Şimdi Ara

ASUS X550VX-XX147D Notebook (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
36
Favori
96.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Utad isteyim zamanim olmuyor ama aksam ozellikle herkes icin genel bir anlatim yapacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Tamamdır beklemedeyim

• Antalya da yaşıyorum. Sisteme sadece 8gb performans rami ekledim. İnanılmaz memnunum sizin sistem gerektıren dediğiniz oyunları oynuyorum.(witcher 3 vb.) 100 Derece asla görmedim. Kullandığım işletim sistemi redstone insider sürüm kullanmama rağmen ki bi çok insan memnun değil açılış sürem olsun çok memnunnum bence teknoloji şansı diyoruz ya cihazınız da bi sıkıntı olabilir bir de öyle bakın olaya.
  • Cihazdan kaynaklandığını düşünmüyorum işlemci gereksiz yere kasıyor kendini galiba yazılımsal bir sıkıntı var

• Saidhamza06 kullanıcısına yanıt
    Ustad islemci kasmasi mevcutsa ve disk kullanimi 100 de 100 ise guncellemelerden son yapilanlari kaldirin duzelecektir

Hayır hocam o başka bir sorun çok daha önceden halletmiştim onu. Benim sorunum çok acaip, işlemci %60 güçte çalışırken bile battlefield 1 gibi bir oyunda fps düşüşü yaşamadım oran %100e yaklaştıkça işlemci ısınıyor donanımsal değildir diye umut ediyorum servise göndermekle uğraşamam

• 2 saat filan call of duty Black ops 3 1080p de medium ayarlarda oynadım ne rahatsız edici fan sesi ne de ısınma var

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Sıcaklığı elinizle mi test ediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Saidhamza06

Sıcaklığı elinizle mi test ediyorsunuz?

Evet

• işlemci 100 deyken ısınma olayı bende de var acaba sizde 60 alınca sıcaklık değerleri kaç
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Hocam msi afterburner programıyla bir test et bence 100 deyken bile ısındığını hissetmessin bilgisayarın öyle elle filan ölçüm yapılmaz

• slhcn S kullanıcısına yanıt
    Çok sistem gerektirmeyen oyunlarda denedim en fazla 60 dereceyi gördüm. Battlefield 1 de 80 dereceyi gördüm oda 3 saatlik oyunun sonunda.

• Isınma sorunu ilk pc yi aldığımda vardı, cs go oynuyorum zaten genellikle, ilk oynadığımda 100 dereceleri bile gördüm, birçok yol denedim, en son gittim 240gb bir ssd alıp taktım.

- internetten Windows un kendi sitesinden win 10 64 bitlik versiyonu indirdim iso olarak,

- teknopat' ın youtube videosundan izleyerekhttps://www.youtube.com/watch?v=XzvvSezHTkU win 10 iso yu usb belleğe boot edip kurdum.

- Sonra biraz bios ayarlarını kurcalayıp uefili şekilde win10 u pc ye kurdum, sorunsuz şekilde tamamlanması önemli,

- Daha sonra crack ile aktifleştirdim, zaten nette bir iki program var alternatif olarak onlar ile aktifleştirebilirsiniz, ama virüs programınızı kapatmanız gerekiyor Windows defenderi, ondan sonra tüm güncellemeleri kapattım. Bunudahttps://www.youtube.com/watch?v=WTNiMuSpF9s videoda bahsettiği şekilde yapabilirsiniz,

- Ondan sonra pc nin yanında gelen driver cd ile tüm driverleri kurdum, kesinlikle güncelleme yapmamaya özen gösterdim, tüm driverleri kurduktan sonra, bazen video izlerken ekran gelip gider, gelip gider, sonra sağda saatin yanında bildirim alanında 1 hata gösterir ekran kartı başlatılmadı diye, işte bu sorun intelin kendi driver uyumsuzluğundan oluyor galiba bunu gidermek için kendim ekran driverlerini manuel sitesinden indirdim intel hd graphics 530 un beta versiyonunu indirip kurdum,https://downloadcenter.intel.com/product/88345/Intel-HD-Graphics-530 buradan,

- nvidia zaten kendi sitesinden seçip indirebilirsiniz.

- Ondan sonra bazı arkadaşların bahsettiği gibi Denetim Masasında-Güç seçenekleri- Dengeli(önerilen) - plan ayarlarını değiştir seçeneği altında Gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıkladım, işlemci güç yönetimi, en düşük işlemci durumu %5 te iki durumdada, sistem soğutma ilkesi iki durumda da edilgen, en yüksek işlemci durumu %95 e ayarlı.

- Bazen güncelleştirmeler kendiliğinden açılabiliyor, nasıl oluyor bilmiyorum ama açılıyor ve kendiliğinden arka planda yüklüyor felan siz farketmeden kapatırken pc yi yüklüyor, eğer öyle olursa ki bana oldu, denetim masasından programlara girdim, sol üstten yüklü güncelleştirmeleri göster seçeneğine tıkladım, güncelleştirmelerin üzerine tıklayınca kaldır seçeneği çıkanları kaldırdım, eğer kaldırmazsam disk kullanımı sürekli yüzde yüze çıkıyordu, sorunu çözemedim belki 4 defa format attım niye oluyor niye oluyor derken olayın çözümü Windows un yılbaşı güncellemesimidir nedir ondanmış sanırım, kaldırınca sorun çözüldü, şimdi cs go da maksimum 65 derecelere çıkıyor, ısıyı ölçmek içinde core temp programını kullanıyorum. Oyun içerisinde de fps felan ölçmek cpu ve gpu ısılarını görmek için MSI afterburner programını kullanıyorum.

(Dipnot: Driver yüklemelerini önce Windowsa bırakıyordum, Windows otomatikte yapıyor fakat kısa süre sonra sorunlar yaşadım ısı ve hata gibi, daha sonra kendi cd si ile gelen driverleri yükledikten sonra manuel son versiyonları bahsettiğim şekilde kurunca sorun düzeldi.)

Hocam yanlış anlamayın ama siz ısınmayı fan kontrolünü "edilgen" yaparak çözdüğünüzü sanmışsınız. İşlemci tam güçte çalışmassa ben bu bilgisayarı niye aldım yada i7 yeni nesil işlemci olmasının ne esprisi kaldı 2 bin tl lik laptoplarda işimizi görürdü ne yazıkki aradığım cevabı bulamadım yinede elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: Saidhamza06

Hocam yanlış anlamayın ama siz ısınmayı fan kontrolünü "edilgen" yaparak çözdüğünüzü sanmışsınız. İşlemci tam güçte çalışmassa ben bu bilgisayarı niye aldım yada i7 yeni nesil işlemci olmasının ne esprisi kaldı 2 bin tl lik laptoplarda işimizi görürdü ne yazıkki aradığım cevabı bulamadım yinede elinize sağlık

ben bir tek şey yaparak çözdüğümü sanmıyorum hocam, ben hepsini yaparak çözdüm kaldı ki işlemci hızını maksimuma getirip tekrar deneyeceğim bakalım ısıda fark olacak mı ayrıca dediklerinizde haklısınız fakat siz olaya yanlış yerden bakıyorsunuz, tek silindir 200c lik pulsarım ile neden 190 km hız yapamıyorum mantığındasınız, eğer bu donanımla full kapasite ısınmayan pc istiyor olsaydım maalesef çift fanlı bir laptop tercih ederdim sanırım, yani laptop güçlü ama ergonomik yapısı ortaya çıkan ısıyı absorve edecek şekilde değil bu fiyata bu donanımda bir laptop aldıysam çözümüde üretmem gerekti kendimce böyle bir yol izledim.

• Sadece işlemciyi %100 yapmayın soğutma kontrolünüde etkin yapın öyle deneyin. Elbette ısınma yapacak i7 4 çekirdekli işlemciden bahsediyoruz farkındayım ama gördüğüm rakamlar hiçte normal değil bence 100 dereceyi 10 dakikalık oyunda aldım ya fanlar yetersiz kalıyor yada bu seri cidden arızalı bunu kabul edelim

Ustad dediginiz gibi yaptim, islemciyi 100 de 100 e getirdim yaklasik 15 dk kadar oynadim degerler aslinda garip, yani anlik degisiyor kontrol ettigimde ama core temp programiyla en yuksek isi degeri olarak 84 gordum yalan soylemicem, fakat takildigim bazi yerler var isi degerleri 55 ten birden 74 e cikabiliyor neye gore olcuyor hayret.

Hocam core temp programı bunun için uygun değil msi afterburner programıyla deneyin hem oyun içindeyken görürsünüz değerleri daha kesin ve kolay olur

Aynen hocam oyun icinde afterburnerin gosterdigi degerler sanirim sol ust kosede gozuken orda surekli degisen degerler var oda 65-70 arasinda arada 75 gibi degerlere cikiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr.kh -- 2 Kasım 2016; 11:39:58 >
    Dikkat edin CPU ya bakıcaksınız. GPU değerleri gayet normal ekran kartında sıkıntı yok. Bu arada hangi oyunlarda test ettiniz?

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.