ASUS PROART PA602 Kasa kullanan varsa öndeki fanlarda ses problemi yaşadınız mı ? Alıp süprizle karşılaşmak istemiyorum 1 hafta sonra. ![]() Kasayı alalı 1.5 ay oldu, 1.5 ay sonunda üstteki 200mm lik fan böyle bir ses yapıyor. Asus kalitesi için yakışı kalmayan bir durum.
Günde 2-3 kere oluyor ve kafa ütülüyor, her seferinde ön paneli açıp fanı videodaki gibi ileri geri hareket ettirmek durumunda kalıyorum... https://www.youtube.com/watch?v=gtTjj0VwiyM![]() Yukarda fan problemi yaşayan arkadşımıza asus yeni fan göndermiş fakat aynı problem tekrarlamış.O da asus fanların hepsini söküp Noctua fan alıp takmış. Gerçekten asusun fan işini eline yüzüne bulaştırdığını görmek üzdü. Sorunu yaşayan arkadaş sorunu redditte paylaşmış. ![]() From the ASUS community on Reddit: Asus ProArt PA602 Front Fan Issue – Traktor-Like Noise After 1.5 Months https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/1i706o3/asus_proart_pa602_front_fan_issue_traktorlike< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 10 Mayıs 2025; 21:12:36 > |
ASUS PROART PA602 BİLGİSAYAR KASASI FAN SESİ SORUNU

-
-
Ben de kasa araştırırken reddit te konu açılmış orada gördüm. Vazgeçtim. Bu kasaya bir alternatifiniz var mı acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sitemde herşey tamam sadece 360mm ekran kartı sığacak kasa olayını çözemedim 2 haftadır. Agudik gubidik kasa modelleri içinde boğuldum resmen.
Özellikle usb çıkışları altta olan, performansa gram faydası olmayan pavyon gibi ışıklı, ucuz malzemeli (cam) akvaryum kasaları kim icat etmiş aklım almıyor. (Zevkler renkler tartışılmaz bana hitap etmiyor)
Sene olmuş 2025 fanları molex bağlantılı fanları ışıklı kasa satıyorlar. Fan kontrolcüsü olana bakıyorsun ekran kartı sığmıyor. Kiminde toz filtresi dahi yok.
Masanın altında duracak sistemi koyacağım alet altı üstü. (Ekonomik olsun bi zahmet)
Bu arada 2017 model Zalman kasamın önünde 2 adet USB 2.0 + 2 adet 3.0 USB bağlantısı varken yeni kasalarda utanmadan 1 tane USB 3.0 ı zor koymuşlar. E-Atx kasalarda malzeme kalitesini geçtim donanımdan da çalıyorlar.
Gerçek watt değeri taşımayan çakma PSUlu kasalardan bahsetmiyorum bile. Firmalar PSUsuz kasa satışınıda azaltmış. Aynı markanın farklı psu modelleri satışta ama PSU suz modeli yok.
Yani artık üç kuruş fazla verip adam gibi bir kasa buldum derken asusun fan problemi çıktı karşıma. Sonuç olarak araştırmaya devam ediyorum.
-
Ben de uzun zamandır bakıyorum. En az 4 hdd destekli, 4 usb olan sorunsuz bir kasa bulamadım. Aşırı büyük olsa da Lian li v3000 plus kasayı düşündüm. Onda da pencerenin düzgün kapanmadığı, hdd kafeslerinden aşırı ses geldiğini söyleyenlere rastladım. En son bende Thermaltake Core P6 kaldı. Farklı bir alternatif bulamazsam tüm camları söküp öyle kullanayım diyorum 😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Thermaltake Core P6 nın camları kapalı olsa da elektrikli süpürgeden daha fazla toz çekecek gibi duruyor.
Günlük toz alırken camları sök takla uğraşmamak için camsız kullanmak mantıklı olabilir.
ASUS PROART PA602 nin 200mm fan sorunu senaryosu üstüne 200mm fan almak istesek piyasada 200m fan yok vantilatör var.
Bilemiyorum, bir kullanıcı fanların yağsız kaldığı için ses yaptığını yazmış. Fan içinde mavi renk makina yağı varmış, tazelediğinde ses sorunu çözülmüş. 2 yıl garanti süresince fan bozuldukça garantiden değiştirip durucaz gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 11 Mayıs 2025; 17:51:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X