Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.269
Cevap
75
Favori
499.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem örnek USA'dan ve MSI o "diğerleri"nin çok gerisinde buyrun USA'lılar en çok hangi "marka"ları tercih etmişler. Pazarın %58'i üç amerikalı (HP, Dell ve Apple) tarafından paylaşılıyor. Asus'da MSI'da "diğerleri" içinde kalmışlar:
    Notebookcheck
    Acer loses its Q1 2011 market share position to Apple in the U.S.
    http://www.notebookcheck.net/Acer-loses-its-Q1-2011-market-share-position-to-Apple-in-the-U-S.51580.0.html

Tekrar söylüyorum ve konuyu da uzatmaya niyetim yok: bunlar zevk meselesi, senin beğendiğini ben beğenmeyebilirim. Ama ekran kartını, anakartını yapan kasasını da adam gibi yapar ve yapıyor da. Kırk ayrı işkolunda cihaz üreten (örneğin Samsung buzdolabı da var HDD'si de) ya da işi sadece montaj olan (HP, Dell gibi) firmalardan ayrı tutarım ben MSI'ı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MorBüyü

Madem örnek USA'dan ve MSI o "diğerleri"nin çok gerisinde buyrun USA'lılar en çok hangi "marka"ları tercih etmişler. Pazarın %58'i üç amerikalı (HP, Dell ve Apple) tarafından paylaşılıyor. Asus'da MSI'da "diğerleri" içinde kalmışlar:
    http://www.notebookcheck.net/Acer-loses-its-Q1-2011-market-share-position-to-Apple-in-the-U-S.51580.0.html

Tekrar söylüyorum ve konuyu da uzatmaya niyetim yok: bunlar zevk meselesi, senin beğendiğini ben beğenmeyebilirim. Ama ekran kartını, anakartını yapan kasasını da adam gibi yapar ve yapıyor da. Kırk ayrı işkolunda cihaz üreten (örneğin Samsung buzdolabı da var HDD'si de) ya da işi sadece montaj olan (HP, Dell gibi) firmalardan ayrı tutarım ben MSI'ı.

Biz Türkler genelde eleştiriye gelemeyiz. Konuyu aninda kişisel algilar, tahammülsüz ve asabi oluruz hemen

Tamam sen msi'i sev ben asus veya vestel'i ne farkeder veya banane ve sanane? Misal msi'a sicak bakiyor ve sempati duyuyorsun diye kalkıp şimdi seninle tartışacak miyim? Hayır.

Ya da asus'a kıl oluyorsun diye bozulacak miyim? Hayır Ne sen benim düşüncemi değiştireceksin ne de ben senin. Ki zaten buna gerekte yok. Olması gereken sadece "gülüp, tebessüm edip geçmek" Asıl erdem budur

Hadi herkes keyfine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu bu ssd takacağım diyorsunuz ya ne oluyor bu ssd?
  • G75VW-T1040v'nin güncellenmiş yeni incelemesi az once yayınlandı. Alet iriliği hariç her konuda çok iyi yorumlar almış!
    Helali var

• quote:

Orijinalden alıntı: GagoLab

Yahu bu ssd takacağım diyorsunuz ya ne oluyor bu ssd?

SSD=Solid state disk.
    Yani mevcut pclerimizdeki mekanik hareketli HDDler yerine mekanik hareketli olmayan cep telefonumuzdaki hafıza kartlarının daha büyük kapasitesine sahip olan pc versiyonu hafıza kartlarıdır.
    HDD lerin veriyi yazma ve okuma hızı saniyede misal 50-100 mb ise bu SSD lerin yazma ve okuma hızı saniyede 550mb kadar cıkıyor.

Diğer bir deyişle biri Doğan görünümlü Şahin Diğeri Ferrari.
    Tamam performans için odaklı bir ekipman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: la-bombonera

quote:

Orijinalden alıntı: GagoLab

Yahu bu ssd takacağım diyorsunuz ya ne oluyor bu ssd?

SSD=Solid state disk.
    Yani mevcut pclerimizdeki mekanik hareketli HDDler yerine mekanik hareketli olmayan cep telefonumuzdaki hafıza kartlarının daha büyük kapasitesine sahip olan pc versiyonu hafıza kartlarıdır.
    HDD lerin veriyi yazma ve okuma hızı saniyede misal 50-100 mb ise bu SSD lerin yazma ve okuma hızı saniyede 550mb kadar cıkıyor.

Diğer bir deyişle biri Doğan görünümlü Şahin Diğeri Ferrari.
    Tamam performans için odaklı bir ekipman.

Ekleme yapayim ssd lerin en onemli + si erisim sureleri klasik hdd lere gore cok hizlilar.Ornek standart bir notebook hddsinde erisim suresi 14ms civarinda iken ssdlerde bu 0.1ms.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 15 Haziran 2012; 9:46:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gt650m ddr3 ve gddr5 farki.

Diablo 3 high

550p7c ddr3 58.5 fps 3610qm
    M14x r2 gddr5 62 fps 3720qm
    XmgA502 gddr5 63.4 fps 3610qm
    Msi ms16ga gddr5 96.4 fps 3610qm

Mass effect 3 ultra

Aspire v3 771G ddr3 35.3 fps
    Xmg A502 gddr5 46.6 fps
    Msi ms16ga gddr5 48.1 fps

Bf3 ultra

Aspire v3 771g ddr3 11.8 fps
    Xmg A502 gddr5 15.1 fps
    Msi ms16ga gddr5 15.2 fps

Fps'ler notebookcheck'den alinmistir.
    Daha buldukca ekleyecegim.
    3720qm 3610qm'den 0.3 ghz daha hizludir ama oyunlara etkisi cok yuksek olmayacaktir.
    Msi gddr5 fabrika cikisli oc yaptigi icin rakip gddr5'lerden biraz daha hizlidir.

Yorumu size birakiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

Gt650m ddr3 ve gddr5 farki.

Diablo 3 high

550p7c ddr3 58.5 fps 3610qm
    M14x r2 gddr5 62 fps 3720qm
    XmgA502 gddr5 63.4 fps 3610qm
    Msi ms16ga gddr5 96.4 fps 3610qm

Mass effect 3 ultra

Aspire v3 771G ddr3 35.3 fps
    Xmg A502 gddr5 46.6 fps
    Msi ms16ga gddr5 48.1 fps

Bf3 ultra

Aspire v3 771g ddr3 11.8 fps
    Xmg A502 gddr5 15.1 fps
    Msi ms16ga gddr5 15.2 fps

Fps'ler notebookcheck'den alinmistir.
    Daha buldukca ekleyecegim.
    3720qm 3610qm'den 0.3 ghz daha hizludir ama oyunlara etkisi cok yuksek olmayacaktir.
    Msi gddr5 fabrika cikisli oc yaptigi icin rakip gddr5'lerden biraz daha hizlidir.

Yorumu size birakiyorum.

Araştırma için teşekkürler

Verdiğin kaynağı araştırmadım ancak bazıları arasında ciddi abarti farklar mevcut. Genel anlamda; eğer bir gddr5 kart fabrikasyon veya sonradan pompalanmamiş veya oc edilmemiş ise "aynı saat hizi ve bit'teki" gddr3'ten yukarda görünen abarti farklar olmaz.

Örneklerdeki bazı gddr5 kartların mutlaka pompalanmamiş, optimize edilmiş ve/veya daha yüksek bit'te ki bellekler kullanılarak mevcut band genişliğinin arttırılmış olduğu bariz net!

İnatla savunuyorum: "birebir aynı koşullarda (bit, bellek miktarı, çekirdek frekansı vs) bir gddr3 ile gddr5 kart arasında yukardaki örneklerde olduğu üzere %100'lere yaklaşan farklar olmaz! Olursa o işte iş vardır ve şüphe ile yaklaşırım üstadım!

Gddr5 bellekler aslinda daha geç gecikme sürelerine sahiptir. Ancak bu dezavantajını daha yüksek frekanslara çıkarak kapatmaktadir. Bu da neticede gddr3'e üstünlük sağlar bu doğru.

Ancak verdiğin örnekler birebir eşit şart, durum ve teknik degerlerde yapılmadığı o kadar belliki, bazı yerlerde nerdeyse gdd3'e amcalar S3 virgo muamelesi yapmışlar

Bu da zaten verdiğin listedeki örneklerin eşit şartlar altında yapılmadığına veya eşit değerlere sahip yerlerden copy-paste olmadığına işaret ediyor.

Kısaca: ddr5, ddr3'ten hızlidir doğru. Ancak bu fark hiçbir zaman %80-90-100'lere varacak oranlarda değildir. Olursa kuşkuyla bakarım ben o cici örneklere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:25:24 >

• Notebook alirken onceliginiz saf donanim performansi ise hata yaparsiniz arkadaslar.Isinma konusu sessizlik malzeme kalitesi uzun omur tasarim genel olarak degerlendirmek gerekir.Asusdaki sik aydinlatmali klavye metalik kasa bang olufsen ses sitemi ve sogutma performansi ile bence rakibi yok.Varsin olsun 4 5fps az alsin.Yabanci forumda bir arkadas mwf3 oynamis uzun sure islemcinin 68dereceyi gecmedigini yazmis bence super deger.
    (Not:Ben msi icin kotu demiyorum acikcasi arastirmada yapmadim oda isinmiyordur belki tasarimi ve malzeme kalitesi icin eledim ben)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 15 Haziran 2012; 12:16:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Notebook alirken onceliginiz saf donanim performansi ise hata yaparsiniz arkadaslar.Isinma konusu sessizlik malzeme kalitesi uzun omur tasarim genel olarak degerlendirmek gerekir.Asusdaki sik aydinlatmali klavye metalik kasa bang olufsen ses sitemi ve sogutma performansi ile bence rakibi yok.Varsin olsun 4 5fps az alsin.Yabanci forumda bir arkadas mwf3 oynamis uzun sure islemcinin 68dereceyi gecmedigini yazmis bence super deger.
    (Not:Ben msi icin kotu demiyorum acikcasi arastirmada yapmadim oda isinmiyordur belki tasarimi ve malzeme kalitesi icin eledim ben)

Bravo!
    Farkli bir açıdan güzel bir yaklaşım

Hayır gören duyan da NASA da uzay araştirmalari yapan bilim adami vs sanacak bunları! O kadar fazla grafik perfonmanslarina ihtiyaçları var ki; quantum fiziğinde çiğır açacak çalişmalar, aids'e çare olacak buluşlar üzerinde çalışıyor sanirsiniz hepsini!

Bu yüzden zerre fps'ye ihtiyaç duyuyorlar ne yapsınlar

Çoğunun elinde cola, önünde patates kizartmasi akşama kadar ekran başında oturup a-sosyal bir hayat ile ekranda dört tane renkli çizginin peşinden koşan, trans'a geçen ...

.. Neyse daha fazla birşey demeyim. Alınacak yine bazi ergenler. Denize gideyim en iyisi hava sicak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:30:48 >

• arkadaslar baska onerebılecegınz laptop var mıdır pekı 2000-2300 arası haftaya yurt dısına cıkıyorum ben gercekten cok az vaktım kaldı full hd hery oyunu calıstıran bısey arıyorum ıste tam asus n56 vz modelı gıbı yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darak32

arkadaslar baska onerebılecegınz laptop var mıdır pekı 2000-2300 arası haftaya yurt dısına cıkıyorum ben gercekten cok az vaktım kaldı full hd hery oyunu calıstıran bısey arıyorum ıste tam asus n56 vz modelı gıbı yardımcı olur musunuz ?

Suan msi asus ve samsung modeli var piyasada fiyat araligina samsungun modeli uyuyor ama onda ekran 1600x900

• Alacaginiz n56'nin cozunurlugu kac?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

Alacaginiz n56'nin cozunurlugu kac?

1920x1080

• O degilde ben sıkıldım beklemekten. Seytan diyo git al 1700 liraya gt630 otur oyna. Ne zaman gelecek bu cihazlar anlamadim ki

• Benide N56VZ için listeye alabilirsiniz.
  • Yav konuyu açtık erkenden şimdi bekleme süresi gittikçe uzadıkça sıkıntı geldi yahu sürekli girip bakıyorum haber var mı diye:D
  • Herhangi başka bir yerde laptopu gören kimse yok mu? Bugün fırsatım olursa Antalya'daki Vatan'a ve Darty'ye soracağım ancak umudum yok şimdiden.
  • Hiç ihtimal yok ya çıksa once netten biyerden sızar bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwaike

Herhangi başka bir yerde laptopu gören kimse yok mu? Bugün fırsatım olursa Antalya'daki Vatan'a ve Darty'ye soracağım ancak umudum yok şimdiden.

hocam bende antalyadayım. eğer bilgi alırsan bana da özel mesaj atarmısın?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.