Şimdi Ara

WİN 98 BOOT CD'Sİ NASIL YAPABİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Floopy arızalı arkadaşlar. Windows 98 Başlangıç cd'si yapmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim var mı bilen. Daha doğrusu herhangi bir cd'nin içine gerekli file'ları kopyalasam yeterli olur mu?
    Bi de bu dosyaları nereden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp640c -- 26 Aralık 2004, 14:27:10 >

• baslangıc disketini internetten bulabilirsin belki.ama format falan atcaksan WİN98 Cd ile boot edip atabilirsin
  • git bir internet cafeye yardımcı olurlar dostum. bu kadar problem edecek bir şey olmasa gerek..
  • Evet dosyaları kopyalaman yeterli ama daha kolayı var. Internette arattığında bulursun, 1.1 MB civarında olan win98 başlangıç disketi yapma programları var.

2. ve garip bir seçenek ise virtual pc kurup , win98 kurman. Daha sonra virtual pc başlangıç disketi oluşturabilirsin. Ben bir kere böyle yapmıştım. Sonuçta kendi bilgisayarına bir zarar vermeden XP üzerinde çalışan bir win98 in oluyor. Burdan da bütün win98 işlerini yapabilirsin. Virtual PC Microsoftundur ve 40 günlük trial versiyonu olarak bulunur piyasada, en hızlı çalışan virtual pc programlarından biridir..
  • durumu daha net açıklayım:

1.ben yıllardır xp kullanıyorum. kullanmaya da devam edicem. 98'i bi arkadaşım kullanıyor. kendi bilgisayarına format atacak. yeniden 98 kuracak.
    2.benden 98 cd'si istedi. ok dedim ama kendisi pek fazla bu köftelerden çakmaz.Ona yazdığım cd'nin içine 98 starting'i atsam da kolayca açıp kursa dediydim.
    3.Sadece aynı cd'nin içine başlangıç file'larını atsam yeterli olur mu?
    4.En iyisi ben yahoo'dan searçüp dosyaları bulayım da kendim deneyim.
    5.En son 98 disketi yaptığımda sanırım image file's olarak bulmuştum. disk image şeklinde bir programla diskete kayıt yapmıştım.
    6.Üff ya gel de bunca işin arasında uğraş.
    7.O da paraya kıyıp alsın yeni bir sistem de xp kuralım
  • urasmaya degmez.
  • Arkadasların dediği gibi format atıcaksan windows 98 cd sini tak biostan cd romu seç öyle at sonra çıkart xp kur =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP CD'si nasıl yapılır. ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun adı boot diskmiş ya. şimdi hatırladım. bi de dos versiyonu var. bilgisayara fdisk,format vs. çekmek için dos'u mu kullanıyoduk,98 boot'u mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DenniZ

Arkadasların dediği gibi format atıcaksan windows 98 cd sini tak biostan cd romu seç öyle at sonra çıkart xp kur =)

ben bi şey kumayacam. arkadaşım format atıp 98 kuracak. işini kolaylaştırmaya çalışıyorum
  • yok olmadı. bi tane buldum disket istiyior. zati adı da bootdisk. bunun file olarak bulunup cd'ye kopyalanması mümkün deil mi ya.
    bildiğim kadarıyla bu işlemleri 98 cd'sinden yapamıyoruz yani formatıdır,bootudur.
  • ŞÖYLe bir yol var ama floppy takılı değil. disket de gerekiyor. adamlar yazmış

Turn All Of Your Old Bootable Floppies Into Bootable CD's [the easy way]

First Of All You Need A Cd-Burner, Nero Burning Rom v5.5 or higher
    A Floppie Drive, A Blank CDR Disk
    When You Have Everything:

With Your Floppy In The Drive And Blank CD In The CD-Recorder

Load Up Nero With Your Floppy In The Drive And Blank Cd In The Cd-Recorder
    Close The Wizard
    Hold Ctrl + N
    Until A Box Appears
    Scroll Down The List Until You Reach CDROM (Boot)
    Click It
    Bootable Logical Drive Must Be A":"
    Click The Burn TAB
    Click New
    Click File
    Then Write CD
    Then Write
    Done
  • Sanırım buldum. İso file olarak 98 boot disk buldum. Onu aşağıdaki gibi neroyla yazacam şimdi. Dur bakalım ne olucak.

Here's the Method To Create A Bootable CD From An ISO Image File

(You need the same resources as above)
    Put the blank CD in your drive,
    Start Easy CD Creator
    Select "File", "Record CD from CD Image...."
    From the browse window that comes up, select the type of file
    Then browse for the image file
    When found, select it
    Select "Open"
    Answer any dialog boxes that may appear
    Select "Start Recording"

Enjoy your new bootable CD!
  • selam
    911 diye bir şey var onunla yapılıyoo.
  • dostum yukarıda yazdığı gibi iso file'dan nero ile image olarak kaydettim ama. Boot edince 1.FD 1.44 MB diye bi yazıya takılıp kalıyor. benim sistem xp diye mi böyle yapıyor yoksa Floppy drive olmadığı için mi anlamadım.
    gitti 700 MB lık cd boşa vesselam.
  • Windows 98 ile boot cd hazırlamak için şunları yapmalısın. Öncelikle bir tane windows 98 başlangıç disketi oluştur. Daha sonra NERO ile yazma işlemine başlarken Data -> Bootable Data Disc seçeneğine tıkla. Sonraki ekranda windows98 cd'sinin içeriğini nero'ya göster. Bundan sonraki ekranda ise Read boot disk in drive: seçeneğini seç ve başlangıç disketini göster. Son olarak da yazma işlemini başlat. hepsi bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DVB

Windows 98 ile boot cd hazırlamak için şunları yapmalısın. Öncelikle bir tane windows 98 başlangıç disketi oluştur. Daha sonra NERO ile yazma işlemine başlarken Data -> Bootable Data Disc seçeneğine tıkla. Sonraki ekranda windows98 cd'sinin içeriğini nero'ya göster. Bundan sonraki ekranda ise Read boot disk in drive: seçeneğini seç ve başlangıç disketini göster. Son olarak da yazma işlemini başlat. hepsi bu kadar.

1) Ah be hocam bi konu tarihine baksaydın.

2) Windows 98'mi kaldı allah aşkına? Microsoft bile desteğini çekti artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.