Şimdi Ara

ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
2
Favori
55.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 23K kart default ve 4.0ghz'de alamazsın.

4.0 ve defaul 5850 ile benim tahminim 21k alacaksın hız aşırtma ile +24k.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Şubat 2010; 23:02:32 >

• 4.2de kullanacağım şuanlık 4.0da kullanıyorum.Soğutmada problemim yok dahada yukarı çıkarım ama gereksiz.Hız aşırtma dediğin ekran kartınamı oc yaptıktan sonra 24k alırım diyosun?

Orijinalden alıntı: sboz61

4.2de kullanacağım şuanlık 4.0da kullanıyorum.Soğutmada problemim yok dahada yukarı çıkarım ama gereksiz.Hız aşırtma dediğin ekran kartınamı oc yaptıktan sonra 24k alırım diyosun?

5850 ile +1GHZ CORE hız aşırtmasında 5870 performansı oluyor.
    Evet 4.2 ve 1ghz core 5850 ile +24k alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Şubat 2010; 23:29:41 >

• tamam hocam.İnşallah dediğiniz gibi olur.Çünkü acayip canımı sıktı bu durum.
  • ASUS P7P55D anakar üzerindeki USB girişlerine taktığım USB girişlerini tanıyor ama işlem vermiyor mesela usb çoğaltıcı takıyorum onada webcam takıyorum ikisinide tanıyor fakat webcam'ı açtığımda ekran siyah görüntü vermiyor webcam'ı direk kasa üzerine takınca görüntü geliyor.Kart okuyucu taktığımda usb girişine tanıyor fakat takılan kartı okumuyor.En önemlisi canon mp 160 yazıcım var onu taktığımda usb aygıtı tanımadığını söylüyor yazıcıyı tanıtıyorum ama açtığımda usb aygıt takılı değil diyor aynı usb kablosu ile hp yazıcı taktığımda tanıyor ve kuruyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Orijinalden alıntı: cimbom1905gs

ASUS P7P55D anakar üzerindeki USB girişlerine taktığım USB girişlerini tanıyor ama işlem vermiyor mesela usb çoğaltıcı takıyorum onada webcam takıyorum ikisinide tanıyor fakat webcam'ı açtığımda ekran siyah görüntü vermiyor webcam'ı direk kasa üzerine takınca görüntü geliyor.Kart okuyucu taktığımda usb girişine tanıyor fakat takılan kartı okumuyor.En önemlisi canon mp 160 yazıcım var onu taktığımda usb aygıtı tanımadığını söylüyor yazıcıyı tanıtıyorum ama açtığımda usb aygıt takılı değil diyor aynı usb kablosu ile hp yazıcı taktığımda tanıyor ve kuruyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.

BİOS güncellemesi yapın.

• p7p55D le anakart ve i5 750 cpu stock fan var ve fan hızı normalde 2000 rpm lerde geziyor ama oyuna girincede aynı hızlarda dönüyor yani fan hızı artmıyor otomatik,cpu boşta 29 derece ama oyunlara girince 60-65 derecelere cıkıyor.Fan hızını biostan nasıl artırabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 18 Şubat 2010; 20:37:05 >

ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) AMD X570 | AMD Ryzen 7 3700X | NZXT Kraken x62 (280mm) AIO Liquid CPU Cooler | G.SKILL Trident Z Neo RGB DDR4-3600Mhz C16 32GB (2x16GB) DUAL | MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO | Samsung 970 EVO 1 TB SSD M.2 | COOLER MASTER MASTERBOX MB520 RGB | FSP HYDRO G PRO 850W
  • otomatik fan hızı ayarı göremedim cpu kısmında sadece fan control ayari falan var onlarda disable onları acıncada fanın hangi sıcaklıklarda ve nasıl döneceğini ayarlıyorsun yani ondada bir şey olmadı aslında %100 yaptim ama 2000 rpm de dönüyor fan yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 19 Şubat 2010; 18:30:53 >

ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) AMD X570 | AMD Ryzen 7 3700X | NZXT Kraken x62 (280mm) AIO Liquid CPU Cooler | G.SKILL Trident Z Neo RGB DDR4-3600Mhz C16 32GB (2x16GB) DUAL | MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO | Samsung 970 EVO 1 TB SSD M.2 | COOLER MASTER MASTERBOX MB520 RGB | FSP HYDRO G PRO 850W
  • BİOS'dan CPU Fan kontrol ayarını enable yapın sonra ordan istediğinizi ayarlayın şu sıcaklıkda şu kadar dönsün filan diye ayarlayabiliyorsun.

• onu ayarlamiştim daha önceden mesela 40 dereceden sonra %100 çalışsın diye ayarlamiştim ama o zaman boşta 1000 rpm de calısıyorsa yine 40 dereceyi geçince 2000 rpm den yukarı cıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 19 Şubat 2010; 22:26:18 >

• 2000 rpm den yukarı cıkar diye tahmin etmiştim, stock fanların bu kadar dandik oldugunu tahmin edememiştim.Sanırım yeni ve kaliteli bir fan almak lazım.Teşekkurler yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 21 Şubat 2010; 18:23:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

2000 rpm den yukarı cıkar diye tahmin etmiştim, stock fanların bu kadar dandik oldugunu tahmin edememiştim.Sanırım yeni ve kaliteli bir fan almak lazım.Teşekkurler yardımlarınız için

Stok fan ile default ayarlarda bile işlemci kullanılmaz. Ses desen ayrı, soğutma desen ayrı... başlı başına çöp.
  • Arkadaşlar merhaba Bende sistemimi yeniledim ve asus p7p55 anakart aldım. Ram olarak Ocz Reaper Hpc 1600MHz 4GB DDR3 Dual Kit (2x2GB) kullanmaktayım. Şu ana kadar bios güncellemesinde bulunmadım. Anakart ramlerimi 1600 mhz de görmüyo. Baştan belli konuyu okumaya çalıştım ama ne yapacağım konusunda bi fikir sahibi olamadım. Sizden ricam bu ramlari 1600 mhz de çalıştırmam için ne yapacam. Bunun haricinde sistemim mükemmel bir şekilde çalışıyo hiç bir sorun yok.

Voltaj değiştirme : DRAM Voltage Değiştiricen.

Frekans Değiştirme : DRAM Frequency değiştiricen. ( Alternatif : FSB arttır, raito düşür.)

Zamanlama Değiştirme : DRAM Timing Control / Cas Letency (CL) - RAS CAS Delay - RAS Precharge - Cycle Time diye tablo listesi cıkar.

• XP de 23K puan alınır başka yolu yok zaten.

Windows 7 ile alınan değerler normaldir.

GTX 275 kullanıyorum aldığım puanlar XP ye göre az nedenini Direct X söylesin..
    Şimdi işlemci kullanımı filan XP daha iyi demeyin.

Orijinalden alıntı: XareoN

Arkadaşlar merhaba Bende sistemimi yeniledim ve asus p7p55 anakart aldım. Ram olarak Ocz Reaper Hpc 1600MHz 4GB DDR3 Dual Kit (2x2GB) kullanmaktayım. Şu ana kadar bios güncellemesinde bulunmadım. Anakart ramlerimi 1600 mhz de görmüyo. Baştan belli konuyu okumaya çalıştım ama ne yapacağım konusunda bi fikir sahibi olamadım. Sizden ricam bu ramlari 1600 mhz de çalıştırmam için ne yapacam. Bunun haricinde sistemim mükemmel bir şekilde çalışıyo hiç bir sorun yok.

Remlerinizin 1600 de çalışmasının pek bir faydası yok,kurcalamyın bence.

Zaten hiçbir işlemci 1600 mhzde haberleşemez..
    1333 ve 1066 mhz max destekler.

Bendede 1600 mhz var 1066 olarak kullanıyorum,Zaten günümüz için 1600 frekansı önemli değil..

ÇALIŞIYORSA KURCALAMA,BİLMİYORSAN ELLEME.

• ok şimdilik böle kullanıyım zamanımda yok fazla uğraşmak için zaten mert verdiğin ayarlarıda bi ara deniyecem. yardımlarınız için saoğlun mert ve adem kardeşim.

Akıl var mantık var gidip OCZ 1600 CL8 rem alıp, 1333mhz kullanmak akıl ve mantık işi değil, parana yazık...

Aldığın remler 300 YTL'dir, 2x2 1333mhz remler 190 YTL'dir.

• BEN 3X2 6GB lık OCZ reme 250 Lira verdim.

Ve 2X2 olarak kullanıyorum P55 de.

Sıfır alanlar düşünsün artık

Elbette 2X2 1333 almak daha iyi.

MERTE katılıyorum +1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.