Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
54.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1440P için bile en az SLI gerekirken 4K için daha çok erken arkadaşlar. En az 2-3 senesi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    "At almayın, eşşek alın" demedim yâhu. Bir süre daha elinizdeki ile idare edin demiştim ama neyse.

    * * *

    Yakında çıkacak modeller şimdilik bunlar görünüyor. Başka varsa ben bilmiyorum. 27" 1440P olarak PG278Q tek görünüyor şu anda ama 24 olarak AOC G2460PG ve BenQ XL2420G, diğerlerine göre daha makul geldi bana. Acer XB280HK 4K olduğu için, şu an ki PC'lere göre çözünürlüğü her ne kadar uçuk gelse de, 2160P monitörde 1440P çözünürlükte oyun oynamakta bir tercih olabilir. Performanslarını ise ancak testleri çıkınca görürüz. Şimdiden nasıl olacakları konusunda ne söylesek doğru olmayabilir ama şu var: Bunları, oyun monitörleri olarak üretilecekleri için, kesinlikle kötü olmayacaklardır.

    Sene başında da FreeSync destekliler duyurulacak sanırım ama onların çıkması daha sürer. Yani şu an monitör alacaklar, bunları bekleyemez tabii ki.

    Acer XB280HK
    Resolution: 3840x2160 (4K)
    Screen Size: 28 inches
    Availability: Shipping Q2, available worldwide Q3

    Acer XB270H
    Resolution: 1920x1080
    Screen Size: 27 inches
    Availability: Shipping Q2, available worldwide Q3

    AOC G2460PG
    Resolution: 1920x1080
    Screen Size: 24 inches
    Availability: Shipping Q2, available worldwide Q3

    BenQ XL2420G
    Resolution: 1920x1080
    Screen Size: 24 inches
    Availability: Q3

    Philips 272G5DYEB
    Resolution: 1920x1080
    Screen Size: 27 inches
    Availability: Shipping Q2, available worldwide Q3

    Acikcasi ben DP 1.3 cikmadan Swiftten daha iyi bir monitor uretilebilecegini sanmiyorum, tamamen teknik imkanlarin swiftte dibine kadar kullanilmis olmasi ile ilgili bu durum. DP 1.2 4k yi ancak 60Hz verirken DP 1.3 4K'yi 120Hz'de rahatlikla aktarabilecek kapasiteye sahip. O yuzden esas DP 1.3'u bekleyelim monitor beklemek yerine madem bekliyoruz :)

    Hem IPS'inde gelismesi gerekiyor, kagni gibi su anda IPS monitorler oyuncu icin, bu sure zarfinda IPS te gelisip X-IPS filan olur, ustune DP 1.3 cikar, freesync 4K 120Hz monitor cikar mumkunse 30" civari, belki cozunurluk standartida yukselir 1440P'ye cunku ekran kartlarimizinda cani yetmez su an 4K 120Hz goruntuye, isin rengi degisiverir. Ama daha zaman var buna, su an icin maalesef sadece fantazi.

    Bu monitorlerdende AOC ve BENQ'ten umutluyum, digerleri supriz olur.

    Bu arada 2160p monitorde 1440p netlik olarak kotu olacaktir bolen orani tam sayi olmadigi icin, 1080p daha mantikli gozukuyor. Ille 1440p de oyun oynanmak isteniyorsa adres belli




  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    FreeSync'li monitörlerin 1.3 versiyon DP ile çıkacakları kesin gibi zaten.

    Her IPS monitör aynı değil. TN panellerin çoğundan daha performanslı IPS monitörler var. Uzun zamandır bunları takip etmiyorsun sanırım.

    Olay 1440P oyanamk değil de boyutla ilgili. Yukarıda yazdım. 23" 1080P monitörle 27" 1440P monitörün piksel büyüklükleri nerdeyse aynı. Bunların içinde 23" olmadığı için 24" kalıyor seçenek olarak. 27" monitör, kullanım mesafesi 80 cm civarı ve üzerinde değilse büyük geliyor ve (önceki sayfadaydı sanırım) bir üyenin yazdığı gibi kafanı sağa-sola çevirmek zorunda kalıyorsun.

    Anekdot: Bu mesaj, 1440P 27" monitörlü bilgisayardan yazılmıştır.




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    80 mi? ben 50 tas catlasin 60cm'den kullaniyorum, anca yetiyor bana. Bukalemun mu oldum acaba 25 yildir oyun oynamaktan :)

    Bu arada 144Hz, 1Ms GtG, virutally no ghosting TN panelden daha hizli IPS panel varda ben mi bilmiyorum?
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    "60 hz monitörleri kast ettiğini anlamışsındır" diye düşünmüştüm.
    Misal olarak Dell U2312HM ile Eizo Foris FS2333, çoğu 60 hz TN panel monitörden daha performanslı. Zaten bu ikisi, IPS panel oyuncu monitörleri arasında başı çekiyor.

    Öyle 2 ms diye satılan monitörler var ki, testlerde süreleri 20 ms civarında bile çıktığını görünce şaşırıyorum ama 8 ms diye geçen U2312HM, tersine daha düşük çıkıyor.
    Kendimden örnek vereyim: U2312HM'yi sattıktan sonra BenQ RL2450H almıştım. Bu monitör sözde 2 ms diye geçtiği ve oyuncu monitörü diye de satıldığı halde U2312HM'de hiç görmediğim gölgelenme, bunda o kadar fazlaydı ki, anlatamam.




  • Super bir monitor gercekten ama bu monitore takmak lazim 2 tane 780 anca oyle dorduzgun fps almak icin yoksa ultra da acamayiz bu monitorde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Hocam izlenimler nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbald -- 22 Eylül 2014; 21:11:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör üzerinde ve özellikle gsync üzerinde gözlemlerin devam ediyor arkadaşlar. Hemen acele bir birşeyler yazıp sonra düzeltmek istemiyorum. Sizlere objektif yazıcam. biraz daha sabır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle. WORLD’S 1st & ONLY WQHD G-SYNC™ MONITOR diye geçiyor newegg.com'dan... Gerçekten sistem isteyen bi oyun
    freesync monitörler çıksın bi bakalım :)
    Bende bir duyum aldım. Almayı düşünüyordum vazgeçtim... Neyse özelden yazayım bakalım doğrumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 23 Eylül 2014; 15:40:26 >
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Söyle de bizde öğrenelim doğru yada yanlış, çok para çünkü
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Duyumunuzu lütfen paylaşırmısınız
  • İlk mesaja kişisel incelemem eklenmiştir.

    Lütfen diğer arkadaşlarda kişisel gözlemlerini bizlerle paylaşsınlar. Koskoca forumda bir ben almadım herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 23 Eylül 2014; 21:27:07 >
  • Şöyle bir ayar var Benq XL2720Z'de.
     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap
    Video sinyalindeki çerçeve, monitöre ulaştıktan sonra arka aydınlatmanın hangi zaman diliminde görüntüyü tarayacağını belirliyor. Erken ayarlayabilirsiniz, eski kareden kalan gölgelenme kalır. Geç ayarlayabilirsiniz, gölgelenme gider, renk tonuna ayarlanırken oluşan ters gölgelenme gelir.
    Sıvı kristal filtre yeni kare için yeni halini alana kadar diyelim 5 milisaniye geçecek. O süre içinde ekranın karanlık kalması ve sonra aydınlanması, sahnede hiç bulanıklık, eski sahneden geride kalan görüntü olmaması için gerekli bir durum. Yani 144 Hz görüntü için bize gereken 144Hz x 5 milisaniye = 720 ms diyelim. Geriye sahneyi çizebileceğiniz 280 ms kalıyor, yani eğer ki; doğru uygulanmış bile olsaydı monitörün aydınlığının %72'sinden feragat etmeniz gerekecekti. Bu bir durum.
    Ötekisi, maalesef bu böyle uygulanmıyor, monitöre yeni çerçeve ulaştığı anda arka ışık aydınlatılıyor ve arka ışık, "Ekranın ne tarafındaki sıvı kristaller doğru tona ulaşmak için yeterli zaman geçti" diye bakmaksızın aydınlattığından dolayı tarama yöntemine çözüm olarak bakamıyoruz. Çözünürlüğünüzü çizebilecek bantgenişliğinden öte maksimum sinyal aralığı da yoksa, video sinyalini de hızlandırarak sahneyi çizecek sıvı kristallere emrin daha hızlı iletilmesini de sağlayamıyoruz. Böyle olunca sahnenin mutlaka bir kısmı arka ışık aydınlattığında görüntüyü çizmekle meşgul oluyor. Siz de bu ayar sayesinde sahnenin ötesi mi berisi mi ortası mı geri kalıyor diye inceliyorsunuz. Başka bir alternatif var, görüntü emrinden hemen önce aydınlatmanın taramasında ancak o da 1 kare geriden çizeceği için benimsenmiyor, şahsi tercihim o yönde aslında.
     [ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap
    Mesele, TFT monitörlerin yavaş çalışmasında. Renk tonu seviyeleri, gerçek tonlama, renk değiştirme hızı aslında hep yerine geçtiği CRT monitörlerden vasat. Sıvı kristal dönüşümlerinin hızı, CRT monitörlerde kullanılan teknolojinin aslında daha üstün olduğu gerçeğinin karşısında yenilgiye düşüyor. CRT'lerin güç aldığı elektronların kuantum eksenine ulaşacak kadar küçüklüğü zaten zaman içinde kendinden büyük cisimlerden daha hızlı yol alması ve sıvı kristallerin bu sebeple eski rakiplerinden daha hızlı olmalarının fiziken imkansız olmasıyla sonuçlanıyor.
    Lakin LCD paneller, CRT gibi göz yorucu değil. Forum için daha iyiler, oyun ve film için rakipsiz olmasalar da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Eylül 2014; 21:36:00 >




  • rezes kullanıcısına yanıt
    Epey uğraşmışsın abi yazmaya. Eline sağlık. Bu arada giydirmediğin kimse de kalmamış.
  • döktürmüşün kardeşim yine , sakin kafa ile okuycam hepsini ... ilk anladığım herşey beklediğimiz gibi olmuş görünüyor :) yeni ekran kartlarına saldırmadan önce bu monitorlerden alıp oyun deneyimi yaşamak şart oldu !!!
  • Gelen 6 monitörden çoğunun inceleme için bu sitelere gittiği belli oldu böylece.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılıla öyle olsa gerek.

    Bu arada ben Muratın örneklemelerini ve anlatımını çok beğendim. Güzel insan☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Evet, ben de çok beğendim. İnceleme uzun olmasına rağmen sıkmıyor insanı.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.