Dostlar, bir arkadaşımla birlikte şöyle bir durum yaşıyoruz bu anakartda;
Arada sırada sistem reset yada power up sonrası bios'daki boot ayarları değişiyor, biosa girip elle düzeltmeniz gerekiyor. Bunu bazen sık sık bazen uzun aralardan sonra yapıyor. Arkadaşın sisteminde bunu anakart üzerindeki clr bios jumper'ını söküp takmakla çözdük ama bende durum aynı, bir fikri olan varmı?
Yada böyle bir sorun yaşayan ve çözen varmı?
Çizgi şöyle der; pil'de sorun olabilir, clr jmpr düşmüş olabilir, yada anakartı getirin test edelim :)
İyi çalışmalar.
beyler benide klübe yazarsanız sevinirim
Selam arkadaşlar,
Anakart dün geldi ve bugün montajını yaptım. İşlemci soketini değiştirmişler. Yeni soket Foxconn marka fabrika çıkışında da Asus aynı soket markasını mı kullanıyor diye soracağım yarın telefonla. Herşey iyi şuan ancak, 2-3 saniyede bir saatin orada (AI Suite II'ye ait) bir uyarı çıkıp duruyor "Warning! VCCIO -16,4 cantigrade" diye. Mesajdaki rakamsal değerler değişiyor her seferinde. Termal Radar'dan bakıyorum VCORE'un yanındaki simge kırmızı yanıyor, bu yüzden uyarı mesajı veriyor. Sıcaklık değerini hep eksi olarak gösteriyor ama, sebebini bulamadım. Birazdan BIOS'u karıştırcam, BIOS'ta da mouse(USB) stabil çalışmıyor ayrıca. Konuyla ilgili çözümü/fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler..
credo otomatik o.c. yapmışsın, anakart işlemciye otomatik voltaj veriyor onu hemen kapatmanı öneririm, işlemcinin uzun vadede canına okursun.
Otomatik OC mi.. BIOS'ta herşey fabrika ayarlarında, sadece Boot menüden Windows'un kurulu olduğu HDD'yi ayarladım o kadar. Ama BIOS ana ekranında 3 button var; Power Save, Normal, OC benzeri ifadeler kullanılmış. Bu buttonlarla yapılıyor sanırım otomatik OC. Bence sorun voltaj veya OC ile alakalı değil gibi. CPU sıcaklığı BIOS'ta 59-61 C değerlerde geziniyor ancak, Termal Radar ve HWM Blackbox uygulamalarında 38-45C arasında geziniyor. Çelişkide kaldım kısacası hangisi doğru diye. İşlemciyi stok fan ve kaliteli macun ile kullanmaktayım. VCCIO warning! muhabbeti devam ediyor hala AI Suite'le mi alakalı yoksa anakartın üzerindeki sensörde mi sorun var acaba..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi credo -- 1 Mayıs 2011; 18:27:52 >
Efi bios'da performance mode'u seçmiş olabilirsin, onu normal yapmayı deneyebilirsin.
Bende artık bu kullanıcılar arasındayım ancak bu front panel usb 3.0 desteği için kutudan çıkmayan bu kabloyu nereden bulabiliriz ve bu kablonun adı nedir????
quote:
Orijinalden alıntı: credo
Otomatik OC mi.. BIOS'ta herşey fabrika ayarlarında, sadece Boot menüden Windows'un kurulu olduğu HDD'yi ayarladım o kadar. Ama BIOS ana ekranında 3 button var; Power Save, Normal, OC benzeri ifadeler kullanılmış. Bu buttonlarla yapılıyor sanırım otomatik OC. Bence sorun voltaj veya OC ile alakalı değil gibi. CPU sıcaklığı BIOS'ta 59-61 C değerlerde geziniyor ancak, Termal Radar ve HWM Blackbox uygulamalarında 38-45C arasında geziniyor. Çelişkide kaldım kısacası hangisi doğru diye. İşlemciyi stok fan ve kaliteli macun ile kullanmaktayım. VCCIO warning! muhabbeti devam ediyor hala AI Suite'le mi alakalı yoksa anakartın üzerindeki sensörde mi sorun var acaba..
- değer yazılımsal bir problemden olmalı çokçok takıyorsanız yazılımı güncellemeyi denersiniz kırmızı voltaj dediğiniz işlemci voltajı mı ? eğer öyle ise kaç volt gösteriyor? mesela biostan asus optimal profili seçtiğinizde 4.4ghz ye oc yapıo sistem kendini ve işlemciye 1.32-36v mi ne veriyor bu da zaten güvenli bir değer, kontrol edebilrisniz
Ben de yazılımsal diye artık üzerinde durmuyorum. O Termal radar'da görünen vida şeklindeki nesneler anakartın üzerinde bulunan ısı sensörleri. VCCIO(kırmızı olan) adlı sensör de ram slotlarının sıcaklık değerlerini ölçüyor sanırım. Hep öyle kırmızı kalmıyor, sürekli geziyor -+ değerlerde. Sistem sorunsuz ama, herhangi stabilite sorunu yok. OC'yi manuel yaptım, XMP modunda çalıştırıyorum ramleri. CPU çarpanını da 42 olarak ayarladım. Çizgi'ye durumu belirttim, servise çağırmışlar. Sistemi montajlarken epey uğraştım, şimdi anakartı sökmek istemiyorum. Kullancam böyle..
e 8400 den kalan noctua nın buralara nasip olacağı aklıma gelmezdi
quote:
Orijinalden alıntı: anadolulu1
O fanı oraya nasıl monte ettiniz? Biraz daha ayrıntılı açıklayabilir misiniz?
Bir haftadır ben de Sabertooth P67 kullanıcısıyım. Kartın bazı özellikleri süper. Fakat bazı sıkıntılar var gibi.
Öncelikle kasanın ön panel USB bağlantılarını yaptığım zaman "USB Device Over Current Status Detected" uyarısı veriyor ve PC 15 sn içinde kapanıyor. Bu sorunun üstesinden nasıl gelirim?
Diğer sorum ise şu 50x10'luk fanla ilgili. Bu fanı Koşuyolu'ndaki elektronikçiden aldım diyelim. PC bağlantıları için herhangi bir başka işlem yapmalı mıyım, yoksa getirip normal bir kasa fanı gibi kendim monte edebilir miyim?
Yalnız çok enteresan. Eski anakartlarımdan birinin kutusunun içinden çıkan ek USB portlarını aynı yuvaya takmama rağmen canavar gibi çalıştı. Anlamadım HAF932'nin ön paneliyle ilgili mi acaba bu problem?
quote:
Orijinalden alıntı: finansmen1
Bir haftadır ben de Sabertooth P67 kullanıcısıyım. Kartın bazı özellikleri süper. Fakat bazı sıkıntılar var gibi.
Öncelikle kasanın ön panel USB bağlantılarını yaptığım zaman "USB Device Over Current Status Detected" uyarısı veriyor ve PC 15 sn içinde kapanıyor. Bu sorunun üstesinden nasıl gelirim?
Diğer sorum ise şu 50x10'luk fanla ilgili. Bu fanı Koşuyolu'ndaki elektronikçiden aldım diyelim. PC bağlantıları için herhangi bir başka işlem yapmalı mıyım, yoksa getirip normal bir kasa fanı gibi kendim monte edebilir miyim?
usb aygıtlarından bırısı asırı guc cektıgı ıcın anakart kendını korumaya almak ıcın kendı kendını kapatıyor, kasanın usb kablosunda yada konnektorlerın herhangı bır yerınde bır kısa devre yada usb aygılarından bırısı (kasaya takdıgın portlarda kullandıgın) problemlı olabılır
quote:
Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL
quote:
Orijinalden alıntı: finansmen1
usb aygıtlarından bırısı asırı guc cektıgı ıcın anakart kendını korumaya almak ıcın kendı kendını kapatıyor, kasanın usb kablosunda yada konnektorlerın herhangı bır yerınde bır kısa devre yada usb aygılarından bırısı (kasaya takdıgın portlarda kullandıgın) problemlı olabılır
İlginiz için çok teşekkürler. Cevap gelmeyince üyeliğimden şüphelenmeye başlamıştım, uyarıldığım için mesajlarımı göremiyor diğer forum üyeleri sanmaya başlamıştım. Mesajınıza bu yönden çok sevindim.
Cevap gelene kadar yaptığım denemelerden ise şu sonucu aldım. Öncelikle daha önceki anakartların kutusundan çıkan bir USB Bracket denedim. Çalıştı. Yine anakart üzerinde aynı yere taktım. Farklı bir yere takmadım. Bu durumdan da cesaret alarak bu sefer kasanın USB soketini anakartta yerine taktım. Fakat yine aynı uyarıyı verdi. Sonra PC temizledim, kabloları düzenledim vs. Kutusunu kaldıracağım için kutuda kalmasın diye bu sefer ek USD pinlerini denedim. Önce anakarttaki yuvaya taktım. Sonra onların üzerine kasanın kablosunu taktım. Ve hiç bir problem olmadan çalıştı. Şimdi anakart üzerindeki iki USB yuvasından birinde USD bracket takılı diğerinde ise kasanın ön panel USB soketi.
Enteresan değil mi?
rıca ederım ne demek evet anlattıgınız durum gercekten ılgınc
i5 2500k işlemcim için ZALMAN CNPS7000C-ALCU sipariş ettim. Alttaki linkteki işlemci soğutucusunu. Hem Zalman'ın kendi sitesinde hem de Chip dergisinin ürün incelemesinde 1155 pin için uyumlu değildir vs gibi bir uyarı bulunmuyordu. Şimdi yine de tereddütteyim, uygun mudur, değil midir?