Bildirim
ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (77. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: dj_alper_
quote:
Orijinalden alıntı: karpuzcekirdegi2011
Ses mes yok, şu makine ses ve ısı sormayın. İkiside yok çünkü.
Ses olmaz mı ya! Clik clik sesi sadece bizim makinelerden mi geliyor o zaman? (Skayn,Darch) arkadaşlarımda bu konu hakkında bilgiler verdi.Hiç okumuyormusunuz yazıları anlamıorum ki
Sesiz bir ortam da kullanıyorsanız clik clik sesini muhakkak duyarsınız (Tabi içinizde müzik söylemiyorsanız
) Söylediğiniz zaman problem olmuyor.Bazen işlerim yolunda gitmediği zaman, o clik sesinide duyunca laptopun kafasına vurasım geliyor!
Odam gayet sessiz geceleri de kullanıyorum. Bahsettiğiniz tür bir ses duymadım şimdiye kadar.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: İnterFaL
Arkadaşlar bende bu bilgisayardan yeni aldım 5 gün oldu mausepad çalışmıyor şu an normalde çalışıyordu anlamadım kısa yolları deniyorum fn+f9 bir işe yaramıyor driverlar da tamam sanırım ama resimdeki gibi gözüküyor format bile attım düzelmedi yardıcı olurmusunuz??
Arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan yardım etsin yoksa garantiye yollıyacam çözemedim neden olduğunu??
-
Kimse kendi cihazına toz kondurmamış ben kondurayım bari
- Dvdrw cılk cılk "kontrol sesi" cıkarıyor. Sürekli yokluyor. Bazen bu ses gelmıyor bazen ise 2 sn aralıklarla gelmeye başlıyor. En cok bu ses yüzünden sogudum pc'den. Bosuna bende yok o ses falan demeyin zamanla duyarsınız merak etmeyin.
- Fan gerçekten sessiz. Ama GTA IV oyunu acın (veya baska yüksek fps bir oyun), oyun esnasında fön makinesine dönüşüyor. Ama bu benim için kötü bir özellik değil.
- İşlemcisi sorunlu. Ani fps düşmeleri yaşanıyor. Bunu ek programlar ile aşmaya calısıyoruz.
- Bana göre optimus teknolojisi büyük bir fiyasko. En azından bios'tan falan açma kapama gibi bir seçenek verilmeliydi.
- Sorun olmaz diyordum ama 300 gb harddisk yetmiyor. Ayrıca böyle bir kasaya pintilik edip neden 0.3 kamera koymuslar anlasılması zor.
- Asus servisi sanılanın aksine çok kötü calısıyor.
Artı yönleri ise ısı kontrolü cok iyi. Aliminyum kaplama ve klavyesinin aralıksız olması çok kullanışlı. Klavye pislenme derdi de yok. Malzeme kalitesi beklediğimin üstünde oldukça iyi. En güncel oyunlar fps sorununu aştıktan sonra akıcı oynanabiliyor.
Sonuç olarka idare eder bir laptop. Herkes kendi malını över, sever ama öyle cok iyide bir makine değil. Orta halli idare eder.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: pcheveslisi
quote:
quote:
Ses olmaz mı ya! Clik clik sesi sadece bizim makinelerden mi geliyor o zaman? (Skayn,Darch) arkadaşlarımda bu konu hakkında bilgiler verdi.Hiç okumuyormusunuz yazıları anlamıorum ki
Sesiz bir ortam da kullanıyorsanız clik clik sesini muhakkak duyarsınız (Tabi içinizde müzik söylemiyorsanız
) Söylediğiniz zaman problem olmuyor.Bazen işlerim yolunda gitmediği zaman, o clik sesinide duyunca laptopun kafasına vurasım geliyor!
bende de hiç ses yok ne clik sesi nede başka bi ses sessiz ortamdayım sürekli en ufak bir ses yok
Enteresan bir durum.Acaba bizim bu clik sesi başka yerden mi geliyor o zaman? HDD tune diye bir program ile HDD taraması yaptım bir problem yok.Hatta yemyeşil çıktıDVD olarak söylediler arkadaşlar lakin DVD sürücüsünü de devre dışı bıraktığımız zaman yine click sesi duyuluyor. Darch kardeş acaba bu ses başka yerden mi geliyor dersin.
Forum birinde arkadaşın biri bana o laptopun içinde su var dedi
Borularından su geçtiğinden yapıyordu dedi
Lakin ben inanmadım. Biraz attı gibime geliyor
dediğin sesi dün duydum.. 2sn de bir klik ediyor gerçekten, çok gıcık, bazen hiç yapmıyor.. bence bunların HDD leri dandik.. darboğaz oluyor sanki biraz.. en iyisi 7200rpm almak.. param biriksin hemen alacağım bi HDD
-
quote:
Orijinalden alıntı: Darch
Harrdisk'in okuma başlığından çıkıyor olabilir o ses. Dvd'yi düğmesinden bir açın, eğer çıkan sesten farklı bir ses geliyorsa normalde sabit disktendir.
- 540m 6550'ye göre %11 daha hızlı bir karttır. Gerçek hayatta %25'e kadar ulaşır fark, driverlardan dolayı.
- Ses cızırtısı için ben 24bit 48000 Hz'i, 24bit 96000 ile değiştirip cızırtıyı minimuma indirdim. Ekstra hiçbirşeye gerek kalmıyor böyle yapınca.
- Windows deneyim puanında Aero puanını alan ekran kartı Intel'dir, Nvidia değil.
Birde yukarıda Dead Island oyunu sorulmuş. Basit çözüm için "DeadIslandGame.exe" yi "DeadIsland.exe" olarak değiştirirseniz sorunlarınız çözülür. Laptopdaki çoğu sorun sanılanın aksine ekran kartından değil, işlemciden kaynaklanıyor. Bu işlemcinin voltaj düzeyi kullanım sırasında sürekli değiştiği için performansta ani düşmeler meydana gelebiliyor. Bu sorunu "ThrottleStop" adlı program ile çözebiliyoruz.
OhA Hocam Yuh diyom 6650 Ye eşit olur GT540 6550Cf den hızlı çunku
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bekomu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: pcheveslisi
quote:
quote:
bende de hiç ses yok ne clik sesi nede başka bi ses sessiz ortamdayım sürekli en ufak bir ses yok
Enteresan bir durum.Acaba bizim bu clik sesi başka yerden mi geliyor o zaman? HDD tune diye bir program ile HDD taraması yaptım bir problem yok.Hatta yemyeşil çıktıDVD olarak söylediler arkadaşlar lakin DVD sürücüsünü de devre dışı bıraktığımız zaman yine click sesi duyuluyor. Darch kardeş acaba bu ses başka yerden mi geliyor dersin.
Forum birinde arkadaşın biri bana o laptopun içinde su var dedi
Borularından su geçtiğinden yapıyordu dedi
Lakin ben inanmadım. Biraz attı gibime geliyor
dediğin sesi dün duydum.. 2sn de bir klik ediyor gerçekten, çok gıcık, bazen hiç yapmıyor.. bence bunların HDD leri dandik.. darboğaz oluyor sanki biraz.. en iyisi 7200rpm almak.. param biriksin hemen alacağım bi HDD
Bence Paranı biriktir SSD Tak bu hddne kutu al
-
quote:
Bios'a gir.
-Advanced kısmına gir
-"Internal Pointing Device" seçeneği [Enabled] şeklinde olmalı.
evet zaten öyle... ama yine aynı.. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: veto1214
quote:
Harrdisk'in okuma başlığından çıkıyor olabilir o ses. Dvd'yi düğmesinden bir açın, eğer çıkan sesten farklı bir ses geliyorsa normalde sabit disktendir.
- 540m 6550'ye göre %11 daha hızlı bir karttır. Gerçek hayatta %25'e kadar ulaşır fark, driverlardan dolayı.
- Ses cızırtısı için ben 24bit 48000 Hz'i, 24bit 96000 ile değiştirip cızırtıyı minimuma indirdim. Ekstra hiçbirşeye gerek kalmıyor böyle yapınca.
- Windows deneyim puanında Aero puanını alan ekran kartı Intel'dir, Nvidia değil.
Birde yukarıda Dead Island oyunu sorulmuş. Basit çözüm için "DeadIslandGame.exe" yi "DeadIsland.exe" olarak değiştirirseniz sorunlarınız çözülür. Laptopdaki çoğu sorun sanılanın aksine ekran kartından değil, işlemciden kaynaklanıyor. Bu işlemcinin voltaj düzeyi kullanım sırasında sürekli değiştiği için performansta ani düşmeler meydana gelebiliyor. Bu sorunu "ThrottleStop" adlı program ile çözebiliyoruz.
OhA Hocam Yuh diyom 6650 Ye eşit olur GT540 6550Cf den hızlı çunku
http://www.notebookcheck.net/ adresinden bakın bir isterseniz. 6650'den de %3-6 hızlı olduğu belirtiliyor.
Bıktım sizin Notebook check sitenizden Daha atikartlar nvdiakartlar arasındaki sıralamayı bile yanlış yazıo(Nvdia arası sıralmada ati arası sıralamada yanlış)Başka sitelere Benchlere ve oyunlara bakarak soyliyom.Benchkerde oyunlarda 6770 ile GT540 Arasında %15 filan fark oluo(gordum)5850İle GT550(GT540i biraz o.cliyip)eşit oluyor
-
quote:
Kıyaslama yaparken benzer özellikli ekran kartlarını kıyaslamak gerekiyor. 6770 ile GT540'ın saat hızlarının ve ramlerinin farkındasın demi? Biri gddr5 diğeri ddr3. Ayrıca 6770'i gt560m ve gt570m ile karşılaştırmak daha adil olur ancak bu konuda gt560m dahi fark atıyor Ati'ye. (%50-60 gibi uçuk bir fark bu)
işte burda Oyle olmuyor Malesef nvdia Ekran kartı teknolojilerine daha onem bir firma,Ati ise Fazla onem vermiyor Hatta bu yuzden atiden kaç tane ceo ayrıldı.iŞTE BAK NVDİA Fark atıyor Evet sınıf olarak 6770 daha ust bir sınıf ama onemli olan sınıf Değil performans 6770İştesınıfına gore çok guçsuz bir kartmalesef GT540 ın performnasına kadar dusebiliyor bazı oyunlarda Normalde GT540İle%15-%18 GT550 ile %10 gibibir fark oluyor (tbioyundan oyuna gore değişiyor.Ayrıca Saat hızları farklı olsane fark eder ramleri ayrı farklı olsa ne fark eder AtiNin Gpu su kotu Kendi sınıfına Gore Onemli Olan Gpu
-
quote:
Aynı kapıya çıkıyoruz. Ben sizin 540m'i kötüleyip, kötülemediğinizi anlayamadım yazılarınızdan. 540m fiyat/performans açısından gayet güzel bir karttır. Oyunlarda kullanılmasını sağlarsanız ve yanında "Throttlestop" ile işlemci voltaj dengesi yaparsanız, gerçek performansını görebilirsiniz.
Bu arada önemli bir not; çoğu kimse "Throttlestop" ı Cpu'ya zarar vermesi ihtimali yüzünden kullanmaktan çekiniyor olabilir. Arkadaşlar gönlünüz rahat olsun Sandy Bridge işlemcilerde neredeyse herşey kilitli vaziyette, program çoğu şeyi değiştiremiyor. Sadece uygun voltaj akımını ayarlıyor ve ısınma sorunu olanlar için turbo modu kapatabiliyor. Gönlünüz rahat olarak kullanabilirsiniz.
Bende senianlamadım Analamayınca Bole yazı çıktı kim kimi kotuledi belli değilgt540in gerçekten Voltaj vermeden O.c yapsan Bile hatrı değer bir performans artışı goruyorsun(Zaten voltaj versen yakarsın Ama Su Msi afterburnerdan voltajverse GT550yi biraz geçiyorsun Sonra mutlak voltaj istiyo stabil olmuyo)
-
arkadaşlar
ben biraz araştırdım
sanırım fiyat performans olarak iyi bir laptop
ama yine de sorayım
başka tavsiye ettiğiniz bir laptop var mı ?
bu fiyatlara bu performansı verecek olan -
quote:
Orijinalden alıntı: snsnc
K53SV-SX045R modeli ile 144D ile arasındaki fark nedir? Eğer bi fark yok gibiyse gidiyim MediaMarkt'dan alıyım hemen.. Bilgilendirirseniz sevinirim.
bu kampanya hangi şubede var ve devam ediyo mu ??? -
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar bende bu bilgisayardan yeni aldım 5 gün oldu mausepad çalışmıyor şu an normalde çalışıyordu anlamadım kısa yolları deniyorum fn+f9 bir işe yaramıyor driverlar da tamam sanırım ama resimdeki gibi gözüküyor format bile attım düzelmedi yardıcı olurmusunuz??
Bios ayarlarına girip oradan bakabilir misin? "Internal Touchpad" gibi bir ismi olması lazım ayarın yanlış hatırlamıyorsam.
arkadaşım bulamadım öyle bir şey fazla da anlamıyorum o biostan daha ayrıntılı anlatırsan f2 le girdim ama?
atk yi güncellemen lazım asus sitesine gir fn tuşları çalışıcaktır bendede öyle oldu kullanma kılavuzundan buldum ATK unutma
-
quote:
Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu
quote:
beyler ekranın kenarındaki siyah çerçevede nokta nokta izler oluştu bende.. kolonya falan sıkmadım sadece temizleme solüsyonu sıktım.. iz neden kalmış olabilir ve nasıl geçirebilirim ya ?
Arkadaşlar yukarıda arkadaşamızın verdiği ThrottleStop programı çok iyi sonuçlar veriyor.. arkadaşın dediği ayarları yaptım bide EIST i kapadım.. NFS Hot Pursuit te her oynayışımda olan ani fps düşüşleri gitti.. şimdi GTA IV ü deneyeceğim program çok iyi, allah yapandan razı olsun !
beyler olay çözülmüştür GTA IV te hiçbir takılma olmadan oynayabiliyorum.. sanki notebook değişmiş gibi inanılmaz bir program.. paylaşan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem azdır.. Darch eyvallah kardeş sen bence bu konuyla ilgili başlık aç bütün notebook sahipleri yararlansın..
sonunda bende programı düzgünce çalıştırdım. gerçekten inanamıyorum şu anda:D call of serisinin sadece modern warfare oyununda takılma oluyordu diğerleri düzgündü. bu program sayesinde artık ondada takılma yok bildiğin düzeltti yani:D EIST yazan şeyi bende kapadım. durum böyle olunca kıllanmaya başladım fakat inş bir zararı olmaz bu programın ilerde.
EIST dediğiniz şey ne acaba ve nereden kapanıyor?
Tamam programın içindenmiş bir deneyeyim bakayım :) bende çok bir şey farketmemişti çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcerer -- 10 Eylül 2011; 19:22:11 >
-
quote:
Kardeş eLan driver i kur driver cd sinin içinden sorun düzelir benimde başıma gelmişti
Ekran kartına gelecek olursak ben birebir denedim dead island oyununda her ortamda 4 FPS fark vardı malesef 6550 Daha performanslı. Hatta 6550 yi bırakın 5650 ile denedim aramızdaki fps farkı sadece 7 FPS idi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 10 Eylül 2011; 19:20:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sorcerer
quote:
Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu
quote:
beyler ekranın kenarındaki siyah çerçevede nokta nokta izler oluştu bende.. kolonya falan sıkmadım sadece temizleme solüsyonu sıktım.. iz neden kalmış olabilir ve nasıl geçirebilirim ya ?
Arkadaşlar yukarıda arkadaşamızın verdiği ThrottleStop programı çok iyi sonuçlar veriyor.. arkadaşın dediği ayarları yaptım bide EIST i kapadım.. NFS Hot Pursuit te her oynayışımda olan ani fps düşüşleri gitti.. şimdi GTA IV ü deneyeceğim program çok iyi, allah yapandan razı olsun !
beyler olay çözülmüştür GTA IV te hiçbir takılma olmadan oynayabiliyorum.. sanki notebook değişmiş gibi inanılmaz bir program.. paylaşan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem azdır.. Darch eyvallah kardeş sen bence bu konuyla ilgili başlık aç bütün notebook sahipleri yararlansın..
sonunda bende programı düzgünce çalıştırdım. gerçekten inanamıyorum şu anda:D call of serisinin sadece modern warfare oyununda takılma oluyordu diğerleri düzgündü. bu program sayesinde artık ondada takılma yok bildiğin düzeltti yani:D EIST yazan şeyi bende kapadım. durum böyle olunca kıllanmaya başladım fakat inş bir zararı olmaz bu programın ilerde.
EIST dediğiniz şey ne acaba ve nereden kapanıyor?
Throttle stop programını açınca disable turbo, power saver gibi şeyler yazıyor alt tarafta orda EIST yazan şey. ne olduğu hakkında bi fikrim yok ama arkadaş kapattım diyince bende bir de öyle deneyeyim dedim, güzel şimdi. artık ani fps düşüşü olan oyunlarda bu programı açıyorum ve düzeliyor çok memnunum ben.
-
quote:
EIST(Speedstep)'i kapatmanız hiçbir şeyi değiştirmez çünkü kilitli ve kapanmıyor. Programı üreten kişi, Intel firması işlemcilere kilit koyduğu için bu sorunları çözemiyormuş. Sadece Turn On'a basıp açarsanız, voltaj değeriniz sabit kalacağı için işlemci gerektiği yerde tam performans çalışacaktır.
ben PC den alışkınım intel işlemcim var anakartta gigabyte eist i kapatınca oyunlarda fps de inmeler çıkmalar olmuyor.. bende kapatayım dedim zarar değil kâr ederim diye ancak bir işe yaramıyormuş
program gerçekten çok yararlı.. GTA IV ten artık zevk almaya başladım 94 dereceleri görüyorum ama hiç takılmıyor High ayarlarda..
-
Arkadaşlar sıcaklık değerleri ne durumdadır acaba
Özellikle ilk açıldığında, boşta kullanılırken ve sadece internet kullanılırken?
Almayı düşünüyorum aynı notebooktan bir ihtimal
Ve paylaşmak isteyen bir arkadaş olursa çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X