Şimdi Ara

asus rog strix g531gt i5-9300h gtx1650 inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
12
Favori
35.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar . Forumda yeniyim hatam olursa kusura bakmayın.https://www.hepsiburada.com/asus-rog-g531gt-bq067t-intel-core-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-gtx1650-windows-10-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000NIWAH
    Lİnkteki asus Rog Strix G531gt-BQ076 İ59300 8 GB RAM GTX 1650 ekran kartı olan modeli almak istiyorum. Yabancı kanallar harici inceleme bulamadım forumda size denk geldim ve Yaklaşık 7 aydır kullanıyorsunuz aynı modeli rica etsem şuana kadar sıkıntı yaşadınız mı performans düşüşü yaşadınız mı cevaplayabilir misiniz?
    Ayrıca sıcaklık konusuda kafama çok takılıyor yabancı kanallarda 90 derecelere varan sıcaklıklar söz konusu sizin paylaşımlarınızda böyle birşey yok. Şuan ki 6850 tl fiyatıyla alınır mı tavsiye ediyor musunuz hala :)
  • Çİft fanlı laptoplar da dahi ısınma sıkıntıyken bu model beni düşündürüyor. 6000 tl ve ssd 256,w10 kurulu degil orjinal windows olması tercihim hocam bilemedim
  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    Ama bu MSI. Testlerde 90 dereceleri bile görmüyor, çift fanlı gaming modellerde 90 üstüne çıkan çok model var. 848tl de daha ucuz ve windows10 20tl. F/p arayanlara tavsiye ederim.

    -https://www.youtube.com/watch?v=FKijQXRNSII
  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    performans düşüşü yaşamadım ilk günkü gibi. sıcaklıklar genelde gpu 60-70 cpu ise 75-90 arası. oyuna göre değişiyor, kullanma yüzdesine göre değişiyor. 90'ın üzerini görmedim. 6800'e değil de 6500'e düşmüştü bir ara belki gene düşer, gene de iyi fiyat verilebilinir. sorun olarak sadece sağ taraftaki fandan bir süre sonra ses gelmeye başlıyor, belki kolayca halledilecek bir şeydir, henüz servise göndermediğim için bilemiyorum nasıl bir sorun.

    ben memnunum şahsen, kaliteli laptop. ram 16gb olursa daha şık olur 16gb ramlisi vardı bir yerlerde
  • serusvon S kullanıcısına yanıt
    attığınız inceleme de 1650 max-q var bu laptop da ise 1650 düz var.
  • Çok teşekkür ederim cevabınız için sistemi zorlayacak oyunlar oynamak niyetim yok zaten pek:) 6500 de yakaladım aslında ama hemen atlamak istemedim.Bugün tekrar zam gelmiş ve 6950 tl olmuş sanırım şimdi fiyatı arttırıyorlar yılbaşında 6500 e çekip indirim yaptık diyecekler neyse:) Birde yabancı bir kanalda uzun süredir kullanan bir arkadaş buldum ve 92-93 dereceleri gördüğü oyunlar var -0.140 undervolt yapıp oynuyor daha sonra 75-80 civarı takılıyor en kötü öyle yaparım. İncelemek istersenizhttps://www.youtube.com/watch?v=k3x3h8EqvUE
  • https://www.youtube.com/watch?v=k3x3h8EqvUE 1.32 dk -0.140 undervolt ile 75 derecehttps://www.youtube.com/watch?v=zyWcLr70-Bc 7.45 dk normal haliyle 95 derece

    Aynı oyun ve aynı yer 20 derece düşüş çok şaşırtıcı bu konuda bilgi sahibiyseniz ve aydınlatırsanız sevinirim :)
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    hocam bir şey diyeceğim. asus programından windows-sessiz-performans kısmından elle ayarla diye bir bölüm var oradan elle fanların hızını 0 yaptım sorunun fandan kaynaklandığından emin olmak için. bilgisayarın orta yerinden eski karıncalı televizyonlardan gelen cızırtı geliyor, sizde de öyle mi? priz kaynaklı da olabilir emin olamadım fanları kapatınca o salak ses gidiyor, tahmin ettiğimiz gibi fandan geliyordu o ilk traktör sesini yapan ses.

    ---------- pille çalıştırıp bilgisayarı, fanın kapanmasını bekledim sıcaklık 34'ün altına düşünce kapatıyor fanları. cızırtıda gitti ses yok şuan. o cızırtıda priz kaynaklıymış demek ki. denemenize gerek kalmadı hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiimesdeath -- 26 Aralık 2019; 20:58:33 >




  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    undervolt işine girmiyorum hocam ben pek, i59300h için 100C ye kadar gayet normal sıcaklıklar zaten, makarna değil ki erisin
  • Kafamı kurcaladı bu ses şimdi :) Prizdeyken ve fanlar çalışıyorken ses geliyor, pilde ve fanlar çalışmazken ses kesiliyor peki pilde fanlar çalışırken ses geliyor mu? Fanla alakalıysa çok sorun değil bence ama adaptör yada elektrikle alakalıysa sıkıntılı gibi.
  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    topraklamadan ötürü bir ses geliyor ya, eski laptopumda da geliyordu oradan biliyorum.

    fandan gelen ses yukarıda da bahsettiğimiz ses 4-5 arkadaş aldı hepsinde aynı sorun var

    benim bahsettiğim şuan ki farklı cızırtı sesi. bu da topraklamadan ötürü geliyor. pildeyken gelmiyor çünkü oradan biliyorum.
  • Allah aşkına biriniz açıp bakın vidasımı gevşedi veya servise gönderin acayip merak ediyorum ve bu sebepten ötürü caymak istemiyorum bu bilgisayardan :D Bu olmazsa monster var sıradaki tercih aynı özelliklere sahip ama hiç mi hiç güvenmiyorum
  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    açarsak garantisi gider :D hocam bilgisayar iyi ya, ben bu sorunu en başta bilsem gene de alırdım ama biraz bütçeyi arttırıp 1660ti'li alırdım. gerçi ben aldığım zaman 1660ti'li bilgisayarlar yoktu
  • Garantisi bozulmaması lazım ben 8 gb olarak alıp 8 daha eklemek isteyince garanti mi bozualcak yani ? Ve asusa sormuşlar sanırım ram eklemek için açsak garanti dışı olur mu diye ? Biryere zarar vermediğiniz sürece sıkıntı yok demişler
  • Sayar55 S kullanıcısına yanıt
    ben asusa sordum kasa tümleşik değil, ram ve ssd ekleyebilirsiniz demişlerdi ama kasa tümleşik. çıkınca her yer çıkıyor. ezbere konuşuyorlar.
  • hiimesdeath kullanıcısına yanıt
    O sesin fandan geldiği barizdi zaten hocam. O ses gelmeden önce turbo modda oyun oynuyordum daha sonra hiç turbo modu açmayınca yaşamadım. Zaten gereksiz geldi bana turbo mod bir artısını göremedim. Fanlar hızlı bir şekilde dönerken laptopu taşıyınca o sesi yine duyacağım gibi oluyor o yüzden çok dikkat ediyorum. Muhtemelen takılıyor fanlar bir yere.

    Bende gökkuşağı efekti bozuk epeydir. Armoury crate'i kaldırıp tekrardan yükledim defalarca ama düzelmiyor. Yazılımsal bir sorun olduğu belli ama çözemedim bir türlü, uğraşmaya da üşendim açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiimesdeath

    ben asusa sordum kasa tümleşik değil, ram ve ssd ekleyebilirsiniz demişlerdi ama kasa tümleşik. çıkınca her yer çıkıyor. ezbere konuşuyorlar.
    fanlarda ses neymiş hocam cok problem yaratiyo mu alicam sanırım ben de g531 serisinden, pismanlik yoktur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    hocam o armoury crate denen yazılım çok boktan sürekli bozuluyor aura sync indir onun üzerinden ayarla sıkıntı kalmıyor.
  • yok hocam sıkıntı büyük değil, ben memnunum şahsen.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.