Şimdi Ara

ASUS K53SV-SX144D, INTEL i5-2410 + Nvidia GT540 625$+kdv (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.798
Cevap
6
Favori
205.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saattir kullanıyorum, bir yandan internette geziyorum alttada tivibu açık valencia atletico madrid maçını seyrediyorum. MAkine 53 derece. Kasanın heryeri soğuk problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Normal kullanımda en fazla 60 dereceye çıkar ve elinizle hissetmezsiniz. Tabi eğik tutmayacak ve soğutucu kullanmazsınız. Bu iki durumda her notebook ısıyı yukarı iter.

quote:

Orijinalden alıntı: karpuzcekirdegi2011

2 saattir kullanıyorum, bir yandan internette geziyorum alttada tivibu açık valencia atletico madrid maçını seyrediyorum. MAkine 53 derece. Kasanın heryeri soğuk problem yok.

Ya bunu soruyorum çünkü önceki cihazım asus m51 i sıcaklığa kurban verdim. Yada servisin söylediği buydu. Ekran kartı arızası yaşıyorum şu anda süreklı ısınıp soğunmaya bağlı ve bu yeni bir notebook almaya mal oldu şu anda.

Her makine ısınır tabi ki ama normal kullanımda mümkün mertebe ısınmayan ve sorun çıkarmayan bir şeyler istiyorum. Önceki Asus ki masanın üzerinde yatıyor kendisi, açılışta ekran kartı 65-67 derece ile başladığından, ve yük altında 95 lere ulaştığından dolayı bunun karakteristiğini merak etttim

Bir de soğutucu kullanmak neden doğru değil acaba bu cihazda? Soğumasına destek olan bir şey değil mi normalde, sıcaklıkları yükseltiyor ama?

Ek olarak rica etsem bir kullanıcı FURMARK test yazılımını indirip, normal bir çözünürlük modunda sıcaklığın kaç derecede sabitlendiğine bakabilir mi acaba? Ek bir yazılım kullanıp kilit açma vs yapmayı düşünmüyorum ayrıca, tek istediğim uzun ömürlü ve sağlam bir cihaz.

FURMARK İndirme linki:
    http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

Şimdiden çok çok teşekkür ederim, herkese iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

quote:

Normal kullanımda en fazla 60 dereceye çıkar ve elinizle hissetmezsiniz. Tabi eğik tutmayacak ve soğutucu kullanmazsınız. Bu iki durumda her notebook ısıyı yukarı iter.

quote:

2 saattir kullanıyorum, bir yandan internette geziyorum alttada tivibu açık valencia atletico madrid maçını seyrediyorum. MAkine 53 derece. Kasanın heryeri soğuk problem yok.

Ya bunu soruyorum çünkü önceki cihazım asus m51 i sıcaklığa kurban verdim. Yada servisin söylediği buydu. Ekran kartı arızası yaşıyorum şu anda süreklı ısınıp soğunmaya bağlı ve bu yeni bir notebook almaya mal oldu şu anda.

Her makine ısınır tabi ki ama normal kullanımda mümkün mertebe ısınmayan ve sorun çıkarmayan bir şeyler istiyorum. Önceki Asus ki masanın üzerinde yatıyor kendisi, açılışta ekran kartı 65-67 derece ile başladığından, ve yük altında 95 lere ulaştığından dolayı bunun karakteristiğini merak etttim

Bir de soğutucu kullanmak neden doğru değil acaba bu cihazda? Soğumasına destek olan bir şey değil mi normalde, sıcaklıkları yükseltiyor ama?

Ek olarak rica etsem bir kullanıcı FURMARK test yazılımını indirip, normal bir çözünürlük modunda sıcaklığın kaç derecede sabitlendiğine bakabilir mi acaba? Ek bir yazılım kullanıp kilit açma vs yapmayı düşünmüyorum ayrıca, tek istediğim uzun ömürlü ve sağlam bir cihaz.

FURMARK İndirme linki:

Furmark:
    fan yuvasında 1.5 ay birikmiş toz(Gerçektentoz var çekicem sabah)
    oyundançıktım 63 e dustusnsinde furmark açtım 78eçıktı(yuksek dereceden başladığım iççn)
    Sıfırdan başladım 45Derece boşta 74e çıktı
    Oc yaptım gt550 seviyesine getirdim 80derece çıktı Amabu değerler soğutucusuz 32derece Ortamda Diz ustunde Koltuk minderine 4Cm yakın(hava surkilasyonu az) Ve Boşlugun bir ksımı ortu iel kapalı
    Soğutulu ise

Boşta -40derece Furmarkda 72 GT550 Seviyesine gelince 73-74 derece(tozlu)

Sıfır açtığımda:

Boşta+soğutucu 38derece Furmark 68-70 derece GT550 E geldiğiğmde72derece

İşlemci:
    Farcry2
    1saat sonu:
    73derece
    2saat:
    75
    3saat:
    75
    5saat:
    77

HDD:
    Başlangıçta:
    32derece

2Saat sonra
    35derece

5saat sonunda
    37Derece

3D Mark06 Testi:
    Stock:
    iilemci max 72
    Ekran kartı 68 i gordu

GT550-
    İşlemci 73
    Ekran kartı 71 derece

GT550
    İşlemci 73
    Ekran kartı 74

gt550+
    İşlemci 72
    Ekran kartı 75

Kısaca Voltaj verilmediği surece O.c yi sınırabile vurabiliosun

O.Cile %15başrım saladım Stabioldu Geçekten Gozle gorulebilir bir fps farkı oldu

Kısaca Isınmayan bir model diyebilirim(Evet bu bilgisayrı aldığımda Bunalrı hepsini olçtun Değerleri word de yazmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

quote:

quote:

FURMARK İndirme linki:

Furmark:
    fan yuvasında 1.5 ay birikmiş toz(Gerçektentoz var çekicem sabah)
    oyundançıktım 63 e dustusnsinde furmark açtım 78eçıktı(yuksek dereceden başladığım iççn)
    Sıfırdan başladım 45Derece boşta 74e çıktı
    Oc yaptım gt550 seviyesine getirdim 80derece çıktı Amabu değerler soğutucusuz 32derece Ortamda Diz ustunde Koltuk minderine 4Cm yakın(hava surkilasyonu az) Ve Boşlugun bir ksımı ortu iel kapalı
    Soğutulu ise

Boşta -40derece Furmarkda 72 GT550 Seviyesine gelince 73-74 derece(tozlu)

Sıfır açtığımda:

Boşta+soğutucu 38derece Furmark 68-70 derece GT550 E geldiğiğmde72derece

İşlemci:
    Farcry2
    1saat sonu:
    73derece
    2saat:
    75
    3saat:
    75
    5saat:
    77

HDD:
    Başlangıçta:
    32derece

2Saat sonra
    35derece

5saat sonunda
    37Derece

3D Mark06 Testi:
    Stock:
    iilemci max 72
    Ekran kartı 68 i gordu

GT550-
    İşlemci 73
    Ekran kartı 71 derece

GT550
    İşlemci 73
    Ekran kartı 74

gt550+
    İşlemci 72
    Ekran kartı 75

Kısaca Voltaj verilmediği surece O.c yi sınırabile vurabiliosun

O.Cile %15başrım saladım Stabioldu Geçekten Gozle gorulebilir bir fps farkı oldu

Kısaca Isınmayan bir model diyebilirim(Evet bu bilgisayrı aldığımda Bunalrı hepsini olçtun Değerleri word de yazmıştım

Gerçekten çok teşekkür ederim ilginiz için.. Tam aradığım bilgiler oldu şu anda..

Değerler gerçekten çok güzel. Sanırım düzgün bir soğutma sistemi uygulanmış sistemde. Ve boştayken yada normal internet kullanımında ise herhalde optimus teknolojisinden dolayı dahili ekran kartı kullanılıp sıcaklıklar düşük tutuluyor. Ve maximum değerler de 72-74 derece civarı değerler de oldukça serin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _panzerschreck_ -- 11 Eylül 2011; 1:21:55 >

• Şu an klimasız ortamdayım sadece firefox ta geziniyorum 53 derece ama oyun oynarken 1 saatte 95 dereceye kadar çıkıyor ama i5 için normal değerler bunlar çünkü dün i5 işlemcili HP marka laptopta oyun açtım 10dk da 105 dereceyi gördü ama oyunda ne kasma ne duraklama olmadı zaten adamlar laptopu üretince testini yapıyor içiniz rahat olsun

Haa bu arada firefox kullanan arkadaşlar, sizde de ilk açılışta aşırı derecede geç açılıyormu? varmı bir çaresi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 11 Eylül 2011; 3:07:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

Şu an klimasız ortamdayım sadece firefox ta geziniyorum 53 derece ama oyun oynarken 1 saatte 95 dereceye kadar çıkıyor ama i5 için normal değerler bunlar çünkü dün i5 işlemcili HP marka laptopta oyun açtım 10dk da 105 dereceyi gördü ama oyunda ne kasma ne duraklama olmadı zaten adamlar laptopu üretince testini yapıyor içiniz rahat olsun

Çok yuksek değerler 6 aydır toz almıosanız Fanların alınız Yoksa Termal macundadır sorun
  • quote:

quote:

Şu an klimasız ortamdayım sadece firefox ta geziniyorum 53 derece ama oyun oynarken 1 saatte 95 dereceye kadar çıkıyor ama i5 için normal değerler bunlar çünkü dün i5 işlemcili HP marka laptopta oyun açtım 10dk da 105 dereceyi gördü ama oyunda ne kasma ne duraklama olmadı zaten adamlar laptopu üretince testini yapıyor içiniz rahat olsun

Çok yuksek değerler 6 aydır toz almıosanız Fanların alınız Yoksa Termal macundadır sorun

alalı daha 2 ay oldu kullanmadığım zamanlar üstünü örterim tozdan olduğunu zannetmiyorum. Ama normal olduğunu düşünüyorum sen oyun oynarken kaç dereceyi görüyor. CoreTemp programı çıkılan en yüksek sıcaklığı hafızasında tutuyor öyle denersen sıcaklık yüksekliğinin normal olduğunu görürsün.

• quote:

quote:

quote:

alalı daha 2 ay oldu kullanmadığım zamanlar üstünü örterim tozdan olduğunu zannetmiyorum. Ama normal olduğunu düşünüyorum sen oyun oynarken kaç dereceyi görüyor. CoreTemp programı çıkılan en yüksek sıcaklığı hafızasında tutuyor öyle denersen sıcaklık yüksekliğinin normal olduğunu görürsün.

İŞELCMİ 74 u zor goruyor hava sirkilasyonnu normal bir yerde 76da olabilio ama benim laptop çok toz çekti

• Bu aletin oyun performansı hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Bu aletin oyun performansı hakkında bilgi verebilir misiniz?

BC2 SP:1350X768 High AFX8 AAX4 25-40FPS
    Farcry2 SP 1260X768 High ultra high Dx10 25-35 Fps
    A.V.A(online FPS)High x8AAMSQ3Herşey full 60FPS
    3DMARK06 Deffault:8850
    3DMARK Max O.C :9830
    GTS FULL X16AA X16AF 60-40Fps
  • Packard-Bell TS11HR-603TK ile arasında kaldım
  • Arkadaşlar nerden baksanız 5 aydır araştırıyorum, hepsiburada'da n53 serisinden bir makina görmüştüm hani şu i5 2410m 500gb gt540 olanı, şimdi vatanda 2.000TL o bilgisayar hepsiburada'da %25 indirim vardı 1.500TL alamamıştım kaçırmıştım stoklarda yok şimdi. ASUS K53SV-SX045R ve K53SV-SX144D arasında kaldım... alıcam artık bir tanesini LG a520 alıcaktım vazgeçtim. 2sinden birinden alıcamda netten almak istemiyorum. mediamarkt-teknosa-vatan gibi görüceğim sıcak satış yapabileceğim bir yer istiyorum istanbul'da. Silivri'de oturuyorum geçen Silivri TeknoSA'ya gittim hiç birşey yok adam bana acer öneriyor 520M'lik 1500tl dedim yürü git yahu... çıktım oradan hemen... şu 2 PC'yi düşünüyorum bütçem 1500TL, marka ASUS olunca hiç düşünmedim.. oyun oynamak öncelik tabii

şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Kimse kendi cihazına toz kondurmamış ben kondurayım bari

- Dvdrw cılk cılk "kontrol sesi" cıkarıyor. Sürekli yokluyor. Bazen bu ses gelmıyor bazen ise 2 sn aralıklarla gelmeye başlıyor. En cok bu ses yüzünden sogudum pc'den. Bosuna bende yok o ses falan demeyin zamanla duyarsınız merak etmeyin.
    - Fan gerçekten sessiz. Ama GTA IV oyunu acın (veya baska yüksek fps bir oyun), oyun esnasında fön makinesine dönüşüyor. Ama bu benim için kötü bir özellik değil.
    - İşlemcisi sorunlu. Ani fps düşmeleri yaşanıyor. Bunu ek programlar ile aşmaya calısıyoruz.
    - Bana göre optimus teknolojisi büyük bir fiyasko. En azından bios'tan falan açma kapama gibi bir seçenek verilmeliydi.
    - Sorun olmaz diyordum ama 300 gb harddisk yetmiyor. Ayrıca böyle bir kasaya pintilik edip neden 0.3 kamera koymuslar anlasılması zor.
    - Asus servisi sanılanın aksine çok kötü calısıyor.

Artı yönleri ise ısı kontrolü cok iyi. Aliminyum kaplama ve klavyesinin aralıksız olması çok kullanışlı. Klavye pislenme derdi de yok. Malzeme kalitesi beklediğimin üstünde oldukça iyi. En güncel oyunlar fps sorununu aştıktan sonra akıcı oynanabiliyor.

Sonuç olarka idare eder bir laptop. Herkes kendi malını över, sever ama öyle cok iyide bir makine değil. Orta halli idare eder.

hocam o sesin dvdrw geldiğinden eminmisin? Çünkü dvdrw devredışı bıraktığımız zaman da o sesi duyuyoruz. Acaba diyorum arkadaşların dediği gibi HDD'den olabilir mi? Hiç SSD ile kullanan var mı bu makineyi.
    - Ben camera'ya ilk zamandan beri hastayım zaten Allah'tan pek işim olmuyor wepcam ile. Hangi devirde yaşıyoruz da adamlar 0.3'lük camera takıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_alper_ -- 11 Eylül 2011; 8:55:09 >

• quote:

Başlarda bunları yazınca topa tutmuşlardı beni

Sizi topa tutmalarının sebebi şu olabilir, laptopu ile alınca muhteşemmiş gibi geliyor herkeze lakin bir müddet kullandıktan sonra artık - yönleri su yüzüne çıkmaya başlıyor. Lakin Darch kardeş siz alır almaz su yüzüne çıkardınız - yönlerini
    Bu arada ne yapacağız biz bu click click sesini

• Oyun performansı konuda çok konuşuldu ama gene özetleyim

- Starcraft 2 very high ayarlarda kasılma yok
    - Crysis 2 highin bir üstü akıcı ama ısınma olmasın diye highda oynuyorum
    - gta4 high ayarlarda oynanyan arkadaşlar var ani fps düşme sorunları vardı ama bir programla düzelttiler bir kaç sayfa geride yorumları var
    - pes 2011 full ayarlada kasılma yok çok akıcı
    - mw2 yüksek ayarlarda gayet akıcı

oyun makinesi olarak f/p açısından iyi yalnız bir monster yada msi in üst modelleriyle elbette kıyaslanmaz. Piyasada zaten bu fiyata gt540 ekran kartı olan iki model var. Biri bu diğeride Packard Bell TK140.
  • quote:

Oyun performansı konuda çok konuşuldu ama gene özetleyim

- Starcraft 2 very high ayarlarda kasılma yok
    - Crysis 2 highin bir üstü akıcı ama ısınma olmasın diye highda oynuyorum
    - gta4 high ayarlarda oynanyan arkadaşlar var ani fps düşme sorunları vardı ama bir programla düzelttiler bir kaç sayfa geride yorumları var
    - pes 2011 full ayarlada kasılma yok çok akıcı
    - mw2 yüksek ayarlarda gayet akıcı

oyun makinesi olarak f/p açısından iyi yalnız bir monster yada msi in üst modelleriyle elbette kıyaslanmaz. Piyasada zaten bu fiyata gt540 ekran kartı olan iki model var. Biri bu diğeride Packard Bell TK140.

valla abi doğru söylüyorsun da, free dos ile uğraşmak istemiyorum :S free dos'un ne oldugunu bile bilmiyorum desem yalan olmaz... packart bell TS11HR-603TK alırım normalde(6gb ram ve 2gb ekran kartı-free dos olmaması nedeniyle) ama bimeks ve vatanda 1600tl.. bana kasar bu fiyat fakat bazı yerlerde 1200'e bile alan olmuş... 3 pc arasında kaldım, packard bell TS11HR-603TK,ASUS K53SV-SX045R,ASUS K53SV-SX144D

• freedosla uğraşmıcan ki win7 kur aldıktan sonra freedos olarak başka ürün bulursan al..İşletim sisteminine boşuna para verme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_ts

freedosla uğraşmıcan ki win7 kur aldıktan sonra freedos olarak başka ürün bulursan al..İşletim sisteminine boşuna para verme..

hocam hiç kurmayı falan bilmiyorum ki nasıl yapıcaz :S bilgisayarcı yerler var burada, bilişim işlerini falan yapıyorlar format falan.. onlara vin7 premium falan kur, virüs programını falan yükle işte media player msn falan fisko bana kaça patlar ki? anca öyle yapabilirim diğer türlü çok zor..
  • arkadaşlar forumda birisi sökmüştü pc yi nasıl söktüğünü resimlerle anlatabilirmi o kişi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrTurning

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_ts

freedosla uğraşmıcan ki win7 kur aldıktan sonra freedos olarak başka ürün bulursan al..İşletim sisteminine boşuna para verme..

hocam hiç kurmayı falan bilmiyorum ki nasıl yapıcaz :S bilgisayarcı yerler var burada, bilişim işlerini falan yapıyorlar format falan.. onlara vin7 premium falan kur, virüs programını falan yükle işte media player msn falan fisko bana kaça patlar ki? anca öyle yapabilirim diğer türlü çok zor..

sitelerde format atmak nasıl olur var aslında 15 dk bişedir gerisi senin yüklediğin programlara kalmış..Format fiyatarı nedense adamlar 10 tl falan alıyor ama o parayı vermek ne bileyim çok fazla..onun için win7 kurulum nasıl yapılır va sitelerde araştır istersen..
    Burada anlatım var

http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/02/windows-7-kurulumu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus_ts -- 11 Eylül 2011; 10:10:04 >

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.