Şimdi Ara

ASUS X66IC'de Windows 7 DVD'sini Boot Ettiremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaş laptopunu getirdi format amacıyla. Bende normalde yaptığım gibi tüm verileri sildim. Baştan HDD'yi bölümlendirdim bu arada recovery bölümünüde sildim arkadaş zaten ne olduğunu bile bilmiyor bir şey olursa format atılır gerek yok diye sildim yani.

60 ve 120 GB'lık iki bölüm oluşturdum. İlkine windows 7 kurmak istiyorum. Ama nedense hiç bir W7 DVD'sini kabul etmiyor. Elimde MSDN'deki imajların aynısında bir Windows 7 SP1 imajı var. Bunu hem DVD'ye hem USB'ye yazdırdım ama hiç birini okumadı. Yani kurulum için dvdyi (usbyi) açmıyor kalıyoruz siyah ekranda.

Bunun sebebi nedir normalde bu şekilde bir çok bilgisayara format attım bu makine neden okumuyor dvd'leri kendi özel asus tarafından basılmış bir format dvd'si mi istiyor?

Makine üzerinde zaten Windows 7 vardı.

Hadi arkadaşlar bir el atında şunu çözelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GNS -- 18 Ağustos 2011; 4:06:58 >

• CD'nin arayüzünü hiç açmıyor mu yoksa işletim sistemini mi yüklemiyor?
    Eğer arayüzünü hiç açmıyorsa BIOS'da boot seçeneklerinden ilk seçeneği CD/DVD ya da USB yapıp deneyin
  • Yok arayüz hiç çıkmıyor. Sol üstte çizgi yanıp sönüyor kalıyor öyle.

Seçenekleri ayarladım zaten CD/DVD>Removable Device>HDD

O konularda sıkıntı yok. Ama böyle windows 7 dvd'si seçiyor mu ki?
  • Seçmemesi lazım her türlü diskle boot olur ama böyle yapması ilginç
    İmajları boot özelliğini kaybedecek şekilde yazdırmadığınızdan emin misiniz? Çünkü ISO imajının bootable özelliği kaybolursa arayüzü açmadan gider
  • Aklıma gelmedi değil ama imajı DVD'ye ImgBurn ile hiç değişiklik yapmadan yazdırdım fakat daha önemlisis USB ile denerken "Windows 7 USB/DVD Download Tool" yazılımı kullandım. O hiç ayar yapmadan imajı direk USB'ye yazıyor. Kendi bilgisayarımda bu yöntemle sayısız kere format çektim ama bu alette olmuyor nedense.
  • Yardım edebilecek yok mu? Bu arada modelin ismi "X66IC"'mış.

Linuxları boot ettirebiliyorum. GParted ile bölümlendirme yaptım. Ama Windows CD/DVD'lerini boot ettirmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.