Şimdi Ara

ASUS P5K PRO LGA 775 almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q6600 sistemin anakartı bozuldu.Önceki anakartım DFI LAMPARTY DKX38 T2RB.
    Çok memnundum Q6600 3.40 GHZ kadar çıkartıyordu piyasada pek LGA 775 DDR2 yok.Sorum şu bu kart bozulan DFI X38 karttan daha mı iyi daha mı kötü eski sistemleri pek anlıyamıyorum
    birde ram seçermi kullanılan ramler
     ASUS P5K PRO LGA 775 almaya değer mi?

• Fiyati uygunsa eger alinir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyati uygun hani 1 yil daha goturur oyunlarla cok icli disli degilim ama yinede oynadigim oyunlarim var bioshock infinity metro ln bunlari q6600 sistemde 1366x768 de ultra ayarlarda oynuyordum fazla beklentim yok x38 in yaptigi isi yapsin yeterli kartn pci-e veri yolu 2.0 mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p5k se ile 3.1 ghz ye anında çıkılabiliyordu.Bu da şimdinin deluxe modeli gibi.Eski anakartını aratmaz.Kaça aldığın da önemli.Kombo anakart alıp eldeki ramlerini satıp ddr3 takarsan az biraz daha fazla performans alırsın ama o foxconn combo anakartların da oc kapasitesi nasıl bilmiyorum.Zaten ucuz da değiller pahalı sayılırlar.İyi fiyata bulduysan alabilirsin sonuçta anakartsız duramayacağına göre mecbur bir tane almak zorundasın
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    haklısınız ama dfi karttan okadar memnundum ki onun üzerine hangi anakartı alırsam alayım beğenmeyeceğim hissine kapılıyorum.Benim için sevgili aldatmak gibi bişi DFI kartın üzerine kart almak.Dile kolay 5 yıla yakın kahrımı çekti en sonunda da pes etti
    kartın sıfırı 120 tl indirimle 110 TL falan geliyor.Combo ucübesine bulaşmam S775 de DDR2 ile DDR3 farkını hem anlayamam hemde 4 slot bellekle dolacağı için işime yaramaz
    Ram seçmesin Overclock etsin yeterli tutupda bu sisteme SLI -raid vs yapmam
    PCI Express 2.0 sadece x38 den itibaren desteklendiği bu kart ise chipset P35.Eskiden neysede buda önemli etken olduğunu düşünüyorum zira HD 6XX serisine geçmeyi planlıyorum veriyolu önemi artıyor haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Ekim 2014; 11:01:21 >
  • Zaten başka parça değiştirmeyeceğin için onlara pek takılmana gerek yok.Anakartın ramler için qvl sine bak sorun yoksa al kullan fazla kurcalamaya gerek yok

Benim p5k se 7 senedir tık demedi o kadar zorlu şartlara rağmen.Kasada sadece egzos fan var ortam çok tozlu yılda bir toz temizliği yaparım elektrik surekli gider gelir voltaj dalgalanır elektrik gelince açarım açılırken yine gider.Butun bunlara rağmen bir kere tık etmedi bu yuzden iç çamaşırı bile almak istesem asus araştırırım Şaka bir tarafa takıntı oldu bende o yuzden tarafsız davranamıyorum ama sonuç olarak pişman etmez alabilirsin
  • Bende de abit ip35 var 2007 yilinda aldim ogunden beri e2160(3.6ghz) e2180 (3.2ghz) ve son olarak q6600(3ghz stok voltaj)calistirmakta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    ahah biz Türk'lerin geninde var abi demekki bende aynı şeyleri DFI için düşünüyorum ama elini eteğini çekti bu işlerden.PCI-E 2.0 için bir bilgi ışığına ihtiyacım var Q6600 hala gideri olan işlemci HD 6xx serisini besler ama anakart PCIE1.1 ise veriyolu sınırına tkaılırsak 6-8 fps kayıp yaşayabilirimki buda önemli eski sistemlerde
  • O zaman p45 chipset bakmak lazım asus p5q serisi de destekliyor.Onları biraz araştır o zaman vaktin varsa
  • DFI bu yüzden aşığım ya E7300 işlemciyide 3.6 GHZ hortlatmıştı daha gideri vardı ama belleklere takılmıştım. P45 çipsete yöneliyorum cevaplar için teşekkürler.
    Bakalım bulabilecekmiyiz
  • DFI X38 çipset, Asus ise P35 çipsettir, haliyle Dfi üstündür öncelikle bunu belirtelim.

Q6600'ü çok çok zorlasan max. 3.6ghz'i görürsün, bu da 10 kişi de 1 kişinin yapacağı iştir, o.c için en az P45 çipset anakart bakmanı öneririm.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    bakıyorumda bulamıyorum hocam.Birisinde s775 rampage formula gördüm 250 tl fiyat çekti FX 6300 indirimle o fiyata geliyor üstelikte sıfır.Zaten DFI'nin yaptığı işi yapan bişi arıyorum fazlasını değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Ekim 2014; 13:23:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

ahah biz Türk'lerin geninde var abi demekki bende aynı şeyleri DFI için düşünüyorum ama elini eteğini çekti bu işlerden.PCI-E 2.0 için bir bilgi ışığına ihtiyacım var Q6600 hala gideri olan işlemci HD 6xx serisini besler ama anakart PCIE1.1 ise veriyolu sınırına tkaılırsak 6-8 fps kayıp yaşayabilirimki buda önemli eski sistemlerde

DFI bir efsanedir.
    Zamanında yurtdışından alıp kamyonla para vermiştim. UT3 modeli miydi neydi
  • Arkadaşlar son buldugum p5Q WS karthttp://www.asus.com/Motherboards/P5Q_WS/
    P45 chipsetli.İş görürmü ne dersiniz?
    160 TL fiyat çekti buna eleman
  • Çok para yaaa... :) pes et al bitane pentium g3258 bence
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    q6600'ımı g3258 gibi birşeye tercih etmem.Hafta sonuna kadar şansımı deneyeceğim
    ah P5Q deluxe bulabilsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Ekim 2014; 16:21:22 >
  • Oyun performansında 3258 daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu takip ediyorum bendede Asus P5K Pro Lga anakart ve quad core q6700 işlemci var.Bende işlemciden vazgeçmek istemiyorum duruma göre senin alacağın anakarttan alabilirim
  • 100 lira civarına ikinci elden p35, p45, x38 vs bulabilirseniz yeterli olacaktır. Ancak artık Q6600 de yetmemeye başladı iyice. 3,2Ghz'ten aşağı kullanmama rağmen sıkıntılarını yaşıyorum. PCIExp1.1'den yana sıkıntınız olmasın, o yeterli geliyor ama işlemci ancak 3,6larda yeterli performans gösterebiliyor. Bu sene son senesi artık işlemcinin, 7 yıl kullandım ama elimden emekli etmekten başka şey gelmiyor artık. Bozulmadan elden çıkabilirseniz iyidir bu saatten sonra.
    Tabi ben güncel oyunlar için konuşuyorum. Çok fazla yeni oyunlarda gözü olmayan, belli başlı oyunları (CS, Dota, Lol vs.) oynayan kesim için sonuna kadar yeterli bir işlemci. Ama masraf yapmaya değer mi daha fazla? Ben bile evet diyemiyorum.
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    SON DURUM ATTI BENİM SEFER TASI :RAMPAGE FORMULA LGA 775 250 TL FİYAT ÇEKİNCE SATICI TÜM PARÇALARI SATIP FX6300 VE MSI 970 SİSTEME GEÇME KARARI ALDIM.
    Girdi şeytan kanıma gece gece..anakart +ram+işlemci 620 tl civarına geliyor sistem aşağıdaki gibi olacak

FX6300 İŞLEMCİ
    MSI 970 GAMING ANAKART
    ASUS GTS 450(İLERLEYEN ZAMANDA DEĞİŞECEK)
    4GB 1333 DDR3 RAM(İLERLEYEN ZAMANDA EKLENECEK)

ASUS 550 WATT POWER(Umarım sıkıntı çıkarmaz)
    eldeki 5 gb ddr2 bellekler ve işlemci tahminen bana 200 tl getirir 420 tl'ye sistem gelir

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar ancak bu memlekette ikinci el bişi alınmaz bunuda öğrenmiş olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Ekim 2014; 22:16:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.