|
|

|
|
|
|
Konuyu hortlatmış olacağım ama daha sonra bu sorunu yaşayacaklara bilgi olsun. 2017 Temmuz'dan beri bu bilgisayarı kullanıyorum. 5-6 ay önce okulda bir program sırasında salonun ses sistemine kulaklıktan çıkış almıştım, 1 ay geçtikten sonra soldaki 2 adet USB 3.0 portu USB 2.0 araçları çalıştırmamaya başladı (ilginçtir ki samsung telefon kablosu çalışıyordu, telefonu görüyordu yani). Sağolsun bir bilgisayar tamircisi iyi ilgilendi, "elektrik akımı yemiş" dedi ve kuzey köprüsü ile KBC değişimi yapıldı. Sonrasında kulaklık girişi çalışmadı, formattan sonra ses driverı (realtek) güncellendiğinde ses tamamen kesiliyordu ve tekrar format atmadan kesinlikle geçmiyordu (bu konuda denemediğim şey kalmadığı için eminim). Tekrar tamire götürdüm, KBC tekrar değişti (ücretsiz). Şu an her şey normal çalışıyor GİBİ GÖRÜNÜYOR, gibi görünüyor diyorum çünkü USB 3.0 portları çalışıyor ama portlara takılı bir flashdisk bir buçuk saat içinde 4 kez "çıkarılıp tekrar takılmış gibi ekrana geliyor". Bunu daha dün farkettiğim için araştırma yapıp yazmak istedim. Düne kadar webcam arızalı galiba diyip duruyordum, kaç kere format attığımı sayamadım bile. Vatan Bilgisayar'da gezinirken, bilgisayarlarla ilgilenen bir çalışana durumu anlattım, anakart arızalıdır, geçmiş olsun dedi. Henüz USB port değişimini denemedim. Deneyeceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentagram_31 -- 6 Şubat 2023; 21:30:23 > |
|
Merhaba. Aynı sorunu yaşıyorum, aynı bilgisayar. Format attım düzelmedi. Sürücüleri değiştirmek yüklemek kaldırmak hiçbirşey çözmedi. Fiziksel olarak usblerde sorun yok gibi duruyor çünkü güç alabiliyorum iki porttanda. Yani telefon bağlayınca şarj ediyor. Sol porttan birinde sadece güç veriyor, algılamıyor; diğerinde hem güç veriyor hem algılıyor fakat aygıt yöneticisinde usb aygıtı tanınmadı hatası veriyor. Sorunu çözebildiniz mi ? |
|
|