Şimdi Ara

ASUS P7P55D Serisi Kullananlar,Sorun&Çözümleri (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
2
Favori
55.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: süraka

quote:

Orijinalden alıntı: alihoca

Sn Süraka;

Bu başlık altında uzman ve tecrübeli arkadaşlarımızın en iyisi notlarını dikkate alarak İşlemci Soğtucusu olarak Noctua'yı seçenek olarak başa almıştım uyarınızla 55 $ Corolink (Yine burada bu markadan çook memnun olan bir arkadaşın referansı ile) olarak değiştirdim.

Ekran Kartı olarak da;
    Yine forumdan tespit ettiğim ASUS GTS450 GDDR5 1GB 128Bit ile değiştireceğim sanırım.

Ana kart olarak da aslında bu başlıkta yakın zamanda sistem kuran bir arkadaşımızdan yararlanarak bende;
    EVO diye sipariş vermiştim ama daha önce öğrencim olan bilgisayarcımız ''aralarında 20-25 $ dolarlık bir fark var hocam! ''De luks olsun'' deyince onu kıramamıştım.

Haklı uyarılarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.
    hocam seçtiğiniz işlemci gercekten çok kaliteli dikkate almanız gereken yanı kule tipi olması kule tipi soğutucular çok büyük oluyor ve montajıda zor bazen de ram slotlarının üstünü kapatabiliyor nitekim şu anda kullandığım soğutucu kapattı ve ben değiştirdiğime çok pişman oldum kullanım amacınızı gözönüne alarak benim size tavsiyem daha önce kullandığım zeroterm core 92 hem cok iyi fiyatı uygun ve montajı diğerine nazaran çok kolaydır lütfen inceleyin
    http://www.akortek.com/product_info.php?manufacturers_id=2&products_id=747

Ben şu an overclock yapmıyorum (belki ileride), ama Q-fan ile yük altında işlemci gürültüsünden rahatsızım. Önerdiğiniz soğutucu kolay montaj açısından ideal, ama anladığım kadarıyla yüksek devirde intel stok soğutucusundan daha sessiz değil. Hatta bu gürültüsü eksi hanesine özellikle yazılmış.

Derdi yüksek soğutma performansından ziyade ideal sıcaklıklarda maksimum sessizlik olan birisi için bu soğutucu mu iyidir, yoksa anakartı söküp takmak pahasına Noctua U12P SE2 mi almak lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 2 Nisan 2011; 15:51:32 >

• şuan stoklarda zeroterm core 92 yok zaten olacak gibide değil akasa venom a baktınızmı fiyatı uygun dediğiniz şartlar için gayet sessiz fiyat önemli değilse tabiki nortua http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

şuan stoklarda zeroterm core 92 yok zaten olacak gibide değil akasa venom a baktınızmı fiyatı uygun dediğiniz şartlar için gayet sessiz fiyat önemli değilse tabiki nortua http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Akasa Venom almak konusunda "hata yaptığımı biliyorum" demiştiniz bir sayfa öncesindeki bir mesajınızda, fikriniz değişti mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

şuan stoklarda zeroterm core 92 yok zaten olacak gibide değil akasa venom a baktınızmı fiyatı uygun dediğiniz şartlar için gayet sessiz fiyat önemli değilse tabiki nortua http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Akasa Venom almak konusunda "hata yaptığımı biliyorum" demiştiniz bir sayfa öncesindeki bir mesajınızda, fikriniz değişti mi?

kardeş performansından dolayı değil büyüklüğünden dolayı lütfen mesajıma tekrar bakın soğutuculu ramlerimin üstünü kapattı dedim ramler değişti şimdi sorun yok siz nortua deyince ikiside kuletipi onun için bakın dedim

• Siz, "akasa venom gibi boş soğutucuya para vermekle hatayı kendin yapmışsın" diyen bir kullanıcıya cevaben böyle yazınca ben yanlış algıladım zannederim. Bu arada iyi bir noktayı hatırlatmış oldunuz bana, benim kasam S-Viking ve kalınlığı sadece 20cm. anakartın takılı olduğu tablanın yüksekliği ve işlemci slotunun yüksekliğini de düşününce, zannederim bu 158-160mm'lik kule fanları bu kasada kullanmam pratik olarak imkansız gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 2 Nisan 2011; 17:44:52 >
  • Orijinalden alıntı: süraka

Orijinalden alıntı: No Way Out

4,05 ghz everest sistem kararlılık tesrtinde (denemek için 20 dakika yaptım) max77 ortalama 73 derece birde termal macunu değiştirdikten sonra deneyeceğim yarın elimde olacak sessizliğide fena değil, benim sıkıntım büyük olması yoksa cok kötü değil

buyur bak kardeşim ne demişim sanki beni tutarsızlıkla itham ediyorsunuz gibi geldi
  • quote:

şimdi alsam kesinlikle bunu alırdım bir bakın isterseniz http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-tuniq-propeller-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1155-uyumlu.html

Anakartı sökmek zorunda kalmadan sesten kurtulmaya çalışıyorum, bu yüzden montajı zorlu ürünleri çaresiz kalırsam düşüneceğim.

Bu arada Akasa X4'ün stok intel fanına kıyasla bir artısı olur mu sizce?

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-968-x4-intel-amd-mavi-led-li-sogutucu-lga1155-uyumlu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 2 Nisan 2011; 23:33:00 >

• Anakartı sökmeden takılabilen soğutucuların hepsi stok fandan farkı olmayan 3x 6mm'li soğutuculardır, boşu boşuna sakın para vermeyin.

• Anakartı sökmek durumundaysam, kule tipi olmayan, sessizlik yönünden daha performanslı bir şeylere bakayım dedim.

Pahalı bir alternatif NH-C14

http://www.pckoloji.com/islemci-sogutucusu-cpu-cooler-inceleme/23079-noctua-nh-c14-islemci-sogutucusu.html

Tek endişem 166mm uzunluk ve 140 mm genişlik ile anakartım üzerinde sorun oluşturup oluşturmayacağı. Noctua sitesinde P7P55D uyumuyla ilgili bir bilgi yok malesef.

http://www.maximumpc.com/article/reviews/noctua_nh-c14_review Buradaki testi P7P55D Premium ile yapmışlar, ama hiç görüntü yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

Anakartı sökmek durumundaysam, kule tipi olmayan, sessizlik yönünden daha performanslı bir şeylere bakayım dedim.

Pahalı bir alternatif NH-C14

http://www.pckoloji.com/islemci-sogutucusu-cpu-cooler-inceleme/23079-noctua-nh-c14-islemci-sogutucusu.html

Tek endişem 166mm uzunluk ve 140 mm genişlik ile anakartım üzerinde sorun oluşturup oluşturmayacağı. Noctua sitesinde P7P55D uyumuyla ilgili bir bilgi yok malesef.

http://www.maximumpc.com/article/reviews/noctua_nh-c14_review Buradaki testi P7P55D Premium ile yapmışlar, ama hiç görüntü yok.

Bende P7P55D PRO var. Ve NOCTUA NH-D14 1366/1156/1155/775 & AM2/AM2+/AM3, 1 ad NF-P14 140mm+1 ad NF-P12 120mm FAN , NT-H1 termal macun İşlemci Soğutucusu ile birlikte kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Kasa olarakta Cooler Master Cosmos 1000 Atx Kasa kullanıyorum. Ve bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası tam performans aldığımı söyleyebilirim. Hatta Fan Kontrolcüsü sayesinde genelde fanı düşük devirde kullanıyorum. Malum havalar hala serin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ravunos

Bende P7P55D PRO var. Ve NOCTUA NH-D14 1366/1156/1155/775 & AM2/AM2+/AM3, 1 ad NF-P14 140mm+1 ad NF-P12 120mm FAN , NT-H1 termal macun İşlemci Soğutucusu ile birlikte kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Kasa olarakta Cooler Master Cosmos 1000 Atx Kasa kullanıyorum. Ve bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası tam performans aldığımı söyleyebilirim. Hatta Fan Kontrolcüsü sayesinde genelde fanı düşük devirde kullanıyorum. Malum havalar hala serin.

NH-D14'ün fan klipsleri ekran kartına temas etmiyor mu? Ekran kartı için varsayılan ilk slotu kullanıyorsunuz değil mi?. Aslında bir fotoğraf koyma şansınız olsa çok makbule geçerdi.
  • Tamamdır arkadaşım. En kısa zamanda fotoları koyarım. Açıkçası benim fanı arkadaş taktı. Ben çok yorum yapamayacağım. Bu yüzden foto işime gelir:) Yardımcı olabilmek adına. Ama ramlere fan takamama harici bir sıkıntı yok.

Orijinalden alıntı: ravunos

Tamamdır arkadaşım. En kısa zamanda fotoları koyarım. Açıkçası benim fanı arkadaş taktı. Ben çok yorum yapamayacağım. Bu yüzden foto işime gelir:) Yardımcı olabilmek adına. Ama ramlere fan takamama harici bir sıkıntı yok.

Çok memnun olurum, teşekkürler
  • arkadaşlar kısa bi soru sorucam.önceki cevaplara baktım göremedim...dün yeni bir power suply aldım 600 watt XIGMATEK..yanlız bi sorun var power daki 4+4 pinlik 12 volt giriş anakarta uymuyor :s..normal 4 pin uyuyor fakat hemen yanındaki EATX 12volt girişindeki bir pin uyumsuz..ben bu girişide kullanmak istiyorum..

ayrıca şu (GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYİ KESTİ ) uyarısı baya sıklaştı.sanırım hala somut bi çöüzm bulunamadı..

sistemim:

p7p55d anakart
    i5 661 işlemci
    kingston 2x2 gb 1333mhz ram
    600 watt psu
    wd caviar black 1 tb hdd

Asus P7P55D-PRO anakartım var bu serilerde via hd audio VT1828S onboard ses kartı var arka panelde optik çıkışı mevcut.
    bu ses kartı yeterlimidir? dolby digital ses sistemime optik bağlantı yapmayı düşünüyorum filmlerde dolby efektlerini ve müziklerde daha kaliteli ses alabilirmiyim?

karşılaştırma yapmak gerekirse Asus Xonar D2x 7.1 ses kartıyla fark varmıdır?

tecrübe sahibi arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanhasimcan -- 25 Nisan 2011; 21:52:17 >
  • Arkadaslar bendeki anakart P7P55D DELUXE islemcim İ7 870 ramlarim ise GSKILL Pİ SERİSİNDE 2200 MHZ 17600 CL7 İslemci sogutucum ise thermalright venomous x

sorum su :ben bu sistemi 4.2 de calıstıramadım stabil olarak calısmasını beklerdim bana yardımcı olabilecek bir arkadas varsa sevinirim

Orijinalden alıntı: apollonx

En son 4 ghz yaptım arkadaşlar aynı voltaj ile, bios ayarlarım bunlar;.

AI OVERCLOCK - D.O.CP
    DDR3 - 1600MHZ
    CPU RATIO - 20.0
    SPEEDSTEP - DISABLED
    XTREME PHASE - ENABLED
    BCLK -200 MHZ
    DRAM - DDR3 1520 MHZ
    QPI - AUTO

CPU VOLTAGE MODE
    FIXED VOLTAGE 1.38125
    IMC VOLTAGE - 1.30
    DRAM VOLTAGE - 1.62
    CPU PLL VOLTAGE - 1.90
    DİĞERLERİ AUTO.

Varmı başka tavsiyesi olan 4.2ghz ve yukarısı için?

Düzeltme: Bu arada sıcaklık değerlerim nasıl? orthos ve prime95 açıkken 73C'yi gördü ama genelde loadda 68-69c civarıydı. Boştaykende 38-42c arasında değişiyor çekirdek sıcaklıkları.

yaklaşık olarak bunları kullanabilirsiniz

• ustat 4mhz zaten goruyorum 4.2 yi goren varmı peki hava sogutmada
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.