Şimdi Ara

ASUS P5KC ANAKART RAM SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ramler: 4 adet kingston 1gb ddr2 800 mhz

işlemcinin yanındaki slotlara ramlari takınca sorun yok. fakat ilerideki slotlara takınca bilgisayar açılıyor monitöre görüntü gelmiyor.

biosun en güncel sürümünüde yükledim. durum yine aynı.. araştırmalarıma göre bu kart ram seçiyor diyorlar.. bilmiyorum neden böyle yapıyor. eğer öyleyse bana ram tavsiyesinde bulunurmusunuz? yada çözüm nedir.?

• Anakart'ın Ram seçtiğini hiç duymadım ve ondan kaynaklandığını sanmıyorum.Belki üretim hatası olarak oradaki slotlar çalışmıyor olabilir.Başka bir Ram'i o slotlarda dene ve çalışıp çalışmadığına bak.Arızalıysa malesef sadece işlemcinin yanındakilerini kullanabilirsin.
  • bende hiç duymadım ram seçtiğini samsung ve kingston takarsanda ikisini çalıştırır belki 4gb kaldırmıyordur diyecektim ama şu anda kullanıyorsun.
    üretim hatasıdır o.
  • Bilgisayarinizin ozelliklerini acikca yazarsaniz iyi olur. islemciniz dual ddr2 800 mhz ram ile birlikte stabilite saglamiyor olabilir. ram slotlariniz bozuk olabilir. dual calismalari icin biosun sifirlanip tekrardan ayarlanmasi gerekiyor olabilir...
  • yorumlarınız için teşekkürler. ben baya araştırdım. her ram bu anakarta olmuyormuş. combo olduğu için hatta asusun sitesinde hangi ramleri kullanabileceğim yazıyor. fakat o listede çok eski malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Bilgisayarinizin ozelliklerini acikca yazarsaniz iyi olur. islemciniz dual ddr2 800 mhz ram ile birlikte stabilite saglamiyor olabilir. ram slotlariniz bozuk olabilir. dual calismalari icin biosun sifirlanip tekrardan ayarlanmasi gerekiyor olabilir...

bios sıfırlandı ve gereken ayarlar yapıldı. dual kit denedim. değişik ramler denedim durum yine aynı malesef.

bilgisayarımın özellikleri:

işlemci: E8400

Ekran kartı: msi R 6850 power edition

ram: 4 gb kingston ddr 2 800

hdd: samsung 7200 320 gb

psu: 600 watt high power 80+ plus
  • dediginiz ramleri kolay kolay secmeme gibi bir derdi olmayacaktir tahminimce.. siz ram slotlarinin saglamligindan emin olun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

dediginiz ramleri kolay kolay secmeme gibi bir derdi olmayacaktir tahminimce.. siz ram slotlarinin saglamligindan emin olun bence.

diğer ram slotları sağlam hocam çünkü ddr3 ram takınca çalışıyor: ) ddr2 slotları çalışmıyor.
  • nasil yani?
    diger ram slotlari derken sizin 4+2 seklinde ram slotlariniz olmali. bunlardan sari ve siyahlar ddr2 turuncu olan ddr3 ram slotlari.
    siz gidipte ddr2 ye ddr3 takmaya calismamissinizdir umarim. Birde ram slotlari saglam diyorsunuz. ddr3 ile calisiyor diye ddr2 slotlari ariza yapmaz diye bir kaide var mi?
  • valla hocam galiba yanlış anlaşıldım yanlış yazdım sanırım. işlemcinin uç tarafında bulunan ddr2 ve ddr3 ram slotları çalışıyor.. fakat her rami kabul etmiyor! onu anlatmaya çalışıyorum. yani ram slotları sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cixjoseph -- 25 Eylül 2011; 20:45:45 >
  • islemciye yakin olanlar her turlu rami calistiriyor digerleri calistirmiyor oyle mi?
  • aynen öyle hocam ne yapacağımı şaşırdım...:S
  • Gene ayni noktaya geliyoruz. ram slotlari...
    yakin olanda duzgun calistigindan emin oldugunuz rami gidipte uzak olana takip deneyin eger sıkıntı yasatirsa gonderin garantisine. ne diye tasalaniyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.