Şimdi Ara

Asus R9 280x DCII TOP Artifact sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
8.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Bu kartı kullanan kullanıcılara bir sorum var. Acaba artifact sorunu yaşıyor musunuz? Dota 2 oynarken farkettim çok olmasa da ekranda artifactler oluşuyor. Nette araştırdım ve baya bu sorunu yaşayan olduğunu gördüm yeni TOP modellerinde. Bu bir hardware sorunu mudur yoksa ileri de yazılım ile düzelir mi? Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla ikilem de kalmış insanlar iade mi etsek yoksa ileri de bu sorun driverlar ile çözülür mü diye. Sanırım sorun vram modülüne verilen voltaj ile ilgiliymiş. Üst seri ekran kartı kullanmaya 7950 ile başlamıştım bir sorun olmamıştı. Kısacası üst seri ekran kartları ile tecrübem az, ileride düzelmesi mümkün bir sorun mu bu yoksa iade olaylarına bakmak mı lazımdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prelektro -- 20 Şubat 2014; 2:49:03 >



  • Ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.
  • Prelektro kullanıcısına yanıt
    Youtube'da birisi şöyle bir çözüm bulduğunu yazmış. İngilizcesi kötü ama sanırım anlaşılabilir:

    1. first off all the (THE) operating system Windows 8.1 Enterprise N x64 (why i that , i use all os win 7 , win sp1 ultimate , win 8 , win 8.1 pro , all the same artifacts ..... Windows 8.1 Enterprise N free of media players free of updates and driver solution , put off automatic updates for hardware put off all .... make updates until january last day updates for windows i mean (no new updates needed after february)
    2. second drivers for the card from dvd (THE DVD) of the card that come with it . The original dvd yes no beta drivers no no .... 13.2 no 14.1 just from the dvd . take effort and put everything from the dvd on your pc .
    3. third asus gpu tweak from the dvd again not from site from the dvd
    4. fourth no vbios update not even think to download it .
    5. fifth important no further updates dont update your bios better in default setting for the gpu most settings.... all frameworks and direct x install , also catalyst make it in default settings too .... let catalyst identify ur monitor not windows !! important
    6. i play all games also benchmarks correct , also metro last night benchmarks , tell if u want to see some of these . i run games from games exe so no other programme conflict with catalyst . like evolve . I run games with all their last updates full graphics if the game is old i run the x86 exe .... if it new x64 exe yes this is big difference.




  • Riske girmeyip msi ya da powercolor lara bakmanızı öneririm.
  • Bu sorun için bios güncellemesi yayınlandı;

    http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=R9280X-DC2T-3GD5&p=9&s=10

    Ya burdan indirip yapın ya da ASUS GPU Tweak üzerinden yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 5 Mart 2014; 18:02:27 >
  • Bu sorun benim R9 270x toxicde de var.Pazartesi servise vermeyi düsünüyorum.Vbios updateyi denedim fakat sonuç yine aynı oldu.
  • powerdagger P kullanıcısına yanıt
    280x toxic 30 aralıkta konu açmıştım grafik sorunu diye almadan bir bakardın.
  • Bendeki kart r9 270x toxic o yüzden sizin konunuzu gözden kaçırmış olabilirim.Kartı fabrika çıkışlı oc ile kullanınca ( 1150 - 1500 ) kare şeklinde bozulmalar oluyo fakat 1120 - 1435e downclok yapınca stabil calısıyo sizin konuya göz attım sanırım beni uzun bir servis süreci bekliyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerdagger -- 5 Mart 2014; 19:10:12 >
  • Hort

    Sorun ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios güncellemesi kesin memory hızını indiriyordur he

    bu arada amd pişmanlıktır
  • Sorun kart çıktıktan 1 hafta sonra bios güncellemesiyle halloldu.
  • HapLoo kullanıcısına yanıt
    hocam vatan magazanin onundeyim gel gitlerle alsammi almasammi karasizim sorun cozuldu kesin bilgimidir cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düzeliyormu bios güncellmesi ile ?
  • Aldığım 3 karttan 2'sinde bu sorun vardı. Sorun olan kartları servis iade aldı sıkıntı çıkarmadan, bios güncellemesi vb. ile düzelecek bir sorun değil zannedersem donanımdan kaynaklı bir takım sıkıntılar var. Ben tabi kartları 7-8 ay önce falan aldım, şimdi piyasadaki kartlarda bu sorun kalmadı diye biliyorum.
  • 1 hafta önce bende degişimle asus R9280X ALDIM İLKİN artifact vardı bios güncellememe ragmen yapmadıgım iş kalmadı yinede artifact gitmedi sonunda sorunun powerdan oldugunu anladım güç girişine tek kablodan gelen ekleri baglamıştım meger tek kablo yeterli gücü verememiş ve ayrı ayrı 2 kablo ile güç girişlerini taktım sorun düzeldi bios update ve dogru power seçimi ile montajı sorunu çözer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 4 Eylül 2014; 16:39:04 >
  • Almayın tavsiye etmiyorum hiçbir şekilde düzelmiyor fabrika çıkışından hatalı çoğu seri. İşin yoksa garantiyle uğraş. Boşuna dememişler amd pişmanlıktır diye dinlemedik.
  • aynı kartı kullanıyorum forumdan ikinci el almıştım hiçbir artifact göremedim bi sıkıntı yok.
  • Keske asus un 280x top modelinden almasaydin gidip sahpire yada msi gibi markalar vardi yazik olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios Güncellemesi yayınlanmıştı bu sorun için. Sanırım bu güncelleme ile sorun gideriliyor
  • Birkaç aydır kullanıyorum hiçbir şekilde sorun düzelmedi yedek ekran kartım da yok ama göndermem de lazım. Ne bios güncellemesi ne normal driver güncellemeleri işe yaradı. Vatandan almıştım vatan garanti konusunda çok yavaş işliyor 40 günden aşağı almadım daha önceden gönderdiğim modemi. Yani amd pişmanlık mıdır evet öyleymiş gayet pişmanım tat vermedi hiç. Ama vatan da pişmanlıktır bunu da belirteyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.