Şimdi Ara

ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
2
Favori
55.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • BIOS'umu eski sürümlerden birtanesi ile yeniden flashlamam lazım fakat eski sürümlerle flashlamama izin vermiyor. Flashlamaya çalıştığınız sürüm mevcut sürümden düşük diye bir uyarı çıkıyor ve flashlama işlemi başlamıyor. Bu sorunu aşmanın bir yolu yordamı var mıdır ?

P55D PRO Anakartım var ve RAM tavsiyesi gerekiyor.

www.newegg.com sitesinden bir tanıdığım getirecek yani seçeceğim ramin uyumsuzluk yaratmaması kesin gerekiyor, hazır orada fiyatlar uygunken de iyi bir şeyi ucuza alayım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erobur -- 19 Ağustos 2011; 9:03:26 >

hocam yeni stabite testini yaptım kusra bakma o.c li olarak yaptım
     ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri

teste sokmadanki sıcaklıklar ise anakart ve islemci 51 ile 47 arasında
    ben ana kartta bir terslik oldugunu dusunuyorum bayramdan sonra gonderecegim cizgiye insallah.
  • dostum hemen kısa bir test yaptım oda sıcaklığı 27 derece tabii asus epu ile hazır o.c turbo modda işlemciye exra voltaj vermeden bende değerler normal venom silent modda ve 1500rpm senin değerlerde hakikaten anormallik var vonomx akasa venom dan yaklaşık 8c daha iyi değerler elde etmesi lazım . dostum ben anakartında değilde işlemcinde problem olduğunu düşünüyorum problem derken o.c yeteneği zayıf olabilir keşke yakın olsaydık bayramda izine geleceğim işlemciyi ve soğutucuyu getirirdim senin anakartta denerdik ozaman biraz daha emin olurduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süraka -- 26 Ağustos 2011; 19:18:04 >

• Arkadaşlar son zamanlarda şöyle bir sorun yaşıyorum :
    Bilgisayarı ilk açınca (bazen) HDD ledi ve anakarttaki CPU ledi sürekli yanıyor, bilgisayar açılmıyor.Ancak birkaç kere kapatıp açtıktan sonra boot edebiliyor.Anakartım P7P55D Deluxe.

Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: thepunisherWZ

Arkadaşlar son zamanlarda şöyle bir sorun yaşıyorum :
    Bilgisayarı ilk açınca (bazen) HDD ledi ve anakarttaki CPU ledi sürekli yanıyor, bilgisayar açılmıyor.Ancak birkaç kere kapatıp açtıktan sonra boot edebiliyor.Anakartım P7P55D Deluxe.

Teşekkürler.

muhtemel sorun hdd sata bağlantılarını kontrol et , windows çökmek üzere olabilir,hdd de bat sektör olluşmuş olabilirhttp://www.hdtune.com/download.html kontrol edebilirsin

• Selamlar üstadlar , BİOS ayarıyla ilgili performans arttırmak için önerebileceğiniz bir seyler varmı ??
  • turbo boost ve xmp bir arada çalıştıra biliyomuyuz acapa başaran varmı?
  • bilemiyorum bende daha iysi oluyor sistem boşta 1750mhz yuk altında 3800 mhz ramler herzaman 1600mhz

hocam merhaba bayagdır gorusemedik iyisin insallah.
    üstat bir sorum var bende kinston ssdnow V+ 2adet 64 gb var ve bunları raid 0 yaptım fakat bios tan mıdır bilmem acılıs rahat 1 dk ı buluyor halbuki tek ssd ile bile 20 sn hatta 10 sn de acanlar var ben bu ssd lerle raid yapmıs oldugum halde bukadar gecikmeli acıyorum acaba bios un bukadar gec acılmasının sebebi nedir yoksa ssd ler bozukmu.ssd nin okuma yazma hızlar dusuk fakat raid olması bile yeterli olur diye dusunuyorum ssd nin ozellikleri:

Teknoloji: 16 Gb MLC
    Biçim faktörü: 2.5"
    Arabirim: SATA 3.0 Gbps
    Sığa: 64 GB (128 ve 256 GB modelleri de var)
    Sıralı okuma hızı: 220 MB/s
    Sıralı yazma hızı: 140 MB/s
    Rastgele okuma/yazma: 4K için 6300 IOPS* okuma, 84 IOPS yazma
    Depolama sıcaklığı: -40 derece ile 85 derece arası
    Çalışma sıcaklığı: 0 ile 70 derece arası
    Şok dayanımı: 1500G
    Boyutlar: 69,85 x 100 x 9,5 mm
    Ağırlık: 84 gram
    Güç tüketimi: 2.6 W aktif, 0.15 W boşta
    MTBF: 1 milyon saat

ben birde asus U3S6 aldım.girişlerini buna mı taksam sata2 girişinden alıyorlar suan,fark olurmu yada sata6 desteklemezmi?

yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar.iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 28 Eylül 2011; 9:51:01 >

• arkadaşlar p7p55d-e incelemesi yaptım, yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum

http://resim.donanimhaber.com/m_53585260/tm.htm

Asus P8P67 Deluxe - Core i5 2500k 3.3 ghz @ 4.6 ghz - Noctua NH-D14 cpu soğutucu - Gigabyte GTX 770 OC 2GB 256 Bit GDDR5 - Cooler Master GX 750 750w psu - GSKILL 16 GB(4x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5v - Intel X25M 80 gb ssd - Samsung hd103sj 1tb 32mb sata2 - 2x Samsung B2230H + B2230N 21.5 inch Full HD 5ms - Creative MEGAWORKS THX 550 5+1 Home Cinema 500 Watt RMS
  • Merhaba arkadaşlar. Sistemimde ASUS P7P55D Deluxe Anakart mevcut. CORSAIR Marka 1333MHz 3x1GB olmak üzere 3GB ram vardı. Bu ramleri taktığım gibi ayar yapmadan kullanıyordum. Bir sıkıntım yoktu. GSKILL Marka 1600MHz 2x4GB olmak üzere 8GB Ram taktım. Mavi slotlara taktım. Sistemi ilk açtığımda 8GB (Kullanılabilir Miktar : 4GB) Yazıyordu. Bios yazılımıda güncel bu arada. Sistemi kapattım bios' a girdim RAM BUS Hızı 1333 olarak görünüyor. Biraz kurcaladım falan derken 1600MHz' de çektim bu arada tabi işlemcim de 2.67GHz' den 3.21GHz' e çıktı. Sistemi kapattım tekrar açtım ve sistem özelliklerinde 8GB (Kullanılabilir Miktar : 7,50GB) olarak görünüyor. Neden saf 8GB olarak görmüyor ? Sistem bilgilerim aşağıdadır. İlgililerden cevap bekliyorum teşekkür ederim.

Ana Kart : ASUS P7P55D Deluxe
    İşlemci : Intel i5 750 2,67GHz
    Ram : GSKILL 1600MHz 2x4GB 8GB CL9 1,5v
    Ekran Kartı : Sapphire ATI HD4870 1GB GDDR5
    Harddisk : Segate 1TB

İşletim Sistemi : Windows 7 Ultimate 64Bit TR

• Böylece konu uyanmış oldu

İlk olarak ben de 1600 MHz ram kullanıyorum fakat 2731 MHZ gibi bir hız yetiyor ramleri bu seviyede kullanabilmek için. Muhtemelen ayarlar yakındır diye düşünüyorum profilden XMP'yi açıp alt bölümde DDR3-1600MHz seçeneğini aktif ettiğinizde ramleri 1600 MHz seviyesine çekiyor kendisi. Eğer çekmezse de alt taraftan IMC voltajını ramlerin doğal voltajına getirmeniz yeterlidir.

7.50 gb görmesi konusunda yardımcı olamayacağım maalesef hiç başıma gelmedi kusura bakmayın

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Böylece konu uyanmış oldu

İlk olarak ben de 1600 MHz ram kullanıyorum fakat 2731 MHZ gibi bir hız yetiyor ramleri bu seviyede kullanabilmek için. Muhtemelen ayarlar yakındır diye düşünüyorum profilden XMP'yi açıp alt bölümde DDR3-1600MHz seçeneğini aktif ettiğinizde ramleri 1600 MHz seviyesine çekiyor kendisi. Eğer çekmezse de alt taraftan IMC voltajını ramlerin doğal voltajına getirmeniz yeterlidir.

7.50 gb görmesi konusunda yardımcı olamayacağım maalesef hiç başıma gelmedi kusura bakmayın

Cevabınız için teşekkür ederim yazdıklarını bi bios dan kontrol edeyim bakalım ne olacak. Bu 7,50GB görmesini bende anlayamadım. O yüzden konuyu uyandırdım. Sizin şuan için geçerli olan bios ayarlarının fotoğrafını çekip ekleme şansınız var mı ? Ram kısmı tabiki :)

•  ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri

Taze çekilmiş bios

Taze çekilmiş bios

Eyvallah hocam sağolasın :) Bende az önce Bios' dan çıktım söylediğini yaptım otomatik olarak 1600' e geçti ama sistemi açıp baktım hala 7,50GB diyor uyuz oldum bu neden böyle diyor ki ya anlamadım gitti. Birde hocam bu RAM sulotlarının üstünde 3 yada 4 tane anahtar var. Ben bunları açtım kırmızı yanıyor daha caf caflı oldu :D Amaç nedir ? Frekans değerli ile oynamak için kilit falan mı açıyor acaba. Mantık olarak bana öyle geldi ama. Kafam hala 7,50 GB' da ya gıcık oldum :D

• 3 tane jumper olması lazım onlar IMC-CPU-DRAM Overvoltage jumperları. Eğer açarsanız sırasıyla işlemciye entegre bellek kontrolcüsüne, işlemciye ve ramlere normalden daha fazla voltaj verebilirsiniz. Açmamak daha sağlıklı aman şeytana uymayın durduk yere

3 tane jumper olması lazım onlar IMC-CPU-DRAM Overvoltage jumperları. Eğer açarsanız sırasıyla işlemciye entegre bellek kontrolcüsüne, işlemciye ve ramlere normalden daha fazla voltaj verebilirsiniz. Açmamak daha sağlıklı aman şeytana uymayın durduk yere

Çokta açtım hocam :D Ama frekans değerleri ile oynamadım o yüzden sadece ışıklar devreye girdi :D 1600MHz işi tamam ama bu 7,50GB görme işine bir yorum getiremedim. Hani onboard ekran kartım olsa diycem ki o yiyor. Ama o da yok ki. 8 görüyor 7,50 kullanıyosun diyor. Ne olabilir ki başka ya :S

Hocam zor bir soru olacak ama format attınız mı? Yani yepyeni windows 8 gb ı tam görmüyor öyle mi?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.