Şimdi Ara

ASUS GTX660 MI? GTX 660Tİ Mİ? GTX 650Tİ Mİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
3.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gpudan gpudan değişir suan kullandığım gtx770 1241 mhzde stabil
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

2. el yüzünden çok sefer yoğurdu üfleyerek yediğim zamanlar olmuştur. Vatana gidip bakacam, GTX660ti ve ya GTX660 modeline ek birde psu bulursam alıp çıkacam. Montajıda yaptırırım orda,işime gelir. Sizce Sapphire HD7870 modeli GTX 660 modelinden üstün mü? geçen bir arkadaşta sapphire al demiştide

monitöründe dvi veya hdmi yoksa alma 7000 serisi kart onlarda vga bağlantıda dalgalanma oluyormuş araştır birçok kişi var forumda sıkıntı yaşayan. bu sıkıntıyı gidermek için çevirici alman gerekli oda 60-70tl ek masraf

DVI to VGA dönüştürücüler 5 10 lira. 60 nerden çıktı

arkadaşım bilgin yoksa hemen atlama istersen benim dediğim Display Port > VGA o senin dediğin 5tl lik le olmaz.

• sıfır ürün olarak alacağım GTX 660 ya da GTX 660 ti 'nin stabil olup olmayacağı konusunu ilk kez duydum inanın. Nasıl oluyor donma titreme falan mı?
    Bu kartların ekranda titreme yaptığını okumuştum ama ben bunun ekran kartından değil de o arkadaşların sistem ve donanımlarından olabileceğini düşündüm. Hala da öyle düşünüyorum. Ekran kartı anakart ve monitere giden vga bağlantı kabloları v.s.. Benim monitör samsung sycnmaster B2230 22" sadece vga kablosunu yenilesem sorunsuz çalışır diye tahmin ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2. el yüzünden çok sefer yoğurdu üfleyerek yediğim zamanlar olmuştur. Vatana gidip bakacam, GTX660ti ve ya GTX660 modeline ek birde psu bulursam alıp çıkacam. Montajıda yaptırırım orda,işime gelir. Sizce Sapphire HD7870 modeli GTX 660 modelinden üstün mü? geçen bir arkadaşta sapphire al demiştide

monitöründe dvi veya hdmi yoksa alma 7000 serisi kart onlarda vga bağlantıda dalgalanma oluyormuş araştır birçok kişi var forumda sıkıntı yaşayan. bu sıkıntıyı gidermek için çevirici alman gerekli oda 60-70tl ek masraf

arkadaşım bilgin yoksa hemen atlama istersen benim dediğim Display Port > VGA o senin dediğin 5tl lik le olmaz.

Display porttan VGA dönüştürme amacınız nedir?
    Çok ta güzel olmakta. Olmasaydı neden kartların yanında dvi to vga verilir ? Ben bile imzamdaki ekran kartının VGA çıkışı arızalı olduğu için Bu dönüştürücüyü kullanıyorum ki?
     ASUS GTX660 MI? GTX 660Tİ Mİ? GTX 650Tİ Mİ?

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    benim sana anlatmak istediğim oc potansiyeli sen gtx660ti aldıgın zaman kart 1084 mhzde çalışıcak sansın var ise sen bunu 1280 mhz kadar çıkartabilirsin tabi stabil çalışırsa ben iki tane gtx660ti kullandım biri 1296 mhzde bencmark alıyordu 1280 mhzde stabil çalışıyordu biri ise 1241 mhzde stabildi ama ikiside stok olarak 1084 mhzde çalısıyordu
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    Haa overclock açısından.., sanırım bir süre o işle uğraşamam. Overclock yapmam için bazı grafiklerin görsel olarak yetmemesi lazım. Şimdi kullandığım karta bakarsanız , grafik açısından ne kadar alçak gönüllü olduğumu görebilirsiniz az ile yetinebilirim bir süre hocam

O yüzden seçerken zorlanıyorum işte Asus GTX 660 ve 660ti biri koşturacak biri maratona çıkaracak kısas biraz buna benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

GTX 660Tİ 660 tan çok üstün bir kart GTX 660Tİ GTX760 la neredeyse aynı oyunlarda 3-5 fps fark ediyor

arada o kadar küçük bir fark yok bizzat denedim 760 da cuda çekirdek sayısı düşük fakat bellek bant genişliği 256 bit ayrıca işlemci frekansı oldukça yüksek 660ti 192 bit ama 256 bit olsaydı dediğin doğru olurdu ama yanlış 660ti 915mhz 1344cuda 760o.c 1124 mhz 1112 cuda yanlış hatırlamıyorsam ayrıca 256 bit olması da diğer artısı
  • GTX 660TI ile GTX760 arasında ki farka buyrun linklerden bakın, 20 den fazla oyunda en fazla 4 fps fark olmuş

http://www.anandtech.com/bench/product/860?vs=854

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-760-vs-GeForce-GTX-660-Ti

Forumda asus 660ti ye +250 mhz oc yapıp max 60 derecede oyun oynayan arkadaşlar var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Display porttan VGA dönüştürme amacınız nedir?
    Çok ta güzel olmakta. Olmasaydı neden kartların yanında dvi to vga verilir ? Ben bile imzamdaki ekran kartının VGA çıkışı arızalı olduğu için Bu dönüştürücüyü kullanıyorum ki?
     ASUS GTX660 MI? GTX 660Tİ Mİ? GTX 650Tİ Mİ?

http://forum.donanimhaber.com/m_75651943/tm.htm inclele burayı

• quote:

Haa overclock açısından.., sanırım bir süre o işle uğraşamam. Overclock yapmam için bazı grafiklerin görsel olarak yetmemesi lazım. Şimdi kullandığım karta bakarsanız , grafik açısından ne kadar alçak gönüllü olduğumu görebilirsiniz az ile yetinebilirim bir süre hocam

O yüzden seçerken zorlanıyorum işte Asus GTX 660 ve 660ti biri koşturacak biri maratona çıkaracak kısas biraz buna benziyor.

http://donanimhaber.com/asus/NewsDetail.aspx?id=36502 bu vidyoyu izlemdinmi izlersen gtx660, gtx660ti ,hd7870 güç tüketimi oyunlardaki farklar hepsi mevcut. daha rahat karar verirsin.

• Ya ben denk gelmedim o konudan başka, yada kullanan yok bu aparatı yeni nesil ile. Bu pasif dönüştürücü yaparmı yapmaz mı bilemem ama dvi bağlantısı içerisinde analog vga barındırıyorsa bunda da kaçınılmaz olur tabi ki. Sırf bu yorumu dvi bağlantının içerisinde analog vga çıkışı bulundurup bulundurmadığını bilmediğimden dolayı yaptım. Hala daha bilmiyorum sonuç olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ya ben denk gelmedim o konudan başka, yada kullanan yok bu aparatı yeni nesil ile. Bu pasif dönüştürücü yaparmı yapmaz mı bilemem ama dvi bağlantısı içerisinde analog vga barındırıyorsa bunda da kaçınılmaz olur tabi ki. Sırf bu yorumu dvi bağlantının içerisinde analog vga çıkışı bulundurup bulundurmadığını bilmediğimden dolayı yaptım. Hala daha bilmiyorum sonuç olarak.

vatan sitesinde yorumlarında teknopart vs bir çok forumda konu mevcut hatta dh de bile 3 5 tane mevcut konu var. hd7000 serisi kartların genelinde bir dalgalanma mevcutmuş
  • forumda o kadar kişinin imzasındaki sistemlere bakıyorum farklı farklı hep, benziyor ama aynısı yok. Kiminde ekran kartı başka kiminde işlemci. Model olarak aynı olsa marka olarak farklı. Demem o ki, bu ekranda oluşan dalgalanmalar,siyah noktalar,titremeler sırf ekran kartına bağlı olamaz. Ayrıca bu HD7000 serisi ya da asus gtx 600 serisi diye bir şeyi ben anlayamıyorum. Bazıları al 7870 i yağ gibi 3 senedir kullanıyorum diyor, bazısı 660 al akıyor diyor.
    Bu seri bozuk dememiz için örneğin 100 kişiden 90 'ının parçasında arıza olması gerek? 2 kişinin ekranında dalgalanma 4 kişininkinde titreme yapıyor diye komple bu ekran kartı serisini silemeyiz diye düşünüyorum. Boyle birşey olsa zaten üretim hatası olur ve firmalar ürünlerini geri toplattırır haksızmıyım? Kişiler boyle bir durumda tüm sisteme bakmalıdır diye düşünüyorum arkadaşlar.
  • quote:

forumda o kadar kişinin imzasındaki sistemlere bakıyorum farklı farklı hep, benziyor ama aynısı yok. Kiminde ekran kartı başka kiminde işlemci. Model olarak aynı olsa marka olarak farklı. Demem o ki, bu ekranda oluşan dalgalanmalar,siyah noktalar,titremeler sırf ekran kartına bağlı olamaz. Ayrıca bu HD7000 serisi ya da asus gtx 600 serisi diye bir şeyi ben anlayamıyorum. Bazıları al 7870 i yağ gibi 3 senedir kullanıyorum diyor, bazısı 660 al akıyor diyor.
    Bu seri bozuk dememiz için örneğin 100 kişiden 90 'ının parçasında arıza olması gerek? 2 kişinin ekranında dalgalanma 4 kişininkinde titreme yapıyor diye komple bu ekran kartı serisini silemeyiz diye düşünüyorum. Boyle birşey olsa zaten üretim hatası olur ve firmalar ürünlerini geri toplattırır haksızmıyım? Kişiler boyle bir durumda tüm sisteme bakmalıdır diye düşünüyorum arkadaşlar.

üretim hatası değil.. bundan sonra böyle...

gtx 760 da yapıyor. bu artık kalitenin artması ile VGA ya veda anlamına geliyor..

ama 7000 serisi için 4-5 değil baya bi fazlaydı çünkü çok alan vardı çoğu yeni monitör aldı..

en kaliteli dönüştürücü ile bende denedim. ama düzelmiyor.. bende 760 var artık monitörü de değiştirdim. zaten görüntü kalitesi daha da iyi..

hocam keyfin neyi istiyorsa onu al

burada tartışılır kavga edilir. kart firmalarının akrabaları türer eş dost katılır...

hepsi arada ki 5 fps için gerçek hayatta birbirini görse boğazına sarılır. kimisi amd ceo su kimisi nvidia..

zaten 660, 660ti ile 7850, 7870 için istemediğin kadar test var nette yani kendin bile bakabilirsin..

benim tavsiyem alıcaksan yeni seri olmadı..

oynadığın oyunlara göre tercih yapman neden..

burada yadsınamayan tek gerçek firma hangi oyunla anlaştı ise onda daha performanslı çalışıyor..

şahsen benim oynadığım bir çok oyun nvidia destekli.. buda bana avantaj sağlıyor..

ekstra olarak neden nvidia dersen bu benim diğer firma ile yaşadığım tecrübelerle alakalı.. genel değil belki ama öyle. amd de çok sıkıntı yaşadım. o yüzden 8 yıldır tercihim nvidia..

3-5 fps dert değil benim için fiyatta.. çok zenginmiyim hayır ama aldığım ürün bana sürekli sıkıntı çıkarıcaksa ucuz da olsa almam..

tercihini kendin yap derim..

• 660 ti alin, performansi ondedir

• Esasen bütçe de sorun değil. Yani 1000 TL ye de ekran kartı var 4000 TL ye de. Benim sistemim aşağıda yazdığı gibidir ve mütemadiyen GTX 660 serisi f/p açısından mevcut sistemime gayet uygundur. Herkes ile mutabıkız bu konuda. Ama ti olması ya da olmaması bana aşırı derecede fark sağlayacak mı? Kullanım açısından ömrü ne olacak ? Ufak tefek teklemelerle , ekranda donmalarla karşılaşacak mıyım? sorularım bunlar.
    + bir de psu alacam ki evdeki şu an uçak motoru gibi ötüyor 550-600w da bir psu alacağım için bütçem kısıtlı diyorum. Yoksa gidecem Vatana ekran kartlarından 700 TL lik karışık ver diyecem deee

• quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

quote:

forumda o kadar kişinin imzasındaki sistemlere bakıyorum farklı farklı hep, benziyor ama aynısı yok. Kiminde ekran kartı başka kiminde işlemci. Model olarak aynı olsa marka olarak farklı. Demem o ki, bu ekranda oluşan dalgalanmalar,siyah noktalar,titremeler sırf ekran kartına bağlı olamaz. Ayrıca bu HD7000 serisi ya da asus gtx 600 serisi diye bir şeyi ben anlayamıyorum. Bazıları al 7870 i yağ gibi 3 senedir kullanıyorum diyor, bazısı 660 al akıyor diyor.

üretim hatası değil.. bundan sonra böyle...

gtx 760 da yapıyor. bu artık kalitenin artması ile VGA ya veda anlamına geliyor..

ama 7000 serisi için 4-5 değil baya bi fazlaydı çünkü çok alan vardı çoğu yeni monitör aldı..

en kaliteli dönüştürücü ile bende denedim. ama düzelmiyor.. bende 760 var artık monitörü de değiştirdim. zaten görüntü kalitesi daha da iyi..

hocam keyfin neyi istiyorsa onu al

burada tartışılır kavga edilir. kart firmalarının akrabaları türer eş dost katılır...

hepsi arada ki 5 fps için gerçek hayatta birbirini görse boğazına sarılır. kimisi amd ceo su kimisi nvidia..

zaten 660, 660ti ile 7850, 7870 için istemediğin kadar test var nette yani kendin bile bakabilirsin..

benim tavsiyem alıcaksan yeni seri olmadı..

oynadığın oyunlara göre tercih yapman neden..

burada yadsınamayan tek gerçek firma hangi oyunla anlaştı ise onda daha performanslı çalışıyor..

şahsen benim oynadığım bir çok oyun nvidia destekli.. buda bana avantaj sağlıyor..

ekstra olarak neden nvidia dersen bu benim diğer firma ile yaşadığım tecrübelerle alakalı.. genel değil belki ama öyle. amd de çok sıkıntı yaşadım. o yüzden 8 yıldır tercihim nvidia..

3-5 fps dert değil benim için fiyatta.. çok zenginmiyim hayır ama aldığım ürün bana sürekli sıkıntı çıkarıcaksa ucuz da olsa almam..

tercihini kendin yap derim..

ben açıklayacaktım siz açıklamışınız nedenleri.

ek olarak nvidia tartışılmaz önde biraz pahalı gözükebilir ama kaliteli. 9800gt kullandım, sattım hd6850 aldım, sattım GTX660 aldım nvidia kalitesi başka bence. boşta kart şuan 28 lerde yükte 57 yi geçmedi daha, artı güç tüketimi çok düşük

• quote:

Esasen bütçe de sorun değil. Yani 1000 TL ye de ekran kartı var 4000 TL ye de. Benim sistemim aşağıda yazdığı gibidir ve mütemadiyen GTX 660 serisi f/p açısından mevcut sistemime gayet uygundur. Herkes ile mutabıkız bu konuda. Ama ti olması ya da olmaması bana aşırı derecede fark sağlayacak mı? Kullanım açısından ömrü ne olacak ? Ufak tefek teklemelerle , ekranda donmalarla karşılaşacak mıyım? sorularım bunlar.
    + bir de psu alacam ki evdeki şu an uçak motoru gibi ötüyor 550-600w da bir psu alacağım için bütçem kısıtlı diyorum. Yoksa gidecem Vatana ekran kartlarından 700 TL lik karışık ver diyecem deee

ben FX6100 ile GTX660 ı kullanıyorum bir problem yaşamadım. bu işin sonu gelmez kardeş gtx670 alacam der konu açarsın biri gelir 680 al daha iyi der. sen bütçene bakıp hd7850 alacam dersin gene gelir 100tl daha koy hd7870 al der bu böyle gider. i3 alacam dersin gelir 100daha koy i5 al der karar senin 10 15 fsp seni öldürmez.

yanlız şunu söyleyim e.kartı alacam diye parayı kısıp dandik power alma sistemini tehlikeyle başbaşa bırakma.

• KEREM04283 kullanıcısına yanıt
    Bende yaklaşık maksimum 700 TL,(+50) minumum 600,TL(+50) bir bütçeyle girecem Vatanbilgisayara , 140-180TL ye sanırım bulurum 550-600w lık bir psu, akabinde o günkü indirime binayen hangisi kısmetse alırım onu. Ama 1. sırada Asus GTX tabiki. Çünkü soğutmasından, sessizliğinden performasından şu ana kadar kötü bir yorum duymadım tek eksiği 192 bit , o da devede kulak
  • quote:

Esasen bütçe de sorun değil. Yani 1000 TL ye de ekran kartı var 4000 TL ye de. Benim sistemim aşağıda yazdığı gibidir ve mütemadiyen GTX 660 serisi f/p açısından mevcut sistemime gayet uygundur. Herkes ile mutabıkız bu konuda. Ama ti olması ya da olmaması bana aşırı derecede fark sağlayacak mı? Kullanım açısından ömrü ne olacak ? Ufak tefek teklemelerle , ekranda donmalarla karşılaşacak mıyım? sorularım bunlar.

Yani o kurulan sistemde herşeyi full açamazsınız mesela ultra olsada AF 16 filan olmaz. ekran kartını 660 yada 7850 varsaysam da yada 660ti 7870..

yani öyle hayal etmeyin. sonuçta orta karar bi sistem olcak..

zaten dikkat ettniniz mi bilmiyorum ama üstte açıklamıştım yani ati nvidia diye sormanın anlamı yok gibi..

3-5 fps fark olur modellere göre tam eşit modeller için söylüyorum örn 660-7850 yada 660ti - 7870

ve bu fark da desteklediği firmanın oyununa göre değişicek..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.