Şimdi Ara

ASUS N61JQ KULLANAN VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2011de Asus N61-JX091V modelli laptop aldım.Baya güçlü bir laptop.Fakat 1 sene önce bataryası şarj olmamaya başladı,ben de yeni batarya almadım öyle kullanıyorum.Laptopa herhangi bir zarar gelir mi ? Sizce almalı mıyım ?

• Ve de bir sorum daha olacak : Kullanan arkadaşlarda batarya ölme sorunu oldu mu ? Olduysa kaç yılda ortaya çıktı ?
  • Batarya arada voltaj dalgalanmasi yuzunden sarj olmayi keser hatta asagida ornek: %67 dolu sarj olmuyor diye bir ibare olusur bu durumda sarjdan cekip pili %10 degerlere dusurup tekrar %100 e sarj etmek gerekir pil %100 iken elektrik yemeyi keser ama %60 %99 gibi degerlerde takilirsa duzensiz voltaj yemeye baslar ve yavas yavas ölür... Bu bir kullanici hatasidir pili cikartip kullanin demelerinin bir sebebi buna dikkat edilmemesidir tamamen ölmüs bir pil kendine gelmez 10dk bile gitse bazi yazilimlarla surekli doldur bosalt yaparak bu sure tekrar 1 saate uzatilabilmektedir... Yasadiginiz durum malesef sizin dikkatsizliginiz hala bilgisayarda takili olmasida tamamen ölmüs pillere bos voltaj vermekten baska ise yaramaz :) yeni alin daha dikkatli olun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Batarya arada voltaj dalgalanmasi yuzunden sarj olmayi keser hatta asagida ornek: %67 dolu sarj olmuyor diye bir ibare olusur bu durumda sarjdan cekip pili %10 degerlere dusurup tekrar %100 e sarj etmek gerekir pil %100 iken elektrik yemeyi keser ama %60 %99 gibi degerlerde takilirsa duzensiz voltaj yemeye baslar ve yavas yavas ölür... Bu bir kullanici hatasidir pili cikartip kullanin demelerinin bir sebebi buna dikkat edilmemesidir tamamen ölmüs bir pil kendine gelmez 10dk bile gitse bazi yazilimlarla surekli doldur bosalt yaparak bu sure tekrar 1 saate uzatilabilmektedir... Yasadiginiz durum malesef sizin dikkatsizliginiz hala bilgisayarda takili olmasida tamamen ölmüs pillere bos voltaj vermekten baska ise yaramaz :) yeni alin daha dikkatli olun...

Genelde laptopun yeri sabit oluyor,çalışma masamda duruyor yani masaüstü bilgisayardan pek farkı yok.Pili çıkarıp,yeni bir pil almadan böylece kullanmamın sakıncası var mıdır ? Bu arada anlattığınız gibi oluyordu pek umursamamıştım sonuçta öldürdük bataryayı

• O an sarj aletinden cekip pilin bitmesini bekleyip tekrar sarja takmaniz gerekiyordu iste... Mesela elimde ilk laptopum duruyor hala kullaniyorum basitce internette gezinmek icin 10 yilini dolduracak seneye ilk gunku gibi pili hala 1 saat 40-50dk kadar dayaniyor :) yani pilin bir omru yok kullaniciya gore degisiyor...

Pili bilgisayardan cikartin ve masada oyle kullanmaya devam edin bir sakincasi olmaz :)

• quote:

O an sarj aletinden cekip pilin bitmesini bekleyip tekrar sarja takmaniz gerekiyordu iste... Mesela elimde ilk laptopum duruyor hala kullaniyorum basitce internette gezinmek icin 10 yilini dolduracak seneye ilk gunku gibi pili hala 1 saat 40-50dk kadar dayaniyor :) yani pilin bir omru yok kullaniciya gore degisiyor...

Pili bilgisayardan cikartin ve masada oyle kullanmaya devam edin bir sakincasi olmaz :)

Tamamdır çok teşekkür ederim cevaplarınız için,bunu alana kadar hep masaüstü kullandım ilk laptopta böyle sıkıntı oldu :)
  • Rica ederim tecrube edinmis oldunuz birdahakine daha dikkatli olursunuz herkesin basina gelebilecek bir durum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS mu MSI mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Heh bi de hocam sizi yakalamışken sorayım...Üniversite için başka şehirde yurtta kalıcam da bu laptopu götürmeyip aileme bırakayım diyorum.Kendime bir netbook almayı düşündüm.Netbookları önerir misiniz ? Önerirseniz güzel dediğiniz bir model var mı acaba ? Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için
  • Görmediniz hocam sanırım @cinayet13
  • Netbook onermiyorum hayir is gormez makineler oldukca kucuk universite ortaminda rahatsiz eder size uygun makineler intel pentium islemcili harici ekran karti bulunmayan 4gb ramli 500-1tb arasi diski olan pili uzun sure dayanan bilgisayarlardir 1000liradan fazla para vermene gerek yok amd a4 4000 islemcili bir bilgisayarda hos tercih olabilir yaninada bir ssd disk alirsin tamam bu is :)

• quote:

Netbook onermiyorum hayir is gormez makineler oldukca kucuk universite ortaminda rahatsiz eder size uygun makineler intel pentium islemcili harici ekran karti bulunmayan 4gb ramli 500-1tb arasi diski olan pili uzun sure dayanan bilgisayarlardir 1000liradan fazla para vermene gerek yok amd a4 4000 islemcili bir bilgisayarda hos tercih olabilir yaninada bir ssd disk alirsin tamam bu is :)

Sağolun çok teşekkür ederim.Bu dediklerinizi araştırıp fiyatlarını inceleyeceğim.Tekrar teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Undebahklein

quote:

Netbook onermiyorum hayir is gormez makineler oldukca kucuk universite ortaminda rahatsiz eder size uygun makineler intel pentium islemcili harici ekran karti bulunmayan 4gb ramli 500-1tb arasi diski olan pili uzun sure dayanan bilgisayarlardir 1000liradan fazla para vermene gerek yok amd a4 4000 islemcili bir bilgisayarda hos tercih olabilir yaninada bir ssd disk alirsin tamam bu is :)

Sağolun çok teşekkür ederim.Bu dediklerinizi araştırıp fiyatlarını inceleyeceğim.Tekrar teşekkür ederim :)

Rica ederiim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.