Şimdi Ara

asus recovery partition sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    f9 ile recovery yapıp ilk haline döndürmek istiyorum.
    daha önce recovery yapmadığım için ne menülerini biliyorum be başka birşey.
    bu yüzden sormak istediğim bir kaç soru var
    1- ilk aldıktan sonra sadece C olan hdd yi c ve d olarak iki partition yaptım. recovery de sadece c yi seçme ve d ye dokunmama şansım var mı? varsa ne seçmem gerekiyor?
    2- windows key istemiyor değil mi ? (ilk açılış kurulumda istememişti)
    3- bu f9 ile girilen recovery pcyi ilk sıfırı kutudan çıkma haline getiriyor değil mi? çünkü ben aldıktan sonra ileride recovery yaparım diye özel bişey yapmadım (yani yedek vs falan gibi geri dönüşe uygun herhangi bir şey yapmadım)
    4- ayrıca" recovery" klasörüm boş gözüküyor bu normal mi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Öncelikle recovery'nin mantığını kavramalısınız.Doğru recovery sistemi ilk aldığınız göne sıfırlar leptopa ait sürücüler ve orijinal işletim sistemi onun içerisindedir anahtar girmenize gerek yok tıpkı telefon gibi 15dk içinde kendini sıfır haline çeker asuslarda win8 de üç seçenek gelecek karşına bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğini seçeceksiniz ilerlediğinizde c ve d diski olarak 2 sürücü olduğunda sizi uyaracak tüm sürücüler seçeneğini seçerseniz bütün diski siler sadece Windows yüklü olna sürücü seçeneğini seçerseniz sistemin kurulu olduğu disk silini bilgilerinizi d diskine yedekleyin recovery yapmadan önce.Recovery bölümü sistemde boş gözükür ama disk yönetimine bakarsanız sağlam kurtarma bölümü diye geçer genelde ortalama 15-25gb arasında bir alan kaplar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Öncelikle recovery'nin mantığını kavramalısınız.Doğru recovery sistemi ilk aldığınız göne sıfırlar leptopa ait sürücüler ve orijinal işletim sistemi onun içerisindedir anahtar girmenize gerek yok tıpkı telefon gibi 15dk içinde kendini sıfır haline çeker asuslarda win8 de üç seçenek gelecek karşına bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğini seçeceksiniz ilerlediğinizde c ve d diski olarak 2 sürücü olduğunda sizi uyaracak tüm sürücüler seçeneğini seçerseniz bütün diski siler sadece Windows yüklü olna sürücü seçeneğini seçerseniz sistemin kurulu olduğu disk silini bilgilerinizi d diskine yedekleyin recovery yapmadan önce.Recovery bölümü sistemde boş gözükür ama disk yönetimine bakarsanız sağlam kurtarma bölümü diye geçer genelde ortalama 15-25gb arasında bir alan kaplar.

çok teşekkürler.
    3 yıl sonra bir recovery yapayım bakayım kendine gelecek mi alet

• f9 ile recovery yaptım.
    sadece ilk bölüme kur seçtim.
    * ilk kullanım için hazırlanıyor falan yazıyor ingilizce
    sonra win7 açılıyor. ekranda installation devam ediyor diyor.
    sonre reboot yapıyor.
    yine * a dönüp bu böyle loop devam ediyor.

power tuşu ile kapatıp tekrar f9 ile recovery ekranını açıyorum yine aynı şekilde loop.

ne yapabilirim. acil yardım lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Hp recovery sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.