/05/23/asus-rog-xonar-phoebus-ses-karti-piyasada

inceleme 2
    http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-phoebus-soundcard-review/4

Tarafsız olarak xonar phoebus mı creavite z mı Diye soru sorsam hangisi olurdu tercih oyun ve film için.?

• tamamını alıntılamasaymışsınız iyiymiş. Bu başlıkta hiç bir zaman taraf olmadı zaten kimse. Creative in yeni serileri başarılı, phoebusu kullanan arkadaşlardan da pek geri dönüş alamıyoruz açıkçası bilgi sahibi değilim o sebeple. Ben her iki ürünü de alabilirdim sorunsuzca. Ancak hdav lar, d2 ler devreye girince pek bir istek uyandırmıyor ben de creativeler artık ;)
  • Phoebus Solo kullanan arkadaşım var ve oldukça memnun, Phoebus'un artısı "Control Box" olması diye biliyorum.
    Creative tarafında temin ve serviste sıkıntılar oldugunu duydum ama ürüne dair bir fikrim yok. deneyemediğim için birebir kıyaslama yapamayacagım.
    faydası olmuştur umarım :)
  • turkprince kullanıcısına yanıt
    vatan tata tatan %30 indirimlerin acısını bizden çıkartacak anlaşıldı.
  • fiyata bak hizaya gel. :).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimlerde kartı 7.1'e çeviren daughter board dedikleri aparat görünmüyor. Sanırım o ayrı satılıyor. Onu da almaya kalkarsan vay haline
  • ebay usa da 230₺ gibi bir rakama ikinci el stx satiliyor. kafaustu kulaklikla guzel bir setup kurasim var :) (beyerdynamic dt990 premium 600ohm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 8 Aralık 2014; 11:16:11 >
  • Xonar D2 canavar canavar i7 li sistemimdeki tek gözbebeğim diyebilirim :)))) Asus kartın hakkını fazlasıyla vermiş
  • Öncelikle herkese merhaba forumda cok aktif olmasamda bicok konuda bilgi edinmek için yıllardır takip ediyorum

2 yıldır fatality pro pcıx kullanıyorum optik baglantı ve pre oput la bicok değisik ampliyle kullandım suan pioneer vsx ax3 ile kullanıyorum creative driver problemleri kafasına göre mod degistirmeleri dts ve dd de basarılı olmasına ragmen mod kısıtlamaları yetersiz gelmeye baslamasına neden oldu ztn oyun agırlıklı bır kart oldugu ıcın benım gıbı film muzik agırlıklı bir pc kullanıcısını fazla tatmın etmemeye basladı cunku teknık anlamdada eksık oldugunu dusunuyorum bu yuzden essence stx II ye gecıs yapıcam ama yuksek fıyatı dts ve thx destegının olmaması buyuk soru ısaretı cunku dd den cok dts kullanan thx ampli ve hoparlorler kullanan bır kullanıcıyım ayrıca ses kartının pre gorevı gormesı entegre amplinin pre ozellıklerını perdelıyor yada sadece kopru gorevı gorursede bu fıyatları odemenın bır anlamı kalmıyor cunku stx II gırıs sevıyesınde bır ampliyle aynı fıyatta nerdeyse yanı hem ıyı bır ses kartı hem entegre bır ampli iki tane pre kullanmaya benzıyor buda ıkısnın modlarının cakısması bırbırnını perdelemesıne ve fazla sanal moddan dolayı sesı kırletıp sisirmesine neden oluyor bence sızın bu konuda kı fıkılrlerınız nelerdır eger stx II alırsam 7 kanal power a baglayıp sadece pre olarak ses kartını kullanıp denemeyı dusunuyorum

bu arada stx II ye alternatif olarak onky wavio 7.1 pcıx ve Ht omega claro halo da var bu kartlar hakkındada fıkrınız alabılırsem sevınırım

Tesekkurler

• Ben birsey sormak istiyorum

Pioneer amfi ile bilgisayarim hdmi uzerinden bagli ve orjinal bluray iso larda dts hd gibi sezleri power dvd de actigimda amfi otomatik olarak algiliyor

Bu noktada sesi amfi cozuyor dogru muyum?

Bu sekilde ses karti almam bosa para midir ?neden bosa diye soruyorum cunki sesi amfi cozuyor ve dts hd gibi sesleri sadece hdmi uzerinden cozduruyoruz diye biliyorum ?e ses kartinda da hdmi cikis olmadigindan optic yada coaxiel uzerinden dts ve dolby digital hd olmayan modlarin disina cikamiyoruz degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediklerinin hepsinde dogrusun. eger sadece dijital baglanti yapiyorsan ekstra ses kartina ihtiyacin yok.

• burda bi sıkıntı var yanlız optic ve coaxielin dts hd true hd dolby hd gibi yeni codecleri cozmedigini mi soyluyorsunuz bence tamamen yanlıs cunku hdm goruntuyle beraber sesi aktarırken seste kayıplar olucaktır optik ve rca ise sadece sesi aktarmak icin kullanıldıgından her zaman daha kayıpsızdır ki sesn hdmi yerine 7 kanal bi ses kartından rca olarak anfine pre girisi yaptıgında aradakı daglar kadar farkı anında anlıycaksın basların dolulugu sesın detayı ve butun codeclerde gayet basarılı bır sekılde cozuluyor cunku her kanalın sinyalını farklı bır kablodan ayrı ayrı cıkıslardan yolluyorsun
  • mandrake2047 M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru fakat 7 kanal pre girişi olan bir AVR'nin oldukça pahalı olduğunu düşünürsek aslında kullanıcıların çok düşük bir yüzdesinin bundan faydalanabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ama AVR'li sistemle hem sinema hem de müzik işini gören kişiler için (benim gibi) filmlerde hdmi ile bağlantı yapıp, müzik dinlerken ise bir ses kartı yada dac ile analog olarak bağlantı yapmak en azından müzikal olarak daha iyi sonuçlar veriyor.

Standart giriş orta seviye bir Avr'si olan bir kişi en azından müzik kısmını iyileştirmek için ayrıca bir ses kartı alabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdmi ile optik, coax dan aktarilan ses datasi aynidir. (sıkıştırılmış dd ya da dts ses)

bir dts ya da dd filmin sesinin avr ye optik, coax ya da hdmi ile aktrarilmasinda pratikte bir fark yoktur.

ayrica optik/coax baglanti tiplerinde dd-hd ya da dts-hd ses formatlari core (yani klasik 5.1) olarak avr ye gonderilir. (geriye uyumlu olarak calisiyor yani. bende tam olarak boyle)

destekliyor fakat hd ozellikleriyle avr ye gonderilemiyor ozetle.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.