Şimdi Ara

Asus N10Jc: Atom N270 + nVidia 9300M GS 1080p HDMI 525 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bizzat kullandığım ve piyasadaki en iyi tek çekirdekli Atom işlemcili model olan Asus N10Jc'nin 525 liraya indiğini görünce paylaşayım istedim. Ben tam bir yıl önce indirim üstüne indirimle 785 liraya almıştım.

Diğer Atom'lu modellerle karıştırmamanızı öneririm. Diğerlerinde 720p filmleri oynatmak dahi eziyet iken, bu cihazdaki harici nVidia kart ile, 1080p filmleri dahi sorunsuzca izleyebilirsiniz. Sitelerde kullanıcı adı ve şifre yerine parmak izinizi kullanabilirsiniz güvenlik için.

Sitedeki bazı bilgiler yanlış görünüyor tabi. Ürün 6 hücreli pile sahipse, ağırlığı 1,7 kilogram. Ayrıca gerek Intel GMA950, gerekse de nVidia 9300M GS'de 1024x768 çözünürlük seçeneği mevcut. 10,1 değil 10,2 inçlik monitörü var. Bu yüzden çözünürlük diğer netbooklara oranla daha iyi durumda. Ayrıca bellek 667 MHz'de çalışmakta. Hız aşırtmayla 700 MHz'ye kadar çıkarabilirsiniz. Ben 2 GB 800 MHz'lik bellek kullanıyorum cihazda. Tek slot halinde 4 GB 800 MHz DDR2 bellek de destekliyor ürün. Parası olan ve merak edenler bunu da deneyebilirler. Forumda necro83 rumuzlu arkadaş bu şekilde kullanıyor.

Dahili kartla beraber 5 saatin üzerinde pil ömrü sunuyor. Hepsinden önemlisi de HDMI çıkışı ve parmak izi okuyucusu var. LCD TV'nize bağlayıp, rahatça 1080p filmleri izleyebilirsiniz.

Windows XP ile geliyor ürün fakat ben 2 GB bellek ile Windows 7 Ultimate 32 Bit'i sorunsuzca kullanıyorum. HDD ve RAM değişimi çok basittir ayrıca. Küçük bir kapaktan halledebiliyorsunuz ikisini de.

N270, N280, N450, N455, N470, N475 işlemcili netbookların hemen hemen hiçbiri 1080p film oynatamaz ve bunu LCD'ye aktaramaz. Bu cihazla bunu yapabilirsiniz.

Ayrıca PES 2010'u 1024x768'de, tüm ayarlar en yüksekte iken rahatlıkla oynatabiliyor. GTA San Andreas'ı da aynı çözünürlükte, 3xAA ile en yüksek detaylarda oynatabiliyor. İşlemcisi de tek tıklamayla 2,1 GHz'ye kadar hız aşırtılabiliyor. Gerek görenler ekran kartına da hız aşırtabilirler.

N Draft destekli kablosuz bağlantısı da mevcut. 3G yok cihazda. Bluetooth var. VGA da var yine HDMI'ye ek olarak. Ürünün kendine özel Asus logolu (Logitech marka) faresi ve çantası da var kutu içeriğinde. Son olarak da ExpressCard34 yuvası var. Buraya USB 3.0 veya Express SSD gibi donanımlar bağlayabilirsiniz.

Siteyle hiçbir alakam yoktur. Yukarıda reklamı da var zaten, oradan görüp merak ettim. Dolaşırken bu ürüne rastladım.

http://www.antifiyat.com/?urun-detay_3618_ASUS_N10JC160_ATOM_N270_1_6GHz_1GB_160GB_10_2inc_XPH.html

Sitedeki hatalı bilgilerin düzeltilmesi için de mesaj attım kendilerine.

Ürünü bizzat kullandığım için, sorularınızı da cevaplayabilirim.

Not: Fotoğraf temsilidir. Google görsellerden koydum. Türkiye'deki modelin Enter tuşu büyüktür.

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 27 Aralık 2010; 15:45:39 >

• urun guzele benziyor fiyatı da uygun cidden ama pili konusnda suphelerim var.sitede satılan 3 hucreli olmasın? 3hucreli modeli de var mı bu netbookun? sonra tufaya dusmeyelim..
  • Stok durumu : 1 adet :)
  • fiyat cok uygun degil mi...simdi bi kahvaltı yapayım sonra siparisi vereyim diycem ama birisi siparisi vermiş olacak..hatta indirimsiz fiyatı 590mış...o fiyat bile iyi degil mi bu cihaz için...
  • Arkadaşım saol bayağı emek harcamışın ürünü tanıtmak için fakat cihaz tek çekirdekli nuhnebiden kalma rezil atom serisinin giriş işlemcisi n270 kullanıyor neticede.
    Bu yüzden benim gözümde ne eklerse eklesinler doğan görünümlü şahin olmaktan öteye geçemez
    İşlemcinin yanısıra hd ekran ve 3g eksileri de cabası.. 200 tl daha verip dm1 almak çok daha mantıklı ki ben öyle yaptım..
  • bak o da iyi bi cihaz haklısın...zaten bana HDMI cıkıs olsun fiyat uygun olsun cihaz kucuk olsun yeter ..Turkcell'in bir ara kampanyası vardı..şuan fiyat olarak nerede kaça var ?
  • Öncelikle konuyu açan ve haber veren arkadaşa çok teşekkürler...
    ürünün siparişini verdim bu ürünü geçen sene netbook alacağım zaman görmüştüm çok hoşuma gitmişti fakat 1000 tl civarı olduğu için yarı fiyatına yine asus 1000ha almıştım bugüne kısmetmiş evet stok 1 adet yazıyordu bende sakata gelmemek için aradım var dediler hemen siparişi verdim...
  • Bu cihazın şu hdmi olayı alım isteğini artırıyor...

Bu kampanya kaçmış gibi nasip başka baharlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oaston

Arkadaşım saol bayağı emek harcamışın ürünü tanıtmak için fakat cihaz tek çekirdekli nuhnebiden kalma rezil atom serisinin giriş işlemcisi n270 kullanıyor neticede.
    Bu yüzden benim gözümde ne eklerse eklesinler doğan görünümlü şahin olmaktan öteye geçemez
    İşlemcinin yanısıra hd ekran ve 3g eksileri de cabası.. 200 tl daha verip dm1 almak çok daha mantıklı ki ben öyle yaptım..

+1

Kesinlikle haklısın arkadaşım. n270 e para vermek mantıklı gelmiyor bana şu saatten sonra. 1 Gb ram-160 GB hdd gibi donanımlar tamamen düşük seviye oldu artık. Hatta şu saatten sonra DDR2 almak bile tereddütlere neden olabiliyor. Ürünün tek avantajı harici ekran çipi. ancak HD çözünürlüğü olmayan bir ekrana o da fayda etmez gibime geliyor. Amaç mobilite sonuçta. Sürekli LCD ye bağlamayacağımız için ekran önemli bence..

• Arkadaşlar zaten işlemciyi övmüyorum. Tek çekirdekli Atom işlemciler tek başlarına HD film oynatmaya dahi izin vermiyorlar düşük kapasiteleri nedeniyle. Fakat donanımsal hızlandırma ile bu cihaz, nVidia kart sayesinde 1080p filmleri bile oynatabiliyor. 2,1 GHz'de kullanıldığında ise, hangi oyunları oynayabileceğini, Asus N10Jc forumundan öğrenebilir dileyenler. Oraya yazmıştım bir süre önce uzunca bir liste. Bilgisayarın kullanım amacı oyun değil fakat sıkılanlar, diğer netbooklarda oynayamayacakları oyunları, bu cihazla rahatlıkla oynayabilirler.

7200 RPM disk de çok iyi gidiyor bu cihaza. Windows'un açılış ve kapanış süreleri kısalıyor bariz şekilde. Uygulamalarda da farkı görebilirsiniz.

N450-N470 vb işlemcili cihazların hiçbiri, bu cihazın yanına dahi yaklaşamaz. 500-600 liralara gidip Samsung, LG, Acer netbooklara para verildiği için özellikle belirttim. Altec Lansing hoparlörleri bile birçok netbooka oranla farkını belli ediyor.

Alan arkadaş da güle güle kullansın. Belki ellerinde başka stok da vardır. Bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Arkadaşlar zaten işlemciyi övmüyorum. Tek çekirdekli Atom işlemciler tek başlarına HD film oynatmaya dahi izin vermiyorlar düşük kapasiteleri nedeniyle. Fakat donanımsal hızlandırma ile bu cihaz, nVidia kart sayesinde 1080p filmleri bile oynatabiliyor. 2,1 GHz'de kullanıldığında ise, hangi oyunları oynayabileceğini, Asus N10Jc forumundan öğrenebilir dileyenler. Oraya yazmıştım bir süre önce uzunca bir liste. Bilgisayarın kullanım amacı oyun değil fakat sıkılanlar, diğer netbooklarda oynayamayacakları oyunları, bu cihazla rahatlıkla oynayabilirler.

7200 RPM disk de çok iyi gidiyor bu cihaza. Windows'un açılış ve kapanış süreleri kısalıyor bariz şekilde. Uygulamalarda da farkı görebilirsiniz.

N450-N470 vb işlemcili cihazların hiçbiri, bu cihazın yanına dahi yaklaşamaz. 500-600 liralara gidip Samsung, LG, Acer netbooklara para verildiği için özellikle belirttim. Altec Lansing hoparlörleri bile birçok netbooka oranla farkını belli ediyor.

Alan arkadaş da güle güle kullansın. Belki ellerinde başka stok da vardır. Bilemiyorum.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Arkadaşlar zaten işlemciyi övmüyorum. Tek çekirdekli Atom işlemciler tek başlarına HD film oynatmaya dahi izin vermiyorlar düşük kapasiteleri nedeniyle. Fakat donanımsal hızlandırma ile bu cihaz, nVidia kart sayesinde 1080p filmleri bile oynatabiliyor. 2,1 GHz'de kullanıldığında ise, hangi oyunları oynayabileceğini, Asus N10Jc forumundan öğrenebilir dileyenler. Oraya yazmıştım bir süre önce uzunca bir liste. Bilgisayarın kullanım amacı oyun değil fakat sıkılanlar, diğer netbooklarda oynayamayacakları oyunları, bu cihazla rahatlıkla oynayabilirler.

Kullanıyorum. +1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.