Şimdi Ara

Asus T350 Kasam Çok Ses Çıkarıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Asus T 350 Kasam var 5 yıl önce aldım. Aldığımdan beri acaip derecede fan sesi var. 5 yıldır da sorun devam ediyor. Öyle sesliki kasadaki 2 fandan birisini iptal ettim ancak genede 1-2 saat çalıştıktan sonra bilgisayarı kapatınca beynimin zonkladığını anlıyorum.

Aşağıdaki linkte kasamın resmi ve özellikleri var.
    http://www.netsiparis.com/detay/14211020052/ASUS-TA-9A1-SIYAH-GUMUS--350W-SIYAH-KASA

• Psu nun fanından dolayı seslidir. ucuz yollu bir çözüm olarak fanını değiştirebilirsin psu nun. ya da para çok sorun olmaz dersen yeni psu alırsın 12 cm lik fanı olan.
    8 cm lik 1500-2000 rpm lik bir fan ile değiştirsen psu nun fanının rahatlarsın
    pc yi fazla zorlamıyorsan 1500 rpm yeter ama psu yu limitlerin de kullanıyorsan 2000 rpm civarı alsan iyi olur.( sistemini de yazarsan daha iyi olur fan ya da yeni psu tavsiyeleri için.)
    2 pinlik soketli bağlantısı oluyor asus psu ların genelde, senin alacağın fan ise 3-pin lik soket bağlantısı olacak, ama pinler den birisi zaten rpm verisiyle alakalı, o boşta kalsa da olur. psu yu açıp içindeki fanı çıkardıktan sonra yeni fanı vidalayacaksun ve 2 pinlik yere denk gelecek şekilde takacaksın 3-pinlik fanın soketini.
    kasa fanların da sesliyse onları da değiştirirsin.

mesela şöyle bir fan işini görür.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-80mm-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd999174&categoryId=1125

• quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

Psu nun fanından dolayı seslidir. ucuz yollu bir çözüm olarak fanını değiştirebilirsin psu nun. ya da para çok sorun olmaz dersen yeni psu alırsın 12 cm lik fanı olan.
    8 cm lik 1500-2000 rpm lik bir fan ile değiştirsen psu nun fanının rahatlarsın
    pc yi fazla zorlamıyorsan 1500 rpm yeter ama psu yu limitlerin de kullanıyorsan 2000 rpm civarı alsan iyi olur.( sistemini de yazarsan daha iyi olur fan ya da yeni psu tavsiyeleri için.)
    2 pinlik soketli bağlantısı oluyor asus psu ların genelde, senin alacağın fan ise 3-pin lik soket bağlantısı olacak, ama pinler den birisi zaten rpm verisiyle alakalı, o boşta kalsa da olur. psu yu açıp içindeki fanı çıkardıktan sonra yeni fanı vidalayacaksun ve 2 pinlik yere denk gelecek şekilde takacaksın 3-pinlik fanın soketini.
    kasa fanların da sesliyse onları da değiştirirsin.

mesela şöyle bir fan işini görür.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/xilence-80mm-kasa-fani/ProductDetails.aspx?productId=bd999174&categoryId=1125

ben de katılıyorum,ama almadan önce kasanın içini falan biraz temizle,vidalardan herhangi biri gevşemiş ve bir parça fana çarparak ses çıkartıyor olabilir.

• Cevap için teşekkürler.
    Ancak iyice dinleyince uğultu sanki kasa fanından geliyormuş gibime geldi. Birde Psu fanından bayağı sıcak bir hava üflüyor.
  • Evet büyük ihtimal fan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.