Şimdi Ara

ASUS N56VM-VZ Kullanıcıları Paylaşım ve Bilgi Platformu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.269
Cevap
75
Favori
499.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -K@-

Benim belirlediğim son fiyat 2350 bir lira fazla vermem olmadı msı i5 ve ssd alacağım en azından msı gddr5

MSI özellik ve fiyat olarak daha cazip ama o kasasını hiç beğenmedim
    30 yaşında iş güç sahibi birisi olarak, o notebook ile insan içine çıkamam Hayır bunu göze alamam
    Gaming serisi tamam da yani keşke önceki gaming serisi 620dx gibi sade olsaymış kapağı
    Nedir o öyle yaa.. kırmızı çizgilerr dalgalanmalar
    Güzel mi göründüğünü sanıyorlar bilmiyorum ama modifiye şahinler gibi görünüyor gözüme,
  • quote:

Orijinalden alıntı: GagoLab

n56VZ yi bende almak istiyorum. Toplu alımınız gerçekleşti mi acaba?

Toplu alım henüz gerçekleşmedi.
    Ürün piyasada şimdilik sadece bir yerde mevcut o da oldukça yüksek bir fiyata satılıyor. Ürünün farkli yerlerde Piyasaya sürülmesini bekliyor ve fiyatın mantıklı ve alınabilir seviyelere inmesini bekliyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

quote:

Benim belirlediğim son fiyat 2350 bir lira fazla vermem olmadı msı i5 ve ssd alacağım en azından msı gddr5

30 yaşında iş güç sahibi birisi olarak, o notebook ile insan içine çıkamam Hayır bunu göze alamam
    Gaming serisi tamam da yani keşke önceki gaming serisi 620dx gibi sade olsaymış kapağı
    Güzel mi göründüğünü sanıyorlar bilmiyorum ama modifiye şahinler gibi görünüyor gözüme,

Hocam sorma harbiden bu faça şahin olayına benzemiş ama ben pek iş güç içim kullanmayacağım için çok önemsemiyorum tamamen fiyat politikasına göre şekillenecek benim iş ben aksam eve geldiğimde takılayım yeter iş için ultrabook işimi görür

• quote:

quote:

çok güzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duranaki -- 14 Haziran 2012; 20:58:21 >

• Msi resmen apachi style olmus :) +full piano black :p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyluozan

hocam toplu alım olayı sanırım yalan oldu. Millet teker teker vazgeçiyor. 5400rpm olayı milleti soguttu bu cihazdan. Bunun yanı sıra konuyu açan arkadaşta vazgeçti. Yani bu durumu yöneticek kişi kalmadı.

Konuyu yönetecek kişi burada biryere gitmedi merak etmeyin

Pire için yorgan yakmam. Hdd'nin 5400dev/dk olması benim için sorun değil. Cihazi alır-almaz zaten ssd takacağım. Ssd varken kim takar artık sıradan mekanik diskleri?

Evt hdd 7200 olsa iyi olurdu ama benim için "olmazsa olmaz" birşey değil.

Çözümü basit tek bir detay için tutup ta;

Asus'un bu seride zirve yapmış işçilik kalitesinden, detaylardaki mükemmellikten, serin ve sessiz çalışmasından (review'lerin hepsi bu konuda hem fikir), çok iyi servisinden, ekran/klavye/gövde malzeme kalitesinden, 4 USB olması, çok iyi ses olayından ve MacBook pro'ya benzeyen piyasadaki en iyi zarif, ince ve kibar tasarımdan vazgeçeceğimi sanmıyorum.

Kısaca;

"Hdd bilmem kaç devir diye bunca olumlu özelliği elimin tersiyle itip/görmemezlikten gelerek" gidip msi vs gibi beş yil öncesinden kalma Kaba-Saba kült tasarımlara, hala parlak piyano black gibi ucuz ve basit görünümlü leke canavari kasalara,
    kandik-kundik port tasarımlarına (acayip arkadan bağlantılar), sıradan tn panel çözümlerine, daha az USB 3.0 portuna (iki adet) kötü servise, sıradan sese vs razı olmayı mantığım hayır diyor.

Aklın yolu birdir. Sırf hdd 5400 diye gidip çöp makinelere para saymayın. Mekanik disklerin sonu çoktan geldi DEVİR SSD DEVRİ. Gavura kizip orucunuzu bozmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:13:45 >

• Kalite kokuyor hertarafi xD

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Kalite kokuyor hertarafi xD
    https://www.youtube.com/watch?v=a8r5QliKvKI&feature=youtube_gdata_player

E şimdi bu alet bırakilip gidipte msi, lenovo gibi sıradan cihazlara bakılır mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: duranaki

quote:

quote:

çok güzeldi.

Doğan görünümlü Şahin olsa gene iyi.
    O saçma sapan ışıklarla 5. sinif pavyon gibi olmuş ne öyle! Tam çoluk çocuk, "apaçi" işi oyuncak !!

• quote:

Şeytan diyo, git 7200rpmlik k55vm yi al geç 1.700tl ye 7200rpmli gt630mli makine gözüme iyicene hoş gelmeye başladı... Şu 5400rpm pc den soguttu yemin ediyorum:S ben alcagım cihaza bide ekstradan 400tl ye ssd taktıramam şimdi. 2300-2400 e kadar alabilirim ancak. İşimiz yok bide Asus n56-ds71 mi beklicez şimdi... hay allahımm

Aslında 1700 e k55vm kalan 700-800ünde üstüne biraz koyarak bi ipad3 güzel bir ikili gibi gelmeye başladı bana...

Gt630m=gt540m ki bu kart da iyice eskimeye basladi, sadece hdd'si biraz daha hizli diye hic ama hic degmez. Beklemekte hata yapmis olmazsiniz.

Bir de hdd'nin 5400 rpm olmasini cok kafaya takmayin bence. 7200 rpm olsa cok mu degisirdi ki? Yoo, sadece 1-2 sn fark hepsi bu. Makineyi asil f16 gibi ucuracak sey ssd'dir. Asil ir ssd buyuk bir fark yapar. O yuzden buna bence cok takilmayin, takilmaya degmez. Ille de hizlandircam dersenizbir ssd alin havalara ucun

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

hocam toplu alım olayı sanırım yalan oldu. Millet teker teker vazgeçiyor. 5400rpm olayı milleti soguttu bu cihazdan. Bunun yanı sıra konuyu açan arkadaşta vazgeçti. Yani bu durumu yöneticek kişi kalmadı.

Pire için yorgan yakmam. Hdd'nin 5400dev/dk olması benim için sorun değil. Zira cihazi alır-almaz zaten ssd takacağım. Hdd 5400dev/dk olmuş, 7200dev/dk olmuş hiç sorun değil.

Evt hdd 7200 olsa mutlaka iyi olurdu ama benim için olmazsa olmaz değil.

Ancak çözümü basit tek bir detay için tutup ta;
    Asus'un bu seride zirve yapmış işçilik kalitesinden, detaylardaki mükemmellikten, serin ve sessiz çalışmasından (review'lerin hepsi bu konuda hem fikir), çok iyi servis kalitesi ve hizmetinden, ekran/klavye/gövde malzeme kalitesinden, laptop işinde piyasadaki en iyi firmalardan biri olmasi, 4 USB olması, çok iyi ses olayından ve MacBook pro'ya benzeyen piyasadaki en iyi zarif, ince ve kibar tasarımdan vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum.

Kısaca;
    "Hdd bilmem kaç devir diye bunca olumlu özelliği elimin tersiyle itip/görmemezlikten gelerek" gidip msi vs gibi beş yil öncesinden kalma Kaba-Saba kült tasarımlara, hala parlak piyano black gibi iğrenç ötesi basit görünümlü ve kir/pas ustası kasalara,
    kandik-kundik port tasarımlarına (acayip arkadan bağlantılar), sıradan tn panel çözümlerine, daha az USB 3.0 portuna (iki adet) kötü servis kalitesine, basit sese vs razı olmayı mantığım hayır diyor.

Aklın yolu birdir. Sırf hdd 5400 diye gidip çöp makinelere para saymayın veya gavura kizip orucunuzu bozmayin derim

O kadar güzel yazmışsınız ki msi ge60 i5 modeli aklıma yatmışken tekrardan n56vz modelini düşünmeye karar verdim zarif kasası alüminyum olması tuşlarının ışıklı olması gerçekten hoş detaylardan bazıları 5400rpm olmuş olmamış dediğiniz gibi bencede hiç sorun değil zira ssdsiz bu alet kullanılmaz fakat gddr3 sizin hiç canınızı sıkmıyor mu yapacağınız uygulamalarda bir problem çıkarmayacak mı bunları elbette düşünüp karar vermişsiniz fakat birde bana izah ederseniz benimde içime sinse şu kısım ne güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smurfs -- 14 Haziran 2012; 22:53:29 >

• quote:

quote:

Msi? Siradan? Hayir. Asus ile msi dunyanin bir numarali ekran karti/anakart/laptop ureticileri.
    Sadece bu ge60 tasarimi kotu diye kucumsemeyin. Gt60-70'e veya gtx780dx'e bakin mesela şık cihazlardir. Ge620dx'ten sonra bu ge60 icerde ileri disarda geri adim olmus.

• msi 'in tasarımıda bence öyle bahsedildiği kadar kötü değil. En azından N55in ki kadar ucuz ve adi plastikten durmuyordur, eminim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duranaki

quote:

quote:

çok güzeldi.

Doğan görünümlü Şahin olsa gene iyi.
    O saçma sapan ışıklarla 5. sinif pavyon gibi olmuş ne öyle! Tam çoluk çocuk, "apaçi" işi oyuncak !!

Çok güldüm çok. Allah razı olsun,Cihazı çıkartandan da yorum yapandan da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

quote:

Msi? Siradan? Hayir. Asus ile msi dunyanin bir numarali ekran karti/anakart/laptop ureticileri.
    Sadece bu ge60 tasarimi kotu diye kucumsemeyin. Gt60-70'e veya gtx780dx'e bakin mesela şık cihazlardir. Ge620dx'ten sonra bu ge60 icerde ileri disarda geri adim olmus.

Msi'mi dünyada bir numaralı laptop markası? (Hiç güleceğim yokken)

En basitinden alttaki linkte yazilanlara göz atmanı tavsiye ederim. Dünya ve gerçekler o kadar uzaklarda değil. Bilgi günümüzde artik bir klavye mesafesinde

www.enpedi.com
    Notebook Markaları Hakkında...
    http://www.enpedi.com/2011/10/markalar-hakknda.html

• Asus'u öveceğim derken MSI'ı yermek doğru değil. Aynı memleketten çıkma iki büyük kart üreticisi firma bunlar. Yanlarına Gigabyte'ı da katmak gerek. Asus laptop işine erken girdi ve özellikle netbook segmentinde eeepc'ler ile büyük pazar yaptı. Hakedilmiş bir zaferi var bu hususta. Ama MSI'ın yetkinliği ve ürünleri de ortada, göz ikisini de görüyor. Bence Mercedes ve BMW gibiler. Gigabyte'da laptop piyasına girdiğinde, umarım başarısyla bir Audi olur.

Edit: Sayfanın sonundaki tabloda, MSI'ın henüz laptop piyasasında ağırlığının olmadığı 2007'deki durum var:
    www.monsternotebook.com.tr
    Neden Monster?
    http://www.monsternotebook.com.tr/Neden-MONSTER.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MorBüyü -- 15 Haziran 2012; 0:24:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Smurfs

quote:

quote:

Pire için yorgan yakmam. Hdd'nin 5400dev/dk olması benim için sorun değil. Zira cihazi alır-almaz zaten ssd takacağım. Hdd 5400dev/dk olmuş, 7200dev/dk olmuş hiç sorun değil.

Evt hdd 7200 olsa mutlaka iyi olurdu ama benim için olmazsa olmaz değil.

Ancak çözümü basit tek bir detay için tutup ta;
    Asus'un bu seride zirve yapmış işçilik kalitesinden, detaylardaki mükemmellikten, serin ve sessiz çalışmasından (review'lerin hepsi bu konuda hem fikir), çok iyi servis kalitesi ve hizmetinden, ekran/klavye/gövde malzeme kalitesinden, laptop işinde piyasadaki en iyi firmalardan biri olmasi, 4 USB olması, çok iyi ses olayından ve MacBook pro'ya benzeyen piyasadaki en iyi zarif, ince ve kibar tasarımdan vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum.

Kısaca;
    "Hdd bilmem kaç devir diye bunca olumlu özelliği elimin tersiyle itip/görmemezlikten gelerek" gidip msi vs gibi beş yil öncesinden kalma Kaba-Saba kült tasarımlara, hala parlak piyano black gibi iğrenç ötesi basit görünümlü ve kir/pas ustası kasalara,
    kandik-kundik port tasarımlarına (acayip arkadan bağlantılar), sıradan tn panel çözümlerine, daha az USB 3.0 portuna (iki adet) kötü servis kalitesine, basit sese vs razı olmayı mantığım hayır diyor.

Aklın yolu birdir. Sırf hdd 5400 diye gidip çöp makinelere para saymayın veya gavura kizip orucunuzu bozmayin derim

O kadar güzel yazmışsınız ki msi ge60 i5 modeli aklıma yatmışken tekrardan n56vz modelini düşünmeye karar verdim zarif kasası alüminyum olması tuşlarının ışıklı olması gerçekten hoş detaylardan bazıları 5400rpm olmuş olmamış dediğiniz gibi bencede hiç sorun değil zira ssdsiz bu alet kullanılmaz fakat gddr3 sizin hiç canınızı sıkmıyor mu yapacağınız uygulamalarda bir problem çıkarmayacak mı bunları elbette düşünüp karar vermişsiniz fakat birde bana izah ederseniz benimde içime sinse şu kısım ne güzel olur.

Şahsen hala bu konuya hala takılanlara şaşiriyorum. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor 40 akilli çıkaramıyor!

Bir karta sadece DDR5 & DDR3'mü diye bakilip karşılaştırılma yapılmaz. Çünkü ekran kartlari salt bellek türleriyle karşılaştırılamazlar, sağlıklı sonuçlar elde edemezsiniz, yanıltıcı olur.

Öyleyse 2000'li yillardan kalma TNT-2 m64 ekran kartına gddr5 bellek taksınlar, karşısına da gdd3 bellekli GT650'yi koysunlar. Hangisi yüksek perfonmans verir sizce?

Yani bir ekran kartında belleğin ddr3 veya ddr5 olması PERFONMANSTA ÇOK CİDDİ HİSSEDİLİR FARKLAR YARATMAZ. En azindan ŞİMDİLİK. Hatta gddr5 bellekler daha fazla ısınırlar ve bu da soğutma çözümüne negatif katkıda bulunur.

Bu yüzden tek önemli detaymiş gibi bu konulara kafanızı takmayın. Laptop kullanim tarzınız ve yaşınız nedir bilmiyorum? Ancak benim gibi oyundan falan nefret eden (hatta tixinen) biri iseniz salt Facebook'a, msn'ye girmek, web'e sörf yapmak, video izlemek vs gibi gündelik ve olağan işler için zaten gddr5'e kesinlikle ihtiyaciniz yok. Bu tarz senaryolar için S3 bile kafidir nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:17:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

En basitinden alttaki linkte yazilanlara göz atmanı tavsiye ederim. Dünya ve gerçekler o kadar uzaklarda değil. Bilgi günümüzde artik bir klavye mesafesinde

Baskasina yaptirtiriyorsa ne olmus? Maden cikarmak ile islemek gibi bir sey bu. Hangisi daha degerli, yerden cikarilmis hali mi yoksa onun islenmis hali mi? Tabi ki islenmis hali. Bu da onun gibi bir sey. Sen onu tum tasarim cizimleriyle ver baska farikada uretsin. Onemli olan parcalari birlestirip yapmak degil, onu kagit ustunde yaratmak. Ve goruldugu uzere de msi bunu cok iyi bir sekilde basariyor. Dunyanin en iyi 3 anakart/ekran karti ureticisinden biri. Ama tabi sizin mantiginizle ekran karti/anakarti da o yapmiyor dimi? Nvidia, amd, intel yapiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MorBüyü

Asus'u öveceğim derken MSI'ı yermek doğru değil. Aynı memleketten çıkma iki büyük kart üreticisi firma bunlar. Yanlarına Gigabyte'ı da katmak gerek. Asus laptop işine erken girdi ve özellikle netbook segmentinde eeepc'ler ile büyük pazar yaptı. Hakedilmiş bir zaferi var bu hususta. Ama MSI'ın yetkinliği ve ürünleri de ortada, göz ikisini de görüyor. Bence Mercedes ve BMW gibiler. Gigabyte'da laptop piyasına girdiğinde, umarım başarısyla bir Audi olur.

Edit: Sayfanın sonundaki tabloda, MSI'ın henüz laptop piyasasında ağırlığının olmadığı 2007'deki durum var:
    http://www.monsternotebook.com.tr/Neden-MONSTER.html

Yanlış ve çarptırılmış ifade: "övmek"

Katıksiz bir övgü içinde olsaydım, önceki bir msj'imda asus'un sevmediğim yönlerini eleştirmez ve yerden yere vurmazdim.

Sadece gerçeklerden bahsediliyor burada. Fanatizmin gözü kördür ancak gerçekler en karanlık ortamları dahi aydınlığa kavuşturacak ışığa sahiptir.
    (Ne lafti beee )

Msi aslen component üreticisi bir firmadir. Yıllardır kendi kabuğunu bir türlü kiramayan, pek vizyon sahibi olmayan, işçilik-malzeme ve tasarım konularında her daim piyasadaki "diğerlerinden" bir hatta iki adım geride olan bir markadir nazarımda.

Katılır veya katılmazsın ayri mesele. Daha adamlar Usa'da yapilan "en iyi ilk 10 müşteri memnuniyeti markası" listesine dahi giremiyorlar. Dizüstünde her iki firmanın da toplam satış adetlerine, ürün portföyüne, marka bilinirliğine, toplam cirosuna, kalite ve sorunsuzluk algilarina vs baktiğimizda: ciddi farklar görüyorum arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Haziran 2012; 6:20:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Baskasina yaptirtiriyorsa ne olmus? Maden cikarmak ile islemek gibi bir sey bu. Hangisi daha degerli, yerden cikarilmis hali mi yoksa onun islenmis hali mi? Tabi ki islenmis hali. Bu da onun gibi bir sey. Sen onu tum tasarim cizimleriyle ver baska farikada uretsin. Onemli olan parcalari birlestirip yapmak degil, onu kagit ustunde yaratmak. Ve goruldugu uzere de msi bunu cok iyi bir sekilde basariyor. Dunyanin en iyi 3 anakart/ekran karti ureticisinden biri. Ama tabi sizin mantiginizle ekran karti/anakarti da o yapmiyor dimi? Nvidia, amd, intel yapiyor

Üstad sağlam felsefe yapma potansiyeli var sende
    Ortaya karışık söylemişsin ama bu saatte de bol salata hiç çekilmiyor be

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.