Şimdi Ara

ASUS GTX 760 DİRECTCU II O.C. FPS SORUNU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tomb raiderde ultimate quality + 4xaa + ultra shadow denemeden yorum yapmayınız lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boolidge

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

3dmark11'in 720p olmasi sorun degil physic testine bakacaktim islemciyle alakalidir.yaptigin testlerde sorun yok sistem duzgun calisiyor.bu durumda yazdigin iki oyunda ayar sorunu yasiyorsun.tomb raider tressfx olan bir oyun oteki direkt amd isteyen bir oyun ikisi de kastirir.hitmanin ayarini bilmiyorum ama sona dayama.tomb raiderde ise oyuna girmeden quality ayarini ultra yapacaksin baska da bir ayara dokunma.tomb raiderde tressfx acar ikinci sayfada 4xaa ve ultra shadow acarsan aldigin fps'ler normal surunduruyor cunku bende de oyle.

Nasıl yani. Bu ekran kartıyla ultrada oynamam mümkün değil mi ?
    Ben tüm ayarları açmayı planlıyordum her zaman.

ultrada oynaman mumkun ultra oyna diyorum zaten ben sana ama ultimate oynama tressfx kartları yaran bir ayar ki sen oteki ayarlari da aciyormussun kaldirmaz o sekilde kart islemciyle alakasi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

tomb raiderde ultimate quality + 4xaa + ultra shadow denemeden yorum yapmayınız lütfen.

? Ne alaka ben ne diyorum sen ne diyorsun ultra açması içinde arkadaşın belleğe ihtiyacı var gtx 760 vat 2 gb ultra açsa zaten düşük fps alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

tomb raiderde ultimate quality + 4xaa + ultra shadow denemeden yorum yapmayınız lütfen.

? Ne alaka ben ne diyorum sen ne diyorsun ultra açması içinde arkadaşın belleğe ihtiyacı var gtx 760 vat 2 gb ultra açsa zaten düşük fps alır.

işlemciyi değiştir diyorsun bir önceki mesajda şimdi de 2gb yetmez mi diyorsun karar ver.3gb 280x ile denedik biz o oyunu son ayarda ki önceki mesajımda dediğim gibi son ayarda oyun düşük fps alıyor 4gb 760 diye bir şey olsaydı onda da kasardı kart yetmiyor ama ramı değil çipseti.
  • Anlatmak istediğim nokta işlemci düşük kalmış hangi oyunu oynayacaksınız bilemem ama ekran kartı ve işlemciniz ve ram uyumu önemli

• Oyunda ultra alıyorsunuz köşe yumşatmaları düşürün.oyunlardaki fps oranının yükselir tabi sistem bileşenleri uyumu çok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Merhaba.. Bugün kartım geldi ve bilgisayara taktım.
    İlk olarak Battlefield 3'ü denedim En düşük 25 Ortalama 30-35 ve Maksimum 60 fps gördüm (VSYNC kapalı)
    Far Cry 3 Fraps sonuçları ;

2014-06-10 21:34:37 - farcry3_d3d11
    Frames: 67 - Time: 2765ms - Avg: 24.231 - Min: 15 - Max: 30

Far Cry 3'te 30 fpsyi geçmedi.

CPU-Z'de Core: 1140Mhz Memory: 3004Mhz oluyor.

Sistemim ;

AMD A10 5800K 4.3 GHZ İŞLEMCİ (STOK FAN) (DAHİLİ HD7660D Ekran Kartı var)
    ASUS F2A85-M LE 2xDDR3 2400Mhz VGA/DVI/HDMI FM2 ANAKART
    4 GB DDR3 1600 MHZ RAM
    OCZ MODSTREAM X 600WATT 80+ PSU

Acil yardımlarınızı bekliyorum.. CPU-Z veya sonuçları size atabileceğim bir program var mı ? CPU-Z de nasıl sonuç alınıyor bulamadım.

Düşük fps alırsın tabi işlemciniz değiştir

İşlemcim FX8320 4GHZ

• Bozulduğum konu şu. Herkes darboğaz dedi. İşlemcin ve Anakartın kötü dedi. Gittim 600 TL daha masraf yaptım. 1 FPS bile artmadı.
  • http://media.bestofmicro.com/1/N/390155/original/tombraider-avg.png

Burada nasıl 60 fps alıyorlar peki ? Ben aynı kart ile 20 alıyorum.
  • Hemen işlemci darboğazı demeniz doğru değil. Özellikle 337.50 sürücüsünden sonra, 5800K'nın BF3'te o kadar sürünmesi imkansız.
    FX8320 tabi gene de iyi olmuş, ayrı konu. Yeni oyunlar 4 çekirdeğin üstüne çıkabildiği için, faydası olacaktır.

Tomb Raider'da SSAA ayarını kapatın. Gereksiz bir ayardır, kartları süründürür(normal AA yöntemleriyle ilgisi yok). FXAA da açmayın, görüntüye blur katıyor.
    Bu şekilde, TressFX dahil Ultra olarak oynarsınız. nVidia sitesinden 340.43 sürücüsünü kurmayı unutmayın.

Far Cry 3'te Post FX ayarını low veya medium'a indirin(hatta, config dosyası üzerinden komple kapayın). Hem görüntü netleşir hem fps fırlar.
    AA olarak en fazla 4x MSAA seçin. 4x-8x farkını zaten anlayamazsınız ve fps de rezil olur.

Çer çöp, görüntüyü bozup fps'yi düşüren ayarları açınca 780 Ti bile zorlanabilir. Yapımcıların çakallıklarına kanmayın; GTX 760, ultra için yeterlidir.

MSI Afterburner veya EVGA Precision X ile GPU kullanımını gözlemleyin. Kullanımın düştüğü anlarda ya işlemci sınırlıyor ya da fps sınırı var demektir.
    Mesela, FC3'te, yerleşim yerlerine geldiğinizde, FX işlemci sınırlayabilir. 760'tan bilmemeniz için söylüyorum :)

Battlefield için de yardımcı olmaya çalışacağım, ama konu iyice çorbaya dönmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 20 Haziran 2014; 15:06:40 >

• quote:

Bozulduğum konu şu. Herkes darboğaz dedi. İşlemcin ve Anakartın kötü dedi. Gittim 600 TL daha masraf yaptım. 1 FPS bile artmadı.

Kardeş iyice karıştı konu senin bileşenleri tam olarak yazabilirmisin.hangi oyunda ne almak istiyorsun.kaç fps alıyorsun düşük mü ben konuyu tam okuyamadım.

• Gigabyte 970A UD3P 2000 MHZ O/C
    AMD FX8320 4GHZ Black Edition
    ASUS GTX760 2 GB O/C
    8GB GSKİLL RİPJAWS 1600 MHZ DUAL KIT RAM (2X4)
    OCZ PRO 600 WATT 80+ PSU

Sistemim bu.

Tomb Raider, BF3-BF4-BF Hardline, Watch Dogs, Far Cry 3, Hitman Absolution gibi oyunları 1920x1080p Ultra oynamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Hemen işlemci darboğazı demeniz doğru değil. Özellikle 337.50 sürücüsünden sonra, 5800K'nın BF3'te o kadar sürünmesi imkansız.
    FX8320 tabi gene de iyi olmuş, ayrı konu. Yeni oyunlar 4 çekirdeğin üstüne çıkabildiği için, faydası olacaktır.

Tomb Raider'da SSAA ayarını kapatın. Gereksiz bir ayardır, kartları süründürür(normal AA yöntemleriyle ilgisi yok). FXAA da açmayın, görüntüye blur katıyor.
    Bu şekilde, TressFX dahil Ultra olarak oynarsınız. nVidia sitesinden 340.43 sürücüsünü kurmayı unutmayın.

Far Cry 3'te Post FX ayarını low veya medium'a indirin(hatta, config dosyası üzerinden komple kapayın). Hem görüntü netleşir hem fps fırlar.
    AA olarak en fazla 4x MSAA seçin. 4x-8x farkını zaten anlayamazsınız ve fps de rezil olur.

Çer çöp, görüntüyü bozup fps'yi düşüren ayarları açınca 780 Ti bile zorlanabilir. Yapımcıların çakallıklarına kanmayın; GTX 760, ultra için yeterlidir.

MSI Afterburner veya EVGA Precision X ile GPU kullanımını gözlemleyin. Kullanımın düştüğü anlarda ya işlemci sınırlıyor ya da fps sınırı var demektir.
    Mesela, FC3'te, yerleşim yerlerine geldiğinizde, FX işlemci sınırlayabilir. 760'tan bilmemeniz için söylüyorum :)

Battlefield için de yardımcı olmaya çalışacağım, ama konu iyice çorbaya dönmüş

Üşenmeyip gerçekten içten yardım etmişsiniz. Çok teşekkür ederim. Hepsini deniyeceğim. Sizi tekrar bilgilendiririm.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.