Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.269
Cevap
75
Favori
499.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elden alabilceğim 2 yer var vatan ve nova bunları bekliyorum.Link için teşekkürler yinede :))
  • arkadaşlar bu cihaz ne zaman gelecek acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantırcı_1

arkadaşlar bu cihaz ne zaman gelecek acaba?

Bu öyle bir soru ki şimdi, küfür etseydin bundan iyiydi herkese!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

anlayamadım neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

• Forumdan bir arkadaşın özelden ulaşarak N56-VZ'nin sahip olduğu ekran karti perfonmansi konusunda sorduğu bazi sorular üzerine kendisine yardımcı olmaya çalışıyorum. Verdiğim cvp'larin içeriğinden topikteki diğer arkadaşlarında faydalanması ve bir fikir edinmesi açısından msj'imin bir kısmını paylaşmak istedim

Aşağıdaki video inceleme de GT640 ile yapilan bir test bulacaksınız. Videoyu baştan sona anlayarak dinleyin ve seyredin. Video içinde üç farkli yeni nesil oyunun ultra ve high detaylarda üstelik 720 HD çözünürlükten (xbox, playstation-3 720p ile oynatir oyunları) daha yüksek çözünürlük olan 1366*768'te rahatça oynandığını göreceksiniz. Ayrica testte kullanılan acer'in işlemci i5. Yani i7 bile değil.

Video:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=59915550&p=1

Yukardaki video da seyredilen perfonmans Gt640'a ait. İşlemci i5 olup ram'lerde muhtemelen 1333Mhz de çalışıyorlar acer'de.

Asus N56-VZ ise:
    A - Kullanılan kart Gt640 değil GT 650'dir. Yani Gt640'tan daha güçlü bir kart.
    B - İşlemci i5 değil i7. Bu sayede ekran kartının işlemciden yana perfonmans dar boğazı yaşama olasılığı ortadan kalkmıştır.
    C - Ram'ler 1600Mhz. Yani 1333Mhz de çalışan bazi ramlerde oluşan perfonmans sıkıntılar N56'da olmayacaktır.

Tüm bu verilerden ve örnek video'dan sonra N56 ile hangi oyundan ne kadar perfonmans alabileceği konusu kafanizda biraz olsun şekillenmiş ve bir fikir edinmişsindir umarım...

• Ve ekrani da fhd. Hd'den 2 kat guc istiyor. Ve ekran karti gddr5 degil ki yuksek cozunurlukte olmazsa olmaz. Ve fhd ekranda kendi dogal cozunurlugunden oynayacaginiz her sey camurlanma etkisi yaratarak daha da kotu gozukur. Yani en iyi ayarlarda hd, en kotu ayarlarda fhd'den genelde kotu gozukecektir.

Edit: ps3, x360 oyunları hd'de oynatir genellemesi yanlistir. O oyunda hd ile oynatiyor olabilir ama sif ps3 icin tasarlanan oyunlar uncharted 3 gibi oyunlar fhd de oynatilir. Ve uncharted 3 yilin en iyi grafik odulunu almistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakoid -- 18 Haziran 2012; 17:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen şimdi öyle dedin ya N56 birden beş para etmez, iş yaramaz dandik bir laptop oldu gözümüzde emin ol
    İyi ki söyledin yani

N56 safkan oyun pc'si değil "genel amaçli bir multimedya pc'sidir" diye 50 defa yazdik.

Buna rağmen yinede üst seviyede oyun deneyimi sunacak kapasite bir cihaz. Elmayla armudu kariştiriyor ve hala arada girip distorsiyon yapmaya devam ediyorsun. Beğenmeyen, uymayan almaz. Neyin savaşını veriyor ve neden bu kadar kılçık olmaya can atıyorsun merak ediyorum?

Adamlar her yönüyle multimedya pc'si için "mükemmel denebilecek" bir laptop yapmişlar. Bu zoruna mi gidiyor sürekli gelip çamur atma derdindesin buralarda?

Gt650 kesmiyorsa gider G75-VW veya muadil oyun makinesi alırsın. Sonra 7/24 saat oynarsin oyun bahçende veya kum havuzunda

EDİT: Full HD'nin HD'den iki kat güç istediğini muhteşem matematiğine mı borçlusun? 1280*720 * 2 = 2560*1440 yapar.
    1920*1080 ile 2560*1440 aynı rakamlara tekabül ediyor sanırım sende?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Haziran 2012; 20:35:38 >

• Asus n56 vz pininfarina nın dediği gibi bir multimedya notebookudur.Oyun konusuna değinicek olursak zaten medium un altına düşürmüyecek 30 kare altına gelmeyecek bir notebooktur full hd olması bence daha iyi birde lcd ye bağlanır tam olur.Yanılmıyorsam MAT ekran olarak gelicekki bu bile ekstradan bir özellik.
  • Gelsin artik su notebook sabrim tukenmeye basladi :)

• İsteyen istediği kadar kötülesin, burada listeye adını yazdıran adam zaten chipsetin üretilidiği çin mahallesindeki çocukların adına kadar araştıran adam. Adam gibi bir fiyatı bulduktan sonra dakika beklemeden alacak işte herkes.
  • Hocam bu leptopu alacağınız zaman şu yeni çıkan ivy bridgeli Samsungtan en fazla 100TL pahalı olacaksa bende varım. Yani bu çıktığında diyelim samsung pcdepoda 2400 TL 2500'den daha fazla veremem. Babam dedi :( :) Ekleyin benide. Şu gt650m'li olana.

• Hocam nezaman geliyo ya benimde canımı çektirdiniz gelsede alsak dimi :D
  • Şu seçenek te aklımı çeldi biraz

SAMSUNG 550P5C-S02TR i7-3610QM 2.3GHZ 8GB 1TB 2GB GT650M 15.6" W7P Bluray Notebook

ama samsung nedense ısrarla full hd koymadı.

Bende ısrarla Almışken fullhd istiyorum ekranı

dallamalar benim gibi sadık müşteriden oldular telefonla iyi ikili olacaydı koyuverselerdi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineerozx -- 19 Haziran 2012; 2:57:37 >
  • ya youtube dan videolarını izliyorum n56 vz nin varya sadece kasası için bile alabilirim bence çok güzel ve zarif kasası var.Ayrıca videoda oyunda oynatıyordu high ayarlarda bf3 mfw3 felan hiç takılmıyordu ayrıca o subwoofer ne ya ne biçim ses çıkıo notebooktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineerozx

Şu seçenek te aklımı çeldi biraz

SAMSUNG 550P5C-S02TR i7-3610QM 2.3GHZ 8GB 1TB 2GB GT650M 15.6" W7P Bluray Notebook

ama samsung nedense ısrarla full hd koymadı.

Bende ısrarla Almışken fullhd istiyorum ekranı

dallamalar benim gibi sadık müşteriden oldular telefonla iyi ikili olacaydı koyuverselerdi :D

FullHd..... +1

• Merhabalar, bu konu için donanım haber'i takip ediyordum ve bu konu için üye oldum.

Ben şimdiki laptopımın hafiften vadesinin dolması nedeniyle n56vz almayı düşünüyorum, bütçemi de ayarladım gibi. Ancak ne zaman ne olacağı belli olmaz, listeye adım yazılmasa daha iyi olur.

"Tamam da bunları niye anlatıyorsun kardeşim?" Şunun için anlatıyorum, pazarlıklar yapıldıktan sonra burada fiyatı verilip, insanların durum değerlendirmesi yapması için birkaç gün verilecektir umarım, böyle bir durumda notebook'u alabilecek ekstra üyeler olacağını bilmenizi istedim.

Ayrıca şunu da söylemek gerek, fhd, ivy bridge i7 işlemcili, iyi bir ekran kartlı, tasarım harikası bunun gibi bir laptopı kötülemeye çalışanların amacı ne bilemiyorum. Arkasından kırmızı şerit geçen, çocuk işi laptopları insanlar bir grup projesi yaparken ortaya çıkaramazlar, oysa n56vz sizi böyle bir durumda çocuk gibi göstermeyecek bir alet.

Uzun zamandır incelerim notebook piyasasını, bana kalırsa bu kadar kaliteli ürün çok çok nadir çıkıyor, kaçırmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calculus119

Merhabalar, bu konu için donanım haber'i takip ediyordum ve bu konu için üye oldum.

Ben şimdiki laptopımın hafiften vadesinin dolması nedeniyle n56vz almayı düşünüyorum, bütçemi de ayarladım gibi. Ancak ne zaman ne olacağı belli olmaz, listeye adım yazılmasa daha iyi olur.

"Tamam da bunları niye anlatıyorsun kardeşim?" Şunun için anlatıyorum, pazarlıklar yapıldıktan sonra burada fiyatı verilip, insanların durum değerlendirmesi yapması için birkaç gün verilecektir umarım, böyle bir durumda notebook'u alabilecek ekstra üyeler olacağını bilmenizi istedim.

Ayrıca şunu da söylemek gerek, fhd, ivy bridge i7 işlemcili, iyi bir ekran kartlı, tasarım harikası bunun gibi bir laptopı kötülemeye çalışanların amacı ne bilemiyorum. Arkasından kırmızı şerit geçen, çocuk işi laptopları insanlar bir grup projesi yaparken ortaya çıkaramazlar, oysa n56vz sizi böyle bir durumda çocuk gibi göstermeyecek bir alet.

Uzun zamandır incelerim notebook piyasasını, bana kalırsa bu kadar kaliteli ürün çok çok nadir çıkıyor, kaçırmamak lazım.

Ürün piyasaya çıktığında firma veya firmalarla toplu alım için görüşülecek ve kendilerine teklif sunulucak.

Şayet olumlu geri dönüş olursa, listede ismi olanlara pm ile + tüm topikte alinan rakam ivedi olarak paylaşılacak. Akabinde alicilara iki günlük bir süreç verilecek. Bu süreç herkes kendini ayarlasın, son kararlar net olarak verilsin vs diye tanınacak.

Süre sonunda ürün alım işlemlerine ilk msj'da belirtildiği şekilde başlanacaktır ...

• quote:

Burda bir yanlis anlasilma var galiba. Bu asusu kimse kotulemiyor. ne kadar iyi bir model cikardigini her firsatta basliklarda soyluyoruz ama daha piyasada bile olmayan bu model ugruna koru korune o diger soz konusu modelin kotulenmesi garip esasinda. Ben kendi adima toplu alim isinden tamamen bambaska sebepler yuzunden cikmistim.

Asus iyi hos guzel modelde bi yuzunu goreydik be kardesim dedik bir aydir bekliyoruz derken iki laptop modeli arasinda kavga basgosterdi nedense.

• quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

quote:

Burda bir yanlis anlasilma var galiba. Bu asusu kimse kotulemiyor. ne kadar iyi bir model cikardigini her firsatta basliklarda soyluyoruz ama daha piyasada bile olmayan bu model ugruna koru korune o diger soz konusu modelin kotulenmesi garip esasinda. Ben kendi adima toplu alim isinden tamamen bambaska sebepler yuzunden cikmistim.

Asus iyi hos guzel modelde bi yuzunu goreydik be kardesim dedik bir aydir bekliyoruz derken iki laptop modeli arasinda kavga basgosterdi nedense.

Arkadaş diğer modeli kötülememiş. Bir "seçim yapmış" ve nedenini belirtmiş.

Msi'in tasarımının tarzına, (belkide yaşina) ve bir iş ortamına uygun olmadığından bahsediyor. Sade ama bir o kadar elit, çoluk çocuk işi olmayan tasarimiyla N56'nin tarzına, işine ve yaşına daha uygun olduğunu söylemiş.

Tasarım konusunda yorum yapmak için illa cihazin kendisinin elimize geçmesine gerek yok. Resimlerde, incelemelerde, videolarda vs modelin tüm zarifliği, detayları herşeyiyle açıkça ortada ve belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 19 Haziran 2012; 14:23:28 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.