Merhabalar, r9 280 ekran karti almayi dusunuyorum. Msi uzun bir sure Vatan stoklarinda olmayacak gibi gorunuyor ondan dolayi Asus veya Saphire alacagim. Saphire ile onceden pek iyi deneyimlerim olmadigindan dolayi Asus R9 280 DirectCU II TOP almak istiyorum ama Asus r9 280x artifact sorunu diye birsuru baslik var netden arattirdigimizda. Ayni sorun r9 280 modeli icin de mevcut mu acaba? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
Çok duymadım açıkçası. İnsanlar önermiyor çünkü sapphire daha ucuza aynı etkiyi yaratıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
R9 280 tercih edenlerin çok büyük çoğunluğu Sapphire'i tercih ediyor fiyatından ötürü. Gerçi şuan dolar arttı fiyatı ne bilmiyorum fakat, bende Sapphire R9 280 kullanıyorum.
Sapphire gürültülü onun dışında coil whine olabilme ihtimali var.Asus gürültüsüz ve artifact olmazsa sapphire den fazla memnun kalıcağını garanti ederim.Kendim Asus R9 280X kullanıyorum daha evvel bu coil whine dan dolayı 2 adet powercolor r9 280x değiştirdim şuan asus kullanıyorum gayet memnunum.
Eğer 280 alıcaksan fiyatından dolayı sapphire alabilirsin çünkü ucuza bulunabiliyor ama 280x alıcaksan asus'dan başkasına pek yanaşma diyebilirim diğer modeller aşırı gürültülü ve coil whine ihtimali çok yüksek MSI,Saphhire Tri-X Vapor-x v.s,Powercolor Turboduo.
Altını çizerek söylüyorum şu forumda 280x te artifact sorunundan muzdarip toplasan 2-3 kişiyi geçmez ama nedense devamlı olarak aynı kişiler tarafından bunu ön plana çıkartma çabası var. Yabancı forumlara ve youtube a bakarsanızda sorun yaşayanlar daha çok bios güncellemesinden önce yada oc yi abarttıkları için sorun yaşamışlar. Misal 970 lerde coil whine sorunu ciddi şekilde almış yürümüş asusta ise artifact ile ilgili böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil hele ki 280 de bu tarz bir sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Sapphire e fan gürültüsü ve coil whine sorunları sebebiyle mesafeli olmak gerek maliyet düştüğü anda malesef kalite ve işçilikte düşüyor.
kullanıyorum güzel bir kart. ben ikinci el miningci arkadaştan aldım. gayet stabil ve sessiz(di) fakat 10 ay aralıksız miningde çalıştığından fanlardan biri bugün öldü. tabiki bu kullanımı 3-4 senede zor bulursunuz
Selamlar,
Bende bu kartlardan R9 280X olarak iki adet mevcut(Gecen sene bu zamanlarda almistim). Crossfire olarak kullaniyorum. Kartlarin kalitesine diyecek birseyim yok. Ama performans olarak su devirde bu kartlara para vermeyin derim. Bu kartlari alacaginiza neden benzer fiyatta yeni nesil NVIDIA dusunmuyorsunuz?
Bende bu kartlardan R9 280X olarak iki adet mevcut(Gecen sene bu zamanlarda almistim). Crossfire olarak kullaniyorum. Kartlarin kalitesine diyecek birseyim yok. Ama performans olarak su devirde bu kartlara para vermeyin derim. Bu kartlari alacaginiza neden benzer fiyatta yeni nesil NVIDIA dusunmuyorsunuz?
600 TL civari yeni nesil Nvidia ne alabilirim peki ?
quote:
Orijinalden alıntı: sinos
Merhabalar, r9 280 ekran karti almayi dusunuyorum. Msi uzun bir sure Vatan stoklarinda olmayacak gibi gorunuyor ondan dolayi Asus veya Saphire alacagim. Saphire ile onceden pek iyi deneyimlerim olmadigindan dolayi Asus R9 280 DirectCU II TOP almak istiyorum ama Asus r9 280x artifact sorunu diye birsuru baslik var netden arattirdigimizda. Ayni sorun r9 280 modeli icin de mevcut mu acaba? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
MSI, stokta görünmüyor ama 6 şubede var. Bulunduğun ilden siparişle getirtebilirsin:
Adana Ankara (Batıkent) Ankara (Sincan) Gaziantep Mersin Sakarya (Adapazarı)
Deniztns
kullanıcısına yanıt
Bugün gidip ikinci el gtx 970 almaya kalksan 900 den aşağı bulamazsın geçtiğimiz haftaya kadar asus r9 280x sıfır olarak 750 ye alınıyordu amd nin sıfırıyla nvidia nın ikinci eli arasında bile 150tl fark var buna benzer fiyat demek oldukça zor...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme