Şimdi Ara

ASUS K56CB-XO029H Yavaşlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık 10 gün önce bu laptobu darty'den aldım. İlk orada kurdular, sonra bize teslim ettiler. Eve gidince ilk açtım bir şey olmadı, virüs programı ve intel'in tavsiye ettiği şeyi yükledim hırsızlığa karşı. Asus'a üye oldum. Ondan sonra yavaşlamaya başladı hatta donmalar başladı laptopta. Açılma ve kapanma sorunları oldu, yeniden başlat deyince hiçbir şey yüklü olmamasına rağmen çok uzun sürede kapanıp açıldı. İnternet full çekmesine rağmen yavaştı ve takılıyordu. Klasörde geçişler de öyle.

Bayramdan önce gittim, re-cover (format) yapıp yeni yazılım yüklediler win8. yükeldikten sonra çatı kapadı denedi yine yavaş çıktı. Donmalar vardı. Eve geldim yine aynı sorunlar vardı. Bayram girdi araya, tekrar götürdüğümde bi yavaşlık açma kapanı sorunu olmadı. Mcafee hırsızlığa karşı programını -antivirüs- yüklüydü formattan önce. Formattan sonra silindi ama ctrl+alt+del'e bastığımda arkada mcafee çalışıyor gözüküyor.

Allah rızası için yardım edin. Bu saydığım sorunlar donanımdan yoksa yazılımdan yoksa antivirüsten mi?? Nasıl anlayabilirim? Teknik servise yollamadılar, bana zaten yavaş bilgisayar verdiklerinden şüpheleniyorum. Az para vermedim ve kazıkladılar gibi hissediyorum. Yardıma ihtiyacım var. İade edemiyorum laptobu ya da değişim yapmıyorlar.

Aldığım laptop şu:http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/ASUS/K56CB-XO029H-p-97501-c-24.htm

• UP
  • http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe buradan indirdiğiniz programla Mcafee yazılımını silin,muhtemelen arka planda çalışıp sistemin kasmasına sebep oluyordur. Aldığınız bilgisayar güzel,moraliniz bozulmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe buradan indirdiğiniz programla Mcafee yazılımını silin,muhtemelen arka planda çalışıp sistemin kasmasına sebep oluyordur. Aldığınız bilgisayar güzel,moraliniz bozulmasın

Ama sadece mcafee yüklüydü ve yeni alınmış laptop. Böyle olmasına anlam veremedim. Formattan sonra silinmesi gerekiyordu, kalıntıları mı kalmış sizce? Teşekkür ederim yardımlarınız için :)

• format atılmış ama laptop'la gelen driver cd'sinden yükleme yapılmış olabilir,neticede siz görev yöneticisinde mcafee programının çalıştığını gördüğünüzü söylediniz,bu program bazı sistemlerde kasmaya sebep oluyor,yukarıda ki yöntemi denediniz mi?
  • talatcaner kullanıcısına yanıt
    Bana driver cd'si de vermediler. Evet, dediğiniz yaptım çalıştırdı ve sildi dedi. Kayıt defterinden sildi sanırım. İndirmeden önce de baktım mcafee dosyası boştu, silinmiş. Ne olur ne olmaz diye tekrar sildim dediğiniz şekilde. Windows defender güncelleme yapıyordu, internet kesildi yarıda kaldı. Yeniden başlatmam gerekti internet security programını sildiğim için.

Arka planda hala 2 tane mcafee vardı, virüs gibi kalmış gitmiyor. Yazılımdan mı hdd den mi donanımdan mı anlayamıyorum bir sorun var.
  • Hocam temiz bi format atın her tarafı biçimlendirin düzelmezse garanti yolu görünür. Ama büyük ihtimalle düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus FX550VX sorunları
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

Hocam temiz bi format atın her tarafı biçimlendirin düzelmezse garanti yolu görünür. Ama büyük ihtimalle düzelecektir.

Şimdi format atmak istemiyorum, win8'de de recover yapmayı bilmiyorum. Asus'un teknik servisine götüreceğim. Onlar temiz bi format atar en kötü ilgileneceklerini umuyorum. Darty inanılmaz mağdur etti, en azından bilgi vermesi lazımdı. Belki de mcafee'yi ilk başta yüklemesem yavaşlama ve donma olmayacaktı ama emin değilim hala. Garanti kapsamındayken ve 1 ay dolmamışken darty'e eğer sorunluysa -hdd vs- iade ya değiştirmeyi düşünüyorum. Onlar istanbul'daki teknik servise yollayacaktı. Ankara'da yaşıyorum, ankaradakine ellerimle götüreceğim. Başka çarem yok, formata falan uğraşırsam daha da bozabilirim diye korkuyorum. O zaman da müşteri hatası deyip sorun çıkartacaklar.

• Windows defender güncellemelerini tamamlayın,arka planda çalışan mcafee programlarını sonlandırın ( görev yöneticisinden hizmeti sonlandır) daha da sorun olursa servisle irtibata geçip bilgi alın.
  • Aynı notebook'u bende kullanıyorum.Sizin yaşadığınız donma,kasılma vs olaylarını hiç yaşamadım.Performans olarak gayet iyi.Kötü bir bilgisayar almadınız kesinlikle şüpheniz olmasın ama sizinkinde ya yazılımsal sorun var ya da bozuk bir bilgisayar denk geldi.Böyle birşey yaşanması bu bilgisayarda normal değil.
  • mcafee çok fena yavalatıyo hocaamm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.