Şimdi Ara

Asus TP500LB-DN055H (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
13
Favori
30.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlker kardeşim gördüğün ssd harddisk bu resimdeki gibi bir şey miydi?

https://www.google.com.tr/search?q=msata+kingston+ssd+24+gb&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI-eXhxbLkxwIVQj0aCh1ovgqU#imgrc=y6zBtunOr3xNqM%3A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado147 -- 7 Eylül 2015; 10:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTA 5 performansı nasıl?
  • ürünü 3 gün önce aldım hepsiburada'dan fikirlerimi belirtmek isterim.

1- elektriklenme sorunu diye bir problem bende yok.
    2- sarı ekran sorunu diye bir şey yok asusun uygulamasından sarı veya beyaz ekran seçiliyor bir özellik olarak koyulmuş bu.
    3- üründe 4 gb gömülü ram var + 2gb takılı ilerde 2 gb çıkarıp 8 takılabilir.
    4- arka kapak tamamen açılıyor ssd ve ram işlemleri için videosunu izlerseniz rahat yaparsınız.
    5- touchpad gayet güzel k55 ve x55 serisinde olan problemler yok.
    6- klavye son derece kaliteli.
    7- ısınma, ses vs problemleri yok.
    8- ses kalitesi beklediğimden iyi (asusların sesi genelde düşük ve kalitesizdir)
    9- dokunmatik ekran çok hassas ve kaliteli kullanım sunuyor.
    10- hdd perfomansına bir şey diyemem aldığım gibi ssd taktım.
    11- +24 gb ssd ile geliyor onuda ek olarak kullanabilirsiniz format atarsanız.( bu ssd sökülmüyor anakarta gömülü şekilde)
    12- pil performansı çok çok iyi 5-6 saat kadar kullanılıyor

ürünün olumsuz yanları;

ekran denildiği gibi biraz parlak daha doğrusu mat ekran kullanılmamış güneşte vs yansıma yapıyor. sağdan soldan bakıldığında kararma yapıyor.

kamerası çok çok çok kötü kamera kullananlar önemli olanlar tekrar düşünsün.

genel olarak soru işaretleriyle aldığım bir üründü, açıkçası herhangi bir olumsuz durum bulamadım üründe. Nazar değmesin fiyatıya, donanımıyla, kalitesiyle 4 4 lük bir bilgisayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_OzaN

ürünü 3 gün önce aldım hepsiburada'dan fikirlerimi belirtmek isterim.

1- elektriklenme sorunu diye bir problem bende yok.
    2- sarı ekran sorunu diye bir şey yok asusun uygulamasından sarı veya beyaz ekran seçiliyor bir özellik olarak koyulmuş bu.
    3- üründe 4 gb gömülü ram var + 2gb takılı ilerde 2 gb çıkarıp 8 takılabilir.
    4- arka kapak tamamen açılıyor ssd ve ram işlemleri için videosunu izlerseniz rahat yaparsınız.
    5- touchpad gayet güzel k55 ve x55 serisinde olan problemler yok.
    6- klavye son derece kaliteli.
    7- ısınma, ses vs problemleri yok.
    8- ses kalitesi beklediğimden iyi (asusların sesi genelde düşük ve kalitesizdir)
    9- dokunmatik ekran çok hassas ve kaliteli kullanım sunuyor.
    10- hdd perfomansına bir şey diyemem aldığım gibi ssd taktım.
    11- +24 gb ssd ile geliyor onuda ek olarak kullanabilirsiniz format atarsanız.( bu ssd sökülmüyor anakarta gömülü şekilde)
    12- pil performansı çok çok iyi 5-6 saat kadar kullanılıyor

ürünün olumsuz yanları;

ekran denildiği gibi biraz parlak daha doğrusu mat ekran kullanılmamış güneşte vs yansıma yapıyor. sağdan soldan bakıldığında kararma yapıyor.

kamerası çok çok çok kötü kamera kullananlar önemli olanlar tekrar düşünsün.

genel olarak soru işaretleriyle aldığım bir üründü, açıkçası herhangi bir olumsuz durum bulamadım üründe. Nazar değmesin fiyatıya, donanımıyla, kalitesiyle 4 4 lük bir bilgisayar.

Hocam ürünün işletim sistemi 24 gb'lık bölümde mi kurulu,yoksa o bölüm ilk alındığında kullanım dışı mı? Artı 24 gb'lık ssd msata olarak takılı sanırım.Bu ssd anakarta gömülü olmasaydı ilerde upgrade için büyük fırsat olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado147 -- 9 Eylül 2015; 10:16:57 >

• tornado147 T kullanıcısına yanıt
    ben aldığım gibi win10 ile temiz format attım, format atarken 24 gb lık bölüm (OEM) şeklinde belirtilmişti. Yani anladığım kadarıyla sistemin kendini hızlandırmak için ayırdığı bölüm olarak duruyordu, ona dokunmadan normal hdd'yi formatlarsanız o bölüm otomatik olarak sistem belleği olarak kullanılıyor sanırım tam emin değilim hiç kullanmadığım için, ben aldığım gibi ssd taktım o 24 gblık bölümüde formatayarak d sürücüsü yaptım yedekleri vs atıyorum o bölüme normal harddisk gibi kullanarak.

24 gb lık evet msata olarak takılı sökülebilir mi onu bilmiyorum fazla kurcalamadım ama belkide sökülüp ilerde upgrade yapılabilir.
  • bu arada nazar değmesin üründen inanılmaz memnunum, internette fazla bilgi yok bu model hakkında sorusu olan arkadaşlar çekinmeden sorabilirler.
  • Ozan kardeşim aktardığın bilgiler için teşekkür ederim.Msata'nın anakarta gömülü olacağını zannetmiyorum.Keşke üzerinde vida falan var mı diye baksaydınız.Artık youtube dan falan bu ürünle ilgili detaylı inceleme ve upgrade videolarına bakmamız gerekecek :) Çok teşekkürler...
  • 24gblık ssdye windows kurdum.(Gerekli olan driverları da kurunca 1 gblık yer kalıyor.)Laptopun açılış kapanış süreleri epey hızlandı ama 24 gb çok yetersiz kalıyor. Bazı programları işletim sisteminin kurulu olduğu yere kurmak gerekiyor. Yer olmadığı için kurulmuyor. Bu yüzden işletim sistemini tekrar hddye kurdum. Sonuç olarak 24 gblık alan işlevsel değil.

• Bu ürünü şuanda en ucuz nerden ve nasıl alabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?
  • Mekatronist M kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sadece hepsiburada da var.

• Arkadaşlar merhaba;
    Windows 10 güncelleme yaptıktan sonra touchpad çalışmamaya başladı hiç tepki vermiyor sebebi sizce ne olabilir programla veya herhangi bir tuşla kapatılmış olabilir mi?
  • zebra43 Z kullanıcısına yanıt
    Asusun sitesinden driverı indirin. Linkini vereyin size:
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/SmartGesture/SmartGesture_WIN10_64_VER405.zip
  • Ürünü 3 aydır kullanıyorum. Bazı olumsuz yanlarından bahsetmek istiyorum:

Laptopta 6gb ram var.(4gb on board + 2gb) 2gblık ramin yerine en fazla 4 gblık ram takılabiliyormuş. Asusun bana verdiği cevaba göre. 12gb ram desteklememesi kötü olmuş.

24gblık ssd yetersiz. Biraz daha fazla olsaydı işletim sistemi kurulup daha fazla verim elde edilebilirdi.

Ekran çok parmak izi bırakıyor. Bilgisayar çalışırken belli olmuyor ama kapalıyken bariz belli.

Laptopun üst kısmındaki metal(yani ekranın arkası) da çok parmak izi bırakıyor. Ekrandaki izler kolayca siliniyor fakat üst kısmındaki lekeler zor çıkıyor.

Kamerası çok kötü.

Bunlar dışında olumsuz bir yanı yok.

Fiyatı, performansı, tasarım ve dizaynı, dokunmatik ekranın hassasiyeti ve kalitesi, sesi, klavyesi ve toucpadi oldukça iyi. Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• themahzen kullanıcısına yanıt
    bende ekleme gibi bir şeyler yapıyım elimden geldiğince yazmak istiyorum çünkü ben alırken neredeyse hiç bilgi bulamadım internette yabancı siteler dahil.

öncelikle asus 4 + 4 takılacağını söylüyor fakat 8 gb low voltage ram takılabiliyor. yabancı sitelerde bir çok kişi deneyip onaylamış. fakat her 8 gb olmuyor low voltage ve bi değerinin daha (şuan ne olduğunu hatırlamıyorum) uyumlu olması lazım bu şekilde 12 gb destekliyor.

parmak izi konusu doğru özellikle dış kapak ellediğiniz anda iz oluyor.

kamera hakkında konuşmaya dahi gerek yok berbat.

24 gb ssd'nin asıl amacı windows kurmak vs değil bildiğim kadarıyla, en çok kullandığını uygulamaları ve windowsu ön belleğe alıp hızlı açılmasını sağlamak bir nevi ram gibi çalışıyor. yanlışım varsa bilenler düzeltsin.

---

yabancı video vs ararken Asus TP500L veya TP500LN diye arayın. LB modeli sadece TR'ye gelen bir model sanırım.

youtube'da TP500L ssd upgrade diye aratırsanız detaylı 2 adet video mevcut.

• https://youtu.be/aIFF6U269tA

Sanırım bu videoyu diyorsun ozan hocam, ben bu videoda görebildiğim kadarıyla msata ssd anakarta gömülü değil gibi gördüm.Bir de siz bakın isterseniz, ben mi yanlış gördüm..

• peki arkadaşlar 24gb SSD yi hızlı çalışmasını istediğim dosyaları, programları atmak istiyorum fakat bilgisayarıma girdiğim zaman sadece HDD görünüyor, SSD yi göremiyorum?
  • zeynelsenol1910 kullanıcısına yanıt
    Hocam gta 5 i kurdunuz mu. İsinma durumu nasil. Birde kullanan arkadaslar videolarda fan deligi görmedim nasil sogutuluyor

• emrelio kullanıcısına yanıt
    kurdum . bi kaç ayarları düşürdükten sonra rahatlıkla full hd çözünürlükte oynanıyor. yani tabi 5bin liralık laptoptaki performansı beklemeyelim ama çokta güzel oynanıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeynelsenol1910 -- 15 Eylül 2015; 1:39:24 >
  • zeynelsenol1910 kullanıcısına yanıt
    Peki isinmasi nasil hocam. Almayi dusunuyorum bu pc yi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrelio kullanıcısına yanıt
    2-3 saat aralıksız oyun oynadıktan sonra ısınıyor doğal olarak . tavsiye ederim . fiyatına göre iyi .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.