Şimdi Ara

ASUS GTX 760 DİRECTCU II O.C. FPS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.. Bugün kartım geldi ve bilgisayara taktım.
    İlk olarak Battlefield 3'ü denedim En düşük 25 Ortalama 30-35 ve Maksimum 60 fps gördüm (VSYNC kapalı)
    Far Cry 3 Fraps sonuçları ;

2014-06-10 21:34:37 - farcry3_d3d11
    Frames: 67 - Time: 2765ms - Avg: 24.231 - Min: 15 - Max: 30

Far Cry 3'te 30 fpsyi geçmedi.

CPU-Z'de Core: 1140Mhz Memory: 3004Mhz oluyor.

Sistemim ;

AMD A10 5800K 4.3 GHZ İŞLEMCİ (STOK FAN) (DAHİLİ HD7660D Ekran Kartı var)
    ASUS F2A85-M LE 2xDDR3 2400Mhz VGA/DVI/HDMI FM2 ANAKART
    4 GB DDR3 1600 MHZ RAM
    OCZ MODSTREAM X 600WATT 80+ PSU

Acil yardımlarınızı bekliyorum.. CPU-Z veya sonuçları size atabileceğim bir program var mı ? CPU-Z de nasıl sonuç alınıyor bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boolidge -- 11 Haziran 2014; 10:59:12 >

• Maalesef sistemin darbogazda Gibi görünüyor işlemciyi degistirmen gerekiyor o işlemcinin gtx 760 i doyurmasi imkansiz ufak bir hata yapmissin maalesef
    Tavsiyem AMD FX 6300 veya FX 8320 alman dediğim işlemcilerden birini alirsan sorunun çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: garmen

Maalesef sistemin darbogazda Gibi görünüyor işlemciyi degistirmen gerekiyor o işlemcinin gtx 760 i doyurmasi imkansiz ufak bir hata yapmissin maalesef
    Tavsiyem AMD FX 6300 veya FX 8320 alman dediğim işlemcilerden birini alirsan sorunun çözülür

İşlemciyi geçen yıl aldım. Sadece ekran kartı ve psu değiştirdim.
    Yeni işlemci almam imkansız. Başka bir sorun olamaz mı ? Ne bileyim işlemci fanı yetersizdir vs.
    Bu arada işlemci bu kadar düşüşe sebep olur mu ? GTX 760 ile BF3 Sabit 60 FPS alacakken işlemci yüzünden 30 FPS'ye düşer miyim ?
  • İşlemci darboğaz yapıyor. 4.5 civarına çekip deneyin işlemciyi. Playclaw5 ile oyun içi durumları aktar.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

İşlemci darboğaz yapıyor. 4.5 civarına çekip deneyin işlemciyi. Playclaw5 ile oyun içi durumları aktar.

Şuan Turbo modu açık ve max 4.3 GHZ'de çalışıyor. 4.5'e çekmem için program var mı ?
  • 4.5 ghz 8320 ve 280x var senin karttan biraz hizli ve dun ben bf3 multi 64 denedigimde en dusuk 54 ortalama 59 max 60 vsync acik olarak cikmisti yani senin en dusuk 25 alman islemci yuzunden ki ortalaman da zaten dusuk.far cry zaten cok dusuk cikmis.anakartin da fx islemci desteklemedigi icin anakart islemci degistirmek durumundasin ya da biraz ayar kis bakalim aa ayarini kapali yap cozunurluk dusur degisik seyler dene ama o islemciyle olmaz o kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

4.5 ghz 8320 ve 280x var senin karttan biraz hizli ve dun ben bf3 multi 64 denedigimde en dusuk 54 ortalama 59 max 60 vsync acik olarak cikmisti yani senin en dusuk 25 alman islemci yuzunden ki ortalaman da zaten dusuk.far cry zaten cok dusuk cikmis.anakartin da fx islemci desteklemedigi icin anakart islemci degistirmek durumundasin ya da biraz ayar kis bakalim aa ayarini kapali yap cozunurluk dusur degisik seyler dene ama o islemciyle olmaz o kart.

İşlemci nasıl olurda bu kadar kötü performans verir aklım almıyor.
    400 TL'lik bir işlemci. Fx6300 300 TL. Bunun çok daha iyi olması lazım. Birşeyler yapmam mümkün değil mi ? Daha fazla para harcamam imkansız. Bu sistem üzerinden birşeyler yapmama yardımcı olamaz mısınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baslikta yazilanlara katilmakla birlikte ben farkli bir sey soyleyim, Far Cry testi yaparken msaa kullanmayin performansi yerin dibine sokuyor. İslemci eski q9650 ayarinda bir islemci dolayisiyla hd 7850/gtx 650ti boost gidecegi son yer. Bu ekran karti ile tam performans aldiginiz oyunlar da olur yeter ki oyun islemciye yuk bindiren bir oyun olmasin.

Son olarak o islemciyi mumkun oldugu kadar o.c etmenizi tavsiye ederim gerekirse sivi sogutma ile.. Her halukarda darbogazi azaltacaktir stabil olarak artan her islemci mhz degeri.

• quote:

Orijinalden alıntı: boolidge

quote:

4.5 ghz 8320 ve 280x var senin karttan biraz hizli ve dun ben bf3 multi 64 denedigimde en dusuk 54 ortalama 59 max 60 vsync acik olarak cikmisti yani senin en dusuk 25 alman islemci yuzunden ki ortalaman da zaten dusuk.far cry zaten cok dusuk cikmis.anakartin da fx islemci desteklemedigi icin anakart islemci degistirmek durumundasin ya da biraz ayar kis bakalim aa ayarini kapali yap cozunurluk dusur degisik seyler dene ama o islemciyle olmaz o kart.

400 TL'lik bir işlemci. Fx6300 300 TL. Bunun çok daha iyi olması lazım. Birşeyler yapmam mümkün değil mi ? Daha fazla para harcamam imkansız. Bu sistem üzerinden birşeyler yapmama yardımcı olamaz mısınız ?

sen 400'e mi almistin simdi 300 lira 5800k.icinde gpu var diye pahali satiyorlar yoksa islemcisi 4 cekirdek pek de iyi degil.overclock yap diyecem ama zaten 4.3 ghz diyorsun ya da oyle degil mi acaba?cinebench 15 testini indirip yapar misin bakalim puanina ya da 3dmark11 yap physic puanina bakalim en azindan harbiden 4.3 ghz mi calisiyor kac puan aliyor gormus oluruz.para harcamadan yapilacak sey budur bir de islemciyi yoran bir sey mi calisiyor oyun esnasinda buna bakabilirsin virus olabilir virus programi olabilir vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 10 Haziran 2014; 23:02:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Baslikta yazilanlara katilmakla birlikte ben farkli bir sey soyleyim, Far Cry testi yaparken msaa kullanmayin performansi yerin dibine sokuyor. İslemci eski q9650 ayarinda bir islemci dolayisiyla hd 7850/gtx 650ti boost gidecegi son yer. Bu ekran karti ile tam performans aldiginiz oyunlar da olur yeter ki oyun islemciye yuk bindiren bir oyun olmasin.

Son olarak o islemciyi mumkun oldugu kadar o.c etmenizi tavsiye ederim gerekirse sivi sogutma ile.. Her halukarda darbogazi azaltacaktir stabil olarak artan her islemci mhz degeri.

Sıvı soğutma demek en az 200-300 TL demek. Benim para harcama imkanım yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boolidge

quote:

sen 400'e mi almistin simdi 300 lira 5800k.icinde gpu var diye pahali satiyorlar yoksa islemcisi 4 cekirdek pek de iyi degil.overclock yap diyecem ama zaten 4.3 ghz diyorsun ya da oyle degil mi acaba?cinebench 15 testini indirip yapar misin bakalim puanina ya da 3dmark11 yap physic puanina bakalim en azindan harbiden 4.3 ghz mi calisiyor kac puan aliyor gormus oluruz.para harcamadan yapilacak sey budur bir de islemciyi yoran bir sey mi calisiyor oyun esnasinda buna bakabilirsin virus olabilir virus programi olabilir vs

Virüs programı kullanmıyorum. 2 ay kadar önce formak attım. Virüs olduğunu sanmıyorum.
    Dediğiniz programı indiriyorum. Birazdan sonuçlarını atacağım.

• buyrun hocam kendi sistemimden bir örnek karşılaştırma açısından o.c var kartta

edit: forumda yardım etmek ''suç'' ise basın eksi yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBreak4LoveI -- 20 Haziran 2014; 21:57:36 >
  • Virus olarak madencilik virusu yaygin, performans dusuklugu yasayanlarda kuskulanilabilecek bir durum. Korsan oyun indiren biriyseniz ozellikle. Siz fark etmeden arka planda islemci veya gpu %100de calisir. Bir bakin gorev yoneticisinden ve gpu-z'den.

Bunun disinda sivi sogutma olmasa bile orta yollu bir sogutma olmadan o.c isine girilmez. Eger bir darbogaz varsa ki bence kesin var cozumu, ya da en azindan sikintiyi hafifletmek diyelim islemciyi o.c etmekle olur.

• CORES=2
    LOGICALCORES=2
    MHZ=4330.000000
    PROCESSOR=AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics
    OPENGLVENDOR=NVIDIA Corporation
    OPENGLCARD=GeForce GTX 760/PCIe/SSE2
    OPENGLVERSION=4.4.0
    DRIVERVERSION=337.88
    CBTYPE=64 Bit
    OSVERSION=Windows 8, 64 Bit, Professional Edition (build 9200)
    CBCPU1=0.000000
    CBCPUX=237.779614
    CBOPENGL=67.941634
    CBOPENGLQUALITY=99.616068
    C4DINFO=
    C4DVERSION=15.037
    C4DBUILDID=RC83328demo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boolidge -- 10 Haziran 2014; 23:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

buyrun hocam kendi sistemimden bir örnek karşılaştırma açısından o.c var kartta

Bu programın adı ne bende bir bakayım sonuçlara.
  • msı afterburner ve riva tuner statick server olması lazım buda indirme linki
    http://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup301.zip
  • Maalesef darboğaz var söylediğim gibi pek de yapabilecek şey yok keşke almadan önce danisip da alsaydiniz hem anakrt hemde işlemci defismlei elindekileri satmayi dene olmazsa da para biriktir ileride degistrirSin simdilik biraz overclock fln idare et çok uzuldum ama napalim herkesin basina gelebilir tahminine gore biraz stres ve üzüntü olustu sende(sanirim öğrencisine) boşver dünya mali için değmez ilerde degistirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garmen -- 11 Haziran 2014; 0:17:33 >
  • o işlemciye bu ekran kartı hiç yakışmamış neyse idare edecen artık
  • Yeni aldıysan vaktin varken iade etmeye çalış kartı. Bu şekilde sana zararı dokunur sadece.
  • Bu sisteme 1-2 ay sonra FX6300 veya FX8320 alsam ekran kartını %100 kullanabilir miyim ?
    Yani o zaman istediğim performansı alabilir miyim ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.