Şimdi Ara

.::ASUS G51VX-A1 Notebook (Review & Tests)::.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9000 (2GHz, 1066MHz FSB, 6MB Cache)
    Chipset: Intel PM45 + ICH9M chipset
    RAM: 4GB DDR2-800 SDRAM (2GB x 2)
    Harddisk: 2 x 320 GB Seagate 7200RPM (640 GB, SATA)
    LCD Ekran: 15.6" WUXGA FHD LCD (1920x1080p)
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 260M 1GB GDDR3
    Optik Sürücü: Slot-Loading DVD SuperMulti (+/- Double Layer)
    Kablosuz Ağ: Intel 5100A+G+N Wireless
    Bağlantılar: 10/100 Ethernet, Modem, VGA, HDMI
    Ekstra: Webcam, Altec Lansing hoparlör, Sırt çantası, Razer USB mouse
    ExpressCard Slotu: ExpressCard/34 ve Express Card/54
    Portlar: 3xUSB 2.0, (eSATA), Mikrofon ve Kulaklık, 3in1 Kart Okuyucu
    Batarya: 120W (19V x 6.32A) 6-cell 53Wh 11.1v 4800mAh Lithium-Ion
    İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium SP1 (64-bit)
    Fiyatı: 1700$

RESİMLER (NotebookReview)

Tasarım ve Dizayn

LCD Ekran

Klavye ve Touchpad

BAĞLANTILAR

Ön Taraf: Wireless on/off butonu

Arka Taraf: USB, ethernet, modem, batarya, AC power ve güvenlik kilidi

Sol Taraf: VGA, USB, Firewire 400, USB/eSATA, HDMI, ExpressCard/54, Kart okuyucu

Sağ Taraf: DVD sürücü, 2 adet USB, 2 adet kulaklık girişi ve mikrofon

Eee Stick Control Kumandası

Asus Razer Copperhead Gaming Mouse

G Serisi Sırt Çantası

PERFORMANS TESTLERİ

HDTune Skoru

OYUN TESTLERİ

Batman: Arkham Asylum (29 FPS @ 1920x1080)

Left 4 Dead (124 FPS @ 1920x1080)

Crysis: Warhead (15 FPS @ 1920x1080)

Call of Duty 5 (51 FPS @ 1920x1080)

BioShock (53 FPS @ 1920x1080)

DEĞERLENDİRME

Artıları:

- Şık tasarım
    - Kaliteli malzeme
    - İyi oyun performansı

Eksileri:

- Düşük pil ömrü

• Gecen sene G50 serisinin tanıtımını forumda yapan siz olmuştunuz sanırım umarım bu sene ülkemizde G51-G60-G71 Serileri satışa sunulur.Bu arada ülkemiz de satılacak olan G51-VX serisi ekran:1366x768 çözünürlüğünde İşlemci olarakta düşük maliyet sebebi nediyle P serisi İntel işlemci olacaktır.HDD olarak ise Büyük ihtimalle 320 GB 7200 Rpm tek hdd kullanılacaktır.Yinede benim söylediklerim kişisel öngörülerim bekleyip birlikte göreceğiz umarım Türkiye'de satışı yapıldıktan sonra tanıtımı bir kişi tarafından burda yapılır.
    Samsung Galaxy Note...
    The phone so big, smaller phones orbit around it...
  • bilgisayari aldim. bugun elime gecti. su an yeni asus g51vx-a1 bilgisayarimdan yaziyorum.

en yakin zamanda incelemeye calisacagim.
    Daha Fazla Göster
  • Bende monster düşünürken bunu beklemeye karar verdim. Umarım Türkiye fiyatı çok yüksek olmaz. Yoksa bi tanıdık bulup yurt dışından getirtmek lazım.

performans testleri zaten ilk mesajda oldugu icin ayrica yazmiyorum. bilgisayari aldigimdan beri windows guncellestirmeleri haricinde driver'larla oynamadim zaten daha.

daha pek kullanamadim ama ilk yorumlarimi yapayim:

ingilizce klavye oldugu icin oldukca zorluyor bazi zamanlarda, ozellikle noktalama isaretlerinde. ama bu bilgisayarin yurtdisindan gelmesiyle alakali sonucta.

ekrani son derece kaliteli ve parlak. hd ekrani gercekten hissediyorsunuz. birkac hd film denedim ve beni tatmin etti.

klavyesi isikli. geceleri ise yariyor. fakat tuslarin kenarlari alta egimli degil, plastik plaka gibi. bu yuzden arasina birsey kacma ihtimali cok yuksek.

urunle birlikte cok kulllanisli ve hos bir canta geldi. icine oyun kolu, harici 3.5' harddisk ve adaptoru, bilgisayar adaptoru, fare, kitaplar, hatta koca sogutucu bile koyabiliyorsunuz. belki de gereginden biraz fazla buyuk.

performansi cok iyi. ekran kartini gercekten hissediyorsunuz oyunlarda. gta 4, cod 4, nfs uc,the godfather 2, empire tw denedim. tamamini en yuksek ozelliklerde aciyor ve takilmiyor. sadece nfc uc'da bazen takilmalar olabiliyor isindiktan sonra.

bilgisayar cok isiniyor; bu yuzden altina bir sogutucu aldim.

oyunlarda kastirirsaniz cok ses cikaryor ama bu ozellikte ve bu boyutta (15.6') olan hangi bilgisayar cikarmaz ki?

yaninda razer marka cok hos bir fare ve eee stick geliyor. eee stick'in kendi oyun cd'si var ama cogu dandik oyunlar. ama eee stick'i uzaktan fare olarak veya 2'sini birden oyun kolu olarak kullanablirsiniz pes gibi oyunlarda.

gorunusu gercekten guzel.

8 saniyede kendisine ozgu kucuk bir isletim sistemine girip internet, resim-muzik vb. seyleri olanakli kiliyor.

harddisk'i 7200 rpm. hizi fena degil. odtu'de dosya basina saniyede 10 mb ile dc'den dosyalar indiriyorum. o yuzden hizi onemliydi. ama hic 5400 rpm kullanmadim o yuzden 5400 olsa nolurdu bilemeyecegim.

norton ve ms office'nin deneme surumuyle birlikte geliyor.

1600 dolara ebay'dan aldim. 100 dolar mail in rebate olayi var. o yuzden 1500 dolara geldi diyelim. 120 dolar sigortali takipli kargo parasi odedim. 2400 liraya geldi diyebilirim.

cok memnunum, herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirate_umur -- 17 Ekim 2009; 20:55:08 >

• Valla bende sony düşünüyodum ama... :))) du bakalım, kardeş detaylı bi inceleme yaparsan çok çok memnun oluruz, belki bende kısa zamanda bu modelden alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levendo_oo7 -- 17 Ekim 2009; 22:02:07 >

sony'nin hangi modelini dusunuyorsunuz?

ayrica bu bu bilgisayari ebay'den alirsaniz amerika'da postalayacak tanidiginiz var mi, yoksa gumruk vergisi vermeye hazir misiniz? :)

bu bilgisayarla ilgili sorularinizi siz sorun, ben cevaplayayim.

bu aralar bilgisayara nedense cok sogudum, 3d mark skorunu olcmeye filan bile asiri useniyorum. :) ve dedigim gibi bilgisayarin suruculeriyle henuz oynamadigimdan ilk mesajdakilerle ayni cikacaktir. bilgisayarin fotograflarini koyardim ama yanimda fotograf makinam da yok :)

benimkisi bir incelemeden cok yuzeysel bir anlatim oldu farkindayim. ama elimden geldigince yardim ederim. yakinda daha detayli da incelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirate_umur -- 17 Ekim 2009; 22:56:09 >

bu modeli düşünüyorum kardeş hem birazda sony hastalığım var :)) bende elektronikçiyim bi şirkette dizüstü bilgisayar ve anakart onarımı yapıyorum o yüzdende sony veya asus gibi firmaların işlerine güveniyorum... amerikada tanıdık var :)) bi bakalım o zaman ebay'a. Bu arada sadece bi sorum var onun dışında asus'a güveniyorum...

kasa nasıl özellikle meteşeler gerçekten sağlamlık hissi verebiliyormu... bunu cevaplarsan yeterli olur şimdiden sağol ;)
  • ilk dizustu bilgisayarim. karsilastirma yapamam o yuzden ama gayet saglamlik hissi veriyor. :) ablamda da sony var aslinda. her ne kadar bir bucuk senedir gormediysem de onun bilgisayarinin kasasi kadar saglam bu da bence. yalnizca farenin sag ve sol tarafinda kalan 20 cm genisliginde genis bosluklar var. oralari elle bastirdigin zaman yarim milim iceri cokuyor. sanirim hepsinde olur bu veya celikten yapilmasi lazim. :) sonucta genis bir plastik tabaka.

bilgisayarimin uzerinde yurt dolaplari var: kitapliklar. arkadas orayi acinca parfumunu dusurecek diye korkuyorum :) ona da dayanmaz tabii. ayrica kitapliklar 1968'den kalma oldugu icin sallaniyor ve her an bilgisayarin uzerine dusebilir. ama sanirim sony'ler de paramparca olur o zaman. :)

dedigim gibi klavye tuslarinin iceri gomulen egik kisimlari yok. o yuzden bulabilirsem uygun silikon koruyucu almayi dusunuyorum.

sizin baktiginiz bilgisayar ne kadar sormasi ayip?

sizinki de hd, guzel. bluray var ama ben 2 sene sonra writer'lisini takacagim, o yuzden bluray'siz aldim. su an sadece okuyucunun gerekli olmadigina naniyorum.

ekran kartiniz 4650. gayet iyi ama gtx 260'i tercih edersiniz :)

4 cekirdek desteklemeyen oyunlarda da islemciniz benim core 2 quad'dan daha iyi performans gosterebilir ama gelecegi de dusunun.

bence iyi dusunun, g51'i siddetle tavsiye ederim.

• Ülkemize gelirmi bu alet gelirse ne kadar olur acaba tahminde bulunacak varmı 3000 liradan fazlamı olur mesela?

Orijinalden alıntı: pirate_umur

fataliy 3000'e raziysan ebay'den al, gumruk ode, ayni paraya gelir.

Yok abi ben öle meraktan sordum Dx 11,Win 7 ve Core i7`li bir laptop almayı planlıyorum

Orijinalden alıntı: FATAL1TY`

quote:

Orijinalden alıntı: pirate_umur

fataliy 3000'e raziysan ebay'den al, gumruk ode, ayni paraya gelir.

Yok abi ben öle meraktan sordum Dx 11,Win 7 ve Core i7`li bir laptop almayı planlıyorum

o zaman lafim yok :) ama bence cok odemen gerekir beklemek istemiyorsan.
  • 1.699 Euro tabi birde Türkiye'de bunun KDV si var :)) bu uluslararası garantili fiyatı, valla bence dört çekirdek için erken, ilerde yani 2012 de windows 8 le amd 128-bit ler gelecek zaten şu anki sitemi kullanmak için en iysi çift çekirdek sağlam bi işlemci :) ama beni bu makinada met eden şey tasarım oldu :)) dur bakalım biraz daha araştırayım alacağım zaten garanti sorun değil bende teknik servis olduğu için :))

selam,ben de bu yaz bu bilgisayari Amazondan aldim..ozelliklerine diyecek yok zaten,bi tek ram'in max 4gb olmasi beni dusunduruyor..sen bu ram isine cozum bulabildin mi? 6 ya da 8'e cikarmanin bi yolu var mi? hayirli olsun bu arada:)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.