Şimdi Ara

Asus Prime X370 Kingston Ram Çalıştıramadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus Prime X370 anakart Ryzen 1500X islemci Kingston 2X8 Gb Ddr4 2666 Mhz Cl13 ram sistemim var. Rami Teknobiyotikten almistim arizali cikti. Sagolsunlar ilgilendiler ve ram sifiri ile degisti ama yine sistemi acamadim. Bios ekranini aciyorum ramler 2133 mhz de calisiyor ama windows acilmadan reset atiyor. 2666mhz aldigimda ise hic goruntu gelmeden reset atiyor.Acaba timing degerimi ayarlayacam. Bir turlu sistemi acamadim kafayi yicem.

2133 Mhz de reset atarken ekran görüntüsü resimdeki gibi.

Asus Prime X370 Kingston Ram Çalıştıramadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pegasustoni -- 24 Nisan 2017; 14:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gigabyt varken neden asus ?

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Çünkü X370 çhipseti indirim ile 608 tl ile aldımda ondan.
  • AM4 anakartlarda zaten RAM sorunu var çoğu uyumsuz, hangi hızda sorunsuz kullanabiliyorsaniz o hızda kullanın daha sonradan bios güncellemesi illaki gelecektir düzelir, timinglerle ilgisi yok ama overclock yaparak arttirilabiliyor sanırım yinede bu işi biraz bilmek lazım yapmak isterseniz iyice araştırın.

• bilmeyenden alma sende bilendenal

https://bilendenal.com/tavsiye/ryzen-islemciler-ile-uyumlu-hyperx-bellek-ram-listesi

şaka bir yana burda uyumlu hyperx ramlerin listesi var sendeki ram kodu tutmuyorsa çalışmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killanici_Adi

bilmeyenden alma sende bilendenal

https://bilendenal.com/tavsiye/ryzen-islemciler-ile-uyumlu-hyperx-bellek-ram-listesi

şaka bir yana burda uyumlu hyperx ramlerin listesi var sendeki ram kodu tutmuyorsa çalışmaz

Benim ram HX426C13SB2K2/16 listede var.

• Pegasustoni kullanıcısına yanıt
    Biosda ram zamanlamalarını biraz yükseltip deneyin, örneğin 13 ise 14 yapın deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rami 16 gb 2400 mhz de çalıştırmayı başardım. Aslında öyle tuhaf şeyler oluyor ki anlamadım. Bios ta HDD gördüğünü ama SSD yi görmediğini farkettim. Anakarttan Sata kablolarının yerlerini değiştirince bios 16 gb rami 8 gb görmeye başladı ama Windows açılmaya başladı. Ramleri bu sefer cpu ya yakın olan ikinci dual slota bağladım 16 gb gördü sonrada 2400 Mhz çıkarabildim. 2666 Mhz de resetleniyor. Gelde anlam ver bunca olan şeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Biosda ram zamanlamalarını biraz yükseltip deneyin, örneğin 13 ise 14 yapın deneyin.

Hocam ben de ryzen almayı düşünüyorum, 1700x yerine 1800x için o para farkını vermeye değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pegasustoni

Hangi siteden aldınız ve indirim / kampanya devam ediyor mu?
  • Hepsiburada.com dan aldim 1-2 ay önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagriyil

quote:

Orijinalden alıntı: Pegasustoni

Hangi siteden aldınız ve indirim / kampanya devam ediyor mu?

İncehesapta da bir miktar indirim mevcut şuan.

https://www.incehesap.com/asus-prime-x370-pro-anakart-fiyati-33982/

• bendede ayni anakart var acaba bu ram F4-3200C16D-16GTZB calisirmi

G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZB)

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzb
  • quote:

Orijinalden alıntı: mexolix

bendede ayni anakart var acaba bu ram F4-3200C16D-16GTZB calisirmi

G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZB)

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c16d-16gtzb

Anakartın yayımladığı kendi uyumlu bellek listesinde yok. Muhtemelen benimki gibi sorun çıkartabilir.
    isimiz zor yani islemci fiyatina ram da satin almak istemiyom saka gibi durum :S
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    1700 ile de aynı frekansları görebilirsin.Üstü boş masraf gibi geliyor bana.
    Anakartında intel ethernet ve alc 1220 ses entegreside varmış. Çok iyi fiyata almışsın.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama ne bileyim ısınamadım anakarta.
    B350 lerle özellikle overclock atılırsa anakartın vrm entegreleri çok ısınıyor. X370 lerin vrm entegreleri bol ve yanlış bilmiyorsam B350 lerden az ısınıyor. Hem alc 1220 üst düzey ses entegresi hemde kaliteli intel ethernetin var. Ben sadece alc 1220'nin ekstra gözüktüğü b350 anakartı 550 ye aldım. 50 tl farka senin anakartı bulsam alırdım.

Ramler'i önce birini sonra birini takıp denedin mi bilmiyorum. Ramler'in anakartın qvl uyumluluk listesinde varsa açar açmaz sorunsuz çalışması gerek ramlerle birlikte garantiye gönderebilirsin çünkü bu ramle sorunsuz çalıştığını deklare eden anakart üreticisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.